Mr.Muhendis |
10.09.2012 10:10 |
Alıntı:
Bektaş40´isimli üyeden Alıntı
(Mesaj 17266)
ben cevabı tam alamadım mesela biyoloji okuyan biyolog, arkeoloji okuyan arkeolog oluyo kpss de bu ünvanla atanıyo. biz tarımsal biyoteknoloji okuyup ne ünvanını alacagız. kimileri ziraat mühendisi olacaksınız diyokimi tam tersini söylüyor bizim diplomamızda ne yazacak lütfen gercekten bilgisi olan biri cevap versin.SAYGILARIMLA
|
Ben size cevabı söyleyim: Bu konuda kimsenin net bilgisi yok. Bölümlere direkt geçenler 2012-2013 döneminde mezun olacağı için henüz bilinmiyor. Öğretim üyeleri kendi içerisinde bölünüyor:
a) Ziraat Mühendisi
b) Biyoteknoloji bölümü mezunu Ziraat Mühendisi
c) Biyoteknoloji bölümü mezunu
ç) Biyoteknolog
gibi farklı farklı cevaplar alınıyor. Alacağınız ünvanla ilgili olarak bir arkadaşımız şurda yorum yapmıştı. Yıllar önce yine direkt bölüme alımlar yapılmış. Eğer o dönemle aynı olacaksa arkadaşımızın dediği doğru olabilir.
KPSS atamalarıyla ilgili olarak da, herkes mezun olduğu/olacağı bölümü (yani siz Tarımsal Biyoteknoloji yazacaksınız) başvuru sırasında bildiriyor. Yerleştirme döneminde de tercih yaparken listeden bu bölümün kodunu bulacaksınız. Daha sonra bu koda ait olan nitelik kodunu bulacaksınız. Tercih yaparken de nitelik koduna göre size uygun olan yerleri tercih edeceksiniz.
Başvuru harici farklı bir bölüm kodu, doğal olarak nitelik kodu, ile tercih yaparsanız yerleşseniz bile atamanız yapılmaz.
|