Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Tarımsal Biyoteknoloji (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Tarımsal Biyoteknoloji Hakkındaki Sorularınıza Cevap Veriyorum (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=8703)

muhammed032 14.07.2013 15:46

Alıntı:

mustafaylgn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17355)
tabii daha öncede dediğim gibi en 10 yıl iş sıkıntısı yok, bu sene ilk mezunlarını verecek 60 kişilik bir kontenjan açıldı mezun olan kişi sayısı en fazla 40 kişi kpss giren ve devleti tercih edecek herkes yerleşecek

2013 kpss kılavuzunda tarımsal biyoteknolojinin kodu 9106 olarak geçiyo ancak kontejyanlarda yok böyle bi kod acaba hayatımda ilk defa baktığım kpss kılavuzu beni bozguna mı uğrattı yoksa gerçekten mi bu sene "tarımsal biyoteknoloji" mezunu olarak alım olmadı mı?

Mr.Muhendis 14.07.2013 18:08

Alıntı:

muhammed032´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21052)
2013 kpss kılavuzunda tarımsal biyoteknolojinin kodu 9106 olarak geçiyo ancak kontejyanlarda yok böyle bi kod acaba hayatımda ilk defa baktığım kpss kılavuzu beni bozguna mı uğrattı yoksa gerçekten mi bu sene "tarımsal biyoteknoloji" mezunu olarak alım olmadı mı?

Kılavuzda program koduna değil, program kodunun denk geldiği nitelik koduna bakacaksınız. KPSS-2013/1 Tercih İşlemleri konusunda nasıl bakılacağını anlatmıştım. İlk iki resim bununla ilgili...

muhammed032 17.07.2013 05:16

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21054)
Kılavuzda program koduna değil, program kodunun denk geldiği nitelik koduna bakacaksınız. KPSS-2013/1 Tercih İşlemleri konusunda nasıl bakılacağını anlatmıştım. İlk iki resim bununla ilgili...

hocam çok sağol tam 18 tane ilanı var biyoteknolojinin sanırım henüz kendine özgü alanlarda çalıştırılmıyor ilk mezunlarını bu sene vermesi sebebiyle belkide.
benim aklıma yattı bu bölüm aydın yazacağım ancak yine de "iş imkanları" korkusu yaşıyorum inşallah hayırlısı olur.

Mr.Muhendis 17.07.2013 08:20

Alıntı:

muhammed032´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21086)
hocam çok sağol tam 18 tane ilanı var biyoteknolojinin sanırım henüz kendine özgü alanlarda çalıştırılmıyor ilk mezunlarını bu sene vermesi sebebiyle belkide.
benim aklıma yattı bu bölüm aydın yazacağım ancak yine de "iş imkanları" korkusu yaşıyorum inşallah hayırlısı olur.

İş imkanları konusunu çok fazla konuştuk. Aşağıdaki konulardan yorumlara ulaşabilirsiniz. Konulardaki bütün mesajları okumanız yararınıza olacaktır.

Tarımsal Biyoteknoloji İş Olanakları
Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Hakkında Soru
Tarımsal Biyoteknoloji Bölümünün Tanıtımı

kehribar 06.08.2013 16:22

tarımsal biyoteknoloji bölümü mezunları ziraat mühendisi olarak mı mezun olcak?

Mr.Muhendis 06.08.2013 18:49

Alıntı:

kehribar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21418)
tarımsal biyoteknoloji bölümü mezunları ziraat mühendisi olarak mı mezun olcak?

Bir degisiklik olmazsa, evet.

anil_34_28 09.09.2013 13:29

öncelikle merhabalar bu yıl erciyes üniversitesi tarımsal biyoteknoloji bölümünü kazandım.mezun olduğumda özel sektörde çalışmayı düşünüyorum.kendimi bu bölümle ilgili nasıl geliştirebilirim acaba ? çünkü üni.den donanımlı bir şekilde mezun olmak istiyorum SAYGILARIMLA

Mr.Muhendis 09.09.2013 14:12

Alıntı:

anil_34_28´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21738)
öncelikle merhabalar bu yıl erciyes üniversitesi tarımsal biyoteknoloji bölümünü kazandım.mezun olduğumda özel sektörde çalışmayı düşünüyorum.kendimi bu bölümle ilgili nasıl geliştirebilirim acaba ? çünkü üni.den donanımlı bir şekilde mezun olmak istiyorum SAYGILARIMLA

