Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Tarımsal Biyoteknoloji (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Tarımsal Biyoteknoloji Hakkındaki Sorularınıza Cevap Veriyorum (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=8703)

lortkara 30.10.2011 21:08

Tarımsal Biyoteknoloji Hakkındaki Sorularınıza Cevap Veriyorum

MRB ARKADAŞLAR TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ VE HER KONU HAKKINDA BİLGİ VERİLİR....ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ T.BİYOTEKNOLOJİ...:a025::a025::a025::a025:

Yönetici notu: Aşağıdaki konuların her sayfasındaki her yoruma bakmanız yararınıza olacaktır.

Ayrıca bakınız:
Tarımsal Biyoteknoloji İş Olanakları
Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Hakkında Soru
Tarımsal Biyoteknoloji Bölümünün Tanıtımı

ozanlar 21.03.2012 13:45

teşekkürler.

rethest 05.05.2012 23:37

selam lar ben bu bölüm hakkında bilği toplamak istiyorum ama beni verilen hiç bir bilği kesmedi siz de yardımcı olsanız teşekkürler

apoenzim 23.07.2012 21:06

merhaba iyi günler ben ziraat'in tüm bölümlerine çok çok rahat giriyorum ve ziraatçi olmayı düşünüyorum yada istiyorum diyelim. fakat bölüm seçmekte karar alamadım hala soru işaretleri var kafamda. bahçe bitkileri mi tarla mı yoksa tarımsal biyoteknoloji mi bu üçünde kafam karıştı. acaba herşey bakımından en mantıklı tercih hangisi olur yardımcı olurmusunuz?

Mr.Muhendis 23.07.2012 22:48

Alıntı:

apoenzim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 16698)
merhaba iyi günler ben ziraat'in tüm bölümlerine çok çok rahat giriyorum ve ziraatçi olmayı düşünüyorum yada istiyorum diyelim. fakat bölüm seçmekte karar alamadım hala soru işaretleri var kafamda. bahçe bitkileri mi tarla mı yoksa tarımsal biyoteknoloji mi bu üçünde kafam karıştı. acaba herşey bakımından en mantıklı tercih hangisi olur yardımcı olurmusunuz?

Merhaba,

Tarımsal Biyoteknoloji İş Olanakları
bahçe bitkileri mi biyoteknoloji mi ?
Tarımsal Biyoteknoloji Bölümünün Tanıtımı

Bu konular tercihinizde biraz daha yardımcı olacaktır. Ayrıca diğer bölüm tanıtımları için de ilgili forumlara bakabilirsiniz.

gizemorl 18.08.2012 06:48

meraba tarımsal biyoteknolojiden başka bir bölüme geçiş varmı?

Mr.Muhendis 18.08.2012 11:38

Alıntı:

gizemorl´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 16998)
meraba tarımsal biyoteknolojiden başka bir bölüme geçiş varmı?

Merhaba,

Bir lisans programından diğer lisans programına geçiş için ne gerekiyorsa, bunda da aynı şekilde... Yani yeniden üniversite sınavına girmelisiniz.

paako00 18.08.2012 23:20

Alıntı:

lortkara´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14784)
MRB ARKADAŞLAR TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ VE HER KONU HAKKINDA BİLGİ VERİLİR....ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ T.BİYOTEKNOLOJİ...:a025::a025::a025::a025:

Arkadasım bende bu sene Erciyes Üni.Tarımsal Biyoteknoloji bölümünü kazandım.Her turlu bılgı verılır dıyencı aklımdakı bazı soruları sorayım dedım :D oncesındede boyle bır soru sordum cvp olarak mezun olduktan sonrakı calısabılecegım sektorlerı soylemıslerdı arkadaslar benım merak ettıgım mezun olduktan sonra bır laboratuvarda gen testi vs...gibi seyler mı yapcaz yoksa fakultenın dıger bolumlerde okuyan arkadaslar gıbı mı olcaz aradakı farklar ne olacak...?

