|
22.06.2010, 08:42 | #1 |
|
Aflatoksin Nedir
Aflatoksinler, gıdalar ve yemlerin üzerinde/içinde bulunan küfler tarafından üretilen zehirli bileşenlerdir.
• Gıda maddelerinin yetiştirilmesi, sevkiyatı, depolanması aşamalarında gerekli şartların ve standartların oluşturulmaması nedeniyle küf oluşumunu nedeniyle ortaya çıkar. Gıda maddelerinde oluşan aşırı seviyedeki küf oluşumudur. • Küfler gıda maddelerinde belli bir noktadan sonra toksin oluşumuna neden olurlar. Toksinler ise gıda zehirlenmesinden karaciğerde birikmesi halinde kansere kadar çok ciddi sağlık sorunlarına yol açarlar. • Türk Gıda Kodeks, Gıda Maddelerinde Mikotoksinlerin Sevyesinin Resmi Kontrolü için Numune Alma ve Hazırlama ve Analiz Metodu Kriterleri Tebliği yönünden incelenen baharat grubu özellikle pul kırmızıbiber ve acı kırmızı toz biberdir. Özellikle bu iki baharatta aflatoksin konusu gündemdedir. Aflatoksin sorununun esas nedeni, küfler tarafından oluşturulan toksinlerdir. Aflatoksin Oluşumunu Önlemek İçin Yapılması Gerekenler |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
Etiket (Tag) Ekle |
aflatoksin, nedir |
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Organik Tarım Nedir ? (Ekolojik Tarım - Biyolojik Tarım Nedir ?) | Mr.Muhendis | Organik Tarım | 0 | 29.08.2009 12:34 |