Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Genel Konular (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=42)
-   -   2017 Zirai İlaç Bayilik Sınavı Başvuru ve Sınav Tarihi (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=12903)

Hsrt 20.03.2017 22:19

Hastalıklara karşı ruhsatlandırılmış ilaçlar ve hastalık etmenleri hakkında elinde not olanlar var mı

Mr.Muhendis 27.03.2017 10:00

Gelen sorulara istinaden;

Sınav giriş belgeleri konumuzda da yazdığı gibi 31 Mart tarihinde yayınlanacaktır.

Gamze5592 28.03.2017 00:39

Merhaba bu sınava giren daha önce varmi ? Herkes farkli şehirden gelecek ve sınav kitapçık üzerinde telefon yasak üstelik emanet alinmayacak yazıyor nasil olacak sehir dışından gelecegiz 😔

Mr.Muhendis 28.03.2017 08:14

Alıntı:

Gamze5592´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29261)
Merhaba bu sınava giren daha önce varmi ? Herkes farkli şehirden gelecek ve sınav kitapçık üzerinde telefon yasak üstelik emanet alinmayacak yazıyor nasil olacak sehir dışından gelecegiz 😔

Merhaba,

Bina yakınlarında büfeci, emanetçi oluyor. Onlara bırakabilirsiniz.

nkaptan 31.03.2017 13:12

en güncel yönetmeliklere nasıl ulaşabiliriz bilgisi olan var mı?

Mr.Muhendis 31.03.2017 13:21

Alıntı:

nkaptan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29268)
en güncel yönetmeliklere nasıl ulaşabiliriz bilgisi olan var mı?

Bizim sitemizdeki günceldir. Oradan takip edebilirsiniz. Ya da garanti olsun diyorsanız resmigazete.gov.tr adresine bakınız.

erenaydin 08.04.2017 20:01

Buradan bu sorulari hazirlayan hocalara soyluyorum maksatiniz bu belgeyi vermemekse soyleyin millet bukadar emek etmesin, mesleki anlamda sorulacak okadar soru varken tutupta sacma sapan sorular sorarak ne elinize geciyor, 3 ay calistim cozmedigim soru kalmadi 2017 de cikan sorulara bakin pes diyorum

berkay8006 09.04.2017 12:35

Haklısınız ama duymazlar görmezler

okansvsr 09.04.2017 14:45

yaptiklari resmen bu meslek grubuna işkence. yazik bu ülkenin haline

gayse38 09.04.2017 17:01

Arkadaşlar dava acsak kazanma ihtimalimiz varmı.ziraat odaları birşey yapmıyor sanırım.boyle bir saçmalık hangi meslek grubunda var.doktor doktorluğunu yapmak için sınava giriyormu. Eczacı eczane açmak için sınava giriyormu.Üstelik birde getirmişler eczacı kimyacı bunları​ neden sınava alıyorlar.ciftci eline bir domates biber alınca bunun hastalığı ne diyince kimyacı ne anlayacak bundan.cok söylenecek şey var

Mr.Muhendis 09.04.2017 17:23

Yorumlara bakılırsa sınav oldukça zor gibi ?

umtprkz 09.04.2017 19:20

Tamamen ters kose yapilmis kopek gibi lstince hastalik etmenleri zaralilara cakistik hic 1 tsnr cikmaz mi 2.sinif zimbitki koruma ogrencikerine fitapatoloji sinavibsormus resmen mevzuattan 16 degil 20 taneden fazla soru vardi ve hic alakasiz bir sekilde sorulmus. BU sinav tamamen usulune aykiri duzenlenmistir.

gayse38 09.04.2017 19:47

bu sınavın eylül ayında bir daha yapılması lazım bence.yılda iki kez yani.

