04.09.2011, 16:51 | #1 |
|
Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri Programı
Yurdumuz üç tarafı denizlerle çevrili olup, çok sayıda göl, gölet ve akarsuda su ürünleri yetiştiriciliğine ve avcılığına uygun alanlar bulunmaktadır. Hızla artan nüfusun protein ihtiyacını karşılamak için su ürünleri önem arz etmektedir. Su ürünleri sektöründe; günümüz teknolojilerinden yararlanarak nitelikli su ürünlerinin yetiştirilmesini ve avcılığını sağlayan, etkili iletişim kurabilen, yetiştiricilik ve avcılık, analiz, pazarlama, personel yönetimi konularını tekniğine uygun yapabilecek nitelikli ara eleman gücünü yetiştirmeyi amaçlayan dört yarıyıllık bir yüksek öğretim programıdır.
Öğretim Türü Örgün öğretim Öğrenci Alınan Meslek Lisesi Dalları Su Ürünleri Meslek Lisesi Lise Mezunu Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Puan Türü Sınavsız Geçiş EA (Eşit Ağırlık) Eğitim İçeriği Deniz ve İçsu Bilimleri Balık Anatomisi Bilgisayar Çizim Tekniği İçsu balıkları Yetiştiriciliği Deniz balıkları Yetiştiriciliği Canlı Balık Hasat Taşıma Avlama Araş Gereçleri Akvaryum Balıkçılığı Balık Hastalıkları Larva Üretim Tekniği İşleme Tekniği Yemler ve yem Teknolojisi Türkiye Balıkları Ayrıntılı Bilgi ( www.egemyo.ege.edu.tr) Eğitim Yoğunluğu 2 yılda toplam 80 kredi/ saat 1. Yarıyıl : 25 kredi/saat 2. Yarıyıl : 22 kredi/saat 3. Yarıyıl : 15.5 kredi/saat 4. Yarıyıl : 17.5 kredi/saat Eğitim Uygulama Alanları ve Laboratuarlar Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi Ege Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri Fakültesi Urla Tesisleri ve EGESÜF Araştırma Gemisi Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Programda eğitim ve öğretim; teorik, uygulama, laboratuar, deniz çalışmaları şeklindedir. Sınav ve Değerlendirme Yöntemleri Sınavlar yazılı, laboratuarlardan başarılı olmak şartıyla Dikey Geçiş Yapılabilen Fakülte : Su Ürünleri Fakültesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Öğretmenliği |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
Etiket (Tag) Ekle |
ege myo su ürünleri, ege myo su ürünleri dersleri, ege myo su ürünleri kontenjanı, ege myo su ürünleri programı, ege myo su ürünleri puanı |
|