01.04.2009, 10:57 | #1 |
|
Gypsophila paniculata L. Yetiştiriciliği
Gypsophila paniculata L.
Devamli gordugumuz ama adini Bilmedigimiz bir bitki turudur. Cunku cicekciden satin aldigimiz bir buket gulu suslemesine, gosterisli hal getirmesine ragmen hep arka planda kalmistir. Izmir’de bir adet Gypsophila serasi oldugundan kacimizin haberi vardi ki? Kesme cicek alt sektorunde pazar istekleri dogrultusunda urunlerin degisimi ve cesitlendirilmesi en onemli ozelliklerden biridir. Bu nedenle farkli turlerin uretime alinmasi veya uretim alanlarinin genisletilmesiyle saglikli ve piyasa isteklerine uygun uretim desenlerinin olusturulmasi gerekmektedir. Gypsophila paniculata L. bu amacla kullanilabilecek onemli kesme cicek turlerinden biridir. Dis ulkelerde uzun yillardir taze ve kuru kesme cicek olarak uretimi yapilan bu tur, ulkemize 1980'li yillarda girmistir. Akdeniz Bolgesinde kis yetistiriciligine uygunlugu ve hava yoluyla yapilan dissatimda birim ambalaj agirliginin dusuklugu nedeniyle buyuk bir uretim potansiyeline sahiptir. G. paniculata L. bir zorunlu uzun gun bitkisidir. Bu turden elde edilen cesit ve klonlar arasinda gun uzunlugu istekleri acisindan onemli farkliliklar bulunmaktadir Kesme cicek fiyatlarinin yuksek oldugu kis aylarinda urun alinabilmesi icin gun uzunlugunun fotoperyodik aydinlatmalarla cesit veya klonun istedigi duzeye cikarilmasi gerekmektedir. Bunun yaninda bu turun gun uzunluguna tepkilerinin sicaklik, gunluk toplam isIk enerjisi degerleri ve soguklama isteklerinin karsilanmasiyla yakindan iliskili oldugu ortaya konmustur. |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
Etiket (Tag) Ekle |
gypsophila, gypsophila paniculata l. yetistiriciligi, gypsophila paniculata yetistiriciligi, paniculata, paniculata yetistiriciligi, yetiştiriciliği |
|