Tarım Bilgi Paylaşım Forumu  
bodrum escort

Geri git   Tarım Bilgi Paylaşım Forumu > Üniversiteler > Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri > Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi


 
 
Paylaş Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 21.07.2012, 10:56   #1
Zile Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı


AMAÇ

Bitkisel ve hayvansal ham maddeleri işleyen ve güvenli gıda üretimini sağlamak için gıda sektöründe belirlenen kanun ve yönetmeliklere göre gıda üretim kontrol hizmetlerini gerçekleştiren, tüketime uygun gıda maddeleri üreten işletmelerde üretim işlemlerini kontrol edebilecek, yöneticilere yardımcı olacak, ara insan gücü yetiştirmeyi veya kendi adına işyeri açıp çalıştırabilecek uzman kişiler yetiştirmeyi amaçlayan bir önlisans yüksek öğretim programıdır.

HEDEF

Modernizasyon, yeni teknolojik ilerlemeler,ürünlerin çeşitliliğinin giderek artması ve küresel gelişim gibi çeşitli faktörlerden dolayı sürekli gelişim içerisindedir. Türkiye’de gıda sektörünün dış gelişmelere paralel olarak gelişmesi, kaliteli üretimin artması ve dış pazarda rekabet etmesi, çok hızlı olan bilimsel ve teknik gelişmelerin yakından izlenmesi, teknoloji transferi, çeşitli ve kaliteli ürünlerin üretimi gıda tüketicilerinin istek ve ihtiyaç duyduğu mal ve hizmetleri belirleyip onlara tanıtan, bu konuda onları bilgilendiren, müşteri tatmini gözeten, gıdanın temel ilkelerinde ve konularında uzmanlaşmış olan kişiler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

MEZUNLARIN İSTİHDAM PROFİLLERİ

Bu programdan mezun olan öğrenciler

1 - Gıda sanayii ile ilgili kamu ve özel sektör kuruluşlarında gıda teknikeri olarak çalışabilir

2 – Tarım Orman Köy İşleri Bakanlığı kontrol laboratuvarı,

3 - Hazır yemek sanayii de program mezunlarına duyulan ihtiyacı daha da arttırmıştır.

4- Hıfzısıhha Enstitüsü

5- Belediyeler

6- Gıda işletmelerinde sorumlu yönetici olarak görev alabilirler

7- İl Sağlık Müdürlükleri

8- Su ürünleri ile sebze ve meyve ürünlerinin işlendiği ve depolandığı işletmeler

9- İçme, kullanma, sanayi sularının, et, süt ürünleri, şekerli ve unlu gıda ürünlerinin üretildiği işletmelerin kalite kontrol merkezleri.

10- Çevre koruma laboratuarları

11- İlaç işletmeleri





 
Sponsorlar/Google Reklamları

Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.


İLETİŞİM FORMU

 

Etiket (Tag) Ekle
zile myo gıda teknolojisi, zile myo gıda teknolojisi bölümü, zile myo gıda teknolojisi kontenjanı, zile myo gıda teknolojisi puanı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İznik Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Mr.Muhendis Bursa Uludağ Üniversitesi 0 30.06.2012 12:04
Keles Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Mr.Muhendis Bursa Uludağ Üniversitesi 0 26.06.2012 10:15
SDÜ Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Mr.Muhendis Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 0 27.09.2011 23:38
MKÜ Altınözü Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Mr.Muhendis Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi 0 05.09.2011 11:03
Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Mr.Muhendis İzmir Ege Üniversitesi 0 04.09.2011 16:50





Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 08:19


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Zoints SEO v2.3.0 by Zoints & Computer-Logic.org

Forumumuz tema gönüllüsüdür.

Türkiye!



Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi iletişim formuyla yollarsanız, gerekli işlemler yapılacaktır.

1, 3, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 67, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 72, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 99, 41, 42, 43, 45, 44, 46, 47, 70, 50, 48, 74, 51, 73, 49, 52, 53, 54, 65, 64, 55, 56, 57, 60, 58, 59, 66, 69, 68, 76, 75, 78, 79, 81, 83, 82, 85, 86, 98, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 110, 107, 108, 109, 111, 112,