Tarım Bilgi Paylaşım Forumu  
bodrum escort

Geri git   Tarım Bilgi Paylaşım Forumu > Bölümler > Süt Teknolojisi


Cevapla
 
Paylaş Seçenekler Stil
Alt 28.01.2010, 15:47   #1
Ayran Üretiminde Alt Yapı


Ayran üretiminde en önemli konulardan biri alt yapııdr.Ayran seksiyonunda sütün pastörizasyonu tanklarda yapılması ayran dayanımı üzerine çok etkilir.Ayranın vizkozitesi için her ne kadar özel pompalarda mevcutsa da en büyük husus Ayran tanklarının dolum makinasına kendi ağırlığınca cazibe yüksekliğnde olmalıdır.Bu şekilde ayranda vizkozite kaybedilmemektedir.
yine ayran da tuz ilavesi için tzun başta su ile birlikte ilavesi de düşünülebilir ama bu durum aroma maddelerinin zayıf oluşmasına sertliğine olumsuz etkilemktedir tuz için örneğin 200 litrelik bir kültür tankı gibi bir tankta %25 lik tuz slusyonu yani salamura hazırlanır pastörize edilir soğutulu kullanılır ve inkübasyon sonu soğutmadan soğutma 30 derenin altına geldiğinde ilave edilmelidir.
ayran tanklarının üst katta düşünüldüğünde kapak açılacak kadr yükseklik düşünülmeli ve çıkan buharlarla mücadele edebilecek havalandırma tertibatı düşünülmelidir.
Ayran üretiminde ayran için üretilmiş filant kültürler kullanılmalı
ayranda dayanım için en önemli konu bulaşma riskidir.Ortamın maya ve küflerle çalışamayacağı bir ortamı düşünmektir.Bunun içinde sütün tamponlanması gerekmektedir.Bunun içi sütün pastörizasyonu 90 derecede en az 20 dakika bekletilmelidir.bu sıcaklık seçiminde dakikaka bekletilmesi asitliğin daha fazla ilerlememesi sağlayacak maddelerin açığa çıkmasına neden olur.
bu da ayranın uzun süre dayanmasını sağlar.Ayranda kesinlikle post adifikasyonu en az olan kültürler kullandığınızda dolum makinasının dolum başlıkları çok temizlendiğinde şişme sorunlarıyla pek karşılaşılmaz
yaz aylarında çok sıcaklarda post adifikasyonu en az -40 derecelerde saklanan direkt kültürleri kullanılmalı.





 
Sponsorlar/Google Reklamları

Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.


İLETİŞİM FORMU

Cevapla

Etiket (Tag) Ekle
alt, ayran, Üretiminde, yapı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kanarya Üretiminde On Altın Kural Zooteknist Zootekni 0 05.01.2010 00:02
Kanarya Üretiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Zooteknist Zootekni 0 03.01.2010 22:12
Su Ürünleri Üretiminde Sektörün Durumu - Pdf Livadi Ders Notları 0 01.01.2010 03:36
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Akademik Yapı Mr.Muhendis Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi 0 18.05.2009 15:41
Antalya Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Alt Yapı Durumu Mr.Muhendis Antalya Akdeniz Üniversitesi 0 28.03.2009 15:42





Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 01:43


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Zoints SEO v2.3.0 by Zoints & Computer-Logic.org

Forumumuz tema gönüllüsüdür.

Türkiye!



Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi iletişim formuyla yollarsanız, gerekli işlemler yapılacaktır.

1, 3, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 67, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 72, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 99, 41, 42, 43, 45, 44, 46, 47, 70, 50, 48, 74, 51, 73, 49, 52, 53, 54, 65, 64, 55, 56, 57, 60, 58, 59, 66, 69, 68, 76, 75, 78, 79, 81, 83, 82, 85, 86, 98, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 110, 107, 108, 109, 111, 112,