Mr.Muhendis 19.08.2012 20:39

Alıntı:

paako00´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17003)
Arkadasım bende bu sene Erciyes Üni.Tarımsal Biyoteknoloji bölümünü kazandım.Her turlu bılgı verılır dıyencı aklımdakı bazı soruları sorayım dedım :D oncesındede boyle bır soru sordum cvp olarak mezun olduktan sonrakı calısabılecegım sektorlerı soylemıslerdı arkadaslar benım merak ettıgım mezun olduktan sonra bır laboratuvarda gen testi vs...gibi seyler mı yapcaz yoksa fakultenın dıger bolumlerde okuyan arkadaslar gıbı mı olcaz aradakı farklar ne olacak...?

Merhaba,

Biyoteknoloji bölümünün arazi ile çok fazla işi olmuyor. Genellikle laboratuvarda çalışıyorlar. Tabi ki uygulamalarını da seralarda ve tarlalarda yapıyorlar. Onun dışında bir tarlacı gibi arazi gezip, bakım vs. konularına bakmazlar. Tabi bu dediğim direkt olarak "bölüm odaklı" çalışanlar için geçerli. Devlete atanma durumda diğer mühendisler gibi masa, sandalye, bilgisayar şeklinde çalışma ortamı olacaktır.

Biyoteknoloji de ne gibi konuların olduğuna burdan bakabilirsiniz. Orda geçenler biyoteknoloji içerisinde geçen bazı konular olup, ders notu olduğu için kısaca anlatılmıştır. Tabiri caizse buzdağının görünen bir kısmıdır. Bunları daha detaylı şekilde görüp uygulayacaksınız.

gizemorl 21.08.2012 02:45

teşekkürler şu an çomü tarımsal biyoteknolojiyi kazandım inş hayırlısı olur güzel meslek:)

bişey daha soracam biz kaçıncı sınıfta staj yapacagız ve stajı nerelerde yapacağız?

Mr.Muhendis 21.08.2012 10:01

Alıntı:

gizemorl´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17032)
teşekkürler şu an çomü tarımsal biyoteknolojiyi kazandım inş hayırlısı olur güzel meslek:)

bişey daha soracam biz kaçıncı sınıfta staj yapacagız ve stajı nerelerde yapacağız?

Üniversite de bölüm de çok güzel. Tebrikler ve başarılar. :)

Stajlar 4. ve 6. dönemlerin sonunda yapılıyor. Staj yapacağınız yerleri fakülte belirliyor. Şöyle ki, X üniversitesi A kurumunda staja onay vermezken, Y üniversitesi aynı kurumda staj yapılabileceğini söylüyor. Hatta bazı üniversitelerde bölümler arasında bile değişiklik gösterebiliyor. O nedenle, bölümdeki staj amirinizle görüşmeniz gerekiyor.

mustafaylgn 21.08.2012 12:09

Alıntı:

gizemorl´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17032)

3. sınıfın sonunda yapıyosun 30 iş günü, istersen her dönem azar azar yaparsın ama faydalı olmaz. Ben bu sene Tarımsal biyoteknoloji ve tohumculuk araştırma merkezinde yaptım antalyada, bir arkadaşım Marmara Araştırmada bir diğeri Antara biyoteknoloji Lab. tahum firmalarında yapabilirsin ama alanını iyi seçmelisin.

yasminnn 21.08.2012 17:25

ohh beee :D

sonunda buldum bölümden birini bende bu sene çomü de tarımsal biyoteknoloji bölümünü kazandım :)

Mr.Muhendis 21.08.2012 18:51

Alıntı:

yasminnn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17042)
sonunda buldum bölümden birini bende bu sene çomü de tarımsal biyoteknoloji bölümünü kazandım :)

Merhaba,

Hoşgeldiniz. Tebrikler ve başarılar.

apoenzim 22.08.2012 20:38

herkes çomü gidiyor sanırm bende çomüdeyim memlekette çanakkale umarım sıkıntı yaşamayız herkes için hayırlısı olsun arkadaşlar.. :)

Mr.Muhendis 22.08.2012 22:23

Alıntı:

apoenzim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17077)
herkes çomü gidiyor sanırm bende çomüdeyim memlekette çanakkale umarım sıkıntı yaşamayız herkes için hayırlısı olsun arkadaşlar.. :)

