Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Genel Konular (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=42)
-   -   2019 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=13459)

anill377 10.03.2019 22:44

Alıntı:

DHeMLy-CHaY´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30836)
Paylaştığım linki, tekrarlıyorum.

https://www.tarimorman.gov.tr/EYYDB/...e-Yapilacaktir

Bu linkin sol tarafında duyuru ve sınav akış şeması dosyalarında tüm detaylar yazıyor. Lütfen tek tek ve dikkatlice bakınız.

1 martta afyonkarahisar tarım il müdürlüğünde katıldığım tarımsal yayım danışmanlık mevzuat seminerinden bir kaç notu paylaşayım.

1- Serbest tarım danışmanlığı desteklenmesi geri geliyor. Yani tekrardan serbest olarak ofisler vb açılıp iş yapılabilecek.

2- Daha önceden 3 yıl içinde 2 eğitim almayıp belgesi iptal olan kişilerin, belgelerini vize ettirmeleri için temmuza kadar süreleri var.

3- Eğer belgelerinizi güncelletemiyorsanız, BU SINAVA GİREMİYORSUNUZ. Belgesini vizeletmeyen, belgesini kayıp edenler sınava başvuramıyor. KESİN BİLGİ.

4- Bakanlığın yapısı değşti. madde 20 sınav başlığındaki bu duruma dikkatli bakmak gerekir.

Belgesi olan biri olarak nasıl kazandığımı söyleyeyim.

Geçmiş yıllardaki soruları tek tek dikkatlice çözdüm.
Tarımsal yayım ve danışmanlık kitabına hızlı bir şekilde göz attım
Belgeyi aldığımda çok teknik sorular yoktu, geçmiş yılların sorularına bakarsanız bunu göreceksiniz.

göz atınız https://www.tarimorman.gov.tr/Konula...al-Danismanlik

---------- Mesaj eklendi (21:54) ---------- Önceki mesaj (21:49) ----------

Sınava girip başarılı olursanız belgeyi alabilirsiniz, ama tarım bakanlığı bünyesinde yayım faaliyetlerinde bulunmuyorsanız, belgeyi kullanamazsınız.

Hocam merhabalar;
Sizce tarım danışmanlığı sınavına girip belgesini almanın avantajı var mıdır? Yani iş konusunda piyasa konusunda ?

Mocker 12.03.2019 05:53

5 gün oldu tarımsal danıșmanlık kitabı hala kargoya verilmedi,nasıl bir kurum anlamıyorum ki ?

---------- Mesaj eklendi (05:53) ---------- Önceki mesaj (05:52) ----------

Alıntı:

ziraatmühh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30864)
Kitap siparişini 1 Mart’ta verdim Eskişehir’de yaşıyor olmama rağmen hala elime ulaşmadı ben gibi sıkıntı yaşayan oldu mu yoksa sadece bende mi bu sorun? Maile cevapları en kısa sürede kargolanır oldu. Nasıl bir sistem anlamış değilim.

Kitap ulaștı mı eline ?

Mr.Muhendis 12.03.2019 08:09

Alıntı:

Mocker´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30885)
5 gün oldu tarımsal danıșmanlık kitabı hala kargoya verilmedi,nasıl bir kurum anlamıyorum ki ?

CİMER'e başvurun.

ziraatmühh 12.03.2019 15:45

Alıntı:

Mocker´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30885)

---------- Mesaj eklendi (05:53) ---------- Önceki mesaj (05:52) ----------

Kitap ulaștı mı eline ?

Kitap hala ulaşmadı elime, sizde cimere başvuruda bulunun.

---------- Mesaj eklendi (15:45) ---------- Önceki mesaj (09:35) ----------

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık kitabı baskıdan elimize geç geldiği için adresinize 12.03.2019 tarih ve ** Yurtiçi Kargo Takip numarası ile yollanmıştır. Kargo detayınız ekli .pdf dosyasında mevcuttur.

İyi Çalışmalar.

Arkadaşlar cevap geldi Cimer’den.

drmuskelberg 13.03.2019 11:54

Kitap Ücreti Yatırma

Arkadaşlar kitap ücreti yatırma esnasında alıcı ismi olarak ne yazıyoruz ? :wacko:

Mocker 13.03.2019 16:53

Alıntı:

ziraatmühh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30890)
Kitap hala ulaşmadı elime, sizde cimere başvuruda bulunun.

---------- Mesaj eklendi (15:45) ---------- Önceki mesaj (09:35) ----------

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık kitabı baskıdan elimize geç geldiği için adresinize 12.03.2019 tarih ve ** Yurtiçi Kargo Takip numarası ile yollanmıştır. Kargo detayınız ekli .pdf dosyasında mevcuttur.

İyi Çalışmalar.

Arkadaşlar cevap geldi Cimer’den.

Benimki de bir yola çıksa keșke

ziraatmühh 13.03.2019 18:16

Alıntı:

Mocker´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30896)
Benimki de bir yola çıksa keșke

Şöyle söylemek isterim 1 Mart'tan beri bekliyorum.Şikayet oluşturduğum günden bir gün sonra kargoya verildi. İsterseniz arayın birimi bilgi alın.

---------- Mesaj eklendi (18:16) ---------- Önceki mesaj (18:10) ----------

Alıntı:

drmuskelberg´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30894)
Arkadaşlar kitap ücreti yatırma esnasında alıcı ismi olarak ne yazıyoruz ? :wacko:

Alıcı ismi olarak bir şey yazdığımı hatırlamıyorum, internet bankacılığı ile yapmıştım kurum adı çıkmıştı IBAN'dan. Açıklama kısmına adımı, soyadımı ve kitap adını yazmıştım.

Mr.Muhendis 13.03.2019 21:14

Alıntı:

drmuskelberg´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30894)

Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü

Birebir aynı olmasa bile benzemesi yeterli olur, EFT dönmez. Ziraat üzerinden havaleyi deneyince Ankara Uluslararası Tarımsal Eğitim..... diye geçiyor.

Mocker 15.03.2019 15:41

[QUOTE=ziraatmühh;30897]Şöyle söylemek isterim 1 Mart'tan beri bekliyorum.Şikayet oluşturduğum günden bir gün sonra kargoya verildi. İsterseniz

Böyle saçma bir șey yok ya.Mail attım cevap olarak tekrar faks çekip edresinizi atar mısınız dediler.Gittim tekrar faks çektim.Sonra beni aradılar zaten faks çekmișsiniz tekrar neden çekiyorsunuz dediler :laugh:

Sonra kitabınız kargoya verilmiș dediler.Kargolanan kișilerin listesine bakıyorum ismim yok

Mr.Muhendis 15.03.2019 15:56

Alıntı:

Mocker´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30902)
Böyle saçma bir șey yok ya.Mail attım cevap olarak tekrar faks çekip edresinizi atar mısınız dediler.Gittim tekrar faks çektim.Sonra beni aradılar zaten faks çekmișsiniz tekrar neden çekiyorsunuz dediler :laugh:

Sonra kitabınız kargoya verilmiș dediler.Kargolanan kișilerin listesine bakıyorum ismim yok

CİMER

:)

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 19:51