![]() |
Tarla Bitkilerinin Agronomik Sınıflandırılması
sıcak iklim tahıllarının arasındakı sebeplerr??
|
Alıntı:
|
iklim sebeplerini ?
|
Sanırım yorgun olduğum için anlamam güçleşti. Kusura bakmayın ama hala anlamadım.
|
baska soru sorayım ozaman tarım bitkilerinin argonomik sınıflandrılmasına 3 örnek? hoca sınvda cıkacak soruları yazdrdı bu sekıldee
|
|
türkiye ekonomisinde tahılların önemi hakkında bılgı verınız. geniş alanlarda yetıstırme sebepleri hakkında bılgı verininz.
|
Her gün sofralarımızdan eksik olmayan tek şey ekmektir. Toplum olarak da hamur işlerini çok severiz. Doğal olarak da tüketimimiz oldukça fazladır. Mesela, bu noktadan giriş yapabilirsiniz.
Buğday, garanti üründür. Yani, Türkiye'de Rize dışında her yerde rahatlıkla yetişir. Ekimi, bakımı, hasadı diğer ürünlere göre kolaydır ve ucuzdur. Örneğin, köylerde yanında çoluğu çocuğu olmayan dedelerimiz bile bir şekilde buğday ekimi yaptırır. Hasat ettirdikten sonra da değirmene buğdayını verir ununu alır. En kötü ihtimal böyle değerlendirir. Bu konuya da buradan girebilirsiniz. İşte bu gibi nedenlerden ötürü geniş bir ekim alanına sahiptir. Bunlar ilk başta aklıma gelenler... Bunları siz daha fazla açarak anlatırsınız. |
sıcak ve serın iklim tahılların ayrılmasının sebebi?
|
Toplam sıcaklık istekleri, gelişme dönemleri gibi farklı birçok noktaları olduğu için bitkiler bu şekilde ayrılır. Kitabınızda serin ve sıcak iklim bitkilerinin farkları gibi bir başlık vardır. Oraya bakarak da anlayabilirsiniz.
|
kıtabımız olmadgı ıcın bakamıyorum bana yazabılsenız cok sevınırım
---------- Mesaj eklendi (21:36) ---------- Önceki mesaj (21:34) ---------- kıtabımız olmadgı ıcın bana tam bır bılgı verebılısenız cok sevınırım |
Kitabınız yok, peki, derste not almıyor musunuz ?
Aşağıdaki konularda detaylı açıklamalar mevcut. Sorularınıza daha net yanıtlar olacaktır. Serin İklim Tahılları Ders Notu Sıcak İklim Tahılları Ders Notları - PDF Serin İklim Tahılları Çalışma Soruları Sıcak İklim Tahılları Nedir ? Serin İklim Tahılları Nedir ? Tahılların Ekonomik Önemi ve Sorunları Tahılların Adaptasyonu |
Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 11:52 |