![]() |
Evet durum baya ciddi ben okulda çalışıyorum sıkı yöntemler uyguluyolar eger ciddi olmasa bunu yapmazlar bende ertelenmesi taraftarıyım zaten açık öğretim sınavları da iptal edildi
|
O halde Cimer e yazalım mi?
|
Aynen yazalım
|
ertelenmesi yönünde cimere yazıyoruz arkadaslar 5-10 kişide olsa sesimiz duyulur ..... başvurular alındıktan sonra yaparlar ertelemeyi belki
|
Ben cimere yazma taraftarı değilim daha 1 ay var. Yetkililer en iyisini bilirler diye düşünüyorum.
|
Alıntı:
---------- Mesaj eklendi (17:55) ---------- Önceki mesaj (17:53) ---------- Alıntı:
|
Sınav ertelendi http://asym.ankara.edu.tr/ sitesinde duyuru var.
DUYURU İÇERİĞİ T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavı İleri Bir Tarihe Ertelenmiştir! Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi tarafından 11 Nisan 2020 Cumartesi günü yapılması planlanan T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavı, sınavın tek merkezde ve yoğun katılımlı bir sınav olması ve ülke genelinde COVİD-19 virüsü için alınan tedbirler nedeniyle (mücbir sebep) tarafların karşılıklı onayıyla ileri bir tarihe ertelenmiştir. Sınav yapılma koşulları oluştuktan sonra belirlenecek sınav tarihi, daha sonra ilan edilecektir. SINAV BAŞVURU İŞLEMLERİ 17.03.2020 SAAT 17.00 İTİBARİYLE DURDURULACAK OLUP SINAV TARİHİNİN BELİRLENMESİNİN ARDINDAN İLAN EDİLECEK TARİHLER ARASINDA DEVAM EDECEKTİR. BAŞVURULARIN DURUDURULMASINDAN ÖNCE SINAV BAŞVURU İŞLEMİNİ TAMAMLAYAN TÜM ADAYLARIN BAŞVURULARI GEÇERLİ SAYILACAKTIR. |
Çok doğru bir karar oldu... Allah yardımcımız olsun!
|
Acaba ne zaman yapılır tahmini ?
|
Alıntı:
|
Bahçe tarımı mezunu zirai ilaç bayilik sınavına girebilir mi?
|
Alıntı:
|
Merhaba Tıbbi ve aromatik bitkiler mezunuyum bayilik sınavına girme şansım var mıdır
---------- Mesaj eklendi (19:26) ---------- Önceki mesaj (19:25) ---------- Bide başvuru tarihleri devam edecek midir ---------- Mesaj eklendi (19:27) ---------- Önceki mesaj (19:26) ---------- Bitki sağlığı dersi hangileri oluyor yardımcı olabilir misiniz |
Yardımcı olabilecek var mi?
|
Alıntı:
Hastalık, zararlı gibi konuların yer aldığı derslerdir. Aldığınız dersleri yazarsanız yardımcı oluruz. Başvurular henüz tekrar başlamadı. Duyuru yapılınca bildireceğiz. |
Hocam Fitoterapi ,Bitki Koruma ,Keyf Bitkileri ,Baharat Biykileri ,Drog Hazırlama Teknikleri, Bitki Besleme ve Gübreleme ,Fizyoloji, Yetiştirme Tekniği ,Anotomi,Toprak Bilgisi, Örtüaltı,Tarımsal yapilar ve sulama
|
Alıntı:
|
Admin bi el at şu sınava artık yapsınlar, tüm sınavlar yapiliyor
|
Alıntı:
ASYM diğer sınavlar için yavaş yavaş tarih belirlemeye başlamış, muhtemelen bu ay içerisinde bayilik sınavı da belirlenir. |
Tarım ve Orman Bakanlığından:
BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN TOPTAN VE PERAKENDE SATILMASI İLE DEPOLANMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 – 13/2/2019 tarihli ve 30685 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “(1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak koşulu ile; a) Ziraat mühendisi, b) Eczacı, c) Kimya mühendisi/kimyager, ç) Bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş tekniker veya ziraat teknisyeni, d) Orman mühendisi/orman endüstri mühendisi, unvanlarından birine sahip gerçek kişiler veya bu unvanlardan birine sahip bir kişiyi sorumlu yönetici olarak istihdam eden tüzel kişiler ile kamu kurumları ve kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlar, birlikler ve kooperatifler, bitki koruma ürünlerinin toptan veya perakende satışını yapmak amacıyla bitki koruma ürünleri bayi veya toptancı izin belgesi almak için Bakanlığa müracaatta bulunabilir.” MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür. |
Merhabalar,2 yıllık organik tarım bölümü okumayı düşünüyorum.Bu bölümü bitirdiğimde Zirai ilaç bayiliği sınavına girebilir miyim? Bu sınava girmenin şartları neler? bilgi verirseniz çok sevinirim
|
17 ekimde yapılacak sınav ağustos 21de kayıtlar başlayacak
|
SINAV MERKEZİ HAKKINDA
13.03.2020 -17.03.2020 tarihleri arasında başvurusunu tamamlayan adayların başvuruları geçerli sayılacak ve söz konusu adaylar sınav merkezi tercihlerini başvuru süreleri içinde değiştirebileceklerdir. 13.03.2020-17.03.2020 tarihleri arasında başvuru yapmış ancak sınav merkezi tercihi değişikliğini 21.08.2020-18.09.2020 tarihleri arasında yapmamış adayların sınav merkezi tercihi Ankara olarak kabul edilecektir. Bütün adaylar başvuru süresi içinde sınav merkezi değişikliği yapabilecek, başvuru süresi sonrasında hiçbir aday sınav merkezi değişikliği yapamayacaktır. |
Alıntı:
Bitki sağlığı ile ilgili ders aldıysanız sınava girebilirsiniz. |
Sınav yapılacak iller ,Ankara, İstanbul, Izmir'de olması çok iyi oldu...
