Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Ders Notları (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=56)
-   -   Ders Notu İstekleriniz Buraya (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=1239)

espiyeli 10.04.2010 14:37

su ürünlerinde patojen mikroorganizmalar ve kaliteye etkisi hakkında bilgi

Mr.Muhendis 10.04.2010 17:27

Alıntı:

espiyeli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 4501)
su ürünlerinde patojen mikroorganizmalar ve kaliteye etkisi hakkında bilgi

Balık Hastalıkları Ders Notu - Patojen Bakteriler

Su Bakterileri Hakkında Bilgiler

Buyrun.

efsane42986 10.04.2010 19:20

ben toprak analizinin nasıl yapıldığını aletle nasıl yapıldığını hangi sonuçları alacağımı açıkçası toprak analizi hakkında herşey işime yarar.ricam eğer banabu konuda yardım ederseniz çok güzel olur.tşk....

Mr.Muhendis 10.04.2010 19:53

Alıntı:

efsane42986´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 4510)
ben toprak analizinin nasıl yapıldığını aletle nasıl yapıldığını hangi sonuçları alacağımı açıkçası toprak analizi hakkında herşey işime yarar.ricam eğer banabu konuda yardım ederseniz çok güzel olur.tşk....

Bunun için özel aletler ve laboratuvar koşulları gerekli. Yani kişinin kendi imkanlarıyla yapabileceği bir şey değil. Bu konular işinizi görecektir.

Toprak Tahlili İçin Numune Nasıl Alınır

Toprak Analizlerinin Amacı ve Önemi

Toprak Analizi Nasıl Yapılır

nuriye yiğit 11.04.2010 18:08

pamuk tarımı

Alıntı:

Livadi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1614)
Ders notları istekleriniz burdan lütfen.

çocukalara izletebileceğim düzeyde pamuk tarım videoları lütfen....

Mr.Muhendis 11.04.2010 20:17

Alıntı:

nuriye yiğit´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 4524)
çocukalara izletebileceğim düzeyde pamuk tarım videoları lütfen....

Pamuk Ekim Alanlarında Damla Sulama

Pamuk ve Buğdayda Sete Ekim

mehmet704 12.04.2010 03:04

İyi günler arkadaşlar,

Süne ile kımıl arasındaki temel farklar ve yumurta bırakma şekilleri hakkında bilgi lazım

yardımcı olursanız sevinirim

Mr.Muhendis 12.04.2010 07:45

Alıntı:

mehmet704´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 4557)
İyi günler arkadaşlar,

Süne ile kımıl arasındaki temel farklar ve yumurta bırakma şekilleri hakkında bilgi lazım

yardımcı olursanız sevinirim

Kımıl Mücadelesi - Aelia spp - Orjinal PDF

Süne Mücadelesi - Eurygaster spp - Orjinal PDF

acaroğlu6078 12.04.2010 11:43

Tarım Ön Lisans (2 Yıllık)

Açık Öğretim Fakültesi Tarım Bölümünü okumaya başladım. Bu sene 1.nci sınıfı okumaya başladım. 3-4 Nisan 2010 tarihinde ara sınavlara katıldık, ancak soruların hazırlanışı farklı olduğundan cevaplamakta zorlanıyoruz. Yardımcı kitap ve soru bankası bulmaya çalıştık kitapçılar böyle bir bölüm için yardımcı kitap basılmadığını bildirdiler. Benim gibi Tarım Ön Lisans okuyanlara yardımcı olmak amacıyla "SEBZECİLİK - TARIM ALET VE MAKİNALARI - TARLA BİTKİLERİ - SERACILIK - GENEL MEYVECİLİK" Konularını içeren kısa konu anlatımlı soru bankaları hazırlayabilirmisiniz. Eğer varsa da bilgilendirirseniz sevinirim, Mayıs sonunda tekrar final sınavlarımız var hazırlanmamız gerek, saygılar

