![]() |
|
Tarımsal Sorular ve Cevaplar Zirai ve eğitim konularındaki sorularınızı bu bölümde sorabilirsiniz. |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Stil |
![]() |
#2 | |
|
Ağacı bilmediğim için biraz araştırdım. Budamayla ilgili İngilizce güzel kaynaklar var. Bunlardan birini aşağıya ekliyorum.
Yazıdan satır başları: * Yetişkin ağaçlarda budamayı en az seviyede tutarsanız güzel görünecektir. Fakat zayıf dalları kırılmadan önce budayın. * Genç ağaçları 3 yılda bir defa, bir gövdeyi muhafaza ederek budayın. 15 yaşından sonra gövde üzerinde çok fazla budama yapmaya gerek yoktur. * Eğik büyüyen, daha sonra kırılma ihtimali olan dalları budayın. * Diğer dallara doğru büyüyen ve yıllar içerisinde ölen dalları budayın. * 15-20 yıl sonra, ağaç yetişkin olduğunda, yapısal budamaya gerek olmayabilir. * Budama için en iyi zaman, ağacın dormant olduğu kış döneminde yapılır. Budama öncesinde alet ve ekipmanları sterilize etmeyi unutmayın. Alkolden geçirebilirsiniz. Alıntı:
|
|
Etiket (Tag) Ekle |
jacaranda ağacı budama, jacaranda ağacı budama dönemi, jacaranda ağacı nedir, jacaranda budaması, jacaranda mimosifolia, pruning jacaranda, trimming jacaranda |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Nar Budaması | Mr.Muhendis | Tarımsal Videolar | 5 | 09.11.2012 13:06 |
ıhlamur ağacı budaması | memetmustafa | Tarımsal Sorular ve Cevaplar | 2 | 06.03.2012 13:25 |
Bağlarda Yaz Budaması | spongeee | Bahçe Bitkileri | 0 | 04.06.2010 19:54 |
Bağlarda Kış Budaması | Livadi | Tarımsal Videolar | 0 | 07.04.2010 11:10 |
Zeytin Budaması | Mr.Muhendis | Tarımsal Videolar | 0 | 20.02.2010 17:11 |