![]() |
![]() |
#2 |
|
Merhaba sayın hocalarım,
Benim tek anlayamadığım konu hayvana neşekilde neylerle yem verilmesi. Her mevsimin ayrı yemlemesi var, ineklerin doğum öncesi doğum sonrası yemlemesi var, danaların besi yemlemesi var, buzağıların doğum sonrası yemlemesi var yani bir sürü yemleme çeşidi var. İlk sorum, Yemlemede tüm bitkileri karıştırıpmı veriyoruz yoksa ayrı ayrımı veriyoruz? Meradan getirilen hayvanlara nezaman(gün içinde) ne şekilde yem veriyoruz ? Yemlemede en çok vericeğimiz bitkiler yangileridir? Besicilik için en ideal yem karışımı hangisidir? Hayvanları kışın ahıra koyduğumda nasıl bir yem takviimi uygulamalıyım? Hayvanlarım simmental cinsi olucakları için yiyecekleri yemler sanırım daha fazla olucak. Bu bilgiye göre bana yardım ederseniz çok sevinirim. Tüm hocalarıma teşekkürederim. |
Etiket (Tag) Ekle |
ahır, hayvancılık, işleri, takvimi, zamanlaması |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ekolojik Tarım ve Hayvancılık | Mr.Muhendis | Organik Tarım | 0 | 26.06.2010 19:20 |
Organik Hayvancılık | Mr.Muhendis | Organik Tarım | 0 | 02.04.2010 13:56 |
Hayvancılık Destekleri | Mr.Muhendis | Tarımsal Destekler ve Krediler | 1 | 26.03.2010 13:00 |
Türkiye'de Tarım İşletmelerinin Yapısı ve Hayvancılık | Mr.Muhendis | Zootekni | 0 | 19.02.2010 08:54 |
Hayvancılık Mekanizasyonu | Mr.Muhendis | Tarım Makineleri | 0 | 21.12.2009 16:19 |