Mr.Muhendis 12.04.2010 11:45

Alıntı:

acaroğlu6078´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 4560)
Açık Öğretim Fakültesi Tarım Bölümünü okumaya başladım. Bu sene 1.nci sınıfı okumaya başladım. 3-4 Nisan 2010 tarihinde ara sınavlara katıldık, ancak soruların hazırlanışı farklı olduğundan cevaplamakta zorlanıyoruz. Yardımcı kitap ve soru bankası bulmaya çalıştık kitapçılar böyle bir bölüm için yardımcı kitap basılmadığını bildirdiler. Benim gibi Tarım Ön Lisans okuyanlara yardımcı olmak amacıyla "SEBZECİLİK - TARIM ALET VE MAKİNALARI - TARLA BİTKİLERİ - SERACILIK - GENEL MEYVECİLİK" Konularını içeren kısa konu anlatımlı soru bankaları hazırlayabilirmisiniz. Eğer varsa da bilgilendirirseniz sevinirim, Mayıs sonunda tekrar final sınavlarımız var hazırlanmamız gerek, saygılar

Merhaba,

Soru bankası hazırlayamam maalesef. Ancak istediğiniz ders ya da konularda notlar ekleyebilirim. Oralarda çalışıp girersiniz.

necibe 15.04.2010 18:46

tarla bitkilerinde münavebe konusunda sizce ısparta şartlarında nasıl bi sıra uygulanmalı..????şimdiden tşklerr....

ayser 15.04.2010 19:55

minirhizotron cameranın çalışma metodu, bu kameraları nasıl ve nerden temin ederiz, bu kameraların günümüzdeki önemi nedir? bu konuyla ilgili bilgi istiyorum şimdiden tesekkür ederim

ayser 15.04.2010 19:59

planimetre ve nivolarla ilgili soru örnekleri varsa çok memnun olurum

Mr.Muhendis 15.04.2010 21:03

Alıntı:

ayser´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 4694)

http://www.ziraatciyiz.biz/lcme-bilg...otu-t1918.html

http://www.ziraatciyiz.biz/lcme-bilg...ari-t2776.html

Bu konuları inceleyiniz.

spongeee 15.04.2010 21:26

Alıntı:

ayser´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 4694)

ölçme Bilgisi Çalışma Soruları ve Çözümleri

Mr.Muhendis 16.04.2010 18:18

Alıntı:

necibe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 4691)
tarla bitkilerinde münavebe konusunda sizce ısparta şartlarında nasıl bi sıra uygulanmalı..????şimdiden tşklerr....

Tüm bölgeleri içeren bir konu hazırlayacağım. Beklemede kalınız.

Bölgelere Göre Uygulanabilecek Ekim Nöbeti Sistemleri

ZiraiEleman 17.04.2010 21:43

Hocam foruma bakınca baya meşgul gördüm sizi.. :) Rica etsem elinizde fındık ve ekonomisiyle ilgili kaynak gösterebileceğim bir not varsa yardımcı olabilir misiniz? Elinizde olsa da olmasa da, ilginiz için şimdiden teşekkürler..

Biraz araştırma yaptım, fakat Eskişehir'in kütüphaneleri bu konuda oldukça kısıtlı.. Kaynak gösterilen bir çok kitap kütüphanelerde yok.. :(

Mr.Muhendis 17.04.2010 21:57

Alıntı:

ZiraiEleman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 4789)
Hocam foruma bakınca baya meşgul gördüm sizi.. :) Rica etsem elinizde fındık ve ekonomisiyle ilgili kaynak gösterebileceğim bir not varsa yardımcı olabilir misiniz? Elinizde olsa da olmasa da, ilginiz için şimdiden teşekkürler..

Biraz araştırma yaptım, fakat Eskişehir'in kütüphaneleri bu konuda oldukça kısıtlı.. Kaynak gösterilen bir çok kitap kütüphanelerde yok.. :(

Yıllara Göre Fındık Alım Fiyatları

Fındık Yetiştiriciliği

Bu konulardan fındıkla ilgili bilgileri alabilirsiniz. Bunlara ek olarak ne isterseniz yazınız; ona göre eklemeler yaparım :) Kolay gelsin.

ZiraiEleman 17.04.2010 22:10

Teşekkürler hocam..

