Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Genel Konular (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=42)
-   -   2015 Zirai İlaç Bayilik Sınavı Başvuru ve Sınav Tarihi (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=12113)

Mr.Muhendis 30.11.2014 21:07

2015 Zirai İlaç Bayilik Sınavı Başvuru ve Sınav Tarihi

2015 Yılı Bitki Koruma Ürünleri Bayi veya Toptancılık Sınavı Takvimi ve Uygulaması

Sınavla ilgili bütün haberleri, güncellemeleri bu sayfa üzerinden duyuruacağız. Konuya abone olmanız ya da arasıra kontrol etmeniz yararınıza olacaktır.

http://i.imgur.com/kg4vIVX.gif Sonuçlar açıklanmıştır. Kontrol etmek için tıklayınız: http://www.gkgm.gov.tr/bku_sinavsonuc/

http://i.imgur.com/kg4vIVX.gif 2016 Zirai İlaç Bayilik Sınavı Başvuru ve Sınav Tarihi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Sınavla ilgili kesin tarihler aşağıdaki gibidir.

Son Başvuru Tarihi: 24 Nisan 2015

Sınav Ücreti Yatırma Tarihleri: 4-15 Mayıs 2015 (Halbank, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası) Bankalara sınav adı ve TC Kimlik No söyleyerek ödeme yapabilirsiniz.

Sınav Ücreti: 60 TL

Sınav İnternet Başvurusu: 4-15 Mayıs 2015 (Bayilik Sınavına İnternetten Başvuru Yapma TIKLA)

Sınav Giriş Belgeleri: 25/05/2015 - 05/06/2015 tarihleri arasında çıkartılacak ve İl Müdürlüğüne onaylattırılacaktır.

Sınav Tarihi: 13 Haziran 2015

Sınav Saati ve Süresi: 14:00 - 60 dakika

Sınav Yeri: Ankara

Sınav Sonuçları İlanı: 27 Temmuz 2015

Sınav Başvuru Yerleri: Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe Müdürlükleri

Bakanlığın sınav duyurusu ve uygulama talimatı için tıklayınız.

Kimler Başvuru Yapabilir ?:
Alıntı:

b) Ziraat mühendisi veya eczacı veya kimya mühendisi veya kimyager veya bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş tekniker veya ziraat teknisyeni olmak,
Yönetmeliğin tamamına buradan bakabilirsiniz.

Soru: MEB sitesinden nasıl başvuru yapacağız ?

Cevap: Tıklayınız: Bayilik Sınavına İnternetten Başvuru Yapma

Soru: Gerekli belgeler nelerdir ?

Cevap: Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancılık İzin belgesi almak için sınava girecek adayların sınav başvuru tarihleri arasında aşağıdaki belgelerle başvuru yapmaları ve duyuruda belirtilen diğer hususları da yerine getirmeleri gerekmektedir.

- Diploma veya Mezuniyet Belgesinin onaylı sureti,
- Transkript (Sadece Teknikerler için bitki sağlığı ile ilgili dersi aldığını gösteren)
- T.C. Kimlik Numarası
- 2 adet vesikalık fotoğraf

Soru: Bayilik ve reçete sınavı için çalışabileceğim bir ders kitabı var mı ?

Cevap: Çoğunlukla üniversite yayınları olan "genel bitki koruma" isimli kitaplardan faydalanabilirsiniz. Bayilik sınavına hazırlık kitabı olarak satılanlara itimat etmeyiniz. Çünkü, bu kitapların büyük çoğunluğu internette ücretsiz olarak sunulan ders notlarının yazıcı çıktısı alınarak hazırlanmış. Bir üyemizin de bu konu hakkında yorumu şu şekildedir:

Alıntı:

tugse´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21613)
Bayilikle ilgili kitap almayı düşünenler için bir kaç önerim olacak... bayilikle ilgili olarak bu sene bir kitap siparişi verdim...bir internet sitesinde satılıyor ama kesinlikle tavsiye etmiyorum..63 sayfalık bir kitap ve yanında cd veriyorlar..kitapdaki yazım hataları berbat...cd ise zaten internette olan bilgiler... yani resmen para tuzağı...hazırladıkları kitap yasal olmadığı için ben hakkımı aradım ve para iademi aldım... yani kesinlikle bayilikle ilgili satışta olan kitabı tavsiye etmiyorum... buradaki dokümanlar zaten yeterli olacaktır... iyi günler .)

