Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Ders Notları (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=56)
-   -   Ders Notu İstekleriniz Buraya (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=1239)

Mr.Muhendis 23.10.2011 22:06

Alıntı:

ceyda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14748)
arkadaslar ben raf ömrünün belirlenmesiyle ilgili not istemiştim. bana olumlu ya da olumsuz dönebilirseniz acil çok sevinirim.

Alıntı:

demetd´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14724)
Glikoz ve laktozun fermantasyonları ile ilgili nota ihtiyacım var

Merhaba,

Maalesef bulunmuyor.

BKaysegul 24.10.2011 21:46

Mrb arkadaşlar, bakır sülfat penta hidrat,Synchytrium endobioticum(patates siğil hast.) , Plasmodiophora brassicae(lahanagillerde kök uru).acil lazım teşekkür ederim...

M.Murat 25.10.2011 15:45

Merhabalar Bana AşağıdaYazmış Oldum Derslerin, Ders Notlarına İhtiyacım Var..
BAHÇE TARIMI 2
TARLA BİTKİLERİ 2
EKOLOJİ VE ÇEVRE BİLGİSİ
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 1
HAYVAN YETİŞTİRME
FİTOPATOLOJİ
ENTOMOLOJİ

Mr.Muhendis 25.10.2011 16:42

Alıntı:

M.Murat´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14757)
Merhabalar Bana AşağıdaYazmış Oldum Derslerin, Ders Notlarına İhtiyacım Var..
BAHÇE TARIMI 2
TARLA BİTKİLERİ 2
EKOLOJİ VE ÇEVRE BİLGİSİ
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 1
HAYVAN YETİŞTİRME
FİTOPATOLOJİ
ENTOMOLOJİ

Merhaba,

aöf tarım bölümü ders notları

Ekoloji

Buyrun.

Mr.Muhendis 25.10.2011 16:43

Alıntı:

BKaysegul´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14755)
Mrb arkadaşlar, bakır sülfat penta hidrat,Synchytrium endobioticum(patates siğil hast.) , Plasmodiophora brassicae(lahanagillerde kök uru).acil lazım teşekkür ederim...

Merhaba,

Lahanagiller Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele

Lahana Kök Ur Hastalığı

Patates Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele

Buyrun.

yalcinsa 31.10.2011 15:37

Tarımsal yayım ve danısmanlıkla ilgili sorularım olacaktı kime sorabılırım?

Mr.Muhendis 31.10.2011 19:35

Alıntı:

yalcinsa´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14794)
Tarımsal yayım ve danısmanlıkla ilgili sorularım olacaktı kime sorabılırım?

Merhaba,

Buraya yazarsanız ya da Tarımsal Sorular ve Cevaplar bölümüne konu açarsanız elimizden geldiğince cevaplamaya çalışırız.

esra_ 02.11.2011 11:03

genel biyoloji1 botonik ders notları varmı acaba ? lütfen..

Mr.Muhendis 02.11.2011 11:17

Alıntı:

esra_´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14803)
genel biyoloji1 botonik ders notları varmı acaba ? lütfen..

Merhaba,

Genel Botanik Ders Notu

Buyrun.

cemalw 02.11.2011 15:49

fitopatoloji ders notları sunumları nerden kolayca bulabilirim yani indirebilirim yardımcı olursanız sevinirim

Mr.Muhendis 02.11.2011 16:16

Alıntı:

cemalw´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14805)
fitopatoloji ders notları sunumları nerden kolayca bulabilirim yani indirebilirim yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba,

Fitopatoloji Ders Notu

Bitki Hastalıkları - Fitopatoloji

Buyrun.

hcbbk_zm 08.11.2011 00:42

kahramanmaraş sütçü imam üniversitesi hayvan yetiştirme,istatistik,su ürünleri1,bahçe bitkileri1,fitopatoloji ders notları var mı kardeş?

Mr.Muhendis 08.11.2011 00:46

Alıntı:

hcbbk_zm´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14827)
kahramanmaraş sütçü imam üniversitesi hayvan yetiştirme,istatistik,su ürünleri1,bahçe bitkileri1,fitopatoloji ders notları var mı kardeş?

Merhaba,

Aradığınız notlar forumda mevcut. Ancak KSÜ'nin değil. Belirli üniversitelerin ders notlarını bulmak zor.

feray53 09.11.2011 14:50

ziraat fakültesi 2. sınıf,araştırma ve deneme metodları ders notlarını rica ediyorum.teşekküler emeklerini için :c066:

Mr.Muhendis 09.11.2011 15:54

Alıntı:

feray53´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14838)
ziraat fakültesi 2. sınıf,araştırma ve deneme metodları ders notlarını rica ediyorum.teşekküler emeklerini için :c066:

Merhaba,

Araştırma ve Deneme Metodları Ders Notları

Araştırma Teknikleri Ders Notu

Buyrun.

gulsah koray 10.11.2011 17:29

tütün

ttütüncülük bitirme ödevim geniş çaplı bilgi istiyorum geçmişi ve şu an ki durumu hakkında yardımcı olabilir misiniz:e010:

ilayda02 10.11.2011 20:48

Tall Spindle

arkadaşlar bir konu hakkında bilgi alak istiyorum.bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Türkçe kaynak bulamadım,çevirimde az geliyor. TALL SPİNDLE sistemi diye bir şekil verme sistemi ,özellikle elmalarda uygulanıyormuş. sunum hazırlıcam ama hiç kaynağım yok.Şimdiden teşekkürler.

