|
Tarımsal Sorular ve Cevaplar Zirai ve eğitim konularındaki sorularınızı bu bölümde sorabilirsiniz. |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Stil |
10.03.2016, 14:40 | #1 |
|
Glifosat içerikli Roundup hakkında bilgi gerekli?
Arkadaşlar Merhaba,
Benim bir sorum var forumda araştırdım ama bu soru ile ilgili başlık bulamadım bu yüzden yeni konu açmak durumunda kaldım. Bildiğiniz gibi roundop yeşil öldüren total herbisit diye geçmektedir. bitkilerdeki hayati amino asitleri inhibe ederek büyümesini durdurup öldürmektedir. Bunun yanında boş tarlanın yabancı ot ilaçlamasında roundup'un yabancı ot tohumlarının çimlenmesini önleyici etkisi varmıdır? Varsa bu nasıl açıklanabilir? konu hakkında bilgisi olanlar veya böyle bir tecrübesi olanlar varsa açıklayabilirlerse sevinirim. teşekkürler. |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
10.03.2016, 22:31 | #2 |
|
roundup sadece yeşil aksamdan alınıp otları öldüren bir herbisittir. çimlenmeye herhangi bir etkisi yoktur. çimlenmeyi önleyen toprağa atılan trifluralin etken maddeli ilaçlar vardı yanlız onlarında üretimi durduruldu ama ilaç bayilerde bulabilirsiniz.
|
Etiket (Tag) Ekle |
herbisit |
|