|
Genel Konular Bakanlık, ÖSYM, MEB sınavlarına ilişkin duyurular ile diğer eğitim-öğretim haberleri |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Stil |
21.02.2013, 15:52 | #1 |
|
Dikey Geçiş Sınavları Hakkında Bilgi
herkese merhaba.. ben 2 yıllık tohumculuk bölümü mezunuyum ve şimdi dgs ye girip ziraat mühendisliğine geçmek istiyorum.. konya selçuk üniversitesine geçmek istiyorum internette pek bişey bulamadım.. fakat bununla ilgili bilgi almak istiyorum.. yani kaç puan almam gerekiyor.. benim alanım eşit ağırlık ama ziraata sayılsaldan giriliyor.. ağırlıklı olarak hangi konulardan sorular çıkıyor.. bana yardımcı olursanız çok sevinirim...
|
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
21.02.2013, 18:10 | #2 |
|
Merhaba,
Aşağıya puanlarla ilgili bazı tablolar ekliyorum. Oradan bölümlerin puanlarına bakabilirsiniz. DGS'de çıkan konularla ilgili olarak da önceki yılların sorularına bakarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Konu dağılımlarıyla ilgili olarak bir bilgi ekledim. Aşağı yukarı orada yazdığı gibidir. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DGS PUANLARI 2012 DGS En Büyük ve En Küçük Puanlar 2011 DGS En Büyük ve En Küçük Puanlar 2011 DGS-EK En Büyük ve En Küçük Puanlar 2010 DGS En Küçük Puanlar DGS KONU DAĞILIMLARI Sözel Konular Sayısal Konular |
22.02.2013, 17:03 | #3 |
|
cok tesekkur ederim butun merak ettiklerimi ogrendim sayenizde..
|
22.02.2013, 18:45 | #4 |
|
Bu arada önlisans mezuniyet alanlarına göre tercih edebileceğiniz lisans programları aşağıdaki gibidir. 2012 DGS kılavuzu baz alınmıştır.
ÖNLİSANS: Tohumculuk TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ LİSANS PROGRAMLARI: Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Tarla Bitkileri, Tarımsal Biyoteknoloji ÖNLİSANS: Organik Tarım TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ LİSANS PROGRAMLARI: Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme ÖNLİSANS: Tıbbi ve Aromatik Bitkiler TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ LİSANS PROGRAMLARI: Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Tarla Bitkileri, Kimya ÖNLİSANS: Gıda Teknolojisi TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ LİSANS PROGRAMLARI: Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Kimya, Tarımsal Biyoteknoloji ÖNLİSANS: Seracılık TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ LİSANS PROGRAMLARI: Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Tarla Bitkileri, |
22.02.2013, 21:25 | #5 |
|
onlisans tohumculuk mezunuyum.. tarla bitkilerine gecmek istiyorum insallah kazanirim hayirlisiyla.
|
28.05.2013, 14:25 | #6 |
|
Ben konu açmak istemedim, bir kaç sorum var benimde. Geçen sene DGS ile ankara-ziraat'e yerleştim fakat devamsızlık sıkıntılarım(devlet memuruyum) yüzünden bu fakülteden kaydımı sildirip, tekrar dgs ile herhangi bir üniversiteye yerleşmek istiyorum.
Sorum şu : Devamsızlık sıkıntısı yaşamayacağım, hocalarında sıkıntı olmayan bir üniversite tavsiyesi alabilir miyim ? |
29.05.2013, 00:32 | #7 | |
|
Alıntı:
Konu organik memo tarafından (29.05.2013 Saat 01:03 ) değiştirilmiştir. |
|
03.06.2013, 10:20 | #8 | |
|
Alıntı:
malum ankaradan diyarbakır bayağa bi mesafe |
|
03.06.2013, 10:35 | #9 |
|
Ankara, Yozgat, Kırşehir, Konya, Eskişehir, Kayseri, Niğde, Uşak... Buraları araştırın bir de.
|
03.06.2013, 14:01 | #10 |
|
Ben sadece okudugum universite hakkinda bilgi verebilirim hocam diger universiteleri arastirmak lazim
|
Etiket (Tag) Ekle |
2010 dgs puanları, 2011 dgs puanları, 2012 dgs puanları, dgs konu dağılımları, dgs sayısal konular, dgs sözel konular |
|