Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Genel Konular (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=42)
-   -   2013 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=10371)

toprak müh 01.05.2013 10:27

Alıntı:

harbibey´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20104)
sonuçlar çok güzel 5600 küsür kişiden 2600 ü geçti 7 kişinin sınavi iptal oldu (SKU) dan bende geçtim hemde 91 aldım:) bölüm end. bitki

---------- Mesaj eklendi (00:16) ---------- Önceki mesaj (00:11) ----------

arkadaşlar sınav başvurusu 1 eylül gibi başlar sınav tarihi ise kesinlikle 1 aralık yada 8 aralıkta olacaktır her yıl oldugu gibi aralığın ilk haftasi kesinlikle sinav olacak

Hayirli olsun

---------- Mesaj eklendi (10:27) ---------- Önceki mesaj (10:20) ----------

Alıntı:

zulkarneyn37´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20111)
Size de hayırlı olsun..

---------- Mesaj eklendi 30.04.2013 (01:18) ---------- Önceki mesaj 29.04.2013 (13:21) ----------

Bu belge ile bir şirkete girmeden bireysel olarak danışmanlık yapabiliyor muyuz?

Evet

zulkarneyn37 03.05.2013 15:36

Alıntı:

toprak müh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20140)
Hayirli olsun

---------- Mesaj eklendi (10:27) ---------- Önceki mesaj (10:20) ----------

Evet

Peki işleyiş nasıl oluyor. Ben Şanlıurfa merkeze bağlı bir köydeyim. Buradaki çiftçilere danışmanlık hizmeti vermek istesem herhangi bir devlet desteği söz konusu oluyor mu? Yoksa sadece çiftçilerden mi ücret alabiliyorum.

toprak müh 04.05.2013 19:49

Alıntı:

zulkarneyn37´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20186)
Peki işleyiş nasıl oluyor. Ben Şanlıurfa merkeze bağlı bir köydeyim. Buradaki çiftçilere danışmanlık hizmeti vermek istesem herhangi bir devlet desteği söz konusu oluyor mu? Yoksa sadece çiftçilerden mi ücret alabiliyorum.

Hali hazirda yetki belgesi ciktiginda sirket kurulu olmalı yani epey bi masraf ve süreç var bireysel olarak ta acip danışmanlık yapabiliyoruz. Bakalım hayirlisi olsun

Mr.Muhendis 04.05.2013 21:04

Alıntı:

zulkarneyn37´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20186)

Çiftçilerle anlaşıyorsunuz, sonra bunu ilgili il/ilçe müdürlüğüne bildiriyorsunuz. Devlet destek olarak çiftçilerin yerine size ödeme yapıyor. Miktarı konusunda emin olmamakla birlikte; çiftçi başı yıllık 500 TL gibi bir şey. 50 çiftçiyle anlaşma yapsanız yıllık 25 bin TL gelir elde edersiniz.

toprak müh 04.05.2013 23:00

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20197)
Çiftçilerle anlaşıyorsunuz, sonra bunu ilgili il/ilçe müdürlüğüne bildiriyorsunuz. Devlet destek olarak çiftçilerin yerine size ödeme yapıyor. Miktarı konusunda emin olmamakla birlikte; çiftçi başı yıllık 500 TL gibi bir şey. 50 çiftçiyle anlaşma yapsanız yıllık 25 bin TL gelir elde edersiniz.

kuru ve sulu beraber toplam 100 çiftçi sulu 70 çiftçi ve daha önce çiftçi başına 600 tl idi şimdi 700 oldu

Mr.Muhendis 04.05.2013 23:07

Alıntı:

toprak müh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20199)
kuru ve sulu beraber toplam 100 çiftçi sulu 70 çiftçi ve daha önce çiftçi başına 600 tl idi şimdi 700 oldu

Sayılar örnek olması için vermiştim. Güncel değerleri hatırlamıyorum. Bilgilendirme için teşekkürler.

zulkarneyn37 05.05.2013 01:49

Alıntı:

toprak müh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20199)

Sadece kuru olursa sayı nedir peki. Bunun için bir şirket kurma veya büro açma şartı var mı?

