Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Genel Konular (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=42)
-   -   2020 Zirai İlaç Bayilik Sınavı Başvuru ve Sınav Tarihi (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=13691)

sdkcn 13.03.2020 18:06

Evet durum baya ciddi ben okulda çalışıyorum sıkı yöntemler uyguluyolar eger ciddi olmasa bunu yapmazlar bende ertelenmesi taraftarıyım zaten açık öğretim sınavları da iptal edildi

smb 14.03.2020 00:22

O halde Cimer e yazalım mi?

sdkcn 14.03.2020 14:06

Aynen yazalım

leteon 16.03.2020 08:59

ertelenmesi yönünde cimere yazıyoruz arkadaslar 5-10 kişide olsa sesimiz duyulur ..... başvurular alındıktan sonra yaparlar ertelemeyi belki

dodanby 16.03.2020 10:53

Ben cimere yazma taraftarı değilim daha 1 ay var. Yetkililer en iyisini bilirler diye düşünüyorum.

smb 16.03.2020 17:55

Alıntı:

leteon´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 31634)
ertelenmesi yönünde cimere yazıyoruz arkadaslar 5-10 kişide olsa sesimiz duyulur ..... başvurular alındıktan sonra yaparlar ertelemeyi belki

Yukarıda da dediğim gibi; eğer ki burada ortak fikirde olursak, ben de yazarım. Ben tereddütlüydüm. Yalnız is git gide tırmanmaya başladı. Ne olur ne olmaz. Yanlış anlamayın. Kendimden korkum yok. Allah muhafaza çevremde yaşlı insanlar var. Onlardan korkuyorum. Vebal meselesi... Ayrıca Umre den 6000 küsür kişi gelmiş. Ne olacak Allah bilir... Hayırlısı olsun!

---------- Mesaj eklendi (17:55) ---------- Önceki mesaj (17:53) ----------

Alıntı:

dodanby´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 31636)
Ben cimere yazma taraftarı değilim daha 1 ay var. Yetkililer en iyisini bilirler diye düşünüyorum.

Eğer ki Nisan Ayına doğru Allah muhafaza is kötüye giderse ertelerler heralde... Ama yine de riske atmaya gelmiyor.

Vexy 17.03.2020 15:59

Sınav ertelendi http://asym.ankara.edu.tr/ sitesinde duyuru var.

DUYURU İÇERİĞİ

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavı İleri Bir Tarihe Ertelenmiştir!
Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi tarafından 11 Nisan 2020 Cumartesi günü yapılması planlanan T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavı, sınavın tek merkezde ve yoğun katılımlı bir sınav olması ve ülke genelinde COVİD-19 virüsü için alınan tedbirler nedeniyle (mücbir sebep) tarafların karşılıklı onayıyla ileri bir tarihe ertelenmiştir. Sınav yapılma koşulları oluştuktan sonra belirlenecek sınav tarihi, daha sonra ilan edilecektir.

SINAV BAŞVURU İŞLEMLERİ 17.03.2020 SAAT 17.00 İTİBARİYLE DURDURULACAK OLUP SINAV TARİHİNİN BELİRLENMESİNİN ARDINDAN İLAN EDİLECEK TARİHLER ARASINDA DEVAM EDECEKTİR. BAŞVURULARIN DURUDURULMASINDAN ÖNCE SINAV BAŞVURU İŞLEMİNİ TAMAMLAYAN TÜM ADAYLARIN BAŞVURULARI GEÇERLİ SAYILACAKTIR.

smb 17.03.2020 20:52

Çok doğru bir karar oldu... �� Allah yardımcımız olsun!

dodanby 07.04.2020 15:47

Acaba ne zaman yapılır tahmini ?

Mr.Muhendis 07.04.2020 16:14

Alıntı:

dodanby´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 31678)
Acaba ne zaman yapılır tahmini ?

En iyi ihtimalle Haziran.

Görkem7 24.04.2020 19:14

Bahçe tarımı mezunu zirai ilaç bayilik sınavına girebilir mi?

Mr.Muhendis 24.04.2020 23:05

Alıntı:

Görkem7´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 31688)
Bahçe tarımı mezunu zirai ilaç bayilik sınavına girebilir mi?

