|
25.05.2010, 18:16 | #1 |
|
Kaymak Yapımı
Kaymak Nasıl Yapılır ?
En iyi kaymak inek sütünden yapılırsa da inek sütü az kaymak verdiğinden kaymak bilhassa manda ve koyun sütünden yapılır.Kaymağı alınacak süt önce ateşte kaynatılır ve bu sırada sürekli karıştırılarak savrulur.Süt iyice kaynadıktan sonra kenarları az yüksek tepsilere doldurularak közlü hafif ateş üzerine konur ve 1-2 saat sonra tepsilerin üzeri örtülerek 5-6 saat kadar kendi hallerine bırakılır. Bu zaman içinde, sütteki yağ elementi, diğer bazı elementlerle beraber sütün üst tarafında kalın bir tabaka halinde toplanır.Bu tabakaya kaymak denir.Genel olarak 6-7 kilo manda sütünden 1 kilo kaymak alınır.Kalan sütten yağsız yoğurt yapılır. |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
Etiket (Tag) Ekle |
kaymak, yapımı |
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kaymak Ağacı - Feijoa (Acca sellowiana) | Livadi | Bahçe Bitkileri | 1 | 01.05.2012 10:39 |
Tarhana Yapımı | Livadi | Gıda Mühendisliği ve Teknolojisi | 0 | 12.05.2010 10:08 |
Bulgur Yapımı | Livadi | Gıda Mühendisliği ve Teknolojisi | 0 | 12.05.2010 10:05 |
Kompost Yapımı | Mr.Muhendis | Toprak Bilimi ve Bitki Besleme | 0 | 21.02.2010 03:14 |
Pekmez Yapımı | Livadi | Gıda Mühendisliği ve Teknolojisi | 0 | 24.10.2009 14:24 |