RMTARIM 10.04.2017 10:58

Sınava ilk defa girdim ve sınav oldukça zordu Ankara üniversitesi bu iki yıldır sınavı elinden geldiği kadar zorlaştırıyor. Daha önceki yıllarda tarım bakanlığı kendisi yapıyordu ve gayet kolay bir sınavdı. Zaten biz ziraat mühendisleri için yapılan bu sınav ilk başta saçma sapan bir şeydir zaten. 4 yıl bu konuda üniversite okuyorsun yüksek lisans yapıyorsun doktora yapıyorsun bayilik açmak iççin yine de bu sınava giriyorsun ancak bu kadar saçmalık olur. Ben şahsen mevzuatta rastlamadım ama zannedersem bize bu soruları hazırlayan üniversite hocaları doçentler ve prof larda bayilik açmak istese bakanlık bunlardan da bayilik izin belgesini isteyecektir.

---------- Mesaj eklendi (10:58) ---------- Önceki mesaj (10:53) ----------

Arkadaşlar burada toplanalım sınavın kaldırılması için bakanlığa gidelim derdimizi anlatırız ağlamayan çocuğa mama vermezler. Ziraat odalarının hakkımızı aradıkları yok. Diğer meslek kuruluşlarından hangisi kendi mesleği ile ilgili iş yeri açtığında tekrar sınava girip belge alıyorlar. Örneğin: eczacı, veteriner hekimler, inşaat mühendisleri, makine muh. vb.

iba1907 10.04.2017 11:57

Sınav soruları nezaman yayınlanır bi bilginiz varmı teşekkürler.

okansvsr 10.04.2017 12:07

sinav sorulari yayimlandi

Mr.Muhendis 10.04.2017 13:06

Alıntı:

iba1907´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29299)
Sınav soruları nezaman yayınlanır bi bilginiz varmı teşekkürler.

2017 Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavı Soruları ve Cevapları

okansvsr 10.04.2017 13:23

arkadaşlar bir sorum olacak, domates güvesinin pupa tipi mumya tipi değil mi?

tarbitek 11.04.2017 15:37

Herkese merhaba. Siteye yeni kaydoldum. Ben itiraz paramı yatırıp hatalı bulduğum 4 soruya itiraz edeceğim.

Domates güvesi pupa tipi mumya olmalı çünkü Lepidoptera familyasında bu tip pupa görülür. Ama cevap anahtarında fıçı görünüyor, hatalı soru.

Bitki koruma ürünleri kontrol yönetmeliği kapsamındaki kontroller piyasaya arz öncesi, piyasa ve şikayet kontrolleridir. Ancak piyasaya arz öncesi kontrolün içinde üretim tesisi kontrolü de var. Üretim tesisi fabrikadır. Yani Fabrika şıkkı yanlış değil. Piyasaya arz öncesi kontrolün içindeki bir kısım alınıp yanlış cevap yapılamaz. Hatalı soru.

Hangi hastalık etmeninin sklerot oluşturmadığı sorulan soruda şıklarda patates yumru siyah siğili denilen hastalık birçok kaynakta patates siyah siğili olarak geçiyor. Oraya olmayan yumru kelimesi nereden eklendi? Hastalık entegre mücadele kitabında patates siyah siğili olarak geçtiği için hatalı sorudur. Belki bir kelime itirazı saçma gelebilir ama kara pas hastalığına kara başak pası denilerek sorulduğunu düşünün. Sırf sınavda kafa karıştırmak için bir hastalık ismi keyfi değiştirilebilir mi? Bilimsel literatür hiçe sayılabilir mi?

Şeftali kara lekesi hastalığının etmeninin kışı nerede geçirdiği sorulmuş. Sürgünler cevabı verilmiş ancak cevabın hastalıklı bitki sürgünleri olduğu açık bir şekilde zirai mücadele teknik talimatlarında yazılı. Hatalı soru.

Ayrıca fungus sporu sorularına da palinolojinin konusu olduğunu ve sınav konularında palinolojinin yer almadığını gösterip itiraz edeceğim.

Sibel Aktaş 12.04.2017 16:20

Arkadaşlar pancar kooperatifine girebilmem için bayilik belgesi lazım. Belgeyi kiralayarak girebilir miyim. Nedir bu işin prosedürü, olabilir mi ?

Mr.Muhendis 12.04.2017 16:30

Alıntı:

Sibel Aktaş´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29309)
Arkadaşlar pancar kooperatifine girebilmem için bayilik belgesi lazım. Belgeyi kiralayarak girebilir miyim. Nedir bu işin prosedürü, olabilir mi ?

