Türkiye, ortalama 1 milyon tonu aşan dane zeytin üretimi ile dünyada üretici ülkeler arasında 4.sırada yer almaktadır. Ülkemizde Zeytin üretiminin %71’i Ege bölgesindedir. Bu bakımdan Ülke ve bölge ekonomisindeki yeri önemlidir. Zeytin ve zeytinyağı, ekonomik değeri olan ve bölgemizde doğal ve kültürel olarak bulunan gıda maddeleridir. Sofralık ve yemeklik zeytin çeşitleri ile zeytinyağı, sağlıklı beslenmede tüketilmesi temel görülen gıda maddeleridir. Bundan başka zeytin yağı yan ürünleri diğer endüstri kollarında da kullanılmaktadır. Yüksek değerde sofralık ve yemeklik zeytin çeşitleri ve zeytinyağı olarak zeytine olan ihtiyacın öneminin artmasına yol açmaktadır. Böylece zeytin ve ürünleri tarımsal üretimde Akdeniz ülkelerinde önemli bir yer işgal etmektedir. Bu kadar önemi bulunan zeytinin kaliteli olarak elde edilme, işlenme ve tüketime sunulma aşamalarına kadar iyi durumda muhafaza edilmesi çok önem arz edilmektedir.
Bu programda yetişen meslek elemanları, bilinçli, doğru ve gayretli çalışmalarıyla ülke ekonomisinde büyük katkılar sağlayacaktır. Program; zeytin fidanı dikiminden zeytin hasadına kadar olan sürede yapılması gereken işleri planlayabilen-yürütebilen ve zeytin teknolojisi konusunda bilgi sahbi teknikerler yetiştirmektedir. Zeytin ve Ürünleri konusunda yetişmiş tekniker düzeyinde teknik elemanların üretim ile ilgili sektöre katılmaları, sektörünün aradığı insan gücünü oluşturacaktır ve en önemlisi, ülkemiz Zeytin, Zeytinyağı ve Ürünlerinin işlenmesi konusunda, dünya ülkelerinin seviyesine ulaşmasında katkı sağlayacaktır.