![]() |
Öğrenim ve Katkı Kredisinin Kesilme Sebepleri
ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİNİN KESİLME SEBEPLERİ
* Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması, * Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, * Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi, * Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski okulunda bir yıldan fazla başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi, * Öğretim kurumunun kapatılması, * Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, * Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışması, * Kesin hükümle mahkum olması hallerinde öğrencilerin öğrenim ve katkı kredisi kesilmektedir. BURSUN KESİLME SEBEPLERİ * Başarısız olması, * Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması, * Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, * Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi, * Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi, * Öğretim kurumunun kapatılması, * Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, * Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışması, * Kesin hükümle mahkum olması hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir. Kaynak: kyk.gov.tr |
Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 02:50 |