Merhaba,

Siz de hoşgeldiniz. 2012 ÇOMÜ'lü sayısı her gün artıyor. :)

paako00 23.08.2012 10:12

Alıntı:

mustafaylgn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17036)
3. sınıfın sonunda yapıyosun 30 iş günü, istersen her dönem azar azar yaparsın ama faydalı olmaz. Ben bu sene Tarımsal biyoteknoloji ve tohumculuk araştırma merkezinde yaptım antalyada, bir arkadaşım Marmara Araştırmada bir diğeri Antara biyoteknoloji Lab. tahum firmalarında yapabilirsin ama alanını iyi seçmelisin.

Alanını ıyı secmelısın derken ne demek ıstedın meslektasım :) bıldıgım kadar ıle bıyoteknolojı kendı ıcerısınde 3 ana dala ayrılıyor onlar mı?Eger onlarsa kacıncı sınıfta secım yapılıyor?:)

yasminnn 23.08.2012 18:49

Alıntı:

paako00´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17082)
Alanını ıyı secmelısın derken ne demek ıstedın meslektasım :) bıldıgım kadar ıle bıyoteknolojı kendı ıcerısınde 3 ana dala ayrılıyor onlar mı?Eger onlarsa kacıncı sınıfta secım yapılıyor?:)

aynen bende bunu merak ediyorum...

rımat 23.08.2012 22:40

ARKADAŞLAR HEPİNİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN.

akinkuyulu 24.08.2012 02:56

merhabalar tarımsal biyoteknolojiyi kazanan arkadaşlara tebrikler.bende çömü t.biyoteknolojiyi seçtim ve ayrca snıf arkadasm olcaklara selamlar ;)

apoenzim 24.08.2012 13:33

selamlar kardeşim adım alper görüşürük :)

akinkuyulu 24.08.2012 22:33

memnun oldum alper.benim adımda akın.

merveup 25.08.2012 21:49

Merhaba.Ben de Atatürk Üniversitesi tarımsal biyoteknoloji öğrencisiyim artık.Merak ettiğim birçok soruya buradan cevap buldum.teşekkürler...

Mr.Muhendis 25.08.2012 22:38

Alıntı:

merveup´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17118)
Merhaba.Ben de Atatürk Üniversitesi tarımsal biyoteknoloji öğrencisiyim artık.Merak ettiğim birçok soruya buradan cevap buldum.teşekkürler...

Merhaba,

Faydalı olmasına sevindim. Hayırlı olsun. Okul hayatınızda başarılar.

Gülsüm17 29.08.2012 19:50

ben ahi evran üniversitesi tarmsal biyoteknoloji 3. sınıf öğrencisiiyim direk devlet düşünüyorum atamalar kaç puanla olur sizce?? ve nerelerde çalışma imknı sunar bize devlet

Mr.Muhendis 29.08.2012 20:03

Alıntı:

Gülsüm17´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17167)
ben ahi evran üniversitesi tarmsal biyoteknoloji 3. sınıf öğrencisiiyim direk devlet düşünüyorum atamalar kaç puanla olur sizce?? ve nerelerde çalışma imknı sunar bize devlet

Atama puanları yere göre değişiyor. A şehrine 90 puanla girebilirsiniz. Bir başkası B şehrine 65 puanla atanır. Ortalama 70+ alırsanız büyük ihtimal atanırsınız.

Size ayrı bir yer söylerler mi bilmiyorum. Ama genel olarak Ziraat Mühendisleri; il/ilçe müdürlükleri, köyler, TMO, DSİ, TİGEM vb. kurumlara atanıyor. Bunlara ek olarak enstitülerde dönem dönem alımlar yapıyor.