Tarım ekonomisi dersinde fındıkla ilgili sunum yapacağım ve sunuma ait bir de proje var.. Fındık yetiştiriciliği hakkında bilgiler buldum, yeterli sayılır. Ama ekonomisi hakkında 3.milli fındık şurası ve bi tez dışında bi kaynak bulamadım.. Tezin kaynakları da bizim kütüphanelerde bulunmuyor..

Projede fındık sanayi ve desteklemeleri hakkında eklemeler yapmayı düşünüyorum..

Hocam çok şey istiyorum ama kaynak göstermem gerekiyor.. :) Varsa yazarları yardımcı olursanız memnun olurum..

Mr.Muhendis 17.04.2010 22:20

Alıntı:

ZiraiEleman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 4793)
Teşekkürler hocam..

Tarım ekonomisi dersinde fındıkla ilgili sunum yapacağım ve sunuma ait bir de proje var.. Fındık yetiştiriciliği hakkında bilgiler buldum, yeterli sayılır. Ama ekonomisi hakkında 3.milli fındık şurası ve bi tez dışında bi kaynak bulamadım.. Tezin kaynakları da bizim kütüphanelerde bulunmuyor..

Burdanda da 1. Milli Fındık Şurası'na ilişkin dökümanı indirebilirsiniz. Ayrıca burda bulunan ekonomik analizi de faydalı olacaktır.

Mr.Muhendis 17.04.2010 22:25

Alıntı:

Hocam çok şey istiyorum ama kaynak göstermem gerekiyor.. Varsa yazarları yardımcı olursanız memnun olurum..
Yıllara Göre Fiyatlar, TMO ve Fiskobirlik verileridir. Yetiştiricilik çeşitli kaynaklardan derlenmiştir. Kısaca bizi de kaynak olarak gösterebilirsiniz, sayın hocalarımız ve izleyiciler dilerlerse gelip bakarlar :)

Son verdiğim iki linkte ise kaynaklar zaten gözükmektedir.

Mr.Muhendis 17.04.2010 22:37

@ ZiraiEleman

Fındık fiyatları nasıl belirlenir ? sorusuna cevap olarak da burdaki dökümana bakabilirsiniz. Bazı verilerle güzel şekilde anlatılmış. Hepsini okumadığım için net olarak bilemiyorum. Bir inceleyin.

Umarım bu dosyalar işinize yarar. Sonuçtan bizleri haberdar edin :)

Sunumunuzda ve hayatınızda başarılar.

tuncaemre 19.04.2010 11:18

19 mayıs üniversitesi 2.sınıf TOPRAK BİLGİSİ(Prof.Dr. Nutullah Özdemir) notlarını bulursanız çok sevinirim

Mr.Muhendis 19.04.2010 11:21

Alıntı:

tuncaemre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 4886)
19 mayıs üniversitesi 2.sınıf TOPRAK BİLGİSİ(Prof.Dr. Nutullah Özdemir) notlarını bulursanız çok sevinirim

Nutullah hoca derste yazdırıyor. Çoğu kişi de not alır. Benim defter tam olsaydı verirdim. Ama eksikler var. Derse girenlerden almanız daha faydalı olacaktır.

tuncaemre 19.04.2010 19:04

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 4887)

Nutullah hoca derste yazdırıyor. Çoğu kişi de not alır. Benim defter tam olsaydı verirdim. Ama eksikler var. Derse girenlerden almanız daha faydalı olacaktır.

son olarak 2.sınıf tarla notları varmı acaba elınızde Doç.Dr. Selim AYTAÇ'ın soruları ders notları farketmez malum vizeler başlıyor ve kimsede bulamadık bulursanız çok iyi olur benim için teşekkürler şimdiden..

isomanya 19.04.2010 21:03

mısır ve darı karşılaştırması şeklinde bi notunuz var mı acaba?

Livadi 20.04.2010 01:09

Alıntı:

isomanya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 4910)
mısır ve darı karşılaştırması şeklinde bi notunuz var mı acaba?

Mısır ve Darı Karşılaştırılması

Umarım açıklama yeterli gelir.

Mr.Muhendis 20.04.2010 05:17

Alıntı:

tuncaemre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 4901)
son olarak 2.sınıf tarla notları varmı acaba elınızde Doç.Dr. Selim AYTAÇ'ın soruları ders notları farketmez malum vizeler başlıyor ve kimsede bulamadık bulursanız çok iyi olur benim için teşekkürler şimdiden..