Başkasının belgesini kiralayıp işe gireceksiniz ? İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Çok ilginç.

ReMe01 20.04.2017 00:09

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29310)
Başkasının belgesini kiralayıp işe gireceksiniz ? İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Çok ilginç.

İşe girip girilmediğini bilmiyorum ama,bir kaç arkadaşımın belge kiralayarak dükkan açtığını biliyorum.

Mr.Muhendis 20.04.2017 09:37

Alıntı:

ReMe01´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29314)
İşe girip girilmediğini bilmiyorum ama,bir kaç arkadaşımın belge kiralayarak dükkan açtığını biliyorum.

Belge kiralayarak açanlar var o başka. A kişisi B'nin belgesini kiralar ve iş yerini açar. Bu olabilir.

Arkadaşın dediği; "pancar kooperatifine girebilmem için bayilik belgesi lazım"

Yani, A kişisi (Pancar koop.) B'yi (buradaki arkadaşı) işe sokmak için C'nin belgesini kabul ediyor gibi bir şey çıkıyor buradan.

umtprkz 26.04.2017 18:14

iptal olan sorular varmış arkadaşlar duyurularda göremedim bilgisi olan var mı acaba ? Bazı foprumlarda okudum ayçiçek mildiyösü,ulv,ve pupa tipi iptal edilmiş doğru yanlış bilmiyorum .

Sigma 27.04.2017 23:33

facebookta gördüğüm 3 soru iptal bir tanesinin cevabı değişmiş

Mr.Muhendis 28.04.2017 08:07

Alıntı:

Sigma´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29338)
facebookta gördüğüm 3 soru iptal bir tanesinin cevabı değişmiş

Bakanlığın, genel müdürlüğün ve Ankara Üniversitesi'nin sitesinde bu konuda bir bilgi bulunmuyor. İptal edilen sorular nerede yazıyor ?

Sigma 28.04.2017 15:57

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29343)
Bakanlığın, genel müdürlüğün ve Ankara Üniversitesi'nin sitesinde bu konuda bir bilgi bulunmuyor. İptal edilen sorular nerede yazıyor ?

iptal dilekçesi veren bir kaç kişi facebook aracılıgı ile verilen yanıtları paylaştılar ordan gördüm, yani dilekçeler perşembe günü iptal başvurusunda bulunanlara yanıt şeklinde dönüş yapıldı.

umtprkz 28.04.2017 20:25

Sınavlar açıklandı arkadaşlar belgeyi aldım sonunda :)

erenaydin 29.04.2017 15:19

Alıntı:

erenaydin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29287)
Buradan bu sorulari hazirlayan hocalara soyluyorum maksatiniz bu belgeyi vermemekse soyleyin millet bukadar emek etmesin, mesleki anlamda sorulacak okadar soru varken tutupta sacma sapan sorular sorarak ne elinize geciyor, 3 ay calistim cozmedigim soru kalmadi 2017 de cikan sorulara bakin pes diyorum

Sonuçlarınız nasıl arkadaşlar, ben sınavdan sonra biraz salladım buradan ama şükürler olsun sınavı geçmeyi başardım, 86 almışım çok mutlu oldum emeklerim zai olmadı bu sefer. Sorular gerçekten zordu ama sıkı çalıltım allahı var. Bu sınava tekrar girecek arkadaşlar bana ulaşarak çalışma yöntemleri hakkında fikir alabilirler. sınav zor bir sınav ama 3-4 ay çalışmayla rahatlıkla geçilecek bir sınav, bu arada Sorhocam sitesine de buradan teşekkür ediyorum. Soru çözmemde çok yardımcı olan bir sitedir.

