|
Tarımsal Sorular ve Cevaplar Zirai ve eğitim konularındaki sorularınızı bu bölümde sorabilirsiniz. |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Stil |
13.08.2012, 13:31 | #1 |
|
Etil Alkol Fermantasyonu
merhaba arkadaşlar etil alkol fermantasyonu hakkında bana yardımcı olabilecek birisini arıyorum. günlerdir internetten araştırmama rağmen net bir cevap bulamadım.
soru: 19 lt lik damacanada 2,5 kg çekilmiş kuru üzüm, 15 lt su 2 kg şeker , yarım litre pekmez ve 50 gram toz maya karışımı var 15 gündür mayalanması için dışarıda bekliyor. Mayalanmanın bittiğini nasıl anlarım. Damacananın üst kapağına hortum takıp hortumu ucunu su dolu bir şişeye koydum ama karbondioksitten dolayı hava kabarcığı çıkması gerekiyormuş ,hiç çıkmadı ortam sıcaklığı gündüzleri 30 derece civarı akşamlar 17-18 C Konu gocuman tarafından (13.08.2012 Saat 15:27 ) değiştirilmiştir. |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
Etiket (Tag) Ekle |
alkol fermantasyonu |
|