Merhaba,

Derslerin yanında hocaların lab. çalışmalarına katılın (tabi izin verirlerse). Kendinize bu bölümde uzun vadeli hedef koyarsanız ve çalışmalara katkınız olursa, zaten hocalarınız size her türlü yardımı yapacaktır, yol gösterecektir. Bölüme başladığınızda prof. hocalarınızla görüşerek fikir almanız iyi olur. Çok değerli ve kaliteli bilim insanlarıdır. Mümkün olduğunca faydalanmaya çalışın.

gundemsinan 09.05.2014 21:46

TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜNÜ TERCİH EDECEK OLAN ARKADAŞLAR sakın bu bölümü tercih etmeyin gidin evde yatın gezin dolaşın 4 yılınızı boşa gecirmeyin biz boku yedik siz yemeyin zamanında kimse bizi uyarmadı ama 4 yıl boyunca bu bölümü okuyupta sonnda kımse tarafından tanınmadıgını boşta kalan kpss de kodu bile olmayan bir bölüm okudugumuzu anladık ve sizi uyarıyoruz.başka işlerle uğrasın.

Mr.Muhendis 09.05.2014 22:32

Alıntı:

gundemsinan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23696)
TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜNÜ TERCİH EDECEK OLAN ARKADAŞLAR sakın bu bölümü tercih etmeyin gidin evde yatın gezin dolaşın 4 yılınızı boşa gecirmeyin biz boku yedik siz yemeyin zamanında kimse bizi uyarmadı ama 4 yıl boyunca bu bölümü okuyupta sonnda kımse tarafından tanınmadıgını boşta kalan kpss de kodu bile olmayan bir bölüm okudugumuzu anladık ve sizi uyarıyoruz.başka işlerle uğrasın.

Sadece devlet atamasını düşünerek bölüm okuyacaklar bu uyarıyı dikkate alsın. Tabi ki, bölümün ilk mezunlarını geçen yıl verdiğini de unutmamak lazım.

bozkır 28.06.2014 17:08

Bu sene tarimsal biyoteknoloji geliyor acaba gitmelimiyim devlete atama yapildimi onu acikmi is imkani varmi yardim

Mr.Muhendis 28.06.2014 19:00

Alıntı:

bozkır´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23996)
Bu sene tarimsal biyoteknoloji geliyor acaba gitmelimiyim devlete atama yapildimi onu acikmi is imkani varmi yardim

KPSS 2013/4 Yerleştirme En Küçük ve En Büyük Puanlar

Buradan puanlara bakabilirsiniz.

bozkır 28.06.2014 19:14

Puanim mf3.216 siralamam.236031 acaba gelirmi. Bu siralama ile

Mr.Muhendis 28.06.2014 20:07

Alıntı:

bozkır´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23998)
Puanim mf3.216 siralamam.236031 acaba gelirmi. Bu siralama ile

2013 yılında 10 üniversitede Tarımsal Biyokteknoloji Bölümü alım yapmış. Bunlardan; Ahi Evran, Atatürk ve Yüzüncü Yıl Üniversiteleri 216 puanın altında alım yapmış. Yeni açılan olabilir, bazıları kontenjanını dolduramayabilir. Yani, gelme ihtimali var.

bozkır 28.06.2014 20:47

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23999)
2013 yılında 10 üniversitede Tarımsal Biyokteknoloji Bölümü alım yapmış. Bunlardan; Ahi Evran, Atatürk ve Yüzüncü Yıl Üniversiteleri 216 puanın altında alım yapmış. Yeni açılan olabilir, bazıları kontenjanını dolduramayabilir. Yani, gelme ihtimali var.

Umarim öyle olur gelmeyi gercekten cok istiyorum.

bozkır 29.06.2014 16:11

Alıntı:

bozkır´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 24000)
Umarim öyle olur gelmeyi gercekten cok istiyorum.

