![]() |
Alıntı:
---------- Mesaj eklendi (10:27) ---------- Önceki mesaj (10:20) ---------- Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hizmet verilecek çiftçi sayısı ve alanlar MADDE 17- (1) Tarımsal danışmanlık hizmeti verecek kişi ve kuruluşlarda bir tarım danışmanı tarla bitkileri ve meyvecilikte en fazla 5.000 dekar, seracılıkta en fazla 500 dekar, büyükbaş hayvancılıkta en fazla 1.000 baş, küçükbaş hayvancılıkta en fazla 10.000 baş işletme büyüklüğüne hizmet verebilir. Ancak bir tarım danışmanının hizmet verebileceği maksimum çiftçi sayısı 120 yi geçemez. http://www.zmo.org.tr/genel/bizden_d...&tipi=6&sube=0 Bu işi memlekette yapabilirim gibi geliyor. Bizde genelde büyükbaş hayvancılık yapılıyor. Genelde de sayılar düşük. 10-20 arası değişir sayılar. Hizmet verdiğin alana göre ücretler değişiyor mu acaba. Yani seracılık yapan bir çiftçi ile hayvancılık yapan çiftçi için alacağımız ücret aynı mı acaba? Yada 5 büyükbaş hayvanı olan ile 50 büyükbaş hayvanı olan arasında fark olacak mı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Belgeler gönderildi mi acaba? Bilen var mı?
|
Alıntı:
---------- Mesaj eklendi (22:33) ---------- Önceki mesaj (12:30) ---------- Alıntı:
|
Merhaba, ben ön lisans mezunuyum. Sanırım 2 yıllıklar tekniker tarım yayımcısı/danışmanı oluyorlar. Peki 2 yıllıkların maaşları ne kadardır ayrıca yayımcı ve danışmanın görev farkları nelerdir ?
|
Alıntı:
Güncel destek fiyatlarını il/ilçe müdürlüklerinden öğrenebilirsiniz. Tarım Yayımcısının/Danışmanının Görevleri |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kusura bakmayın @angmar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Özel sektör imkanıda her ilde olmuyor sanırsam. Hangi sektörde çalışabiliriz ki. Ayrıca özel sektör çalışma koşulları nedir ne değildir... Kiralamak derken, sertifikayı kiralamaktan bahsediyorsunuz değil mi ? |
Alıntı:
Özel sektörde çalışma şartları biraz daha zorlu olabiliyor. Yeri gelir akşam, yeri gelir hafta sonu gitmeniz gerekebilir. Alacağınız maaş da hemen hemen devletin verdiğinin yarısı kadardır. Çoğunlukla yeni mezunları en fazla 1.000-1.200 TL ile başlatıyorlar. Bunun altına düşen de üstüne çıkan da vardır. |
Alıntı:
Ankara'da sınav yapılıyor ( kurumun kendi sınavı ). 70 alan geçmiş sayılıyor ve sertifika alıyor ya... Ben bunu kastetmiştim. Dediğiniz gibi mühendisler 2500 tl alıyorlar. |
Alıntı:
|
Acaba tekrardan ne zaman alım yapacaklar ?
Bu zamana kadar açıklamış olmaları lazım değil miydi ? |
Alıntı:
|
Utem, tarımsal yayım ve danışmanlık sınavını sormuştum
|
Alıntı:
|
İnşaallah
|
2013 yılında ikinci sınav başvuruları nezaman başlıyor herhangi bir bilgi verebilirmisiniz teşekkürler
|
Alıntı:
|
iyigünler MR.Mühendis ,öncelikle daha önceden olan yardımlarınız için teşekkürler.Tarımsal danışmanlık sınavı için bilgi almıştım sizden kışın.ve o belgeyi aldım.şimdide ilaç bayiliği sınavına hazırlanacağım.sınavla ilgili ders notları sitenize koymuşsunuz fakat inceledim çok fazla yazıcıdan çıkartmaya kalktım paralı falan dedi.o notlara nasıl çalışmalıyız acaba?yöntem ve şekil olarak bilgi verirmisiniz.ağırlık hangisine vermeli o linklerden en önce.
|
Alıntı:
Sanırım yanlışlıkla buraya yazmışsınız. Diğer konudaki mesajınıza şurada cevap yazdım. |
istatistikler şaşmaz arkadaşlar
sınav kesin aralık ayında ve çok büyük ihtimal günü 15 aralık. |
açıklanamadı bir türlü
|
van yyü organik tarım bölümünde okuyorum aralıkta yapılacak olan tarım danışmanlık sınavına girebilir miyim?
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar bu sınav ne zaman belli olur haberi olan tahmin eden var mı sene sonu geldi çattı ????
|
Alıntı:
|
Açıklansa da artık işimizi ayarlasak sene sonu geldi hala haber yok..
|
sanki bu işi tamamen targelcilere bırakacaklar
|
Zeynep Sayın arkadaşıma sesleniyorum. Tıbbi ve Aromatik bitkiler mezunu olanlarda kesinlikle bu sınava katılabiliyorlar. Tarımla ilgili olan her lise, önlisans ve lisans mezunları bu sınava girebiliyor. kuşkun olmasın. Saygılar...
|
Alıntı:
|
Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 15:16 |