Bektaş40 08.09.2012 08:52

ben tarımsal biyoteknoloji kazandım ama bitirince ziraat mühendisimi olacagım diplomamda ne yazacak atanırken ne sıfatla atanacagım

mustafaylgn 08.09.2012 13:33

Alıntı:

Bektaş40´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17245)
ben tarımsal biyoteknoloji kazandım ama bitirince ziraat mühendisimi olacagım diplomamda ne yazacak atanırken ne sıfatla atanacagım

Arkadaşım öncelikle merhaba ben atatürk üniversitesi tarımsal biyoteknoloji bölümü son sınıf öğrencisiyim diplomada ziraat mühendisi olucaksın ama tarımsal biyoteknoloji alanında uzman olacaksın bi bitki korumacılarının, tarım makinaları okuyan arkadaşlarımızın işini yapacakmışsın aynı şekilde onlarda bizim işimizi yapamıcaklar laboratuvarlarda,ar-ge'lerde, tahum firmaların daha çok dayanıklı çeşit geliştirdikleri yerlerde görev yapıcaksın umarım yardımcı olmuşumdur bu arada hayırlı olsun gercekten güzel bölümde okucaksın :)

Bektaş40 10.09.2012 09:57

ben cevabı tam alamadım mesela biyoloji okuyan biyolog, arkeoloji okuyan arkeolog oluyo kpss de bu ünvanla atanıyo. biz tarımsal biyoteknoloji okuyup ne ünvanını alacagız. kimileri ziraat mühendisi olacaksınız diyokimi tam tersini söylüyor bizim diplomamızda ne yazacak lütfen gercekten bilgisi olan biri cevap versin.SAYGILARIMLA

Mr.Muhendis 10.09.2012 10:10

Alıntı:

Bektaş40´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17266)
ben cevabı tam alamadım mesela biyoloji okuyan biyolog, arkeoloji okuyan arkeolog oluyo kpss de bu ünvanla atanıyo. biz tarımsal biyoteknoloji okuyup ne ünvanını alacagız. kimileri ziraat mühendisi olacaksınız diyokimi tam tersini söylüyor bizim diplomamızda ne yazacak lütfen gercekten bilgisi olan biri cevap versin.SAYGILARIMLA

Ben size cevabı söyleyim: Bu konuda kimsenin net bilgisi yok. Bölümlere direkt geçenler 2012-2013 döneminde mezun olacağı için henüz bilinmiyor. Öğretim üyeleri kendi içerisinde bölünüyor:

a) Ziraat Mühendisi
b) Biyoteknoloji bölümü mezunu Ziraat Mühendisi
c) Biyoteknoloji bölümü mezunu
ç) Biyoteknolog

gibi farklı farklı cevaplar alınıyor. Alacağınız ünvanla ilgili olarak bir arkadaşımız şurda yorum yapmıştı. Yıllar önce yine direkt bölüme alımlar yapılmış. Eğer o dönemle aynı olacaksa arkadaşımızın dediği doğru olabilir.

KPSS atamalarıyla ilgili olarak da, herkes mezun olduğu/olacağı bölümü (yani siz Tarımsal Biyoteknoloji yazacaksınız) başvuru sırasında bildiriyor. Yerleştirme döneminde de tercih yaparken listeden bu bölümün kodunu bulacaksınız. Daha sonra bu koda ait olan nitelik kodunu bulacaksınız. Tercih yaparken de nitelik koduna göre size uygun olan yerleri tercih edeceksiniz.

Başvuru harici farklı bir bölüm kodu, doğal olarak nitelik kodu, ile tercih yaparsanız yerleşseniz bile atamanız yapılmaz.

Bektaş40 10.09.2012 13:04

tamamda şimdi biz ziraat mühendislerinin imkanlarına sahipmiyiz? yani ilac bayiligi alma ve diploma kiralama gibi. Bide sizce kpss de kaçla atanırız. eger atanamassak başka ne iş yapabiliriz tarımsal biyoteknoloji mezunu olarak. ayrıca kötü bölüm boşa okursun diyolar bunun hakkında ne düşünüyorsunuz.biraz kafam karışık fazla soru sordum kusura bakmayın cevaplarsanız sevinirim.SAYGILAR

Mr.Muhendis 10.09.2012 14:15

Alıntı:

Bektaş40´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17270)
tamamda şimdi biz ziraat mühendislerinin imkanlarına sahipmiyiz? yani ilac bayiligi alma ve diploma kiralama gibi. Bide sizce kpss de kaçla atanırız. eger atanamassak başka ne iş yapabiliriz tarımsal biyoteknoloji mezunu olarak. ayrıca kötü bölüm boşa okursun diyolar bunun hakkında ne düşünüyorsunuz.biraz kafam karışık fazla soru sordum kusura bakmayın cevaplarsanız sevinirim.SAYGILAR

Evet, o imkanlara sahip olabileceğinizi düşünüyorum. Ama öyle bir zaman geliyor ki, her yıl yönetmelikler değişiyor. Günümüz için konuşursak, evet, büyük oranda sahipsiniz.