Tarimsal biyoteknoloji mezunun diplomasinda ziraat muhendisimi yaziyor.devlette ve ozelde maas durumlari nasil bolumd3n mezun olup devlette calisan varmi.simdiden tesekkur ederim

Mr.Muhendis 29.06.2014 16:48

Alıntı:

bozkır´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 24002)
Tarimsal biyoteknoloji mezunun diplomasinda ziraat muhendisimi yaziyor.devlette ve ozelde maas durumlari nasil bolumd3n mezun olup devlette calisan varmi.simdiden tesekkur ederim

Ziraat Mühendisliği olarak giriş yapmadığınız için "xxx lisans programından mezun olmuştur" gibi bir şey yazıyordur.

bozkır 29.06.2014 17:24

Yukardaki linki acamadim telefondayim devlete atama yapildimi yani tarimsal biyoteknoloji mezunu olan bir kisi devlette goreve basladimi

Mr.Muhendis 29.06.2014 17:45

Alıntı:

bozkır´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 24005)
Yukardaki linki acamadim telefondayim devlete atama yapildimi yani tarimsal biyoteknoloji mezunu olan bir kisi devlette goreve basladimi

Bunu ÖSYM verileriyle ortaya koyamayız. Çünkü, sadece tarımsal biyoteknoloji mezunlarının başvuru yapabileceği bir kontenjan açılmadı. Örneğin; açılan kontenjana biyoteknoloji mezunlarının yanısıra tarla, bahçe, bitki koruma mezunları da başvurabiliyordu. Kimin kazandığını bilemiyoruz. Bunun bilgisini sadece Tarım Bakanlığı verebilir. Bir de kişilerin kendi, eşi dostu yazarsa ancak öyle öğrenebiliriz.

Yukarıdaki dosyadan kontenjan sayısını, o kontenjana yerleşenin puanını görebilirsiniz.

bozkır 29.06.2014 19:09

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 24006)
Bunu ÖSYM verileriyle ortaya koyamayız. Çünkü, sadece tarımsal biyoteknoloji mezunlarının başvuru yapabileceği bir kontenjan açılmadı. Örneğin; açılan kontenjana biyoteknoloji mezunlarının yanısıra tarla, bahçe, bitki koruma mezunları da başvurabiliyordu. Kimin kazandığını bilemiyoruz. Bunun bilgisini sadece Tarım Bakanlığı verebilir. Bir de kişilerin kendi, eşi dostu yazarsa ancak öyle öğrenebiliriz.

Yukarıdaki dosyadan kontenjan sayısını, o kontenjana yerleşenin puanını görebilirsiniz.

Cevaplariniz icin çok tesekkur ederim.bolumu bitirdigim zaman bosa 4 yilimin gecmesini istiyorum.bolum uzerine kendimi gelistirmek istiyorum

Mr.Muhendis 29.06.2014 19:51

Alıntı:

bozkır´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 24007)
Cevaplariniz icin çok tesekkur ederim.bolumu bitirdigim zaman bosa 4 yilimin gecmesini istiyorum.bolum uzerine kendimi gelistirmek istiyorum

Kamuda çalışmak istiyorsanız herhangi bir bölümü seçmeniz yeter. Hatta AÖF bile olabilir. Neticede önemli olan mezun olmak ve KPSS'den yüksek puan almak. Ama özel sektöre yönelikte olsun istiyorsanız, kendinizi bilgi ve beceri açısından iyi yetiştirmeniz gerekiyor.

mÜh.Hamit 30.06.2014 19:18

MERHABA ben Atatürk üniversitesi tarimsal biyoteknoloji bölümü 1.sınıf öğrencisiyim yatay geçişle moneküler biyoloji genetik bölümüne gecisyapmak istiyorum sizce hangi bölüm kpssde daha avantajlı

Mr.Muhendis 30.06.2014 19:39

Alıntı:

mÜh.Hamit´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 24012)
MERHABA ben Atatürk üniversitesi tarimsal biyoteknoloji bölümü 1.sınıf öğrencisiyim yatay geçişle moneküler biyoloji genetik bölümüne gecisyapmak istiyorum sizce hangi bölüm kpssde daha avantajlı

Merhaba,

KPSS için okuyacaksanız işletme, iktisat gibi alımı fazla olan bölümleri okumanız daha iyi olur. Söylediğiniz iki bölüm arasında ise önceki alımlara bakarak kıyas yapabilirsiniz.

mÜh.Hamit 01.07.2014 03:24

:a025:sagolun tesekkürler

---------- Mesaj eklendi (03:24) ---------- Önceki mesaj (03:04) ----------

peki hangi bölüm daha avantajlı moneküler biyoloji mi yoksa tarımsal biyoteknoloji mi

