![]() |
2012 Zirai İlaç Bayilik Sınavı Başvuru ve Sınav Tarihi
2012 Yılı Bitki Koruma Ürünleri Bayi veya Toptancılık Sınavı Takvimi ve Uygulaması
Başvuru Tarihi: 18 Eylül 2012 (Son Gün) Sınav Tarihi: 3 Kasım 2012 Sınav Saati: 10:00 Sınav Yeri: Ankara Sınav Ücreti: 45 TL Sınavla ilgili detaylı bilgiye şurdan ulaşabilirsiniz. Geçmiş yılların sınav sorularına burdan bakabilirsiniz. Çalışma konuları ve sunuları hakkında: Zirai İlaç Bayiliği Sınavına Hazırlık Ders Notları Sınava hazırlık için gereken her şey bu konuda yer almaktadır. |
2012 ZİRAİ İLAÇ BAYİLİK SINAVINA GİREBİLMEK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR NELERDİR.BEN ZTEN ZİRAİ İLAÇ BAYİSİYİM YANIMDA ÇALIŞAN CELAL BAYAR ÜNV. BAĞCILIK MESLEK YÜKSEK OKULUNU BİTİRMİŞ BİR ELAMANIM VAR ONUN SINAVA GİREBİLMESİ MÜMKÜNMÜ YADA SINA GİREBİLMESİ İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR????
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Merhabalar,
Sınav konularını içeren ders notlarına nasıl ulaşabilirim? Yeni üyeyim yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler. |
Alıntı:
Sınav konuları: a) Bitki koruma ürünleri hakkında mevzuat, b) Bitki koruma ürünlerinin çevreye ve insan sağlığına etkileri ve korunma yolları, c) Bitki koruma ürünlerinin uygulamaya hazırlanması, formülasyon şekilleri ve karışabilirlikleri, ç) Tarım ürünlerinde bitki koruma ürünlerinin kalıntı sebepleri ve kalıntının önlenmesi, d) Bitki koruma ürünlerinde direnç ve yönetimi, e) Bitki koruma ürünlerinin satışında barkod uygulamaları, f) Bitki hastalık ve zararlıları ile yabancı otlar, g) Toksikoloji ve ekotoksikoloji, ğ) Entegre zararlı yönetimi, entegre ürün yönetimi ve organik tarım, h) Zirai mücadele ve entegre mücadele teknik talimatları, ı) Mesleki diğer konular. Soruları çözerek eksik kalan konuları tespit etmek ve ona göre çalışmak iyi olabilir. |
merhabalar,
bu sınavdan başarılı olmak için acaba 50 soruda kaç net yapmamız gerekiyor.. |
Alıntı:
50 net 100 puan ise 70 almak icin kac net gerekir ? Bu yolla bulabilirsiniz. Tabi ki yanlislar doğruyu götürmüyorsa.. |
mrb ayrıntılı bilgiye ulaşamadım yardımcı olurmusunuz lütfen
|
Alıntı:
Ilk mesajda yer alan "şurdan" yazısına tıklayınız. |
Sadece sınav sorularına çalışarak 70 puan alınamayacağını düşünüyorum elinde kaynak kitap veya not olan arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum.
|
Merhaba;
Bende bu sınaca girmeyi düşünüyorum. Arkadaşın da belirtitği gibi sadce sınav sorularına çalışarak geçilebileceğini sanmıyorum. Bu konuda elinde kaynak olan varsa paylaşırsa yada nasıl ulaşacağımız konusunda bilgi verirse seviniriz. Ayrıca daha önceden sınava girmiş arkadaşlar bilgi verirse seviniriz. Kolay gelsin... |
Alıntı:
Alıntı:
Bitki Koruma Ders Notları Burada detaylı notlar bulunmaktadır. |
Alıntı:
|
iyi günler; ben dün 2012 zirai ilaç bayii sınavı için il tarım müdürlüğüne başvurdum .1 - Sinav Takvimi ve Sinav Uygulamasi Talimati ( 2 Sayfa)
2- Sinav Takvimi ve Sinav Uygulamasi Siirecinde il Miidurliiklerince Yapilacak I§lemler ( 2 Sayfa) diye belirtılen ekleri vermedim bişeyde demediler sadece benım elıme bende kalacak dıye verdiler isınav takvımı ve sınav uygulaması sürecinde il müdürlüklerinde yapılacak işlemler diye böyle bi ekten haberim yok .Diploma fotokopısı fotograf ve kımlık fotokopısı verdım sadece ve gerekli imzaları yaptırıp belgelerle beraber dılekcemı verdım basvurum kabul edılmez mı?bana yardımcı olursunuz sevınırim.bu ekler dilekceye ek olarak yenı mı ıstenıldi. |
Alıntı:
Sınav takvimi ve uygulaması talimatı kurum tarafından size verilecek. Siz onlara vermeyeceksiniz. Şu tarihte şu yapılacak vs gibisinden bilginiz olsun diye... Sizden sadece fotoğraf, kimlik fotokopisi (TC kimlik no olacak) ve diploma fotokopisi isterler. Zaten eksik bir şey olsa size söylerlerdi. Şu an bile eksik bir şey olsa telefon ederek size ulaşırlar. |
Peki çok teşekkürler.