Hizmet verilecek çiftçi sayısı ve alanlar

MADDE 17- (1) Tarımsal danışmanlık hizmeti verecek kişi ve kuruluşlarda bir tarım danışmanı tarla bitkileri ve meyvecilikte en fazla 5.000 dekar, seracılıkta en fazla 500 dekar, büyükbaş hayvancılıkta en fazla 1.000 baş, küçükbaş hayvancılıkta en fazla 10.000 baş işletme büyüklüğüne hizmet verebilir. Ancak bir tarım danışmanının hizmet verebileceği maksimum çiftçi sayısı 120 yi geçemez.
http://www.zmo.org.tr/genel/bizden_d...&tipi=6&sube=0

Bu işi memlekette yapabilirim gibi geliyor. Bizde genelde büyükbaş hayvancılık yapılıyor. Genelde de sayılar düşük. 10-20 arası değişir sayılar. Hizmet verdiğin alana göre ücretler değişiyor mu acaba. Yani seracılık yapan bir çiftçi ile hayvancılık yapan çiftçi için alacağımız ücret aynı mı acaba? Yada 5 büyükbaş hayvanı olan ile 50 büyükbaş hayvanı olan arasında fark olacak mı?

toprak müh 05.05.2013 20:29

Alıntı:

zulkarneyn37´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20202)
Sadece kuru olursa sayı nedir peki. Bunun için bir şirket kurma veya büro açma şartı var mı?

Hizmet verilecek çiftçi sayısı ve alanlar

MADDE 17- (1) Tarımsal danışmanlık hizmeti verecek kişi ve kuruluşlarda bir tarım danışmanı tarla bitkileri ve meyvecilikte en fazla 5.000 dekar, seracılıkta en fazla 500 dekar, büyükbaş hayvancılıkta en fazla 1.000 baş, küçükbaş hayvancılıkta en fazla 10.000 baş işletme büyüklüğüne hizmet verebilir. Ancak bir tarım danışmanının hizmet verebileceği maksimum çiftçi sayısı 120 yi geçemez.
http://www.zmo.org.tr/genel/bizden_d...&tipi=6&sube=0

Bu işi memlekette yapabilirim gibi geliyor. Bizde genelde büyükbaş hayvancılık yapılıyor. Genelde de sayılar düşük. 10-20 arası değişir sayılar. Hizmet verdiğin alana göre ücretler değişiyor mu acaba. Yani seracılık yapan bir çiftçi ile hayvancılık yapan çiftçi için alacağımız ücret aynı mı acaba? Yada 5 büyükbaş hayvanı olan ile 50 büyükbaş hayvanı olan arasında fark olacak mı?

ücret çiftçi sayısına göre değişiyo ben de fırsat bulamıyorum çalıştığım için tam detaylı araştırdıkça paylaşırım

zulkarneyn37 05.05.2013 23:10

Alıntı:

toprak müh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20210)
ücret çiftçi sayısına göre değişiyo ben de fırsat bulamıyorum çalıştığım için tam detaylı araştırdıkça paylaşırım

Bu konuda en iyi bilgiyi İl/İlçe müdürlüklerinden mi yoksa ziraat mühendisleri odasından mı alabiliriz acaba?

Mr.Muhendis 05.05.2013 23:15

Alıntı:

zulkarneyn37´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20212)
Bu konuda en iyi bilgiyi İl/İlçe müdürlüklerinden mi yoksa ziraat mühendisleri odasından mı alabiliriz acaba?

İkisi de bilir. İl/İlçe müdürlükleri bu işi sürekli yaptığı için daha iyi bilir.

zulkarneyn37 14.05.2013 11:58

Belgeler gönderildi mi acaba? Bilen var mı?

toprak müh 14.05.2013 22:33

Alıntı:

zulkarneyn37´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20303)
Belgeler gönderildi mi acaba? Bilen var mı?

Sinav sonuc belgesiylede kazandiginizi belgeleyip basvuru yapabiliyorsunuz henüz gelmemis.

---------- Mesaj eklendi (22:33) ---------- Önceki mesaj (12:30) ----------

Alıntı:

toprak müh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20304)
Sinav sonuc belgesiylede kazandiginizi belgeleyip basvuru yapabiliyorsunuz henüz gelmemis.

