Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Genel Konular (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=42)
-   -   2013 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=10371)

mss mühendis 27.02.2013 12:50

ben tarım makınaları 4.sınıf ögrencısıyım alabılıyormuyum sertıfıka

Mr.Muhendis 27.02.2013 13:13

Alıntı:

mss mühendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19482)
ben tarım makınaları 4.sınıf ögrencısıyım alabılıyormuyum sertıfıka

Hayır. Mezuniyet şartı aranıyor.

yildiz_camli 03.03.2013 15:01

sınava giriş formunu nerden alabilirim ve bu sınavın çok büyük önemi varmı ziraat mühendislerine ( bahçe bitkileri mezunuyum)

Mr.Muhendis 03.03.2013 15:33

Alıntı:

yildiz_camli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19517)
sınava giriş formunu nerden alabilirim ve bu sınavın çok büyük önemi varmı ziraat mühendislerine ( bahçe bitkileri mezunuyum)

Konunun ilk mesajında "başvuru formları" bulunuyor. Size uygun olanı indireceksiniz. Kendi işinizi kurmak, tarım danışmanlığı yapmak istiyorsanız tabi ki önemli. Ama yapmayacaksanız gerek yok.

Murat4546 04.03.2013 20:22

Tıbbı ve aromatikler bölümü mezunuyum unvanım Ziraat Teknikerliği bu sınava girebilir miyim ?? acil cevap ...

Mr.Muhendis 04.03.2013 21:38

Alıntı:

Murat4546´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19536)
Tıbbı ve aromatikler bölümü mezunuyum unvanım Ziraat Teknikerliği bu sınava girebilir miyim ?? acil cevap ...

Konunun ilk sayfasında bu sorunun cevabı bulunuyor.

yildiz_camli 04.03.2013 23:23

BU SINAV İÇİN BELGEYi NEREye göndereceğim ve sınav parasını nereye yatıracağım acaba bulmaya çalıştım ama bulamadım malesef yardımcı olabilirmisiniz lütfen

Mr.Muhendis 04.03.2013 23:28

Alıntı:

yildiz_camli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19542)
BU SINAV İÇİN BELGEYi NEREye göndereceğim ve sınav parasını nereye yatıracağım acaba bulmaya çalıştım ama bulamadım malesef yardımcı olabilirmisiniz lütfen

Konuda bu sorular birçok kez cevaplandı. Sınav ücretiyle ilgili bilgi bir kaç mesaj yukarıda, bir önceki sayfada bulunuyor. Ayrıca ilk sayfadaki S.S.S. kısmında da bulunmaktadır. Belgeyi de size en yakın gıda, tarım ve hayvancılık il müdürlüğüne götüreceksiniz.

Sınav katılım ücreti ne kadar? Nereye yatırılacak?

Sınav katılım ücreti 50 TL’dir. Sınava katılacak adaylar, katılım ücretini aşağıdaki banka hesap numarasına havale ücreti ödemeden yatırabilirler. Dekont açıklama kısmına “TYDS 2013/1 Sınav Katılım Ücreti” yazılmalıdır. İnternet Bankacılığı ve ATM Havalelerinde sorun yaşandığından Sınav Katılım Ücreti bizzat şubeye yatırılacak olup, sınava girecek kişinin TC Kimlik Numarası, Adı ve Soyadı ve “TYDS 2013/1 Sınav Katılım Ücreti” ibaresi mutlaka belirtilecektir. Banka ile varılan mutabakat gereği katılım ücreti için HAVALE ÜCRETİ alınmayacaktır. Havale ücreti istenmesi durumunda konunun Eğitim Merkezimize bildirilmesi halinde sorun çözülecektir.

Banka: Ziraat Bankası
Şube: Yenimahalle
Hesap No: 0599 - 03353682 - 5011
IBAN: TR27 0001 0005 9903 3536 8250 11

Her ne sebeple olursa olsun sınav ücretinin iadesini talep edenler, son müracat tarihinden (06 Mart 2013) itibaren 7 gün içerisinde 13 Mart 2013 tarihine kadar dilekçe ile UTEM’ e başvurmak zorundadırlar. Bu tarihten sonra yapılan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

07260 06.03.2013 10:09

ben 2011de ziraat mühendisliği bahçe bitki
leri bölümünden mezun oldum.bu sınava başvurabilir miyim ayrıca bu sertifika nerelerde kullanıyor.öğrenebilir miyim?