Çalışma konuları ve sunuları hakkında:

Zirai İlaç Bayiliği Sınavına Hazırlık Ders Notları

Sınava hazırlık için gereken her şey bu konuda yer almaktadır. Güncel dökümanlar geldikçe de aynı konuya eklenecektir.

Soru: Bayi açmanın maaliyeti hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba?

Cevap: Bir üyemizin soruya cevabı şu şekildedir:

Alıntı:

musabican´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20496)
ben yeni bayi açtım ;

tohumluk bayi belgesi
zirai ilaç bayiliği belgesi
kimyevi gübre ve organik gübre dağıtıcılığı belgesi
TODAB üyeliği
Belediyeden İş Yeri Açma Belgesi
Ticaret odası Kayıt
Vergi Dairesi Kayıt
Ödeme Kayıt Edici Cihaz

yukarıda yazdıklarım sadece birer A4 kağıdı fakat bunları almak 4-5 bin lira tutuyor sadece kağıtlara bu parayı veriyorsun hiç mal almadan..

Ebru_k 09.01.2015 01:35

Merhaba biyoloji bolumu mezunları Ziraii ilac bayılik sınavına basvurabilirmi??

Mr.Muhendis 09.01.2015 08:45

Alıntı:

Ebru_k´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25050)
Merhaba biyoloji bolumu mezunları Ziraii ilac bayılik sınavına basvurabilirmi??

Merhaba,

Mevcut yönetmeliğe göre; hayır.

Ziraat2244 10.01.2015 11:45

Merhaba, açık öğretimden tarım bölümünü bitirenler bayi açabiliyor mu ?

Mr.Muhendis 10.01.2015 12:27

Alıntı:

Ziraat2244´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25054)
Merhaba, açık öğretimden tarım bölümünü bitirenler bayi açabiliyor mu ?

Merhaba,

Bitki sağlığıyla ilgili bir ders aldıysanız sınava girebilirsiniz.

b.alkiz 13.01.2015 18:34

Merhabalar ben Tarımsal Laboratuvar bölümü mezunuyum. Bitki Koruma, Bitki Fizyolojisi, Bitki Koruma Lab. Tekniği, Bitki Analizleri ve değerlendirmesi, Bitki besleme fizyolojisi ve tarım ilaçları entegre-kullanımı gibi dersleri gördük acaba bizde zirai ilaç satış belgesi alabiliyormuyuz bilgi verebilirmisiniz.....

Mr.Muhendis 13.01.2015 18:47

Alıntı:

b.alkiz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25064)
Merhabalar ben Tarımsal Laboratuvar bölümü mezunuyum. Bitki Koruma, Bitki Fizyolojisi, Bitki Koruma Lab. Tekniği, Bitki Analizleri ve değerlendirmesi, Bitki besleme fizyolojisi ve tarım ilaçları entegre-kullanımı gibi dersleri gördük acaba bizde zirai ilaç satış belgesi alabiliyormuyuz bilgi verebilirmisiniz.....

Merhaba,

Bitki koruma lab. tekniği dersiniz belki bitki sağlığı dersi gibi düşünülebilir.

b.alkiz 13.01.2015 19:37

Merhaba, peki bunu nereye müraacat ederek öğrenebilirim....

=Mr.Muhendis;25065] Merhaba, peki bunu nereye müraacat ederek öğrenebilirim...