Selim Hocanın sorularını bulamazsınız. Her yıl farklı sorar. Hatta sınavın klasik mi test mi boşluk doldurma mı olduğunu sınavda öğrenirsiniz. Belki 5 soru klasik yapar, belki 3ü karışık 20-25 soru sorar.

Dersi çok iyi anlatan bir hocamızdır. Anlattığını da ister. Yine tavsiyem not alanlardan notları temin etmeniz yönünde olacak. Ayrıca bu yıl ki 3. sınıflardan TBB, BBB ve BKB öğrencilerinden de bilgi alabilirsiniz.

Daha önce söyleseydiniz bu konuda yardım edebilirdim.

ozgur232323 23.04.2010 15:51

araştırma ve deneme metodları ders notuna ihtiyacım var mümkünse teşekkür ediyorum

spongeee 23.04.2010 19:32

Alıntı:

ozgur232323´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 5002)
araştırma ve deneme metodları ders notuna ihtiyacım var mümkünse teşekkür ediyorum

bu nota bir göz atın isterseniz..
http://www.ziraatciyiz.biz/arastirma...otu-t2325.html

süleymann 24.04.2010 13:49

mühendislik mekanigi soruları varsa lütfenn...

Mr.Muhendis 24.04.2010 15:55

Alıntı:

süleymann´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 5030)
mühendislik mekanigi soruları varsa lütfenn...

Mühendislik Mekaniği Sınav Soruları

bionefret 25.04.2010 20:55

plecoptera(taş sinekleri) ve trichoptera hakkında not varsa sevinirim..

Mr.Muhendis 25.04.2010 21:14

Alıntı:

bionefret´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 5047)
plecoptera(taş sinekleri) ve trichoptera hakkında not varsa sevinirim..

Bitki Zararlıları - Entomoloji

Bunu inceleyin.

voltaj 26.04.2010 01:28

merhaba ben tütün çeşitleri ile ilgili detaylı bilgi istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim

Livadi 26.04.2010 16:21

Alıntı:

voltaj´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 5050)
merhaba ben tütün çeşitleri ile ilgili detaylı bilgi istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim

Tütün Çeşitleri - Pdf

Tütün Yetiştiriciliği

Buyrun.

necibe 27.04.2010 18:16

ziraat müh. 2.sınıf öğrencisiyim yazın staj yapmak istiyorum.ziraat müh.öğrencileri nerelerde staj yapabiliyor?biraz araştırdım ama net bişey bulamadım.yardımcı olursanız sevinirim....tşkler

Mr.Muhendis 27.04.2010 18:22

Alıntı:

necibe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 5090)
ziraat müh. 2.sınıf öğrencisiyim yazın staj yapmak istiyorum.ziraat müh.öğrencileri nerelerde staj yapabiliyor?biraz araştırdım ama net bişey bulamadım.yardımcı olursanız sevinirim....tşkler

1. Üniversitelerde
  2. Araştırma Enstitülerinde
  3. TİGEM 'e bağlı çiftliklerde
  4. İhracat yapan özel (büyük) firmalarda

Bunların haricinde Tarım İl/İlçe Müdürlüklerinde de yapabilirsiniz. Ama bazı üniversiteler buralarda yapmaya izin vermiyor.

Net cevap almak için staj amirinizle görüşünüz.

oflee 28.04.2010 13:25

ambalaj materyalleri ve gıdalara uygulanan ambalajlama ..(örn süt ürünlerine veya et ürünlerıne)

Mr.Muhendis 28.04.2010 14:07

Alıntı:

oflee´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 5135)
ambalaj materyalleri ve gıdalara uygulanan ambalajlama ..(örn süt ürünlerine veya et ürünlerıne)

Gıda Maddelerinin Özellikleri ve Kullanılan Ambalajlar

Ambalajlama Nedir - Ambalajlama Çeşitleri

Dondurulmuş Meyve Sebze Ambalajlama

Ambalajın Yaşam Süreci Analizleri

Gıda Ambalajlama Uygulamaları

Buyrun.

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 01:14