Mr.Muhendis 01.07.2014 07:47

Alıntı:

mÜh.Hamit´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 24014)
:a025:sagolun tesekkürler

---------- Mesaj eklendi (03:24) ---------- Önceki mesaj (03:04) ----------

peki hangi bölüm daha avantajlı moneküler biyoloji mi yoksa tarımsal biyoteknoloji mi

KPSS düşünüyorsanız ikisi de hemen hemen aynıdır. Eski kılavuzları incelemek gerekiyor.

anil_34_28 03.07.2014 22:06

Merhabalar.Erciyes üniversitesi tarımsal biyoteknoloji bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim.Çift anadal yapabiliyor muyum? Yapabiliyorsam hangi bölümlere başvuru yapabilirim.yardımcı olursanız sevinirim...

Mr.Muhendis 04.07.2014 02:13

Alıntı:

anil_34_28´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 24034)
Merhabalar.Erciyes üniversitesi tarımsal biyoteknoloji bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim.Çift anadal yapabiliyor muyum? Yapabiliyorsam hangi bölümlere başvuru yapabilirim.yardımcı olursanız sevinirim...

Merhaba,

Üniversitenizin çift anadalla ilgili yönetmeliğine bakınız. Öğrenci işlerinden bilgi alınız.

kızıltürk 05.07.2014 18:20

Alıntı:

anil_34_28´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 24034)

bildiğim kadarıyla çift anadal için üniversiteye girdiğin yıl ki puanının çift anadal yapmak istediğin bölümün dalın taban puanından yüksek olması ve istedikleri not ortalamasının da üstünde olman gerekiyor...

bölümden memnun musun tavsiye edermisin? hiç kpss ataması oldu mu? ben de düşünüyorum bu bölümü.

canansirin30 06.07.2014 22:49

Merhaba ben bu sene yeni başlayacağım üniversite ye sizce tarımsal biyoteknolojimi yoksa tarla bitkilerimi seçmeliyim iş açısı nedir ?

Mr.Muhendis 06.07.2014 23:28

Alıntı:

canansirin30´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 24054)
Merhaba ben bu sene yeni başlayacağım üniversite ye sizce tarımsal biyoteknolojimi yoksa tarla bitkilerimi seçmeliyim iş açısı nedir ?

Merhaba,

Aşağıdaki konular size yardımcı olacaktır. Konulara baktıktan sonra sorularınız olursa bu konu üzerinden sorabilirsiniz.

tarımsal biyoteknoloji mi tarla bitkileri mi
bahçe bitkileri mi biyoteknoloji mi ?

canansirin30 07.07.2014 14:02

merhaba öncelikle bir sorum var size ben tarımsal biyoteknoloji bölümünü bitirdim diyelim tarlada yada seradada çalışabiliyormuyum ? yoksa sadece labaratuvarlardamı ?

Mr.Muhendis 07.07.2014 15:14

Alıntı:

canansirin30´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 24056)
merhaba öncelikle bir sorum var size ben tarımsal biyoteknoloji bölümünü bitirdim diyelim tarlada yada seradada çalışabiliyormuyum ? yoksa sadece labaratuvarlardamı ?

Merhaba,

Çalışmanıza yasal olarak engel bir durum yok. Kendinizi o yönde geliştirirseniz tabi ki tarlada, serada veya lab.da çalışabilirsiniz.

canansirin30 13.07.2014 22:44

Merhabalar yeniden tarımsal biyoteknolıji ile tarla bitkilerinin atamaları nasıl? Çokmu ataması var atama bekleyen çok kişi varmı ?

---------- Mesaj eklendi (22:44) ---------- Önceki mesaj (22:38) ----------

Birde tercih sıralamasında sizce tarımsal biyoteknolojimi yoksa tarla bitkilerimi ilk yazmalıyım ?

Mr.Muhendis 14.07.2014 02:54

Alıntı:

canansirin30´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 24105)
Merhabalar yeniden tarımsal biyoteknolıji ile tarla bitkilerinin atamaları nasıl? Çokmu ataması var atama bekleyen çok kişi varmı ?

---------- Mesaj eklendi (22:44) ---------- Önceki mesaj (22:38) ----------

Birde tercih sıralamasında sizce tarımsal biyoteknolojimi yoksa tarla bitkilerimi ilk yazmalıyım ?