Bitki koruma lab. tekniği dersiniz belki bitki sağlığı dersi gibi düşünülebilir.[/QUOTE]

Mr.Muhendis 13.01.2015 21:38

Alıntı:

b.alkiz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25066)
=Mr.Muhendis;25065] Merhaba, peki bunu nereye müraacat ederek öğrenebilirim...

Bitki koruma lab. tekniği dersiniz belki bitki sağlığı dersi gibi düşünülebilir.

İl/ilçe müdürlüklerinden, gıda kontrol genel müdürlüğünden bilgi alabilirsiniz.

ysncavus 21.01.2015 00:14

yeni mezunum affınıza sıgınarak sormak ıstıyorum..zirai ilaç bayiliği acmak istesek bu sınavı geçmemiz gerekiyor sanırım..sınavı gectık dıyelim pekala dukkanı acmak ıcın KOSGEB desteklemesı oluyormu? ve bu belge ve diploma kiralama hakkımız varmıdır*

Mr.Muhendis 21.01.2015 07:19

Alıntı:

ysncavus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25090)
yeni mezunum affınıza sıgınarak sormak ıstıyorum..zirai ilaç bayiliği acmak istesek bu sınavı geçmemiz gerekiyor sanırım..sınavı gectık dıyelim pekala dukkanı acmak ıcın KOSGEB desteklemesı oluyormu? ve bu belge ve diploma kiralama hakkımız varmıdır*

KOSGEB destekleri için onlardan bilgi almanız lazım. Yasal olarak "kiralama" mümkün değil. Ama tabi ki adını kira koymadan, sorumluluğu alarak belgenizi kullanabilirsiniz.

ginolaa 28.01.2015 21:44

soru

merhaba
ben zirai ilaç bayii açmak istiyorum fakat belgem yok. sınav tarihine kadar zirai alet gübre tohum satıp sınav tarihi açıklandığı zaman sınava girip kazanırsam eğer diğer ilaçların satışını yapmak istiyorum.bunda kanunen bir engel varmıdır? yoksa eğer hangi belgeleri nereden almam gerekiyor? ayrıca açacağım dükkanı hangi isimle (ki zirai ilaç bayii mi yoksa sadece tohum ve gübre bayii ismi altındamı ) açacağım? yardımcı olursanız çok sevinirim
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Mr.Muhendis 28.01.2015 21:47

Alıntı:

ginolaa´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25134)
merhaba
ben zirai ilaç bayii açmak istiyorum fakat belgem yok. sınav tarihine kadar zirai alet gübre tohum satıp sınav tarihi açıklandığı zaman sınava girip kazanırsam eğer diğer ilaçların satışını yapmak istiyorum.bunda kanunen bir engel varmıdır? yoksa eğer hangi belgeleri nereden almam gerekiyor? ayrıca açacağım dükkanı hangi isimle (ki zirai ilaç bayii mi yoksa sadece tohum ve gübre bayii ismi altındamı ) açacağım? yardımcı olursanız çok sevinirim
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Merhaba,

İlaç dışındakileri tabi ki satabilirsiniz. Belgeniz olursa onu da dahil edebilirsiniz. İşlemleri başlatmak ve bilgi almak için il/ilçe müdürlüğüne gitmelisiniz. İsmi Ginola Tarım gibi genel bir şey alabilirsiniz. Farketmez.

Mr.Muhendis 29.01.2015 16:51

Sınavla ilgili bilgiler ilk mesaja eklenmiştir.

elifehmi55 29.01.2015 18:43

merhabalar seracılık mezunuyum bitki fizyolojisi, bitki besleme,sebze ve süs bitkileri zararlıları,hastalıkları derslerini aldım sınava girebilir miyim ?

Mr.Muhendis 29.01.2015 18:50

Alıntı:

elifehmi55´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25142)
merhabalar seracılık mezunuyum bitki fizyolojisi, bitki besleme,sebze ve süs bitkileri zararlıları,hastalıkları derslerini aldım sınava girebilir miyim ?

