Mr.Muhendis |
17.08.2012 19:41 |
Alıntı:
qmsnb´isimli üyeden Alıntı
(Mesaj 16991)
utem vs ilgili yerleri arayıp kesin bir bilgi almaya çalışacağım ama gerçekten hiç bir şansım yoksa gerekirse bir üniversite daha okumayı düşünüyorum ziraat mühendisliği okuyabilirim ama biyoloji dolayısıyla ne kadar dersten muaf olduğuma da bağlı eğer muafiyetlerle lisans süresini 2 yıla kadar düşürebiliyorsam bu kadar uğraşa hiç gerek kalmıcak gibi ya da bu belge için okumam gerekn 2 yıllık bir bölüme atanma hakkım var mı ygs-lys ye girerek genelde meslek liselerinden mezunları alıyorlar o bölümlere yine de tercih etme hakkım olur mu meslek okumamama rağmen?
|
Yönetmelik çok fazla değişiyor. Başta bütün ziraatcilere serbest bıraktılar, sonra bazı şartlarla serbest oldu, sonra sadece mühendisler alabilir dediler. Şimdi ise,
b) Ziraat mühendisi veya eczacı veya ziraat teknisyeni veya bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş tekniker olmak,
diyorlar. Seneye ne olur bilemiyorum. En garanti yol mühendislik okumak. Ama ders saydırıp 2 yılda biterebilir misiniz ? Hiç sanmıyorum. Yine de araştırın, arayın, deneyin.
2 yıllık dediğimiz önlisans bölümlerinin çoğuna meslek liseleri mezunları öncelikli olarak alınıyor. Daha sonra normal lise mezunları alınıyor.
|