Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Genel Konular (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=42)
-   -   2013 Zirai İlaç Bayilik Sınavı Başvuru ve Sınav Tarihi (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=10271)

muppet 13.08.2013 21:56

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21173)
Bu yıl onunla ilgili duyuru bulunmuyor.

bu yıl reçete yazma sınavı olmayacak mı

chnglr 14.08.2013 01:12

bayilikmi yoksa reçete yazma sınavımı hangisi daha iyi öğrenebilirmiyim

Mr.Muhendis 14.08.2013 02:39

Alıntı:

chnglr´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21501)
bayilikmi yoksa reçete yazma sınavımı hangisi daha iyi öğrenebilirmiyim

İkisi de önemli ama şu an için bayilik biraz daha ağır basıyor.

GözdeRıza 14.08.2013 23:52

ben tıbbi ve aromatik bitkiler mezunuyum zirai ilaç bayilik sınavını kazanınca ne işime yarar ???

Mr.Muhendis 15.08.2013 01:41

Alıntı:

GözdeRıza´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21513)
ben tıbbi ve aromatik bitkiler mezunuyum zirai ilaç bayilik sınavını kazanınca ne işime yarar ???

Zirai ilaç bayi açabilirsiniz. Başka da bir işinize yaramaz.

predator82 20.08.2013 12:54

Arkadaşlar merhabalar ben ticaret lise mezunuyum ismim cemal 30 yaşındayım küçüklüğümden beri babamın yanında zirai ilaç bayisiyiz babam 1979 yılında açmış zirai ilaç bayiliğini, şimdi ben meslek lisesi eşit ağırlık mezunuyum sayısal mezunu olamadığım için bu mühendisliği seçemiyormuşum, çocukluğumdan beri halen daha kendi işimde çalışıyorum zirai ilaçları ve bitki korumayı artık bir uzman gibi kendimi yıllardan beri geliştirerek iyice profesyonelleştirdim kitaplar ve uygulamalarıyla bahçelerde gezerek herşeyi öğrendim ve dahada öğreniyorum, ben ilerdede bu işi devam ettirmek istiyorum acaba bir ziraat mühendisinin diplomasıyla bu işi yürütebiliyormuyum? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım cevaplayabilirse çok sevinirim saygılarımla...

Mr.Muhendis 20.08.2013 13:19

Merhaba,

Neye dayanarak söylendi bilmiyorum. Ama yeterli puanı alırsanız ziraat muh. seçebilirsiniz. Ayrıca, yanınızda bir mühendis istihdam ederek de devam edebilirsiniz.

predator82 20.08.2013 13:40

Mesul müdürlük iptal olduğunu duydum böyle birşey varmı? Yada ziraat müh.yanımda istihdam etmek derken yanımda çalıştırmak gibimi nasıl tam olarak anlatırmısınız?

azadcab 20.08.2013 14:55

ilçede başvuru yapılıyormu?

Mr.Muhendis 20.08.2013 16:08

Alıntı:

predator82´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21559)
Mesul müdürlük iptal olduğunu duydum böyle birşey varmı? Yada ziraat müh.yanımda istihdam etmek derken yanımda çalıştırmak gibimi nasıl tam olarak anlatırmısınız?

Bayilik belgesi olan bir ziraat mühendisiyle anlaşıp onun belgesiyle devam edebilirsiniz. İl/İlçe müdürlükleri daha detaylı bilgi verecektir.

Alıntı:

azadcab´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21561)

Geçtiğimiz yıllarda olmuyordu. Arayıp sormanız iyi olur.

derypek 23.08.2013 16:36

iyigünler MR.Mühendis ,öncelikle daha önceden olan yardımlarınız için teşekkürler.Tarımsal danışmanlık sınavı için bilgi almıştım sizden kışın.ve o belgeyi aldım.şimdide ilaç bayiliği sınavına hazırlanacağım.sınavla ilgili ders notları sitenize koymuşsunuz fakat inceledim çok fazla yazıcıdan çıkartmaya kalktım paralı falan dedi.o notlara nasıl çalışmalıyız acaba?yöntem ve şekil olarak bilgi verirmisiniz.ağırlık hangisine vermeli o linklerden en önce.

Mr.Muhendis 23.08.2013 18:14

Alıntı:

derypek´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21587)
iyigünler MR.Mühendis ,öncelikle daha önceden olan yardımlarınız için teşekkürler.Tarımsal danışmanlık sınavı için bilgi almıştım sizden kışın.ve o belgeyi aldım.şimdide ilaç bayiliği sınavına hazırlanacağım.sınavla ilgili ders notları sitenize koymuşsunuz fakat inceledim çok fazla yazıcıdan çıkartmaya kalktım paralı falan dedi.o notlara nasıl çalışmalıyız acaba?yöntem ve şekil olarak bilgi verirmisiniz.ağırlık hangisine vermeli o linklerden en önce.