KPSS ile atanma puanı çok farklılık gösteriyor. Hep şu örneği veririm; A şehri için 90 puanla giren olur, B şehri için de 60 puanla giren olur. Bu nedenle belirli bir puan söylemek mümkün değil. Ama genel olarak 70 üzeri almak iyidir.

Öncelikle sadece devlette iş buluyum diyerek bölüm okumayın. Sadece buna göre değil, hiç bir bölümü böyle düşünerek okumamak lazım. Devlet artık memur almak istemiyor, sözleşmeli yapıyor. Zamanı gelenleri emekli ediyor. Devlette iş olmazsa özel var. Ar-Ge, ıslah vs. konularında çalışan firmalarda iş bulabilirsiniz. Siz kendinizi iyi geliştirin, dil öğrenin ve girişimci olun. Büyük olasılık iş bulursunuz.

Bölüm kötü diyenler neye göre kötü diyor. Önce bunu söylesinler. :)

Bektaş40 10.09.2012 14:33

ben tarımsal biyoteknoloji kazandıgım üniverstenin ana sayfasında bölüm tanıtımlarına baktım biyoteknolojik alanda uzman ziraat mühendisi yetiştirmek amaclanmıştır yazıyo bölüm için heralde bizde ziraat mühendisi olacagız buna ne diyorsunuz

Mr.Muhendis 10.09.2012 14:38

Alıntı:

Bektaş40´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17280)
ben tarımsal biyoteknoloji kazandıgım üniverstenin ana sayfasında bölüm tanıtımlarına baktım biyoteknolojik alanda uzman ziraat mühendisi yetiştirmek amaclanmıştır yazıyo bölüm için heralde bizde ziraat mühendisi olacagız buna ne diyorsunuz

Dikkat ederseniz ben aksini iddia etmedim. Zaten mantıklı olan Ziraat Mühendisi olmanızdır. Neticede bu bölümlerin hepsi Ziraat Mühendisliği altında geçiyor.

mustafaylgn 10.09.2012 15:02

Alıntı:

Bektaş40´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17270)

İlaç bayisi açabilmen için sınavına girip acmak için diploma alman gerekiyo, tarımsal biyoteknoloji bölümünün diplomasını kiralayamazsın gerek yk böyle bişeye, bu bölümü okudktan snra kpss düşünecegini tahmin etmiyorum ama yinede bilgi vereyim biyoloji, çevre mühendislerinin, gıda ile ilgili yerleri tercih edebiliyosun bide ziraat müh ile tarım il ve ilçe müdürlüklerine ar-gelerinde çalışmak için atanıyosun. Bölüme kötü diyen arkadaş bölüm hakkında bişi bilmediğini belli ediyo ayrıca kötü bölüm diye bişi yoktur bu bölümün 10 yıl işle ilgili bir problemi yok ben okurken özel bi tohum firmasından 2.500 tl maaş teklif edildi sence kötümü boşunamı okuyoruz, çok değerli bölümdesin şuanda medyayı takip ediyosan bütün haberler ve tartışmalar biyoteknoloji, ıslahla ilgilidir iş tamamen sende bitiyor.

Alıntı:

Bektaş40´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17280)

Bu bölüm yurt dışında fen fakültesi genetik bölümündedir araştırırsan bizin ülkemizde ziraat fakültesinde bu konu tartışılır ilk iki sene bölüm derslerinin yanında ziraattın diğer derslerinide alacaksın 3 ve 4. sınıfta sadece bölümle alakalı dersleri alacaksın okuduğunda bizim derslerimizi hiçbir ziraat müh okuyan arkadaşlar almamıştır.