---------- Mesaj eklendi (15:19) ---------- Önceki mesaj (14:58) ----------

Bu arada iptal olan soruları ve değişenler Aday.ankara.edu.tr sitesinden sonuç sayfasının alt kısmından görebilrisiniz.

nazmozaydin 29.04.2017 19:25

Sınav sonuçları açıklandı başarılı sonuçların yapması gereken işkemleri bilen var mı? Yardımcı olursanız sevinirim

Sigma 29.04.2017 22:40

Alan arkadaşları tebrik ederim nasıl, ne kadar ve hangi kaynaklarla hazırlandıgınızı ve sınav süreciniz hakkında bilgi verirseniz bir sonraki sınav için hazırlanmayı düşünen benim gibilere büyük yardımınız dokunur :)

okansvsr 30.04.2017 11:31

Arkadaşlar bu sinav icin nacizane kendim icin cikardigim notlari paylasabilirim. Notlarin fotografini da atabilirim. Illaki eksik yonleri vardir notlarin ama bana cok faydasi oldu. Notlari isteyen olursa bana ulasabilirler. Alan arkadaslari da tebrik ederim (:

ReMe01 30.04.2017 14:24

Sınav zordu.Alan arkadaşları tebrik ederim.Bizimkisi başka bir bahara kaldı.

nazmozaydin 30.04.2017 17:09

Hasat yayınlarının kitabına çalıştım özet çıkararak birde okuldan bitki koruma kitaplarına çalıştım.

anill377 30.04.2017 23:15

Arkadaşlar geçen kısım yüzde 5 altında olduğu için puanlar yükselebilir miş . Böyle birşey varmı nerden öğrenebiliriz yardımcı olurmusunz?

nazmozaydin 30.04.2017 23:47

Sonuçların son haliydi zaten aşağıda herhangi bir yuvarlama olmayacak yazıyor puanlar zaten yükseltilmiş

Mr.Muhendis 01.05.2017 10:41

Sınavı kazanan arkadaşları tebrik ediyoruz. Ankara Üniversitesi tarafından yapılan duyuru şu şekildedir:

Alıntı:

08 Nisan 2017 Cumartesi günü yapılan GTHB-GKGM Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavı Sonuçları açıklandı.
Aday Bilgi Sisteminden aday.ankara.edu.tr internet adresinden sınav sonuçları menüsünden öğrenebilirsiniz.

Adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını 08 Mayıs 2017 saat 17.00’ye kadar ıslak imzalı dilekçe şeklinde ASYM’ye ulaştıracaklardır.

Adaylar, sonuçlara ilişkin itiraz başvurularını T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi Ankara Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Sınav Yönetim Merkezi IBAN:TR120001002532699103995001 numaralı hesaba 20 ₺ (Yirmi Türk Lirası) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu, itiraz konusunun ve iletişim adreslerinin açıkça yazılı olduğu dilekçe ile ASYM’ye ulaştıracaklardır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. Kimlik Numarası, imza, adres ve banka dekontu olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

Usulüne uygun yapılmayan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
ASYM
Alıntı:

okansvsr´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29357)
Arkadaşlar bu sinav icin nacizane kendim icin cikardigim notlari paylasabilirim. Notlarin fotografini da atabilirim. Illaki eksik yonleri vardir notlarin ama bana cok faydasi oldu. Notlari isteyen olursa bana ulasabilirler. Alan arkadaslari da tebrik ederim (:

Notları bize e-mail (admin@ziraatciyiz.biz) atarsanız siteye ekleyebiliriz.

Sigma 03.05.2017 00:47

Ve bu notların yuvarlanmış ve yükseltilmiş haliymiş arkadaşlar düzeltme söz konusu değilmiş puanlarda

anill377 03.05.2017 16:28

Arkadaşlar geçen sayısı çok az olduğu için herkese 4 5 puan eklencekmiş diyorlar. Mesela 66 küsür alan biri geçmiş olacak gibisinden. Bu ne zaman sisteme yansır acaba nasıl öğrenebilirz ?

Mr.Muhendis 03.05.2017 16:38

Alıntı:

anill377´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29371)
Arkadaşlar geçen sayısı çok az olduğu için herkese 4 5 puan eklencekmiş diyorlar. Mesela 66 küsür alan biri geçmiş olacak gibisinden. Bu ne zaman sisteme yansır acaba nasıl öğrenebilirz ?

Öyle şey olmaz. Kim diyor onu ?

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 18:50