Merhaba,

Danışmanlık belgeniz hayırlı olsun.

Paralı denilen kısmı tam anlamadım ama ders notlarının bütün içeriklerini ücretsiz olarak görebilirsiniz ve yazıcıdan çıkarabilirsiniz. Belki bu dosyaları açmak için kullandığınız Office gibi programların ücret uyarısı gelmiştir. Lisans satın alarak veya internetteki diğer yöntemleri kullanarak programı lisanslı hale getirebilirsiniz.

Herkesin çalışma şekli farklı oluyor. Ben bütün notları tek tek okurum, okurken de kendim çeşitler notlar alırım. Tekrar bu notlara baktıktan sonra kendi notlarım üzerinden çalışırım. Konu çalıştıktan sonra soruları çözüp yanlış cevapların olduğu konular üzerinde tekrar dururum. Bazı sorular her yıl biraz değiştirilerek sorulmuş. Çıkmış soruları birkaç kere çözerken onları da öğrenmiş olursunuz. Bir de kesinlikle ama kesinlikle yönetmeliği birkaç defa okuyun.

elifxx 26.08.2013 15:31

Arkadaşlar sınavla ilgili bir bilgi bulamadım, mebin sayfasında da bulamadım, verdiğiniz tarihler tahmini mi? Değilse bana link gönderebilir misiniz?

Mr.Muhendis 26.08.2013 15:36

Alıntı:

elifxx´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21611)
Arkadaşlar sınavla ilgili bir bilgi bulamadım, mebin sayfasında da bulamadım, verdiğiniz tarihler tahmini mi? Değilse bana link gönderebilir misiniz?

MEB'in sayfasına henüz ekleme yapılmadı. Şu an yazıda yer alan tarihler belirttiğimiz gibi kesinleşen tarihlerdir.

tugse 26.08.2013 16:43

Bayilikle ilgili kitap almayı düşünenler için bir kaç önerim olacak... bayilikle ilgili olarak bu sene bir kitap siparişi verdim...bir internet sitesinde satılıyor ama kesinlikle tavsiye etmiyorum..63 sayfalık bir kitap ve yanında cd veriyorlar..kitapdaki yazım hataları berbat...cd ise zaten internette olan bilgiler... yani resmen para tuzağı...hazırladıkları kitap yasal olmadığı için ben hakkımı aradım ve para iademi aldım... yani kesinlikle bayilikle ilgili satışta olan kitabı tavsiye etmiyorum... buradaki dokümanlar zaten yeterli olacaktır... iyi günler .)

Mr.Muhendis 26.08.2013 17:55

Alıntı:

tugse´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21613)
Bayilikle ilgili kitap almayı düşünenler için bir kaç önerim olacak... bayilikle ilgili olarak bu sene bir kitap siparişi verdim...bir internet sitesinde satılıyor ama kesinlikle tavsiye etmiyorum..63 sayfalık bir kitap ve yanında cd veriyorlar..kitapdaki yazım hataları berbat...cd ise zaten internette olan bilgiler... yani resmen para tuzağı...hazırladıkları kitap yasal olmadığı için ben hakkımı aradım ve para iademi aldım... yani kesinlikle bayilikle ilgili satışta olan kitabı tavsiye etmiyorum... buradaki dokümanlar zaten yeterli olacaktır... iyi günler .)

Bunu daha önce çok kez dile getirmiştim. Farklı bir yorum daha okuyunca sanırım hak verenlerin sayısı artacaktır. :good:

DHeMLy-CHaY 27.08.2013 09:59

Alıntı:

predator82´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21559)

evet , belgesi olan bir mühendis ile anlaşmak zorundasınız.

Alıntı:

azadcab´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21561)

ilçeden başvuru olmuyor

internette satışa sunulan kaynaklara kanmayın arkadaşlar , para tuzağı.
sizin bilmediğiniz bir şey yok yayınlarda.

tugse 28.08.2013 13:46

iyi günler bir konuda yardımınıza ihtiyacım var...ben şu an yüksek lisans yapıyorum geçici mezuniyet belgem yüksek lisans yaptığım üniversitede... bayilik için başvuru yaparken mezuniyet belgesi yerine öğrenci belgesini mi götürmem gerekiyor acaba ?