Sinavi kazanan arkadaslar belgeleri nasıl degerlendirmeyi dusunuyorsunuz planlariniz ne ortalama sunulan teklifler ya da sizin beklentileriniz ne paylasip fikir alisverisi yapalım.

angmar 08.06.2013 15:22

Merhaba, ben ön lisans mezunuyum. Sanırım 2 yıllıklar tekniker tarım yayımcısı/danışmanı oluyorlar. Peki 2 yıllıkların maaşları ne kadardır ayrıca yayımcı ve danışmanın görev farkları nelerdir ?

Mr.Muhendis 08.06.2013 15:33

Alıntı:

angmar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20533)
Merhaba, ben ön lisans mezunuyum. Sanırım 2 yıllıklar tekniker tarım yayımcısı/danışmanı oluyorlar. Peki 2 yıllıkların maaşları ne kadardır ayrıca yayımcı ve danışmanın görev farkları nelerdir ?

Merhaba,

Güncel destek fiyatlarını il/ilçe müdürlüklerinden öğrenebilirsiniz.

Tarım Yayımcısının/Danışmanının Görevleri

toprak müh 08.06.2013 21:54

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20534)
Merhaba,

Güncel destek fiyatlarını il/ilçe müdürlüklerinden öğrenebilirsiniz.

Tarım Yayımcısının/Danışmanının Görevleri

maaş olayı çok karışık özel sektör kısaca ücretler sadece kira alıyolar ya da aktif olarak çalıştırıyorlar. ortalama aktif çalışırsan 1500 lira maaş sadece kiralarsanız 800-1000 lira arasında ya da yıllık peşin daha düşük aylıklardan hesaplayıp peşin ödüyolar. sigortada asgari ücret üzerinden yatıyo. bi de şöyle yapanlar var sözleşmede yüksek maaş gösterip daha düşük üzerinden ödüyorlar.

Mr.Muhendis 08.06.2013 21:59

Alıntı:

toprak müh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20538)
maaş olayı çok karışık özel sektör kısaca ücretler sadece kira alıyolar ya da aktif olarak çalıştırıyorlar. ortalama aktif çalışırsan 1500 lira maaş sadece kiralarsanız 800-1000 lira arasında ya da yıllık peşin daha düşük aylıklardan hesaplayıp peşin ödüyolar. sigortada asgari ücret üzerinden yatıyo. bi de şöyle yapanlar var sözleşmede yüksek maaş gösterip daha düşük üzerinden ödüyorlar.

Arkadaşımızın sorusunu yanlış anlamışım o zaman. Devlet desteğini soruyor sanmıştım. Açıklama için teşekkürler.

Kusura bakmayın @angmar.

toprak müh 08.06.2013 22:03

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20541)
Arkadaşımızın sorusunu yanlış anlamışım o zaman. Devlet desteğini soruyor sanmıştım. Açıklama için teşekkürler.

Kusura bakmayın @angmar.

devlet desteği kısmı işvereni ilgilendiriyor bu durumda çünkü herkes şirket açıp bireysel ya da çalışamıyor ya sanırım arkadaşımızda başkasının yanında çalışırsak ne kadar maaş alabilir onu sormuş teknikerde aynı maaşı alıyor

angmar 09.06.2013 14:29

Alıntı:

toprak müh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20543)
devlet desteği kısmı işvereni ilgilendiriyor bu durumda çünkü herkes şirket açıp bireysel ya da çalışamıyor ya sanırım arkadaşımızda başkasının yanında çalışırsak ne kadar maaş alabilir onu sormuş teknikerde aynı maaşı alıyor

Aslında devlet kurumlarını kastetmiştim, il tarım müdürlükleri vs. Bu kurumlarda çalışanların görev, maaş ve statüleri hakkında bilgi öğrenmek istiyorum.
Özel sektör imkanıda her ilde olmuyor sanırsam. Hangi sektörde çalışabiliriz ki. Ayrıca özel sektör çalışma koşulları nedir ne değildir...
Kiralamak derken, sertifikayı kiralamaktan bahsediyorsunuz değil mi ?

Mr.Muhendis 09.06.2013 14:57

Alıntı:

angmar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20572)
Aslında devlet kurumlarını kastetmiştim, il tarım müdürlükleri vs. Bu kurumlarda çalışanların görev, maaş ve statüleri hakkında bilgi öğrenmek istiyorum.
Özel sektör imkanıda her ilde olmuyor sanırsam. Hangi sektörde çalışabiliriz ki. Ayrıca özel sektör çalışma koşulları nedir ne değildir...
Kiralamak derken, sertifikayı kiralamaktan bahsediyorsunuz değil mi ?