|
Alıntı:
|
35 net yeterli, yanlislar dogruyu goturmuyor. sinav kolay daha once cikmis sorulara bakiniz ayrica yonetmelikleride gozden gecirirseniz sinavda basarili olursunuz
|
Alıntı:
|
BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN TOPTAN VE PERAKENDE SATILMASI İLE DEPOLANMASI YÖNETMELİĞİ
Kaynak: http://www.ziraatciyiz.biz/bitki-kor...#ixzz256h1mrCt |
bende not ve yardımcı kitap önerileri istiyorum. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler
|
Alıntı:
Bitki Koruma Ders Notları Burada detaylı notlar bulunmaktadır. |
Bayilik sınavı çıkmış sorular& notlar...
Alıntı:
Antalya'dan bi arkadaş tüm soruları isteyince haberim oldu.. konular...Entomoloji,Bahçe tarımı,sebzecilik,seracılık,toprak bilgisi,tarla bitkileri.. Ders notları'nın bir kısmına bu siteden faydalandığım için Site sahibi ve yönetici arkadaşlara peşinen teşekkür ederim.. sınavlarda başarılar... |
Arkadaşlar Merhaba,
http://www.ispartatarim.gov.tr/duyuru_detay.asp?id=1681 bu adresteki sayfanın en sonunda bayi sınav sunuları diye bir bölüm yer almaktadır. Konularla ilgili sunular çalışmak için faydalı olabilir diye düşündüm ve sizinle paylaşmak istedim.Kolay gelsin iyi çalışmalar. |
Alıntı:
|
ziraat fakültesi öğrencileri bu sınava okulu bitirmeden girebiliyor mu? illa ki diploma şartı aranıyor mu?
|
Alıntı:
Alıntı:
|
arkadaşlar reçete yazma yetkisini zirai ilaç bayi açarsak alabilirmiyiz
|
Alıntı:
|
sınav kazanıldıktan sonra hemen zirai ilaç bayisini açmamız gerekiyor mu?Yani sınav sonucunun geçerli olduğu bir süre var mı?
|
Alıntı:
|
Başvuru yapmadan önce sınav ücretini yatırmamız gerekiyor değil mi? Birde tarım ilçe müdürlükleri başvuru almak istemiyorlar il müdürlüğü de bana uzak kalıyor ne yapabilirim
|
Alıntı:
İlçe müdürlükleri olmuyor maalesef. Mecburen vilayete gideceksiniz. |
merhabalar...başvuru yapmak için illaki kendimiz olmamız şartmı?çalıştıgım için kendim gidemiyorum.İzinde alamıyorum..
|
Alıntı:
Evet. Şahsen başvuru yapmanız gerekiyor. Dilekçe dışında bir de kendi belgelerine imza attırıyorlar. |
son anda yetiştim ve başvurumu yaptım..şimdiki süreçte neler olucak..kabul edildiğimi nereden öğrenicem..bu konuda bilgiye ulaşamadım..şimdiden teşekkürler..
|
Alıntı:
Bayilik başvuru bilgilerinin bulunduğu .pdf dosyasında yapılacaklar listesi bulunuyor. Bundan sonraki süreçte neler yapmanız gerektiğini ordan takip edebilirsiniz. |
Arkadaslar kac Soru sorcaklar bılgınız varmı
|
Alıntı:
2008 ve 2009 yıllarında 100 soru, 2010 ve 2011 yıllarında 50 soru sorulmuş. Geçmiş yılların sorularına konunun ilk mesajından ulaşabilirsiniz. |
Birşey sorabilir miyim ya ben yeni ikinci sınıfa geçtim acaba her sene bu sınav yapılıyor mu merak ettim de yardımcı olursanız sevinirim...
|
Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 02:41 |