Tarım Bilgi Paylaşım Forumu  
bodrum escort

Geri git   Tarım Bilgi Paylaşım Forumu > Üniversiteler > Doğu Anadolu Bölgesi Üniversiteleri > Bingöl Üniversitesi


Cevapla
 
Paylaş Seçenekler Stil
Alt 15.11.2010, 17:36   #1
Bingöl Üniversitesi Su Ürünler Bölümü Tanıtım


Hayatın sularda başladığı gerçeği dikkate alınır ise insanoğlunun var oluşundan bu güne sularla ve su ürünleriyle iç içe olduğu söylenebilir. Türkiye’de su ürünleri sektörü geleceği parlak sektörler arasındadır. Bilimsel gelişmeler ve teknolojik yeniliklerin uygulamaya geçirilmesi, sektörle ilişkili ağ, yem ve işleme gibi fabrikaların kurulması sektörün gelişmesine katkıda bulunmuş ve sektörü ülke ekonomisinde önemli bir yere taşımıştır. Bu bağlamda; Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne bağlı olarak 2008 yılında Su Ürünleri Bölümü kurulmuştur. Kuruluş aşamasında olan bölümümüz akademik kadrosunda halen 2 adet Yrd. Doç. Dr. ve 3 adet Arş. Gör. bulunmaktadır. Fakültemiz Su Ürünleri Bölümü’nde yer alan öğretim elemanlarının uzmanlık alanları Temel Bilimler, Yetiştiricilik, Balıkçılık ve Balık Hastalıkları gibi farklı araştırma konularıdır. Gelişmekte olan bölümde şu an Lisans seviyesinde öğrenci bulunmamakla birlikte, ilerleyen yıllardan itibaren lisans öğrenci kabul etmek için alt yapı imkânlarını artırma faaliyetlerine hız verilmiştir.
Bölümümüzde hızla bir araştırma laboratuarı kurulmaktadır. Bu laboratuarda temel araştırmanın yanı sıra, hastalık ve yetiştiricilik konularında araştırma yapılabilecektir, ayrıca sulak alanların korunması, biyoçeşitliliğinin belirlenmesi ve türlerin devamlılığının sağlanması ile yetiştiriciliği yapılan su canlılarının biyolojik bilgilerinin kazanılmasına yönelik ileri teknolojik donanımlı araştırma laboratuarlarının oluşturulması amaçlanmaktadır.
Bölümümüz ülkemizde ve bölgemizde su ürünlerindeki bilgi eksikliğini gidermek ve bu alanda gereken bilgi ve teknoloji üretimini sağlayabilmek amacıyla kurulmuştur.


MİSYON

• İnsan sağlığı açısından önemli bir yeri olan Su Ürünleri doğal stoklarının korunması,
• Populasyon olarak bilinen canlı materyallerin yoğunluğu, dağılımı, yayılımı ve miktarının bilinmesi ve buna göre rasyonel avcılık, minimum masraf maksimum ürün optimum ve sürdürülebilir fayda ile ekolojik çevrenin korunması,
• Sürdürülebilir avcılık için stokların tahmini, işletilmeyen stokların devreye sokulması, stok dalgalanmalarının sebeplerinin araştırılması, balıkçılık rejiminin belirlenmesi, işletmeye açılan göl, gölet ve barajlarda yürütülecek faaliyetlerin belirlenmesi,
• Doğal stoklara zarar vermeden maksimum şekilde yararlanılması, bu kaynakların kültür altında yetiştirilmesi, hastalıkları ve bu ürünlerin içermiş oldukları insan sağlığı için son derece yararlı proteinlerin herhangi bir kayba uğramadan işlenmesi ve değerlendirilmesi konularında,
• Evrensel kriterlere uygun, çağın gerektirdiği şekilde nitelikli eğitim programları düzenlemek ve yürütmek;
• Çağdaş bilimsel yöntem ve teknolojileri kullanabilen ülke ve bölge ihtiyaçlarına yanıt verebilen niteliliklerle donatılmış teknik eleman yetiştirmek;
• Nitelikli bilimsel çalışmalar yapmak ve bu çalışmaları yayınlamak; bu bilimsel araştırma ve yayın faaliyetleri ile sağlanan potansiyel doğrultusunda bölgesel taleplere uygun danışmanlık hizmetleri geliştirmek ve yürütmektir.
• Mevcut doğal stokların sürdürülebilirliliğini riske sokmadan, uygun balıkçılık yönetimiyle doğal su ürünleri kaynaklarından en iyi şekilde yararlanılması, ülkemizde hızla gelişen su ürünleri yetiştiriciliği ve ona bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklar ve yem üretimi konusunda sektörün gereksinim duyduğu bilgi ve tekniklerin geliştirilmesi, su ürünlerinin uygun metotlarla taşınması, depolanması ve işlenmesi gibi konularda bilgi ve teknolojinin üretilmesi ve bu misyona uygun elemanların yetiştirilmesi bölümümüzün temel amaçlarındandır.

VİZYON

• Öğrencilerin yetiştiricilik ve doğal canlı su kaynaklarının yönetilmesi konularında bilgi ve becerileri elde etmesini ve var olan becerilerini geliştirmesi için nitelikli ve çağın gereklerine uygun eğitim vermektir.
• Bilgi ile donatılan öğrenciler, sayısal argümanları anlayabilme, okuduğu metni olumlu ya da olumsuz olarak eleştirebilme, okuduğu materyalden sonuç çıkarabilme ve bu bilgileri doğal kaynak yönetimi ve yetiştiricilik konularına uygulayabilme kabiliyetlerini kazandırmak.
• Su Ürünleri alanında bilgi donanımlı, konularında uzman, yaratıcı ve girişimci bireyler yetiştirmek için nitelikli eğitim-öğretim programları uygulamak ve etkin Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) çalışmalarıyla sektöründe gereksinimlerini karşılayacak bilim ve teknolojiye dayalı araştırmalar yapmak ve bilgi üreten bir bölüm olmaktır.





 
Sponsorlar/Google Reklamları

Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.


İLETİŞİM FORMU

Cevapla

Etiket (Tag) Ekle
bingöl, bölümü, tanıtım, Üniversitesi, Ürünler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bingöl Üniversitesi Bahçe Bitkileri Tanıtım genc__osman Bingöl Üniversitesi 3 22.06.2014 12:49
Bingöl Üniversitesi Gıda Mühendisliği Tanıtım genc__osman Bingöl Üniversitesi 0 15.11.2010 17:34
Bingöl Üniversitesi Bikti Koruma Bölümü Tanıtım genc__osman Bingöl Üniversitesi 0 15.11.2010 17:32
Bingöl Üniversitesi Fotoğrafları Mr.Muhendis Bingöl Üniversitesi 0 16.06.2010 12:15
Bingöl Üniversitesi Tarihçesi Mr.Muhendis Bingöl Üniversitesi 0 01.05.2010 12:07





Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 04:10


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Zoints SEO v2.3.0 by Zoints & Computer-Logic.org

Forumumuz tema gönüllüsüdür.

Türkiye!



Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi iletişim formuyla yollarsanız, gerekli işlemler yapılacaktır.

1, 3, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 67, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 72, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 99, 41, 42, 43, 45, 44, 46, 47, 70, 50, 48, 74, 51, 73, 49, 52, 53, 54, 65, 64, 55, 56, 57, 60, 58, 59, 66, 69, 68, 76, 75, 78, 79, 81, 83, 82, 85, 86, 98, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 110, 107, 108, 109, 111, 112,