|
Alıntı:
|
Bir de Samsun olsaydı güzel olurdu.
|
Önlisans bahçe bitkileri bitiren varmı? Zirai ilaç bayiliği sınavına girebiliyor mu?yardımcı olursanız çok sevinirim
|
Alıntı:
|
Öncelikle iyi günler ben ziraat mühendisliği bitki koruma 1.sinif öğrencisiyim acaba bu bayilik açma yetkisi sizce sadece bitki koruma bölümü mezunu olanlara tek verilir mi gecen günlerde öyle bir tartışma olmuştu sosyal medya da falan bilginiz vardır belki diye sormak istedim şimdiden teşekkürler
|
Alıntı:
Öyle bir ihtimal sıfıra yakın. Sadece ziraat mühendislerine, teknikerlerine, teknisyenlerine bile verilme ihtimali neredeyse sıfır. Bir şekilde dahil olan meslek grupları silinmez, üstüne yenileri bile eklenebilir. |
Başvurular devam ediyor.
|
Merhabalar, bu sene Tarım Teknolojisi bölümüne başlayacağım Anadolu üniversitesi açıköğretim olarak.
"Genel Biyoloji - Ekoloji ve Çevre Bilgisi - Bahçe Tarımı - Tarla Bitkileri - Tarım Ekonomisi - Toprak Bilgisi ve Bitki Besleme - Peyzaj Çevre ve Tarım - Hayvan Yetiştirme - Fitopatoloji - Entomoloji - Tarımsal Yapılar ve Sulama - Hayvan Besleme - Tarım Alet ve Makinaları - Örtü Altı Üretim Sistemleri - Balık Yetiştiriciliği" dersleri var. Okulum bittiğinde bu sınava başvuruda bulunabilir miyim acaba? |
Alıntı:
İşaretlediğim dersleri alacağınız için başvuru hakkınız olur. Hayırlı olsun. Başarılar. |
Bayilik Sınavı Başvuru
Merhabalar
İlk defa başvuru yapacağım da benim kartım kredi olmadığından başvuru kabul olmadı. Babamın kartından yapmayı deniyecem de içime bir şüphe düştü Kart numarasını ve güvenlik numarasını falan yazılması gerekiyormuş Yani isteseler tüm parayı çekebilir diye içime kurt düştü acaba biryerde hatamı yapıyorum. |
Alıntı:
Sanal kart oluşturup içerisine sınav ücreti kadar miktar tanımlarsınız. İşinizden bittikten sonra silersiniz. Hiç bir sorun olmaz. |
Sınav işlemlerine girdiğim de başvuru alınmıştır yazıyor fakat sınav yerinin karşısı boş duruyor bir şey yazmıyor. Sınav merkezini istanbul olarak degistirdim. Bilgilerime girdigim de istanbul davutpaşa yazıyor. Acaba herkes de mi böyle gözüküyor yoksa yapmam gereken başka bişey mi var ?
|
Alıntı:
|
Bende şimdi baktım gerçekten hala açıklanmamış babam da online olma ihtimali var diye facebookta bir yazı görmüş bunu şu son zamana nasıl bırakabiliyorlar ben bunun için uçak bileti aldım yani gerçekten ne yaptıkları belli değil
|
Alıntı:
Öyle bir bilgi olduğunu duymadım. Eğer ki böyle duyum alanlar varsa belirtmelerinde fayda var. |
Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 18:24 |