Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Tarla Bitkileri (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Tarla Bitkileri Bölümünün Tanıtımı (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=4626)

erginzaman 11.08.2012 17:25

mrb tarla bitkileri hakkında bilgi az bu bölümde hangi dersler okutulur iş imkanlarına pek deginilmemiş sizden ricam bu konuyu aydınlatırmısınız... saygılarla

Mr.Muhendis 11.08.2012 17:48

Alıntı:

erginzaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 16943)
mrb tarla bitkileri hakkında bilgi az bu bölümde hangi dersler okutulur iş imkanlarına pek deginilmemiş sizden ricam bu konuyu aydınlatırmısınız... saygılarla

Merhaba,

Derslerine burdan bakabilirsiniz. İş imkanlarıyla ilgili çok konuştuk. Bu konunun önceki sayfalarına bakabilirsiniz.

Ayrıca Tarımsal Sorular ve Cevaplar bölümünde de karşılıklı soru & cevap şeklinde bilgiler yer alıyor. Ordan da bakabilirsiniz.

Başka sorularınız varsa elimizden geldiğince cevaplamaya çalışırız.

Mr.Muhendis 07.07.2013 11:07

2013-2014 yılı itibariyle Tarla Bitkileri Bölümü bulunan toplam 28 üniversite bulunmaktadır. Bunlardan 8 tanesi 2012 yılında kontenjanları dolduramamış, 3 tanesi ise önümüzdeki dönem için öğrenci alımına başlamıştır.

Kontenjanlarını dolduramayan üniversiteler: Ahi Evran, Atatürk, Bingöl, Bozok, Gaziosmanpaşa, Iğdır, Ordu ve Yüzüncü Yıl Üniversiteleri

Yeni açılan üniversiteler: RTE, Uşak ve Siirt Üniversiteleri

mrtogz 08.07.2013 15:42

bu yıl sınava girdim ve ziraat bölümü düşünüyorum,iş olanağı olarak en cok hangi bölümde daha şanslı olurum teşekkürler şimdiden

Mr.Muhendis 08.07.2013 16:23

Alıntı:

mrtogz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20978)
bu yıl sınava girdim ve ziraat bölümü düşünüyorum,iş olanağı olarak en cok hangi bölümde daha şanslı olurum teşekkürler şimdiden

Konuda yorumların hepsinde faydalı bilgiler bulunuyor. Yardımcı olacaktır.

Diğer bölümler hakkında bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz: Ziraat Mühendisliği Bölümleri Tanıtımı

coquin 16.07.2013 21:00

tarla bitkileri yoğunluklu olarak tercih yaptım hadi hayırlısı

greko 23.07.2013 07:56

sorular sorular

benim kafamda çok soru var:
1) tarla bitkilerini bitirince ziraat mühendisi ünvanını alıyormuyuz?
2) tarla bitkileri mi yoksa bitki koruma mı birbirinden farkı neler ?
3) kpss puanı ne istiyor bide devlet dairesindeki konumunda ne iş yapıyor?
4) ziraai bayi açabilirmiyim bu bölümü bitirsem?

Mr.Muhendis 23.07.2013 08:34

Alıntı:

greko´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21159)
benim kafamda çok soru var:
1) tarla bitkilerini bitirince ziraat mühendisi ünvanını alıyormuyuz?
2) tarla bitkileri mi yoksa bitki koruma mı birbirinden farkı neler ?
3) kpss puanı ne istiyor bide devlet dairesindeki konumunda ne iş yapıyor?
4) ziraai bayi açabilirmiyim bu bölümü bitirsem?

Sorularınızın bütün cevapları forumda detaylı şekilde bulunuyor. Bu konunun diğer sayfalarındaki yorumlarda bile cevaplarınızın bir kısmı vardır.

1) Evet

2) Şu konulara bir göz atın. Yine de kafanıza takılan olursa sorarsınız.3) KPSS 2013/1 Yerleştirme En Küçük ve En Büyük Puanlar

Amirlerin verdiği her türlü büro veya arazini görevini yerine getirmek.

4) Evet.

sonkez3312 11.02.2014 18:27

Hiç bir şekilde hiçbir yerde cevap bulamadığım bir sorum var hangi bölümleri bitirirsem zirai ilaç tohum vb. şeyler satan bir işyeri açabilirim????

Mr.Muhendis 11.02.2014 23:22

Alıntı:

sonkez3312´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23023)
Hiç bir şekilde hiçbir yerde cevap bulamadığım bir sorum var hangi bölümleri bitirirsem zirai ilaç tohum vb. şeyler satan bir işyeri açabilirim????

Diğer mesajlarınıza cevaben yazıldı.

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 12:11