Merhaba,

Evet, çok kişi var. Kpss düşünüyorsanız iki bölüm arasında çok fark yok.

endoplazmik 19.05.2015 18:41

Arkadaşlar ben bu bölümde okuyorum 3.sınıfım . 1.sınıfta zengin olacağız çok iyi yerlere geleceğiz diye hevesle başlarsınız üst sınflara gectikce işin renginin değistiğini görürsünüz hocalar ilk zamanlar çok över bölümü pohpohlar ama sonra siz herseyin farkna varnca yalnz kalrsnz bu bölümdense bitki korumayi secin bn bölümümü cok seviyorum ama işin ucunda o kadr emegin bosa gdcgi yatıyor onun icinde cok pismanim atama yok anca yuksek lisans yapilabilir kendine guvenmeyenler tercih etmesin diyorum hepsi bu kadar..

biyotek. 08.06.2015 10:24

bnde tarımsal biyotek. 3. sınıfım arkadaşın dediklerine malesef katılıyorum atama yok bisey yok. hm özel sektör diyorlar ama oda skntı yani bu bölümün çok çok güzel olmasına ragmn kimsenin takmadığı bir bölüm malesef... Evet tek yapmanız gereken ort. yüksek tutup akademk kariyer....

tarbiyo 06.07.2015 04:46

Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü 2015 yılında en iyi bölüm

Arkadaşlar Tarımsal Biyoteknoloji Bölümümde okuyorum. En son KPSS atamalarında bölüm ziraat fakültesinin diğer bölümleri ile aynı atama sayısına sahip. Ziraat fakültesinin en yeni teknikleri öğreten ve en iyi bölümü olarak tarımsal biyoteknolojiyi tavsiye ederim.

Ayrıca size bir gün önceki "Türkiye biyoteknolojide çekim merkezi olacak" başlıklı haberin linkini sunuyorum:
http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=12438

2015-1 KPSS atamalarında Tarımsal Biyoteknoloji kontenjanları ve
Tarımsal Biyoteknoloji bölümünün KPSS atamaları ile ilgili link: http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=12208

4825, 4831, 4845, 4853, 4854, 4857 nitelik kodlu neredeyse bütün Ziraat Mühendisliği bölümleri (bu bölümler için resme bakınız)

Kaynak: http://www.ziraatciyiz.biz/kpss-2015...#ixzz3f4UfFAiv

Burcu Çelik 22.07.2016 16:45

Merhaba ben tarımsal biyoteknoloji bölümünü okumak istiyorum ama bir bilgim yok okuduktan sonra iş bulma imkanı var mı yok mu nasıl bir bölüm mezun olan biri varsa numarasını verebilir mi bilgi vermek için lütfen Bekliyorum bi kaç gün sonra tercih yapıcam lütfen acil cevap verin

---------- Mesaj eklendi (16:45) ---------- Önceki mesaj (16:32) ----------

Merhaba ben tarımsal biyoteknoloji bölümünü okumak istiyorum ama bir bilgim yok mezun olan biri varsa numarasını verebilir mi yada ona olasabilicegim bir adresini lütfen çok önemli

Mr.Muhendis 22.07.2016 18:26

Alıntı:

Burcu Çelik´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 28257)
Merhaba ben tarımsal biyoteknoloji bölümünü okumak istiyorum ama bir bilgim yok okuduktan sonra iş bulma imkanı var mı yok mu nasıl bir bölüm mezun olan biri varsa numarasını verebilir mi bilgi vermek için lütfen Bekliyorum bi kaç gün sonra tercih yapıcam lütfen acil cevap verin

---------- Mesaj eklendi (16:45) ---------- Önceki mesaj (16:32) ----------

Merhaba ben tarımsal biyoteknoloji bölümünü okumak istiyorum ama bir bilgim yok mezun olan biri varsa numarasını verebilir mi yada ona olasabilicegim bir adresini lütfen çok önemli

Her yere aynı mesajı yazmak yerine konulardaki yorumları okuyunuz. Yüzlerce mesaj içerisinden istediğiniz cevabı alabilirsiniz.

Burcu Çelik 22.07.2016 22:46

Hepsi eski olduğu için emin olamıyorum

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 22:16