13.02.2010, 11:46 | #1 |
|
Buğdayın Ekonomik Önemi
Türkiye’nin buğday üretimi tüketiminden fazladır. Yaklaşık 20 milyon ton üretimimiz, 15 milyon ton tüketimimiz vardır. Üretim fazlasını ihraç edemiyoruz. Bunun sebebi;
- Üretilen buğdayların kalitesinin düşük, üretim maliyetinin yüksek olmasıdır. Üretim maliyetini düşürüp verim ve kaliteyi de artırarak milli ekonomiye katkı sağlamak hepimizin görevidir. Bu da çiftçilerimizin sertifikalı tohum kullanmaları ve bilinçli bir şekilde tekniğine uygun tarımsal faaliyette bulunmaları ile mümkün olacaktır. BUĞDAY TARIMI “KARAKIŞTA YAĞAR YAĞAR DİNMEZSE ZEHMERİDE YAĞMAZSA, MART İLE NİSANDA ARA SIRA YAĞARSA O SENE BUĞDAY VERİMİ İYİ OLUR KARAKIŞTA YAĞMAZSA, ZEHMERİDE YAĞAR YAĞAR DİNMEZSE O SENE BUĞDAY VERİMİ KÖTÜ OLUR.” Buğday Yetiştiriciliği |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
Etiket (Tag) Ekle |
buğdayın, ekonomik, Önemi |
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ekonomik Kriz Kavramı | Mr.Muhendis | Tarım Ekonomisi | 1 | 18.09.2018 09:14 |
Tavşan Yetiştiriciliğinin Ekonomik Önemi | Zooteknist | Zootekni | 0 | 22.11.2009 21:34 |
Petrolün Ekonomik Önemi | Mr.Muhendis | Tarım Ekonomisi | 0 | 20.10.2009 14:54 |
Ekonomik Sistemler | Mr.Muhendis | Tarım Ekonomisi | 0 | 20.10.2009 14:49 |
Yeraltı Kaynaklarının Ekonomik Önemi | Mr.Muhendis | Tarım Ekonomisi | 0 | 20.10.2009 14:48 |