![]() |
Alıntı:
|
bayilikmi yoksa reçete yazma sınavımı hangisi daha iyi öğrenebilirmiyim
|
Alıntı:
|
ben tıbbi ve aromatik bitkiler mezunuyum zirai ilaç bayilik sınavını kazanınca ne işime yarar ???
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar merhabalar ben ticaret lise mezunuyum ismim cemal 30 yaşındayım küçüklüğümden beri babamın yanında zirai ilaç bayisiyiz babam 1979 yılında açmış zirai ilaç bayiliğini, şimdi ben meslek lisesi eşit ağırlık mezunuyum sayısal mezunu olamadığım için bu mühendisliği seçemiyormuşum, çocukluğumdan beri halen daha kendi işimde çalışıyorum zirai ilaçları ve bitki korumayı artık bir uzman gibi kendimi yıllardan beri geliştirerek iyice profesyonelleştirdim kitaplar ve uygulamalarıyla bahçelerde gezerek herşeyi öğrendim ve dahada öğreniyorum, ben ilerdede bu işi devam ettirmek istiyorum acaba bir ziraat mühendisinin diplomasıyla bu işi yürütebiliyormuyum? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım cevaplayabilirse çok sevinirim saygılarımla...
|
Merhaba,
Neye dayanarak söylendi bilmiyorum. Ama yeterli puanı alırsanız ziraat muh. seçebilirsiniz. Ayrıca, yanınızda bir mühendis istihdam ederek de devam edebilirsiniz. |
Mesul müdürlük iptal olduğunu duydum böyle birşey varmı? Yada ziraat müh.yanımda istihdam etmek derken yanımda çalıştırmak gibimi nasıl tam olarak anlatırmısınız?
|
ilçede başvuru yapılıyormu?
|
Alıntı:
Alıntı:
|
iyigünler MR.Mühendis ,öncelikle daha önceden olan yardımlarınız için teşekkürler.Tarımsal danışmanlık sınavı için bilgi almıştım sizden kışın.ve o belgeyi aldım.şimdide ilaç bayiliği sınavına hazırlanacağım.sınavla ilgili ders notları sitenize koymuşsunuz fakat inceledim çok fazla yazıcıdan çıkartmaya kalktım paralı falan dedi.o notlara nasıl çalışmalıyız acaba?yöntem ve şekil olarak bilgi verirmisiniz.ağırlık hangisine vermeli o linklerden en önce.
|
Alıntı:
Danışmanlık belgeniz hayırlı olsun. Paralı denilen kısmı tam anlamadım ama ders notlarının bütün içeriklerini ücretsiz olarak görebilirsiniz ve yazıcıdan çıkarabilirsiniz. Belki bu dosyaları açmak için kullandığınız Office gibi programların ücret uyarısı gelmiştir. Lisans satın alarak veya internetteki diğer yöntemleri kullanarak programı lisanslı hale getirebilirsiniz. Herkesin çalışma şekli farklı oluyor. Ben bütün notları tek tek okurum, okurken de kendim çeşitler notlar alırım. Tekrar bu notlara baktıktan sonra kendi notlarım üzerinden çalışırım. Konu çalıştıktan sonra soruları çözüp yanlış cevapların olduğu konular üzerinde tekrar dururum. Bazı sorular her yıl biraz değiştirilerek sorulmuş. Çıkmış soruları birkaç kere çözerken onları da öğrenmiş olursunuz. Bir de kesinlikle ama kesinlikle yönetmeliği birkaç defa okuyun. |
Arkadaşlar sınavla ilgili bir bilgi bulamadım, mebin sayfasında da bulamadım, verdiğiniz tarihler tahmini mi? Değilse bana link gönderebilir misiniz?
|
Alıntı:
|
Bayilikle ilgili kitap almayı düşünenler için bir kaç önerim olacak... bayilikle ilgili olarak bu sene bir kitap siparişi verdim...bir internet sitesinde satılıyor ama kesinlikle tavsiye etmiyorum..63 sayfalık bir kitap ve yanında cd veriyorlar..kitapdaki yazım hataları berbat...cd ise zaten internette olan bilgiler... yani resmen para tuzağı...hazırladıkları kitap yasal olmadığı için ben hakkımı aradım ve para iademi aldım... yani kesinlikle bayilikle ilgili satışta olan kitabı tavsiye etmiyorum... buradaki dokümanlar zaten yeterli olacaktır... iyi günler .)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
internette satışa sunulan kaynaklara kanmayın arkadaşlar , para tuzağı. sizin bilmediğiniz bir şey yok yayınlarda. |
iyi günler bir konuda yardımınıza ihtiyacım var...ben şu an yüksek lisans yapıyorum geçici mezuniyet belgem yüksek lisans yaptığım üniversitede... bayilik için başvuru yaparken mezuniyet belgesi yerine öğrenci belgesini mi götürmem gerekiyor acaba ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
notları indiremedim ben kaldırıldı mı acaba.. birde sınava girerken dilekce yazmamız gerkiyormus onun hakkında bilgisi olan var mı? tesekkürler
|
Alıntı:
|
Sadece Teknikerler için bitki sağlığı ile ilgili dersi aldığını gösteren)
bu dersin adı ne |
Alıntı:
|
Diplomanın ve transkriptin noter onaylı mı olması gerekiyor?
İlçe tarım müdürlükleri başvuruyu kabul edebilir mi? |
Alıntı:
|
arkadaşlar bayilikle ilgili meb. sınavla ilgili açıklama yapılması gerekiyrdu olmadı haberi olan varmı?
|
Alıntı:
|
arkadaşlar ben bahçe bitkileri mezunuyum bitki koruma adı altında ders almadım fakat bahçe bitkileri sulaması,çoğaltması,gübrelemesi ve hastalıkları adı altında ayrı ayrı dersler aldım.bunlar sınava girebilmem için yeterli midir acaba?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkürler...
|
arkadaşlar bu sınav ücreti hangi hesap numarasına yatırılacak?
|
Alıntı:
Alıntı:
|
bankaya para yatırdım ama meb sayfasında sınav başvuralarına girdiğimde bitki koruma ürünleri bayi ve toptancılık sınavı başvurusunu göremedim..2012 sınavı var ama 2013 yok..daha sistem açılmamış olabilir mi ??
|
Alıntı:
|
atm lerden sınav ücreti yatırılabiliyor vakıf bank ta kartsız işlemlereden meb sınavları bölümünden tc ile ödenebiliyor..
|
Ziraat Bankası'nda online işlemlerden harç yatırılabiliyor. Diğer bankalar için de olabilir. Kontrol etmekte fayda var.
|
arkadaşlar ben de sınav ücretini yatırdım fakat mebin sayfasında başvuru ekranı yok bu konu hakkında bilgisi olan var mı?ayrıca burada yazılan yorumları okudum ben de bir eczacıyım. bu sınava eczacıların girmesi bence de mantıksız ama ne yapalım kanun bize bu hakkı vermiş biz de başvurumuzu yaptık.İnşallah rabbim hepimiz hakkında hayırlısını verir.Herkese sınavda başarılar...
|
Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 14:32 |