Mr.Muhendis 06.03.2013 10:31

Alıntı:

07260´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19564)
ben 2011de ziraat mühendisliği bahçe bitki
leri bölümünden mezun oldum.bu sınava başvurabilir miyim ayrıca bu sertifika nerelerde kullanıyor.öğrenebilir miyim?

Evet, başvurabilirsiniz. Kullanım alanlarıyla ilgili önceki sayfalarda bilgi bulunuyor.

toprak müh 06.03.2013 18:59

iyi akşamlar herkese başvurular bitti inşallah hepimiz için hayırlısı olur
çalışmalar nasıl gidiyo vakit bulabiliyor musunuz çalışmaya yönteminiz ne

ziraatç. 07.03.2013 14:04

tarımsal yayım ve danışmnlık kitabının 2011 yılında yayınlanmış kitabı var bende 2013 yılında basılan kitap arasında çok fark var mı yeni kitabın içeriği çok değişmiş mi? yenisini mi alsam ?yanıtlarsanız sevinirim iyi günler.

Mr.Muhendis 07.03.2013 14:29

Alıntı:

ziraatç.´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19572)
tarımsal yayım ve danışmnlık kitabının 2011 yılında yayınlanmış kitabı var bende 2013 yılında basılan kitap arasında çok fark var mı yeni kitabın içeriği çok değişmiş mi? yenisini mi alsam ?yanıtlarsanız sevinirim iyi günler.

Kitap daha yeni çıktığı için içerikte ne var ne yok bakan pek olmamıştır. UTEM'e sorarak bilgi alabilirsiniz.

byhilali 07.03.2013 17:23

Merhabalar,
Öncelikle böyle bir site yapıp yılmadan aynı sorulara aynı cevabı vererek insanlara yardım ederek ne kadar güzel birşey yaptığınızı belirtmek istiyorum. Ege üniversitesi Seracılık bölümü mezunuydum Ziraat Mühendisi olan abim sayesinde sitenize ulaştım ve tarımsal danışmanlıkla ilgili bilgileri gördüm uğraştım ucu ucuna yetiştirdim belgelerimi ve başvuruyu tamamladım. Kitap alamadım daha verdiginiz linklerden eski soruları indirdim bilgisayarıma ve işe yarayacagını düşünüyorum. Tamamen başka alanlarda çalışıyorken sitenize girdikten sonra nedense ziraatle ilgili bir işe girmek için çabalamaya başladım. Bir nevi bu güzel mesleği yapmam da tekrar cesaretlendirdiniz beni. Bunun içinde ayrıca teşekkür ederim. Sınava girecek herkese başarılar dilerim..

toprak müh 12.03.2013 19:26

iyi akşamlar sınav giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak

Mr.Muhendis 12.03.2013 21:30

Alıntı:

toprak müh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19619)
iyi akşamlar sınav giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak

Henüz bir hareketlilik yok. Açıklandıginda duyuracagiz.

toprak müh 13.03.2013 20:02

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19620)
Henüz bir hareketlilik yok. Açıklandıginda duyuracagiz.

Basvuru yaparken 12 sinde bilgilerinizi utem sayfaya girip guncelleyin denmişti ama az onceye kadar baktim bi bilgi goremedim sınav onaylanmadı diye bi uyarı veriyor genel mi bu uyarı var mi giriş yapıp bununla karsilasan iyi aksamlar.

Mr.Muhendis 13.03.2013 21:33

Alıntı:

toprak müh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19629)
Basvuru yaparken 12 sinde bilgilerinizi utem sayfaya girip guncelleyin denmişti ama az onceye kadar baktim bi bilgi goremedim sınav onaylanmadı diye bi uyarı veriyor genel mi bu uyarı var mi giriş yapıp bununla karsilasan iyi aksamlar.

Sınava girmiyorum ama genel bir sorundur. Çoğunlukla denilen güne sistem hazır edilemiyor.

derypek 14.03.2013 16:43

tarımsal danışmanlık sınavında yanlışlar doğruyu götürüyormu acaba?

