24.04.2014, 18:31 | #1 |
|
İyi Tarım Uygulamaları Kontrolör Eğitimi
İyi Tarım Uygulamaları Yönetmeliğinin 15. maddesinin (a) bendi hükümlerince, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü arasında düzenlenen protokol hükümleri çerçevesinde, ISO 17024 Personel Belgelendirme Standartlarında İyi Tarım Uygulamaları Kontrolör Eğitimi gerçekleştirilmektedir.
ISO 17024 PERSONEL BELGELENDİRME STANDARTLARINDA EĞİTİM Tarımsal üretimin kalite yönetim sistemi prensiplerinde sürdürülmesini hedefleyen iyi tarım uygulamalarında, Bakanlıkça yetkilendirilecek kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarında görev yapacak kontrolörlerin eğitimi de kalite yönetim sistemi içerisinde yürütülmektedir. ISO 17024 Personel Belgelendirme Standartlarında yürütülen Bitkisel Üretimde İyi Tarım Uygulamaları Kontrolör eğitim programı TSE tarafından TÜRKAK'a akredite edilmiştir. Bu kapsamda eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara akredite sertifika düzenlenmektedir. Eğitim Konuları I. Bitkisel Üretimde İTU Kontrolörü Eğitim Konuları Bitkisel Üretimde İyi Tarım Uygulamaları Kontrolör Eğitimi Programı içerisinde iyi tarım uygulamaları tekniklerine ilişkin konular Bakanlık eğiticileri, kalite yönetim sistemine ilişkin konular ise TSE personelince anlatılmaktadır. Eğitime katılmak isteyen adayın, ziraat mühendisi ve gıda mühendisi olması şartı aranır. Eğitim konuları; İyi Tarım Uygulamalarına Giriş İyi Tarım Uygulamaları Ülke Mevzuatı Bitkisel Üretimde İyi Tarım Uygulamaları Kriterleri Ülkemizde Bitki Sağlığı Uygulamaları ve Entegre Mücadele Bitki Sağlığı ve Bitki Koruma Ürünlerinin Kullanımı Gübreler ve Gübreleme Teknikleri İyi Tarım Uygulamalarında Risk Analizleri Bitkisel Üretimde İyi Tarım Uygulamaları Kontrolörlüğüne İlişkin Uygulamalar Tarım - Çevre İlişkileri İletişim Teknikleri ve Psikolojik Yaklaşımlar ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi ISO 22000 Gıda Güvenliği Temel Eğitimi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Denetim Teknikleri II.Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde İTU Kontrolörü Eğitim Konuları Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamaları Kontrolör Eğitimi Programı içerisinde iyi tarım uygulamaları tekniklerine ilişkin konular Bakanlık eğiticileri, kalite yönetim sistemine ilişkin konular ise TSE personelince anlatılmaktadır. Eğitime katılmak isteyen aday, kontrolörlük yapacağı alanla ilgili olarak ziraat mühendisi (su ürünleri bölümü), gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi, balıkçılık teknolojisi mühendisi veya veteriner hekim olma şartı aranır. Eğitim konuları; İyi Tarım Uygulamalarına Giriş İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmelik Su Ürünleri Yetiştiriciliğine İlişkin Mevzuatlar Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Temel Bilgiler Su Ürünleri Yetiştiriciliği İyi Uygulamalar Kriterleri 1-2 Muhafaza Zinciri Kontrol Listesi İyi Tarım Uygulamalarında Risk Analizleri Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Kullanılan Yemler Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Görülen Hastalıklar Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Kullanılan İlaçlar Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Çevresel Etkileşimi Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Balık Refahı İletişim Teknikleri ve Psikolojik Yaklaşımlar ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi ISO 22000 Gıda Güvenliği Temel Eğitimi ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Denetim Teknikleri |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
08.05.2014, 01:52 | #2 |
|
Çok çok teşekkürler...
|
02.08.2014, 20:05 | #3 |
|
merhaba arkadaşlar bu <<<İyi Tarım Uygulamaları Kontrolör Eğitimi hakkında bilgi verebilir misiniz kursu ne zaman nerde ve kuruluş yapıyor bu belgeyi alabilmek için
|
03.08.2014, 18:13 | #4 | |
|
Alıntı:
TSE'nin ilgili sayfasından bilgi alabilirsiniz. |
|
16.03.2016, 14:56 | #5 |
|
Danışmanlık filan iptal olma durumu varmış yani devlet desteği kesecekmiş . Bu iyi tarım uygulaması da iptal olursa boşuna gitmiş olacaz bu eğitimede . Bunun kesin iptal olmayacağını nerden öğrenebiliriz? Çünkü ona göre kayıt yapalım.
|
16.03.2016, 15:41 | #6 |
|
Ülkemizde hiç bir zaman hiç bir şeyin garantisi yoktur. Bugün uygulamada olan bir destek, yarın kaldırılabilir. Bugün hiç bir şekilde destek olmaz denilen bir uygulamaya yarın destek verilir. Kesin olarak öğrenemezsiniz.
|
06.04.2016, 12:43 | #7 |
|
Iyi tarim ve organik tarim kontrolurlugu egitimi 2016 yili icerisinde yapılacak mı yapilacaksa tarihleri nedir bi turlu zamanina dair bi bilgiye ulasamadim da
|
06.04.2016, 13:55 | #8 |
|
Şu an için bir bilgi yok.
|
07.04.2016, 10:09 | #9 |
|
Teşekkürederim mr muhendis son olarak bi bilgi olunda danismanlik veya bayilik sinavi gibi ustetten duyururmusunuz
|
07.04.2016, 10:35 | #10 |
|
Tabi ki. Bu tarz eğitimleri, sınavları her zaman için Önemli Duyurular kısmından bildireceğiz.
|
Etiket (Tag) Ekle |
itu kontrolör eğitimi, iyi tarım uygulamaları kontrolör seçimi |
|