Bitki sağlığıyla ilgili herhangi bir ders aldıysanız girebilirsiniz.

fatoş01 07.06.2020 19:27

Merhaba Tıbbi ve aromatik bitkiler mezunuyum bayilik sınavına girme şansım var mıdır

---------- Mesaj eklendi (19:26) ---------- Önceki mesaj (19:25) ----------

Bide başvuru tarihleri devam edecek midir

---------- Mesaj eklendi (19:27) ---------- Önceki mesaj (19:26) ----------

Bitki sağlığı dersi hangileri oluyor yardımcı olabilir misiniz

fatoş01 08.06.2020 22:00

Yardımcı olabilecek var mi?

Mr.Muhendis 09.06.2020 13:21

Alıntı:

fatoş01´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 31760)
Merhaba Tıbbi ve aromatik bitkiler mezunuyum bayilik sınavına girme şansım var mıdır

---------- Mesaj eklendi (19:26) ---------- Önceki mesaj (19:25) ----------

Bide başvuru tarihleri devam edecek midir

---------- Mesaj eklendi (19:27) ---------- Önceki mesaj (19:26) ----------

Bitki sağlığı dersi hangileri oluyor yardımcı olabilir misiniz

Merhaba,

Hastalık, zararlı gibi konuların yer aldığı derslerdir. Aldığınız dersleri yazarsanız yardımcı oluruz.

Başvurular henüz tekrar başlamadı. Duyuru yapılınca bildireceğiz.

fatoş01 10.06.2020 23:59

Hocam Fitoterapi ,Bitki Koruma ,Keyf Bitkileri ,Baharat Biykileri ,Drog Hazırlama Teknikleri, Bitki Besleme ve Gübreleme ,Fizyoloji, Yetiştirme Tekniği ,Anotomi,Toprak Bilgisi, Örtüaltı,Tarımsal yapilar ve sulama

Mr.Muhendis 11.06.2020 08:18

Alıntı:

fatoş01´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 31767)
Hocam Fitoterapi ,Bitki Koruma ,Keyf Bitkileri ,Baharat Biykileri ,Drog Hazırlama Teknikleri, Bitki Besleme ve Gübreleme ,Fizyoloji, Yetiştirme Tekniği ,Anotomi,Toprak Bilgisi, Örtüaltı,Tarımsal yapilar ve sulama

Bitki koruma dersini aldığınız için girebilirsiniz.

ugurtopcu 13.07.2020 15:21

Admin bi el at şu sınava artık yapsınlar, tüm sınavlar yapiliyor

Mr.Muhendis 14.07.2020 08:19

Alıntı:

ugurtopcu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 31801)
Admin bi el at şu sınava artık yapsınlar, tüm sınavlar yapiliyor

Keşke elimde olsa :)

ASYM diğer sınavlar için yavaş yavaş tarih belirlemeye başlamış, muhtemelen bu ay içerisinde bayilik sınavı da belirlenir.

Mr.Muhendis 26.07.2020 18:02

Tarım ve Orman Bakanlığından:

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN TOPTAN VE PERAKENDE SATILMASI

İLE DEPOLANMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 13/2/2019 tarihli ve 30685 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak koşulu ile;

a) Ziraat mühendisi,

b) Eczacı,

c) Kimya mühendisi/kimyager,

ç) Bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş tekniker veya ziraat teknisyeni,

d) Orman mühendisi/orman endüstri mühendisi,

unvanlarından birine sahip gerçek kişiler veya bu unvanlardan birine sahip bir kişiyi sorumlu yönetici olarak istihdam eden tüzel kişiler ile kamu kurumları ve kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlar, birlikler ve kooperatifler, bitki koruma ürünlerinin toptan veya perakende satışını yapmak amacıyla bitki koruma ürünleri bayi veya toptancı izin belgesi almak için Bakanlığa müracaatta bulunabilir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür.

