Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Tarımsal Biyoteknoloji (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Tarımsal Biyoteknoloji Hakkındaki Sorularınıza Cevap Veriyorum (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=8703)

muhammed032 14.07.2013 15:46

Alıntı:

mustafaylgn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17355)
tabii daha öncede dediğim gibi en 10 yıl iş sıkıntısı yok, bu sene ilk mezunlarını verecek 60 kişilik bir kontenjan açıldı mezun olan kişi sayısı en fazla 40 kişi kpss giren ve devleti tercih edecek herkes yerleşecek

2013 kpss kılavuzunda tarımsal biyoteknolojinin kodu 9106 olarak geçiyo ancak kontejyanlarda yok böyle bi kod acaba hayatımda ilk defa baktığım kpss kılavuzu beni bozguna mı uğrattı yoksa gerçekten mi bu sene "tarımsal biyoteknoloji" mezunu olarak alım olmadı mı?

Mr.Muhendis 14.07.2013 18:08

Alıntı:

muhammed032´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21052)
2013 kpss kılavuzunda tarımsal biyoteknolojinin kodu 9106 olarak geçiyo ancak kontejyanlarda yok böyle bi kod acaba hayatımda ilk defa baktığım kpss kılavuzu beni bozguna mı uğrattı yoksa gerçekten mi bu sene "tarımsal biyoteknoloji" mezunu olarak alım olmadı mı?

Kılavuzda program koduna değil, program kodunun denk geldiği nitelik koduna bakacaksınız. KPSS-2013/1 Tercih İşlemleri konusunda nasıl bakılacağını anlatmıştım. İlk iki resim bununla ilgili...

muhammed032 17.07.2013 05:16

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21054)
Kılavuzda program koduna değil, program kodunun denk geldiği nitelik koduna bakacaksınız. KPSS-2013/1 Tercih İşlemleri konusunda nasıl bakılacağını anlatmıştım. İlk iki resim bununla ilgili...

hocam çok sağol tam 18 tane ilanı var biyoteknolojinin sanırım henüz kendine özgü alanlarda çalıştırılmıyor ilk mezunlarını bu sene vermesi sebebiyle belkide.
benim aklıma yattı bu bölüm aydın yazacağım ancak yine de "iş imkanları" korkusu yaşıyorum inşallah hayırlısı olur.

Mr.Muhendis 17.07.2013 08:20

Alıntı:

muhammed032´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21086)
hocam çok sağol tam 18 tane ilanı var biyoteknolojinin sanırım henüz kendine özgü alanlarda çalıştırılmıyor ilk mezunlarını bu sene vermesi sebebiyle belkide.
benim aklıma yattı bu bölüm aydın yazacağım ancak yine de "iş imkanları" korkusu yaşıyorum inşallah hayırlısı olur.

İş imkanları konusunu çok fazla konuştuk. Aşağıdaki konulardan yorumlara ulaşabilirsiniz. Konulardaki bütün mesajları okumanız yararınıza olacaktır.

Tarımsal Biyoteknoloji İş Olanakları
Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Hakkında Soru
Tarımsal Biyoteknoloji Bölümünün Tanıtımı

kehribar 06.08.2013 16:22

tarımsal biyoteknoloji bölümü mezunları ziraat mühendisi olarak mı mezun olcak?

Mr.Muhendis 06.08.2013 18:49

Alıntı:

kehribar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21418)
tarımsal biyoteknoloji bölümü mezunları ziraat mühendisi olarak mı mezun olcak?

Bir degisiklik olmazsa, evet.

anil_34_28 09.09.2013 13:29

öncelikle merhabalar bu yıl erciyes üniversitesi tarımsal biyoteknoloji bölümünü kazandım.mezun olduğumda özel sektörde çalışmayı düşünüyorum.kendimi bu bölümle ilgili nasıl geliştirebilirim acaba ? çünkü üni.den donanımlı bir şekilde mezun olmak istiyorum SAYGILARIMLA

Mr.Muhendis 09.09.2013 14:12

Alıntı:

anil_34_28´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21738)
öncelikle merhabalar bu yıl erciyes üniversitesi tarımsal biyoteknoloji bölümünü kazandım.mezun olduğumda özel sektörde çalışmayı düşünüyorum.kendimi bu bölümle ilgili nasıl geliştirebilirim acaba ? çünkü üni.den donanımlı bir şekilde mezun olmak istiyorum SAYGILARIMLA

Merhaba,

Derslerin yanında hocaların lab. çalışmalarına katılın (tabi izin verirlerse). Kendinize bu bölümde uzun vadeli hedef koyarsanız ve çalışmalara katkınız olursa, zaten hocalarınız size her türlü yardımı yapacaktır, yol gösterecektir. Bölüme başladığınızda prof. hocalarınızla görüşerek fikir almanız iyi olur. Çok değerli ve kaliteli bilim insanlarıdır. Mümkün olduğunca faydalanmaya çalışın.

gundemsinan 09.05.2014 21:46

TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜNÜ TERCİH EDECEK OLAN ARKADAŞLAR sakın bu bölümü tercih etmeyin gidin evde yatın gezin dolaşın 4 yılınızı boşa gecirmeyin biz boku yedik siz yemeyin zamanında kimse bizi uyarmadı ama 4 yıl boyunca bu bölümü okuyupta sonnda kımse tarafından tanınmadıgını boşta kalan kpss de kodu bile olmayan bir bölüm okudugumuzu anladık ve sizi uyarıyoruz.başka işlerle uğrasın.

Mr.Muhendis 09.05.2014 22:32

Alıntı:

gundemsinan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23696)
TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜNÜ TERCİH EDECEK OLAN ARKADAŞLAR sakın bu bölümü tercih etmeyin gidin evde yatın gezin dolaşın 4 yılınızı boşa gecirmeyin biz boku yedik siz yemeyin zamanında kimse bizi uyarmadı ama 4 yıl boyunca bu bölümü okuyupta sonnda kımse tarafından tanınmadıgını boşta kalan kpss de kodu bile olmayan bir bölüm okudugumuzu anladık ve sizi uyarıyoruz.başka işlerle uğrasın.

Sadece devlet atamasını düşünerek bölüm okuyacaklar bu uyarıyı dikkate alsın. Tabi ki, bölümün ilk mezunlarını geçen yıl verdiğini de unutmamak lazım.

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 23:22