|
Tarımsal Sorular ve Cevaplar Zirai ve eğitim konularındaki sorularınızı bu bölümde sorabilirsiniz. |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Stil |
08.08.2013, 18:52 | #1 |
|
Neden ziraat mühendisliği bu kadar küçümseniyor
Hayırlı bayramlar diliyorum herkeze
Ben lise sona geçtim.Samsunda okuyorum ve fakülte olarak ziraatı düşünüyorum Dershanemdeki hocalar ve ziraat mühendisleri dahil bu mesleği hep kötülüyorlar Kesinlikle seçme falan git gıda mühendisliğini düşün önü daha açık meslek diyorlar. Yani benim anlamadığım iş bu meslek bu kadar basit mi de önemi yok diyorlar Benim ziraat hakkındaki bilgilerim mesela bitki koruma ; bitkilerdeki hastalıklara karşı önlem alıyor,böcekler ve yabancı otlardan gelen zararları tespit edip bunları etkisiz hale getirme olarak biliyorum Benim bu mesleği seçmemdeki neden meyve ve sebzelerin kalitelerini arttırmak topluma kaliteli sebze ve meyveleri sunmak Çiftçilere gerektiğinde seminerler sunmak ve tarımda önemli ülkelerden biri olup ekonomimisi geliştirme amacı ile bu meslek idealim olarak düşünüyorum sizce seçmelimiyim? ve bu mesleği neden küçümsüyorlar? Saygılarımla ... |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
Etiket (Tag) Ekle |
ziraat mühendisi |
|