Bektaş40 11.09.2012 18:21

sayın mustafaylgn bu bölümü okuduktan sonra kpss yi düşüneceginizi sanmıyorum diyerek ne demek istediniz. bu bölümü okuyanın kpss ile atanma şansı yokmu? Affınıza sıgınıyorum. SAYGILARIMLA

mustafaylgn 11.09.2012 23:45

Alıntı:

Bektaş40´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17295)
sayın mustafaylgn bu bölümü okuduktan sonra kpss yi düşüneceginizi sanmıyorum diyerek ne demek istediniz. bu bölümü okuyanın kpss ile atanma şansı yokmu? Affınıza sıgınıyorum. SAYGILARIMLA

Tabiki hayır tam tersine atanma şansın çok yüksek çünkü çok fzla bölümün tercih yerleri tercih edebiliyosun ben sana atanma listesini bulabilirsem yollayayım bu mayısta bi toplantı oldu tarımsal biyoteknoloji bölümünü çok ayrı tutmuşlardı, şunu demek istedim kpss atanıp kendini çürütmek istemesin bölümün önü çok acık gidebildigin yere kadr gidersin onu anlatmaya çalışıyorum devlete atanınca sabit maaşla oturursn afedrsin malesef gbek yaparsın idealist olman lazım onun için dedim çnkü özel sktrlerde cok fazla şansın oluck ve güzl imkanların oluck yanlış anlaşılmak istemem bu arada :);)

merveup 13.09.2012 13:44

Ben de daha yeni kazandım fakat düşüncelerimi,bilgilerimi paylaşmak isterim...Bence devlette değil de özel sektörde daha başarılı olunabilecek bölümdür.Ama en azından iç rahatlığı açısından devlette de atamasının olduğunu bilmek güzeldir.Dil öğrenip en önemlisi de mesleğe kendinden de bir şeyler katarak başarılı olma şansı çok yüksektir.Zaten bu diğer meslekler için de böyledir.Kısacası her şey kişinin elindedir.Ne kadar girişken,araştırmacı olunur ve severek okunursa o kadar başarılı olunabilir :)

Alıntı:

mustafaylgn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17247)
Arkadaşım öncelikle merhaba ben atatürk üniversitesi tarımsal biyoteknoloji bölümü son sınıf öğrencisiyim diplomada ziraat mühendisi olucaksın ama tarımsal biyoteknoloji alanında uzman olacaksın bi bitki korumacılarının, tarım makinaları okuyan arkadaşlarımızın işini yapacakmışsın aynı şekilde onlarda bizim işimizi yapamıcaklar laboratuvarlarda,ar-ge'lerde, tahum firmaların daha çok dayanıklı çeşit geliştirdikleri yerlerde görev yapıcaksın umarım yardımcı olmuşumdur bu arada hayırlı olsun gercekten güzel bölümde okucaksın :)

Merhaba.ben de sizin gibi Atatürk üniversitesinde tarımsal biyoteknoloji okuyacağım.Özel mesaj atamadığım için buraya yazıyorum.1.sınıf derslerini araştırıyorum fakat her üni.de farklılık gösteriyormuş sanırım,kesin bir cevap alamadım.Yardımcı olabilir misiniz?

mustafaylgn 13.09.2012 17:25

Alıntı:

merveup´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17317)
Merhaba.ben de sizin gibi Atatürk üniversitesinde tarımsal biyoteknoloji okuyacağım.Özel mesaj atamadığım için buraya yazıyorum.1.sınıf derslerini araştırıyorum fakat her üni.de farklılık gösteriyormuş sanırım,kesin bir cevap alamadım.Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba öncelikle hayırlı olsun mestektaşım bizim üni 1. sınıf 1. dönemde alacagın dersler Fizik, Kimya, Matematik, Botanik, Zooloji, Biyoteknolojiye Giriş, Türk Dili I dersleridir diğer üniversitelerin derslerini bilmiyorum ama bnlr temel dersler dğişicgni pek thmin etmiyrm

Bektaş40 14.09.2012 22:15

peki sayın mustafaylgn bu bölümün ataması her yıl olurmu şayet olursa kaç kişi atanır SAYGILARIMLA

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 03:13