Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Genel Konular (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=42)
-   -   2019 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=13459)

Zooteknist 15.04.2019 10:40

Alıntı:

Mocker´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30966)
Kitapra bakanlığa balı birimler ve yönetmelik,mevzuat yok bu sene sorulmayacak mı bunlar

Merhaba,

Sınavla ilgili tüm bilgiler burada mevcut. Sayfanın sağ tarafında bulunan listeden istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz. :a025:

Zooteknist 15.04.2019 11:03

Alıntı:

Dostzoo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30965)
ümit ver baba ümit ver. Hem ziraat fakültesi hem eğitim Fakültesi mezunuyum ayrıca tarımsal yayım dersini aldım ve BB ile verdim. Diğer ziraat mühendisliği ya da bölüm mezunları da öyle. gerek var mı böyle şeylere diyeceğim ama sadece kendi odaklı başkaları üzerinden kazanmayı alışkanlık haline getirmiş kişilikler böyle sistem ister. Sınava 3000 kişi girse 80 tl den hesapla iyi para bence. Masraf var mı yok. Hizmet var mı yok. Milleti Ankaraya kadar masraflarla yormak var mı var. Söylenecek o kadar çok şey var ki..

Ümitsiz olmayın bence.
Üniversitelerin hemen hemen her bölümünde mezuniyet sonrası, buna benzer sınavlar var. Tabi Ziraat Mühendislerine üniversitede Tarımsal Yayım ve Danışmanlık dersi gösterip mezun olduktan sonra sınava tabi tutulması ilginç olay. Ama Bakanlık, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteğini 10 yıldır veriyor ve Tarım Danışmanlığı Sistemi ile ilgili ciddi bir revizyon yapılması düşünülüyor.

Sınav da en son Aralık 2015'te açılmıştı. Mezun olan pek çok kişi sınav açılmadığı için Tarım Danışmanı olamıyordu. Şimdi en azından maddi olarak külfet olsa da, pek çoğumuz için sınava girip unvan kazanma hakkı doğmuş oldu.
:good:

Mocker 16.04.2019 03:51

TeÈ™ekkürler

Mocker 17.04.2019 18:47

Bakanlık teşkilat yapısı,yönetmelik ve tarımsal mevzuat ile ilgili 12 soru sorulacakmış.Kitapta yok bunlar.İlk kısımda yetkili not paylaşmış kanunlar vs. bu notlar yeterli mi acaba

Mr.Muhendis 26.04.2019 22:23

Sınava girecek meslektaşlarımıza başarılar diliyoruz.

ziraatmühh 29.04.2019 15:15

Sonuçlar ne zaman ve nereden duyurulacak bilgisi olan var mı?

Mr.Muhendis 30.04.2019 10:02

Alıntı:

ziraatmühh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30983)
Sonuçlar ne zaman ve nereden duyurulacak bilgisi olan var mı?

Sonuç Açıklanma Tarihi: 28 Mayıs 2019

GAZİSEM

Özgürtunç 26.05.2019 01:32

sınavlar tekrardan yapılacakmı bilgisi olan varmı 7 yıldır uzağım tarım alanına danışmanlık ve bitkkoruma sınavı tekrarlanacakmı

Mr.Muhendis 27.05.2019 09:35

Alıntı:

Özgürtunç´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 31016)
sınavlar tekrardan yapılacakmı bilgisi olan varmı 7 yıldır uzağım tarım alanına danışmanlık ve bitkkoruma sınavı tekrarlanacakmı

Eskiden her yıl kesin yapılıyordu. Artık, duruma göre değişiyor. Danışmanlık sınavının bu yıl bir daha yapılacağını düşünmüyorum. Bayilik sınavı yapılır muhtemelen.

tekinogun 28.05.2019 13:54

Bir sınav sonucunu açıklamak bu kadar mı zor 😡

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 19:41