|
Genel Konular Bakanlık, ÖSYM, MEB sınavlarına ilişkin duyurular ile diğer eğitim-öğretim haberleri |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Stil |
17.09.2010, 19:46 | #1 |
|
2010 KPSS Lisans İptal Edildi
KPSS'de kopya iddialarıyla başlayan süreç sonunda sınavın yeniden yapılması kararlaştırıldı. Karar YÖK Başkanı ve ÖSYM Başkanın biraraya geldiği toplantı sonrasında açıklandı..
Lisans mezunlarına yönelik 10 Temmuz Cumartesi günü yapılan sınav sonrasında kopya iddiaları ortaya atılmış ve öğretmen atamaları iptal edilmişti.. Ve beklenen oldu sınavın Eğitim Bilimleri testi iptal edildi.. İddialarda da 'eğitim bilimleri' sınav sorularının tele-kulak yöntemiyle sızdırılmış olabileceği açıklanmış ve ÖSYM'de böcek araması yapıldı.. Soruşturmayı yürüten savcı ve ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın görüşmesi sonucu soruların sızdırıldığı kesin olarak açıklandı.. Daha sonra da YÖK Başkanı ve ÖSYM Başkanı görüşmesi sonrasında da sınavın 'eğitim bilimleri' kısmının iptal edildiği açıklandı.. Sorular yeniden hazırlanacak ve henüz belirlenmeyen tarihte de sınav tekrarlanacak.. KAYNAK |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
Etiket (Tag) Ekle |
2010, edildi, kpss, lisans, İptal |
|