Mr.Muhendis 14.03.2013 16:47

Alıntı:

derypek´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19634)
tarımsal danışmanlık sınavında yanlışlar doğruyu götürüyormu acaba?

Hayır.

byhilali 18.03.2013 03:07

Başvurdugum yerdeki görevliler bana sınavdan 15 gün önce siteden sınav belgelerinin yayınlanacagını söylemişti.

toprak müh 19.03.2013 18:32

Alıntı:

byhilali´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19659)
Başvurdugum yerdeki görevliler bana sınavdan 15 gün önce siteden sınav belgelerinin yayınlanacagını söylemişti.

urfa tarım ilde başvururken ayın 13 ünden sonra bilgilerinizi kontrol edin demişti mart değil nisan o zaman çünkü sorunla karşılaşınca utem ile görüştük ve bu bilgiyi verdi sınavdan 15 gün önce

derypek 02.04.2013 00:19

sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak acaba

---------- Mesaj eklendi (00:19) ---------- Önceki mesaj (00:14) ----------

iyi akşamlar sınav süresi kaç dk biliyormusunuz

Mr.Muhendis 02.04.2013 07:16

Alıntı:

derypek´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19822)

Giriş belgelerinin hazır olup olmadığını http://sinav.utem.gov.tr/ adresinden kontrol edebilirsiniz.

Sınav süresi ve diğer bilgiler konuda yazıyor. İlk sayfaya bakınız.

toprak müh 04.04.2013 19:32

Alıntı:

derypek´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19822)

utem i arayınca sınava 15 gün kala yayınlanacağı söylendi
100 soru 120 dk

---------- Mesaj eklendi (19:32) ---------- Önceki mesaj (19:30) ----------

tüm meslektaşlarımız sınava yoğunlaşmış durumda sanırım çalışmalar konusunda paylaşım yok inşallah hepimiz hayırlısıyla kazanırız ve daha iyi koşullarda imkanlar buluruz

toprak müh 09.04.2013 19:34

sınav giriş belgeleri hazır hepimizin hakkında hayırlısı olur inşallah

Mr.Muhendis 09.04.2013 19:36

Sınav giriş yerlerini bulma konusunda sıkıntı yaşayanlar bu konudan yardım alabilir. Herkese başarılar şimdiden.

toprak müh 09.04.2013 19:39

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19869)
Sınav giriş yerlerini bulma konusunda sıkıntı yaşayanlar bu konudan yardım alabilir. Herkese başarılar şimdiden.

sınav yeri yenimahalledeki okullar olucak sanırım mesela benim lise

Mr.Muhendis 09.04.2013 19:43

Alıntı:

toprak müh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19870)
sınav yeri yenimahalledeki okullar olucak sanırım mesela benim lise

Evet, genelde öyle oluyor. Yoğunluk olursa AŞTİ'ye yakın okullara da veriyorlar.

toprak müh 09.04.2013 19:50

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19871)
Evet, genelde öyle oluyor. Yoğunluk olursa AŞTİ'ye yakın okullara da veriyorlar.

bakalım hayırlısı olsun sonuçlar da hemen açıklanıyo zaten sertifikayı alınca bakalım ne değişecek
yeni mühendis alımları konusunda herhangi bi paylaşım yok konuyu takip ediyor musunuz güncel bi bilgi var mı bu konuda

Mr.Muhendis 09.04.2013 19:54

Alıntı:

toprak müh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19872)
bakalım hayırlısı olsun sonuçlar da hemen açıklanıyo zaten sertifikayı alınca bakalım ne değişecek
yeni mühendis alımları konusunda herhangi bi paylaşım yok konuyu takip ediyor musunuz güncel bi bilgi var mı bu konuda

Danışmanlık işine girer, çiftçilerle anlaşırsanız belirli bir kazancınız olacaktır. Yoksa tabir-i caizse belge size bakar, siz ona. :)

Maalesef, herhangi bir gelişme yok.

toprak müh 09.04.2013 19:58

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19873)
Danışmanlık işine girer, çiftçilerle anlaşırsanız belirli bir kazancınız olacaktır. Yoksa tabir-i caizse belge size bakar, siz ona. :)

Maalesef, herhangi bir gelişme yok.