Mr.Muhendis 28.08.2013 13:50

Alıntı:

tugse´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21647)
iyi günler bir konuda yardımınıza ihtiyacım var...ben şu an yüksek lisans yapıyorum geçici mezuniyet belgem yüksek lisans yaptığım üniversitede... bayilik için başvuru yaparken mezuniyet belgesi yerine öğrenci belgesini mi götürmem gerekiyor acaba ?

Elinizdeki tek mezuniyet belgesini enstitüye mi verdiniz ? Keşke birkaç tane kopyasını alsaydınız... Yüksek lisans öğrenci belgesinin kabulüyle/reddiyle ilgili bir yazı bulunmuyor. İl müdürlüklerine ya da GKGM'ne sormanız iyi olur.

tugse 28.08.2013 16:14

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21648)
Elinizdeki tek mezuniyet belgesini enstitüye mi verdiniz ? Keşke birkaç tane kopyasını alsaydınız... Yüksek lisans öğrenci belgesinin kabulüyle/reddiyle ilgili bir yazı bulunmuyor. İl müdürlüklerine ya da GKGM'ne sormanız iyi olur.

üniversiteden geçici mezuniyet belgesini almazlar diye düşünmüştüm asıl mezuniyet belgesini de hala mezun olduğum üniversite vermiyor...

Mr.Muhendis 28.08.2013 18:03

Alıntı:

tugse´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21650)
üniversiteden geçici mezuniyet belgesini almazlar diye düşünmüştüm asıl mezuniyet belgesini de hala mezun olduğum üniversite vermiyor...

"Fotokopisini çekip onaylayın" deseydiniz yaparlardı. Yoksa sorgusuz sualsiz direkt alırlar. Öğrenci işlerine gidin, durumu anlatın. Dosyanızdan çıkarıp fotokopisini versinler. Uğraşmamak için olmaz öyle vs. diyeceklerdir. Çok yokuşa sürerlerse enstitü müdürüyle görüşürsünüz.

cansu kömür 28.08.2013 22:48

notları indiremedim ben kaldırıldı mı acaba.. birde sınava girerken dilekce yazmamız gerkiyormus onun hakkında bilgisi olan var mı? tesekkürler

Mr.Muhendis 29.08.2013 08:24

Alıntı:

cansu kömür´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21653)
notları indiremedim ben kaldırıldı mı acaba.. birde sınava girerken dilekce yazmamız gerkiyormus onun hakkında bilgisi olan var mı? tesekkürler

Hayır, kaldırmadık. Müdürlüklerde matbu dilekçeler vardır. Onlardan alıp doldurursunuz. Yoksa da "bakanlığın yaptığı ... sınavına girmek istiyorum" vs diye basit bir dilekçe yazarsınız.

mangtay 08.09.2013 00:17

Sadece Teknikerler için bitki sağlığı ile ilgili dersi aldığını gösteren)

bu dersin adı ne

Mr.Muhendis 08.09.2013 00:19

Alıntı:

mangtay´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21734)
Sadece Teknikerler için bitki sağlığı ile ilgili dersi aldığını gösteren)

bu dersin adı ne

Üniversitelere, bölümlere göre adı farklılık gösterebilir. Transkripte bir bakın. Orada bitki sağlığı, bitki koruma gibi bir adla geçiyor olabilir. Bulamazsanız aldığınız dersleri buraya yazın, yardımcı olalım.

Caner20 08.09.2013 22:10

Diplomanın ve transkriptin noter onaylı mı olması gerekiyor?
İlçe tarım müdürlükleri başvuruyu kabul edebilir mi?

Mr.Muhendis 08.09.2013 22:28

Alıntı:

Caner20´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21736)
Diplomanın ve transkriptin noter onaylı mı olması gerekiyor?
İlçe tarım müdürlükleri başvuruyu kabul edebilir mi?

Aslına bakıp fotokopisini onaylıyorlardı. Bu yılda aynı şekilde olabilir. Neticede yasal olmayan bir şey değil. Geçtiğimiz yıl sadece il müdürlükleri başvuru alıyordu.

ronida 21.09.2013 12:08

arkadaşlar bayilikle ilgili meb. sınavla ilgili açıklama yapılması gerekiyrdu olmadı haberi olan varmı?

Mr.Muhendis 21.09.2013 12:59

Alıntı:

ronida´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21820)
arkadaşlar bayilikle ilgili meb. sınavla ilgili açıklama yapılması gerekiyrdu olmadı haberi olan varmı?