Merhaba,

Genel konuları için bitki sağlığı dersi almış olsanız kesinlikle girebilirsiniz derdim. Ancak, "süs bitkileri zararlıları,hastalıkları" ders(ler)i biraz soru işareti oluşturuyor. Ben yine de kabul edilebileceğini düşünüyorum. Neticede ziraat bölümlerinden birinden mezunsunuz, "bitki sağlığı" dersi şartını sağlıyorsunuz. Kesin bilgiyi il müdürlüğünden alabilirsiniz.

ggozde 29.01.2015 21:36

merhaba organik tarim ikinci sinif ogrencisiyim haziran ayinda mezun olucam zirai ilac ve bayilik sinavina girebiliyor muyum

Mr.Muhendis 29.01.2015 21:38

Alıntı:

ggozde´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25144)
merhaba organik tarim ikinci sinif ogrencisiyim haziran ayinda mezun olucam zirai ilac ve bayilik sinavina girebiliyor muyum

Merhaba,

Maalesef. Son başvuru tarihinden önce mezun olmanız lazım.

elifehmi55 30.01.2015 08:44

teşekkürler sebze ve süs bitkisi zararlıları ayrıca sebze ve süs bitkisi hastalıkları dersini aldım inş onlar kabul olur en kısa zamanda öğrenirim.

Mr.Muhendis 30.01.2015 10:45

Alıntı:

elifehmi55´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25146)
teşekkürler sebze ve süs bitkisi zararlıları ayrıca sebze ve süs bitkisi hastalıkları dersini aldım inş onlar kabul olur en kısa zamanda öğrenirim.

Kabul olması gerekiyor. Ama son karar onların tabi ki.

caksu 30.01.2015 13:34

AÖF TARIM ÖN LİSANS MEZUNU OLARAK evet ben geçen sene imtihana girdiğime göre demek ki açabiliyor

serkan uçar 02.02.2015 23:41

ZİRAİ İLAÇ BAYİLİĞİ

ziraat fakültesi tarla bitkileri 3. sınıf öğrencisiyim. bitki hastalıkları ve mücadele yöntemleri dersini aldım. 2015 bahar döneminde de bitki zararlıları ve mücadele yöntemleri dersini alacağım, almış olduğum dersin transkripti ile başvuru yapabilir miyim veya illa mezun olmam gerekiyor mu bu yıl girebilir miyim yardımcı olur musunuz?

Mr.Muhendis 02.02.2015 23:47

Alıntı:

serkan uçar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25175)
ziraat fakültesi tarla bitkileri 3. sınıf öğrencisiyim. bitki hastalıkları ve mücadele yöntemleri dersini aldım. 2015 bahar döneminde de bitki zararlıları ve mücadele yöntemleri dersini alacağım, almış olduğum dersin transkripti ile başvuru yapabilir miyim veya illa mezun olmam gerekiyor mu bu yıl girebilir miyim yardımcı olur musunuz?

Mezuniyet şartı var. Başvurular bitmeden mezun olmuş olmanız gerekiyor.

tuzluca 08.02.2015 18:11

merhabalar . sınava girmek için bitki sağlığı dersi almak şart mı ?

Mr.Muhendis 08.02.2015 18:35

Alıntı:

tuzluca´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25198)
merhabalar . sınava girmek için bitki sağlığı dersi almak şart mı ?