Devlete alım yapılırken bu belgeye göre alım yapılmadı. KPSS puanlarına göre atamalar gerçekleştirildi. Ortalama 2.500 TL alıyorlar.

Özel sektörde çalışma şartları biraz daha zorlu olabiliyor. Yeri gelir akşam, yeri gelir hafta sonu gitmeniz gerekebilir. Alacağınız maaş da hemen hemen devletin verdiğinin yarısı kadardır. Çoğunlukla yeni mezunları en fazla 1.000-1.200 TL ile başlatıyorlar. Bunun altına düşen de üstüne çıkan da vardır.

angmar 09.06.2013 15:11

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20573)
Devlete alım yapılırken bu belgeye göre alım yapılmadı. KPSS puanlarına göre atamalar gerçekleştirildi. Ortalama 2.500 TL alıyorlar.

Özel sektörde çalışma şartları biraz daha zorlu olabiliyor. Yeri gelir akşam, yeri gelir hafta sonu gitmeniz gerekebilir. Alacağınız maaş da hemen hemen devletin verdiğinin yarısı kadardır. Çoğunlukla yeni mezunları en fazla 1.000-1.200 TL ile başlatıyorlar. Bunun altına düşen de üstüne çıkan da vardır.

Sizin bahsettiğiniz lisans alımları herhalde. Ben Fındık Experliği mezunuyum. ( 2 yıllık )
Ankara'da sınav yapılıyor ( kurumun kendi sınavı ). 70 alan geçmiş sayılıyor ve sertifika alıyor ya... Ben bunu kastetmiştim. Dediğiniz gibi mühendisler 2500 tl alıyorlar.

Mr.Muhendis 09.06.2013 15:36

Alıntı:

angmar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20574)
Sizin bahsettiğiniz lisans alımları herhalde. Ben Fındık Experliği mezunuyum. ( 2 yıllık )
Ankara'da sınav yapılıyor ( kurumun kendi sınavı ). 70 alan geçmiş sayılıyor ve sertifika alıyor ya... Ben bunu kastetmiştim. Dediğiniz gibi mühendisler 2500 tl alıyorlar.

Ankara'da yapılan sınav sonucunda başarılı olursanız sadece belge veriliyor. Devlete ayrıca bir alım söz konusu değil. Bu belgeyle isterseniz kendi işinizi kuruyorsunuz ya da bir danışmanlık şirketiyle anlaşarak çalışıyorsunuz. Devlete girmek için şu an için bu belgeye sahip olmanıza gerek yok. KPSS'ye girmeniz ve bölümünüz için kontenjan açılması gerekiyor.

angmar 04.07.2013 19:47

Acaba tekrardan ne zaman alım yapacaklar ?
Bu zamana kadar açıklamış olmaları lazım değil miydi ?

Mr.Muhendis 04.07.2013 19:55

Alıntı:

angmar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20904)
Acaba tekrardan ne zaman alım yapacaklar ?
Bu zamana kadar açıklamış olmaları lazım değil miydi ?

KPSS alımını diyorsanız dün son günü olan 2013/1 yerleştirmeleri yapıldı. Hatta bugün de sonuçları açıklandı. Targeli diyorsanız 10 bin hedefine ulaşıldı, tekrar alım yapılacak mı belli değil.

angmar 06.07.2013 14:31

Utem, tarımsal yayım ve danışmanlık sınavını sormuştum

Mr.Muhendis 06.07.2013 16:35

Alıntı:

angmar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20932)
Utem, tarımsal yayım ve danışmanlık sınavını sormuştum

Geçtiğimiz yıllarda Aralık ayında da sınav yapmıştı. Bu yıl da yapabilir.

angmar 10.07.2013 15:05

İnşaallah

azadcab 16.07.2013 01:41

2013 yılında ikinci sınav başvuruları nezaman başlıyor herhangi bir bilgi verebilirmisiniz teşekkürler

Mr.Muhendis 16.07.2013 08:28

Alıntı:

azadcab´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21056)
2013 yılında ikinci sınav başvuruları nezaman başlıyor herhangi bir bilgi verebilirmisiniz teşekkürler