Pazartesi günü eklerler sanırım.

asyamuserda 21.09.2013 18:40

arkadaşlar ben bahçe bitkileri mezunuyum bitki koruma adı altında ders almadım fakat bahçe bitkileri sulaması,çoğaltması,gübrelemesi ve hastalıkları adı altında ayrı ayrı dersler aldım.bunlar sınava girebilmem için yeterli midir acaba?

Mr.Muhendis 21.09.2013 18:49

Alıntı:

asyamuserda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21824)
arkadaşlar ben bahçe bitkileri mezunuyum bitki koruma adı altında ders almadım fakat bahçe bitkileri sulaması,çoğaltması,gübrelemesi ve hastalıkları adı altında ayrı ayrı dersler aldım.bunlar sınava girebilmem için yeterli midir acaba?

Bahçe bitkileri önlisans programından mezunsunuz sanırım. Bitki sağlığıyla ilgili ders almış olmanız gerekiyor. Bu dersin adının "bitki koruma" olması zorunlu değil ama içeriği kesinlikle bitki sağlığıyla ilgili olmalı. Yazdığınız derslerin içerisinde "bahçe bitkileri hastalıkları" adıyla bir ders var gibi ? Varsa, bu ders sayesinde şartı sağlıyor olmalısınız. Emin olmak için tarım müdürlüklerine, GKGM'ne sormanız iyi olur.

seaman3796 25.09.2013 12:52

Alıntı:

ylz2711´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21164)
O konuda haklısınız ama biz zaten bu işin eğitimini alıyoruz ve ziraat olarak fazla iş imkanımız yok bu sınavda yılda bir defa yapılıyor başka şansımız yok veteriner ve eczacılarda girebiliyorsa bizde eczane açabilelim

Doğru demişsiniz bizde eczane açabilelim.Bu arada eczacılar çok kazanıyor sanırım cünkü bulunduğum ilçede 20 ye yakın eczane var.

Caner20 29.09.2013 14:43

Teşekkürler...

big_tiger88 02.10.2013 14:17

arkadaşlar bu sınav ücreti hangi hesap numarasına yatırılacak?

Mr.Muhendis 02.10.2013 14:35

Alıntı:

big_tiger88´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21915)
arkadaşlar bu sınav ücreti hangi hesap numarasına yatırılacak?

Hesap no yok. Bankaya gidip sınav adını söylemeniz yeterli. Şu açıklamadan daha iyi anlaşılacaktır:

Alıntı:

Sınava girecek adaylar, 45 TL ( Kırkbeş TL ) sınav ücretini Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile aday kendi T.C. Kimlik Numarasını belirtmek suretiyle 01/10/2013 - 21/10/2013 tarihleri arasında yatıracaklardır.

Kaynak: http://www.ziraatciyiz.biz/2013-zira...#ixzz2gZ05cCz4

kvsrkskn 02.10.2013 18:07

bankaya para yatırdım ama meb sayfasında sınav başvuralarına girdiğimde bitki koruma ürünleri bayi ve toptancılık sınavı başvurusunu göremedim..2012 sınavı var ama 2013 yok..daha sistem açılmamış olabilir mi ??

Mr.Muhendis 02.10.2013 18:08

Alıntı:

kvsrkskn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21920)
bankaya para yatırdım ama meb sayfasında sınav başvuralarına girdiğimde bitki koruma ürünleri bayi ve toptancılık sınavı başvurusunu göremedim..2012 sınavı var ama 2013 yok..daha sistem açılmamış olabilir mi ??

Olabilir. Sınav uygulama duyurusunu bile kaç gün sonra eklediler.

nigdeli 03.10.2013 10:29

atm lerden sınav ücreti yatırılabiliyor vakıf bank ta kartsız işlemlereden meb sınavları bölümünden tc ile ödenebiliyor..

Mr.Muhendis 03.10.2013 10:55

Ziraat Bankası'nda online işlemlerden harç yatırılabiliyor. Diğer bankalar için de olabilir. Kontrol etmekte fayda var.

pharmacist 03.10.2013 15:59

arkadaşlar ben de sınav ücretini yatırdım fakat mebin sayfasında başvuru ekranı yok bu konu hakkında bilgisi olan var mı?ayrıca burada yazılan yorumları okudum ben de bir eczacıyım. bu sınava eczacıların girmesi bence de mantıksız ama ne yapalım kanun bize bu hakkı vermiş biz de başvurumuzu yaptık.İnşallah rabbim hepimiz hakkında hayırlısını verir.Herkese sınavda başarılar...

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 14:32