![]() |
Önlisans Mezunları Zirai İlaç Bayi Açabilir Mi ?
Merhaba arkadaşlar.Psikolojik sorunlar nedeni ile lys1 sınavına giremedim.Amacım ziraat müh. olup dükkan açmaktı.dükkan ve sermaye hazır.önlisans(2yıllık) bölümü bitirip açabilir miyim? yada 2+2yıl okuyup açılır mı? nereleri ve hangi bölümleri önerirsiniz yardımınıza ihtiyacım var?:e010:
|
Merhaba,
10.03.2011 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin 6. Maddesinin b bendinde belge almak için "Ziraat mühendisi olmak" şartı bulunuyor. (Bknz: Yönetmelik) Yani önlisans > lisans ya da lisans okumanız gerekmektedir. |
Peki önlisans dan lisans olan ziraat muh olunacak bölümler neler?
|
Alıntı:
|
Gıda Teknolojisi
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi içinde en karlı olanız sizcede öyle değilmi? |
İki bölümünde içeriklerini çok iyi bilmiyorum. Hangi açıdan karlı diyorsunuz ?
|
Beslenme ve Diyetetik
Bitki Koruma Gıda Mühendisliği Kimya Tarımsal Biyoteknoloji lisans olarak bu bölümlere geçiliyor... |
bitki koruma önlisansdan
Bahçe Bitkileri Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bitki Koruma Orman Mühendisliği Tarla Bitkileri bu bölümlere geçiş var. |
Alıntı:
Lisans olarak da yukardaki bölümlerden Biyoteknolojiyi ve Bitki Koruma'yı öneririm. |
Alıntı:
|
geçiş yapan arkadaşlara nasıl ulaşabilirim?
|
Alıntı:
|
Bahçe Tarımı bölümü
Bahçe Bitkileri Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bitki Koruma Tarla Bitkileri Toprak Bilimi ve Bitki Besleme geçiş yapıyor. en uygunu hangisi kararsız kaldım. dükkan açmak için... |
Bitki Koruma yakın olsa da Tarlacı da açıyor, Bahçeci de açıyor. İlaç bayiliğinin bölümle pek alakası yok. Bitki Koruma mezunu olmasanızda zamanla zaten alışıyorsunuz. Hangi dönemde hangi ilaçlar daha çok satılır, dozları nasıl olur vs. hepsini öğreniyorsunuz. Sadece "ilaç bayisi açacağım" diyerek bölüm okumayın derim.
Bence, Bitki Koruma bölümünün tek avantajı sınavdaki sorulara daha aşina olmalarıdır. |
ziraat müh ünvanını hangi bölümler veriyor?
|
Alıntı:
Bir değişiklik olmadıysa bölümler kısmında yazanlardan mezun olunduğunda... |
kısacası benim ziraai ilaç satan bi dükkan açmam gerek ve bunun içinde ziraat müh. olmam şart. bunun için önlisansdan
Bitki Koruma Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi oradan dgs ile bölümleri okumam gerek. lisansdan ise yukaridaki bölümleri... |
tarımsal yapılar sulma dükkan acabiliyomu
|
Alıntı:
Son çıkan yönetmelikte "Ziraat mühendisi olmak" ve "Yılda bir kez Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak olan sınavda 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri puan almak." ibareleri geçiyor. Birinci şartı zaten sağlıyorsunuz. İkinci şartı da sağladığınızda bayi açabilirsiniz. Yönetmeliğin devamını okumak için tıklayınız. |
Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 19:12 |