Recep esen 01.08.2020 14:55

Merhabalar,2 yıllık organik tarım bölümü okumayı düşünüyorum.Bu bölümü bitirdiğimde Zirai ilaç bayiliği sınavına girebilir miyim? Bu sınava girmenin şartları neler? bilgi verirseniz çok sevinirim

veysea 02.08.2020 06:10

17 ekimde yapılacak sınav ağustos 21de kayıtlar başlayacak

Mr.Muhendis 02.08.2020 08:47

SINAV MERKEZİ HAKKINDA

13.03.2020 -17.03.2020 tarihleri arasında başvurusunu tamamlayan adayların başvuruları geçerli sayılacak ve söz konusu adaylar sınav merkezi tercihlerini başvuru süreleri içinde değiştirebileceklerdir. 13.03.2020-17.03.2020 tarihleri arasında başvuru yapmış ancak sınav merkezi tercihi değişikliğini 21.08.2020-18.09.2020 tarihleri arasında yapmamış adayların sınav merkezi tercihi Ankara olarak kabul edilecektir. Bütün adaylar başvuru süresi içinde sınav merkezi değişikliği yapabilecek, başvuru süresi sonrasında hiçbir aday sınav merkezi değişikliği yapamayacaktır.

Mr.Muhendis 02.08.2020 08:47

Alıntı:

Recep esen´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 31816)
Merhabalar,2 yıllık organik tarım bölümü okumayı düşünüyorum.Bu bölümü bitirdiğimde Zirai ilaç bayiliği sınavına girebilir miyim? Bu sınava girmenin şartları neler? bilgi verirseniz çok sevinirim

Merhaba,

Bitki sağlığı ile ilgili ders aldıysanız sınava girebilirsiniz.

ZaferB 04.08.2020 09:40

Sınav yapılacak iller ,Ankara, İstanbul, Izmir'de olması çok iyi oldu...

Mr.Muhendis 04.08.2020 16:22

Alıntı:

ZaferB´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 31821)
Sınav yapılacak iller ,Ankara, İstanbul, Izmir'de olması çok iyi oldu...

Mantıklı olan da buydu. Her bölgeden ulaşımı ve alt yapısı iyi olan bir ilde yapılması gerekir.

smb 05.08.2020 16:47

Bir de Samsun olsaydı güzel olurdu.

Recep esen 07.08.2020 12:46

Önlisans bahçe bitkileri bitiren varmı? Zirai ilaç bayiliği sınavına girebiliyor mu?yardımcı olursanız çok sevinirim

Mr.Muhendis 09.08.2020 19:39

Alıntı:

Recep esen´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 31826)
Önlisans bahçe bitkileri bitiren varmı? Zirai ilaç bayiliği sınavına girebiliyor mu?yardımcı olursanız çok sevinirim

Bitki sağlığı ile ilgili ders aldınız mı?

Vedat ikier 15.08.2020 00:54

Öncelikle iyi günler ben ziraat mühendisliği bitki koruma 1.sinif öğrencisiyim acaba bu bayilik açma yetkisi sizce sadece bitki koruma bölümü mezunu olanlara tek verilir mi gecen günlerde öyle bir tartışma olmuştu sosyal medya da falan bilginiz vardır belki diye sormak istedim şimdiden teşekkürler

Mr.Muhendis 15.08.2020 19:37

Alıntı:

Vedat ikier´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 31842)
Öncelikle iyi günler ben ziraat mühendisliği bitki koruma 1.sinif öğrencisiyim acaba bu bayilik açma yetkisi sizce sadece bitki koruma bölümü mezunu olanlara tek verilir mi gecen günlerde öyle bir tartışma olmuştu sosyal medya da falan bilginiz vardır belki diye sormak istedim şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Öyle bir ihtimal sıfıra yakın. Sadece ziraat mühendislerine, teknikerlerine, teknisyenlerine bile verilme ihtimali neredeyse sıfır. Bir şekilde dahil olan meslek grupları silinmez, üstüne yenileri bile eklenebilir.

Mr.Muhendis 22.08.2020 10:05

Başvurular devam ediyor.

omrguzel 04.09.2020 15:05

Merhabalar, bu sene Tarım Teknolojisi bölümüne başlayacağım Anadolu üniversitesi açıköğretim olarak.
"Genel Biyoloji - Ekoloji ve Çevre Bilgisi - Bahçe Tarımı - Tarla Bitkileri - Tarım Ekonomisi - Toprak Bilgisi ve Bitki Besleme - Peyzaj Çevre ve Tarım - Hayvan Yetiştirme - Fitopatoloji - Entomoloji - Tarımsal Yapılar ve Sulama - Hayvan Besleme - Tarım Alet ve Makinaları - Örtü Altı Üretim Sistemleri - Balık Yetiştiriciliği"
dersleri var. Okulum bittiğinde bu sınava başvuruda bulunabilir miyim acaba?