Bu konuda bakanlık ve ilgili genel müdürlük resmi bir tarih belirtmediği sürece bir şey söylememiz mümkün değildir. Sadece geçmiş yıllara dayanarak Aralık ayında bir sınavın olabileceğini söyleyebiliriz.

derypek 23.08.2013 16:34

iyigünler MR.Mühendis ,öncelikle daha önceden olan yardımlarınız için teşekkürler.Tarımsal danışmanlık sınavı için bilgi almıştım sizden kışın.ve o belgeyi aldım.şimdide ilaç bayiliği sınavına hazırlanacağım.sınavla ilgili ders notları sitenize koymuşsunuz fakat inceledim çok fazla yazıcıdan çıkartmaya kalktım paralı falan dedi.o notlara nasıl çalışmalıyız acaba?yöntem ve şekil olarak bilgi verirmisiniz.ağırlık hangisine vermeli o linklerden en önce.

Mr.Muhendis 23.08.2013 18:15

Alıntı:

derypek´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21586)
iyigünler MR.Mühendis ,öncelikle daha önceden olan yardımlarınız için teşekkürler.Tarımsal danışmanlık sınavı için bilgi almıştım sizden kışın.ve o belgeyi aldım.şimdide ilaç bayiliği sınavına hazırlanacağım.sınavla ilgili ders notları sitenize koymuşsunuz fakat inceledim çok fazla yazıcıdan çıkartmaya kalktım paralı falan dedi.o notlara nasıl çalışmalıyız acaba?yöntem ve şekil olarak bilgi verirmisiniz.ağırlık hangisine vermeli o linklerden en önce.

Merhaba,

Sanırım yanlışlıkla buraya yazmışsınız. Diğer konudaki mesajınıza şurada cevap yazdım.

DHeMLy-CHaY 24.08.2013 15:36

istatistikler şaşmaz arkadaşlar
sınav kesin aralık ayında ve çok büyük ihtimal günü 15 aralık.

DHeMLy-CHaY 20.09.2013 09:46

açıklanamadı bir türlü

memetkaçan 01.10.2013 16:55

van yyü organik tarım bölümünde okuyorum aralıkta yapılacak olan tarım danışmanlık sınavına girebilir miyim?

Mr.Muhendis 01.10.2013 17:37

Alıntı:

memetkaçan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21898)
van yyü organik tarım bölümünde okuyorum aralıkta yapılacak olan tarım danışmanlık sınavına girebilir miyim?

Hayır. Mezuniyet şartı var.

angmar 05.10.2013 21:55

Arkadaşlar bu sınav ne zaman belli olur haberi olan tahmin eden var mı sene sonu geldi çattı ????

Mr.Muhendis 05.10.2013 22:11

Alıntı:

angmar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21950)
Arkadaşlar bu sınav ne zaman belli olur haberi olan tahmin eden var mı sene sonu geldi çattı ????

Geçtiğimiz 2 yıl Aralık ayında olmuştu. Bu yılda aynı olabilir.

fetanet_zm 09.10.2013 10:44

Açıklansa da artık işimizi ayarlasak sene sonu geldi hala haber yok..

DHeMLy-CHaY 10.10.2013 23:26

sanki bu işi tamamen targelcilere bırakacaklar

Canancan 14.10.2013 23:56

Zeynep Sayın arkadaşıma sesleniyorum. Tıbbi ve Aromatik bitkiler mezunu olanlarda kesinlikle bu sınava katılabiliyorlar. Tarımla ilgili olan her lise, önlisans ve lisans mezunları bu sınava girebiliyor. kuşkun olmasın. Saygılar...

sefayilmaz25 17.10.2013 19:07

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 18977)
Tarımsal yayım ve danışmanlık sınavına sektör ayrımı olmaksızın (kamu, çiftçi örgütleri, özel sektör, meslek kuruluşları, serbest meslek mensupları, yeni mezunlar gibi) tarımsal alanda lise, önlisans ve lisans düzeyinde mezun olmuş tüm teknik elemanlar katılabilir.

Diğer sorular için buraya bakınız.

Peki Ben Su Ürünleri mühendisiyim danışmanlık belgesi alabiliyor muyum?

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 15:16