|
Tarımsal Sorular ve Cevaplar Zirai ve eğitim konularındaki sorularınızı bu bölümde sorabilirsiniz. |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Stil |
23.03.2013, 12:11 | #1 |
|
Domates Yetiştirme
Merhaba.
Ziraat okumuyorum fakat kendim bazı bitkileri tohumdan yetitiriyorum evimde. Takıldığım konularda yardım almak için foruma üye oldum Domates tohumları vardı bende yaklaşık 2 hafta önce 10 pet şişenin tabanını kesip tohumları attım üzerine biraz toprak çatıp nemlendirdim. Hepsi yeşerdi yaklaşık 5 cm boyuna ulaştıktan sonra çoğu yan yattı ve gövdesi kırıldı. Biberleri de aynı şekilde çimlendirdim ama onlarda hiçbir sorun olmadı normal şekilde uzamaya devam ediyorlar. Domatesler neden yan yatıp gövdesinden kırılmaya başladı? |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
26.03.2013, 20:11 | #2 |
|
hocam domates fazla su istemez. bitki büyüyünce pet şişenin tabanı dar gelmiştir. şişede fazla suyun çıkıp toprağın havalanması sağlamak için delikler açmadıysanız ondan yan yartabilir. bitkiyi kökündeki toprağıyla daha geniş bi yere şaşırtın. biber de büyüyünce o da yan yatacaktır aynı işlemi yapmanız uygun olur.
|
|