30.06.2013, 19:35 | #1 |
|
Dicle Üniversitesi Bitki Koruma Bölümü
Dicle Üniversitesi Bitki Koruma Bölümü
AKADEMİK PERSONEL Prof. Dr. Abuzer SAĞIR (Bölüm Başkanı ) Doç.Dr. Selime ÖLMEZ BAYHAN Doç.Dr. Erol BAYHAN Yrd. Doç. Dr. İsmail ÇİMEN Yrd. Doç. Dr. Halil BOLU Yrd.Doç.Dr. Ahmet BAYRAM Yrd.Doç.Dr. Ayşe Nur TAN BÖLÜM İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER Bölüm , 1995 tarihinde kurulmuş olup, Fitopatoloji ve Entomoloji Anabilim dallarından oluşmaktadır. Bölümde Bitkisel Üretim Programında okuyan öğrencilere bitki koruma ile ilgili dersler teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir. Öğrencilere bitkilerde zarar yapan böcek, akar, nematod ve diğer hayvansal zararlılar, hastalık yapan fungus, bakteri, virus, etmenler ile yabancı otların biyolojileri, tanınmaları, oluşturdukları zarar ve belirtileri, yayılışları, biyoekolojileri ve söz konu bu etmenlerin mücadele yöntemleri konusunda bilgiler verilmektedir. Ayrıca bitki koruma konusunda araştırma projeleri yürütülmektedir. Bölümde, 2000-2001 eğitim-öğretim güz yarıyılından beri Bitki koruma Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimi yürütülmektedir. Bölüm mezunları, Tarım ve Köy işleri Bakanlığına bağlı ve diğer bazı kamu kuruluşlarında çalışma olanağı bulabildikleri gibi, tarım ilaçları konusunda faaliyet gösteren özel firmalarda teknik ve pazarlama elemanı olarak çalışabilmektedirler. Bitki koruma Bölümü mezunu ziraat mühendisleri, tarım ilaçları ticareti ile uğraşabilmekte ve üreticilere danışmanlık hizmetlerini yapabilmektedirler. |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
|