Merhaba,

Mezuniyet alanınız ?

tatarbalası 09.02.2015 18:19

o kadar ugraş oku et bir de recete yazmak için sınava gir, bilmediğim için soruyorum doktorlarda recete yazabilmek için sınava giriyormu

Mr.Muhendis 09.02.2015 18:57

Alıntı:

tatarbalası´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25205)
o kadar ugraş oku et bir de recete yazmak için sınava gir, bilmediğim için soruyorum doktorlarda recete yazabilmek için sınava giriyormu

Bu yıldan itibaren reçete yetkisi sınavı kaldırıldı. Il müdürlüğüne başvuru yaparak alabiliyorsunuz.

mur 10.02.2015 13:11

geçer not 70 mi yoksa düşme var mı :)

Mr.Muhendis 10.02.2015 13:24

Alıntı:

mur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25210)
geçer not 70 mi yoksa düşme var mı :)

Değişiklik yok maalesef.

elifxx 11.02.2015 15:19

yine girip bir kez daha şansımızı deneyeceğiz :) başvurular başladı mı?

Mr.Muhendis 11.02.2015 15:33

Alıntı:

elifxx´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25225)
yine girip bir kez daha şansımızı deneyeceğiz :) başvurular başladı mı?

Evet.

ramazankörez 17.02.2015 14:03

kosgeb belgesi almanız gerekiyor ilk defa vergiye girecekseniz kosgeb desteği var diye biliyorum

---------- Mesaj eklendi (14:03) ---------- Önceki mesaj (14:02) ----------

var diye biliyorum

Mr.Muhendis 22.02.2015 14:56

Başvurular devam ediyor.

ugur. 05.03.2015 22:05

2 kere mi başvuru oluyor 24 nisana kadar bir de sınav internet basvurusu mu ? Başvuruyu nasıl nereden yapıyoruz

Mr.Muhendis 05.03.2015 22:52

Alıntı:

ugur.´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25363)
2 kere mi başvuru oluyor 24 nisana kadar bir de sınav internet basvurusu mu ? Başvuruyu nasıl nereden yapıyoruz

24 Nisan'a kadar belgeleri İl Müdürlüklerine teslim ediyorsunuz. 10 gün sonrasında da harç yatırıp MEB sistemi üzerinden internet başvurusunu yapıyorsunuz. Zamanı geldikçe duyurular yapacağız, sistemi anlatacağız.

ugur. 05.03.2015 23:02

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25364)
24 Nisan'a kadar belgeleri İl Müdürlüklerine teslim ediyorsunuz. 10 gün sonrasında da harç yatırıp MEB sistemi üzerinden internet başvurusunu yapıyorsunuz. Zamanı geldikçe duyurular yapacağız, sistemi anlatacağız.

Çok teşekkür ederim. Gerçekten burada herkese çok güzel bir şekilde yardımcı oluyorsunuz. Özellikle de ben gibi yeni mezun arkadaşlara. Emekleriniz için teşekkürler

pnrstn 09.03.2015 02:44

gıda teknikerleri de başvuru yapabilir mi bu sınava?

Mr.Muhendis 09.03.2015 10:47

Alıntı:

pnrstn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25380)
gıda teknikerleri de başvuru yapabilir mi bu sınava?

Bitki sağlığı dersi aldıysanız başvuru yapabilirsiniz.

b.alkiz 09.03.2015 21:07

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN TOPTAN VE PERAKENDE SATILMASI İLE İLGİLİ SINAV'A ÇALIŞMAK İÇİN HANGİ KAYNAKLARI KULLANMALIYIM, TAVSİYE EDECEĞİNİZ BİR KİTAP YADA SORULARI HAZIRLAYAN YAYIM EVİ KİTABI VARMI? ŞİMDİDEN TŞKLR

Mr.Muhendis 09.03.2015 21:23

Alıntı:

b.alkiz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25386)
BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN TOPTAN VE PERAKENDE SATILMASI İLE İLGİLİ SINAV'A ÇALIŞMAK İÇİN HANGİ KAYNAKLARI KULLANMALIYIM, TAVSİYE EDECEĞİNİZ BİR KİTAP YADA SORULARI HAZIRLAYAN YAYIM EVİ KİTABI VARMI? ŞİMDİDEN TŞKLR

Konunun ilk mesajında hem ders notları hem de sorular yer alıyor.

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 02:51