Mr.Muhendis 04.09.2020 15:44

Alıntı:

omrguzel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 31857)
Merhabalar, bu sene Tarım Teknolojisi bölümüne başlayacağım Anadolu üniversitesi açıköğretim olarak.
"Genel Biyoloji - Ekoloji ve Çevre Bilgisi - Bahçe Tarımı - Tarla Bitkileri - Tarım Ekonomisi - Toprak Bilgisi ve Bitki Besleme - Peyzaj Çevre ve Tarım - Hayvan Yetiştirme - Fitopatoloji - Entomoloji - Tarımsal Yapılar ve Sulama - Hayvan Besleme - Tarım Alet ve Makinaları - Örtü Altı Üretim Sistemleri - Balık Yetiştiriciliği"
dersleri var. Okulum bittiğinde bu sınava başvuruda bulunabilir miyim acaba?

Merhaba,

İşaretlediğim dersleri alacağınız için başvuru hakkınız olur.

Hayırlı olsun. Başarılar.

uqur5561 08.09.2020 15:16

Bayilik Sınavı Başvuru

Merhabalar
İlk defa başvuru yapacağım da benim kartım kredi olmadığından başvuru kabul olmadı. Babamın kartından yapmayı deniyecem de içime bir şüphe düştü
Kart numarasını ve güvenlik numarasını falan yazılması gerekiyormuş
Yani isteseler tüm parayı çekebilir diye içime kurt düştü acaba biryerde hatamı yapıyorum.

Mr.Muhendis 08.09.2020 16:34

Alıntı:

uqur5561´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 31863)
Merhabalar
İlk defa başvuru yapacağım da benim kartım kredi olmadığından başvuru kabul olmadı. Babamın kartından yapmayı deniyecem de içime bir şüphe düştü
Kart numarasını ve güvenlik numarasını falan yazılması gerekiyormuş
Yani isteseler tüm parayı çekebilir diye içime kurt düştü acaba biryerde hatamı yapıyorum.

Merhaba,

Sanal kart oluşturup içerisine sınav ücreti kadar miktar tanımlarsınız. İşinizden bittikten sonra silersiniz. Hiç bir sorun olmaz.

dodanby 22.09.2020 18:25

Sınav işlemlerine girdiğim de başvuru alınmıştır yazıyor fakat sınav yerinin karşısı boş duruyor bir şey yazmıyor. Sınav merkezini istanbul olarak degistirdim. Bilgilerime girdigim de istanbul davutpaşa yazıyor. Acaba herkes de mi böyle gözüküyor yoksa yapmam gereken başka bişey mi var ?

smb 12.10.2020 10:17

Alıntı:

dodanby´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 31877)
Sınav işlemlerine girdiğim de başvuru alınmıştır yazıyor fakat sınav yerinin karşısı boş duruyor bir şey yazmıyor. Sınav merkezini istanbul olarak degistirdim. Bilgilerime girdigim de istanbul davutpaşa yazıyor. Acaba herkes de mi böyle gözüküyor yoksa yapmam gereken başka bişey mi var ?

Bende de aynı durum var. Benim tercihim Ankara... Fakat sınava 5 gün kalmış olmasına rağmen giriş yerleri açıklanmadı. İlginç bir durum! Sanırım salgını göz önünde bulunduruyorlar. Bilemedim...:c086:

Dilrubaöztür 12.10.2020 13:04

Bende şimdi baktım gerçekten hala açıklanmamış babam da online olma ihtimali var diye facebookta bir yazı görmüş bunu şu son zamana nasıl bırakabiliyorlar ben bunun için uçak bileti aldım yani gerçekten ne yaptıkları belli değil

smb 12.10.2020 13:23

Alıntı:

Dilrubaöztür´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 31891)
Bende şimdi baktım gerçekten hala açıklanmamış babam da online olma ihtimali var diye facebookta bir yazı görmüş bunu şu son zamana nasıl bırakabiliyorlar ben bunun için uçak bileti aldım yani gerçekten ne yaptıkları belli değil

Öyle bir bilgi olduğunu duymadım. Eğer ki böyle duyum alanlar varsa belirtmelerinde fayda var.

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 18:24