Tarım Bilgi Paylaşım Forumu  
bodrum escort

Geri git   Tarım Bilgi Paylaşım Forumu > Diğer Bölümler > Seracılık


 
 
Paylaş Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 07.07.2012, 20:22   #1
Kafes Kirişli Venlo Tipi Seralar


Hollanda'da yaygın olarak kullanılan Venlo tipi seralar hafif konstrüksiyonlu seralar olarak adlandırılırlar. Çatının yan yüzeyinde oluk ve mahya arasında merteklere yerleştirilmiş 0.73 m-1.0 m genişliğinde ve 1.65 m uzunluğunda tek bir cam panel kullanılır (Şekil 5.7). Camlar özel olarak yapılmış profiller yardımı ile tutturulurlar. Soğuk mevsimlerde ısı iletiminde köprü görevi gören kolonlar, su olukları ve profillerin sayısı Venlo tipi seralarda oldukça fazladır. Venlo tipi seralar iç kısımda 3.20 m aralıklarla dikmeler olduğu gibi iki oluk arasında 6.40 m açıklığında kafes kiriş şeklinde de planlanabilir. Son zamanlarda yıl boyunca yüksek bitki verimi elde etmek ve daha iyi ışık yayılımı sağlamak amacıyla Venlo tipi seralarda bir takım değişiklikler yapılmıştır. Bunlar;

- Cam panel genişliği 0.73 m yerine 1.0 m'ye çıkarılmış
- Çatı makas aralığı 3.0 m'den 3.30 m ile 4.0 m'ye artırılmış
- Oluk genişliği 0.22 m'den 0.16 m'ye düşürülmüştür.

Bu tip seralarda ilk yatırım giderleri Alman ve ABD standartlarına göre yapılmış seralardan daha düşüktür. Bunlar Alman firmaları tarafından özellikle havalandırma sistemleri değiştirilerek üretilmekte ve yaygın olarak ABD ve Avrupa ülkelerinde kullanılmaktadır.






 
Sponsorlar/Google Reklamları

Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.


İLETİŞİM FORMU

 

Etiket (Tag) Ekle
kafes girişli seralar, venlo tip nasıl olur, venlo tip sera nedir, venlo tipli seralar


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Binaya Ekli Seralar Mr.Muhendis Seracılık 0 07.07.2012 20:20
Eşlenik Olmayan Seralar Mr.Muhendis Seracılık 0 07.07.2012 20:16
Blok Seralar Mr.Muhendis Seracılık 0 06.07.2012 16:22
Bafra Koyun Tipi Mr.Emre Zootekni 0 08.11.2010 21:52
Emülsiyon Tipi Et Ürünleri Üretimi Livadi Gıda Mühendisliği ve Teknolojisi 0 24.08.2010 02:11





Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 05:03


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Zoints SEO v2.3.0 by Zoints & Computer-Logic.org

Forumumuz tema gönüllüsüdür.

Türkiye!



Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi iletişim formuyla yollarsanız, gerekli işlemler yapılacaktır.

1, 3, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 67, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 72, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 99, 41, 42, 43, 45, 44, 46, 47, 70, 50, 48, 74, 51, 73, 49, 52, 53, 54, 65, 64, 55, 56, 57, 60, 58, 59, 66, 69, 68, 76, 75, 78, 79, 81, 83, 82, 85, 86, 98, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 110, 107, 108, 109, 111, 112,