Tarım Bilgi Paylaşım Forumu  
bodrum escort

Geri git   Tarım Bilgi Paylaşım Forumu > Üniversiteler > Marmara Bölgesi Üniversiteleri > Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi


Cevapla
 
Paylaş Seçenekler Stil
Alt 13.09.2011, 23:06   #1
NKÜ Çorlu Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı


Kuruluşu ve Gelişimi:

Gıda teknolojisi programı 2008/2009 Eğitim ve öğretim yılında Çorlu Meslek Yüksekokulu'nun Teknik Programlar Bölümüne katılmıştır.

Programın Amacı:

Gıda teknolojisi programının amacı; küçük, orta ve büyük ölçekte gıda üretimi yapan kuruluşların laboratuarlarında ve üretim departmanlarında görev yapabilecek ara eleman yetiştirmektir.

Programın Kapsamı:

Bu programdaki öğrenciler gıdaların bileşimi, işlenmesi, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri, kalite kontrolü, gıda ile ilgili mevzuatları ve işletme kontrollerini teorik ve pratik olarak aldıktan sonra mezun olurlar. Bu doğrultuda öğrencilere, sektörün talep ve gelişmelerine cevap verecek şekilde gıda biliminde bilgili, imalat işlemlerinde becerili, gıda işleme makine ve ekipmanlarının bakımı ile onarımını yapabilecek, gıda yönetmelik ve mevzuatını uygulayabilecek, gıda laboratuarlarında kalite ve kontrol yapabilecek nitelikte teorik bilgi ve beceri verilir.

Gıda Teknikeri, özel sektör veya kamu kurumundaki görevi itibariyle üst düzey yönetici veya mühendis ile teknisyen arasında kendine yer edinir. Teknisyenden daha fazla teorik bilgi taşırken, mühendisten de daha fazla uygulama becerisine sahip bir ara teknik elemandır. Bu bilgi ve beceriye sahip bir tekniker, işletmelerde liderlik ve yöneticilik basamaklarında istihdam bulabilir.

Gıda teknolojisi programı mezunlarına Ön lisans diploması ve Gıda Teknikeri Meslek unvanı verilmektedir. Gıda teknikeri, alanında ön lisans düzeyinde öğretimini tamamlamış, işletmelerde ve laboratuarlarda mühendise karşı sorumlu veya mevzuata uygun şartlarda doğrudan sorumlu yöneticidir.

Gıda teknolojisi eğitimi alarak staj sonrası mezun olan öğrenciler gıda teknikeri olarak özel ve kamu sektöründe tüm gıda üretimi yapan işletme ve fabrikalarda yönetim, üretim ve laboratuar alanlarında çalışabildikleri gibi kendileri de mandıra vb. işletmeler kurarak çalışabilirler.





 
Sponsorlar/Google Reklamları

Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.


İLETİŞİM FORMU

Cevapla

Etiket (Tag) Ekle
çorlu myo gıda teknolojisi, çorlu myo gıda teknolojisi bölümü, çorlu myo gıda teknolojisi imkanı, çorlu myo gıda teknolojisi kontenjanı, çorlu myo gıda teknolojisi programı, çorlu myo gıda teknolojisi puanı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
NKÜ Çorlu Meslek Yüksekokulu Seracılık Programı Mr.Muhendis Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 0 13.09.2011 23:05
MKÜ Altınözü Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Mr.Muhendis Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi 0 05.09.2011 11:03
Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Mr.Muhendis İzmir Ege Üniversitesi 0 04.09.2011 16:56
Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Mr.Muhendis İzmir Ege Üniversitesi 0 04.09.2011 16:53
Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Mr.Muhendis İzmir Ege Üniversitesi 0 04.09.2011 16:50





Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 07:16


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Zoints SEO v2.3.0 by Zoints & Computer-Logic.org

Forumumuz tema gönüllüsüdür.

Türkiye!



Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi iletişim formuyla yollarsanız, gerekli işlemler yapılacaktır.

1, 3, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 67, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 72, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 99, 41, 42, 43, 45, 44, 46, 47, 70, 50, 48, 74, 51, 73, 49, 52, 53, 54, 65, 64, 55, 56, 57, 60, 58, 59, 66, 69, 68, 76, 75, 78, 79, 81, 83, 82, 85, 86, 98, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 110, 107, 108, 109, 111, 112,