amacım o şimdilik zaten kendi bölümümde çalışıyorum bu sayede kendi işimi kurma imkanım olacak hazırlıklar o yönde şimdilik harekete geçmek için tek eksik belge inşallah olur

Mr.Muhendis 09.04.2013 20:01

Alıntı:

toprak müh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19874)
amacım o şimdilik zaten kendi bölümümde çalışıyorum bu sayede kendi işimi kurma imkanım olacak hazırlıklar o yönde şimdilik harekete geçmek için tek eksik belge inşallah olur

Alt yapınızın olması çok güzel. Umarım belgeyi de alırsınız.

toprak müh 09.04.2013 20:06

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19875)
Alt yapınızın olması çok güzel. Umarım belgeyi de alırsınız.

2006 mezunuyum uzun zaman başka sektörlerde çalıştım ama en iyisi yine eğitimini aldığın işi yapmak zaten bi işe girişmeden risk alıp bi yerden başlamadan zor imkanda varsa değerlendirmek en iyisi

Mr.Muhendis 09.04.2013 20:11

Alıntı:

toprak müh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19876)
2006 mezunuyum uzun zaman başka sektörlerde çalıştım ama en iyisi yine eğitimini aldığın işi yapmak zaten bi işe girişmeden risk alıp bi yerden başlamadan zor imkanda varsa değerlendirmek en iyisi

Şu mesajı keşke okuyan, mezun olup başka sektörde çalışan ya da işsiz olan arkadaşlarımız okusa... Çok doğru düşünmüşsünüz ve alanınıza dönmeniz isabetli bir karar olmuş. İnsanlık var olduğu sürece mesleğimiz hep başrolde olacaktır. Mesleğini seven, sahiplenen ve kendini geliştiren kişiler de ekmeğini kazanacaktır.

toprak müh 09.04.2013 20:14

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19877)
Şu mesajı keşke okuyan, mezun olup başka sektörde çalışan ya da işsiz olan arkadaşlarımız okusa... Çok doğru düşünmüşsünüz ve alanınıza dönmeniz isabetli bir karar olmuş. İnsanlık var olduğu sürece mesleğimiz hep başrolde olacaktır. Mesleğini seven, sahiplenen ve kendini geliştiren kişiler de ekmeğini kazanacaktır.

Allah herkesin yolunu açık etsin meslektaşlarımız aktif bi şekilde girip paylaşımda bulunsa gerçekten yönlendirici olur kolaylıklar dilerim iyi akşamlar

Mr.Muhendis 09.04.2013 20:19

Alıntı:

toprak müh´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19878)
Allah herkesin yolunu açık etsin meslektaşlarımız aktif bi şekilde girip paylaşımda bulunsa gerçekten yönlendirici olur kolaylıklar dilerim iyi akşamlar

Canları sağolsun da çoğu arkadaşımız kolaya kaçıyor. Sadece olanı alıp gitmek istiyor. En basitinden forumda arama yapmak yerine bana mesaj, mail atan oluyor. :)

İyi akşamlar.

toprak müh 09.04.2013 20:24

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19879)
Canları sağolsun da çoğu arkadaşımız kolaya kaçıyor. Sadece olanı alıp gitmek istiyor. En basitinden forumda arama yapmak yerine bana mesaj, mail atan oluyor. :)

İyi akşamlar.

konu başlığını okumaktan aciziz yani anasafaya bakmak bile yeterli oluyo bazen cevap almak için

toprak müh 14.04.2013 19:40

Önemli duyuru:

Atama bekleyen Ziraat Mühendisleri 21 Nisan tarihinde Tarımsal Yayım ve Danışmanlık sınavından sonra mağduriyetlerini anlatmak için Ankara da basın açıklaması ve miting yapacaktır.21 Nisan tarımsal yayım ve danışmanlık sınavından sonra kızılay meydanında miting düzenlenecektir. Sınav sonrası bütün meslektaşlarımızı bekliyoruz

Mr.Muhendis 14.04.2013 19:57

Akşam haberlerinde ve haber sitelerinde Gıda Mühendisleri'nin İstanbul'da yaptığı eylemi izledim. Neden biz böyle birlik olamıyoruz, toplanamıyoruz diye düşündüm. Umarım Ankara'da olan bütün meslektaşlarımız duyarlılık gösterip katılırlar.

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 04:59