Mr.Muhendis 10.11.2011 22:55

Alıntı:

gulsah koray´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14844)
ttütüncülük bitirme ödevim geniş çaplı bilgi istiyorum geçmişi ve şu an ki durumu hakkında yardımcı olabilir misiniz:e010:

Merhaba,

Tütüncülükle ilgili bir çok kaynak bulunuyor. Derslerden aklımda bu şekilde kalmış. Tütün fabrikasyonu, tütün kimyası gibi ayrı kitaplar dahi vardı. Çevrenizde kitapçılarda, özellikle eskilerde, bu tarz kitapları aramanız faydalı olacaktır.

Forumda da Tarla Bitkileri ve Ders Notları bölümlerinde keyf bitkileri, tütün gibi aramalar yaparak çeşitli kaynaklara ulaşabilirsiniz. Ayrıca tütün ile ilgili yapılan çalışmaların kaynakça kısımlarındaki dökümanlar da işinize yarayacaktır.

Bunlara ek olarak fakültenizde endüstri bitkileri üzerine çalışan hocalarınızdan da kaynak temin edebilirsiniz. Direk olarak vermeselerde bir isim vs. vereceklerdir.

Mr.Muhendis 10.11.2011 23:01

Alıntı:

ilayda02´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14845)
arkadaşlar bir konu hakkında bilgi alak istiyorum.bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Türkçe kaynak bulamadım,çevirimde az geliyor. TALL SPİNDLE sistemi diye bir şekil verme sistemi ,özellikle elmalarda uygulanıyormuş. sunum hazırlıcam ama hiç kaynağım yok.Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Sizin de dediğiniz gibi bu konuda Türkçe kaynak sıkıntısı var. Mecburen İngilizce kaynaklardan yararlanmanız gerekecek. Çeviri konusunda sıkıntı yaşıyorsanız, ücretli şekilde çeviri yapan kişi/kişiler/kurumlar bulunuyor. Onlardan yardım alabilirsiniz.

ferteze 11.11.2011 15:41

1 yy bitki koruma notları varsa sevnirim
bide botonik dersinde mayoz bölünme hazırlayacagım bunula ilgili not ve öneriniz varsa yardımcı olsusanı sevirim

Mr.Muhendis 11.11.2011 16:04

Alıntı:

ferteze´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14850)
1 yy bitki koruma notları varsa sevnirim
bide botonik dersinde mayoz bölünme hazırlayacagım bunula ilgili not ve öneriniz varsa yardımcı olsusanı sevirim

Merhaba,

Ders notları bölümünde Bitki Koruma ve Botanik ders notları bulunmaktadır. Arama yaparak ulaşabilirsiniz.

ferteze 11.11.2011 16:27

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14851)
Merhaba,

Ders notları bölümünde Bitki Koruma ve Botanik ders notları bulunmaktadır. Arama yaparak ulaşabilirsiniz.

tesekür ederim bide ben konu alatacagım mayoz bölünmeden nasıl anlatim önerin varmı hocam

Mr.Muhendis 11.11.2011 16:31

Alıntı:

ferteze´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14852)
tesekür ederim bide ben konu alatacagım mayoz bölünmeden nasıl anlatim önerin varmı hocam

Merhaba,

Slayt şeklinde önce genel bir bilgi, neden mayoz vs. anlattıktan sonra evrelere geçersiniz. Evreleri de 2-3 slayt şeklinde yayarsınız, biraz uzun olmuş olur. Son olarak da sonuçla tamamlarsınız.

rodos4225 12.11.2011 13:47

Karbohidrat, protein ve yağ bitkileri olarak bilinen ekonomik öneme sahip bitkilerden her gruba ait en az beş bitkinin Binomiyal isimlendirmesini, içerdikleri makroomolekül yüzdelerini ve bu bitkilerin Türkiye�de üretilen miktarları ile, varsa ithal edilen miktarları arkadaşlar bana bulabilirmisiniz ben bulamadımda :(:mad:

karbonhidrat yağ protein içeren bitkilerin biominal isimleri 5 tane olsa yeter ve bunlarda bulunma yüzdeleri çok acill arkadaşlar lütfen yardımmm?:(:confused:

Mr.Muhendis 12.11.2011 14:56

Alıntı:

rodos4225´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14859)
Karbohidrat, protein ve yağ bitkileri olarak bilinen ekonomik öneme sahip bitkilerden her gruba ait en az beş bitkinin Binomiyal isimlendirmesini, içerdikleri makroomolekül yüzdelerini ve bu bitkilerin Türkiye�de üretilen miktarları ile, varsa ithal edilen miktarları arkadaşlar bana bulabilirmisiniz ben bulamadımda :(:mad:

karbonhidrat yağ protein içeren bitkilerin biominal isimleri 5 tane olsa yeter ve bunlarda bulunma yüzdeleri çok acill arkadaşlar lütfen yardımmm?:(:confused:

Karbonhidrat içerenlere tahılları; protein içerenlere dane baklagilleri; yağ bitkilerine de ayçiçeği, soya, aspir, kolza ve susam yazabilirsiniz. Bilimsel adlarına, içeriklerine de forumda bitkileri tek tek arayarak bakabilirsiniz.

ilayda02 12.11.2011 22:56

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14847)
Merhaba,

Sizin de dediğiniz gibi bu konuda Türkçe kaynak sıkıntısı var. Mecburen İngilizce kaynaklardan yararlanmanız gerekecek. Çeviri konusunda sıkıntı yaşıyorsanız, ücretli şekilde çeviri yapan kişi/kişiler/kurumlar bulunuyor. Onlardan yardım alabilirsiniz.

Teknik terimleri konu hakkında bilgileri olmadığı için doğru çeviremiyorlar.

Gökhan03 13.11.2011 18:07

seracılık ders notu lazım genel olarak anlatan bir not çok acil Teşekkürler

Mr.Muhendis 13.11.2011 18:32

Alıntı:

Gökhan03´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14867)
seracılık ders notu lazım genel olarak anlatan bir not çok acil Teşekkürler

Merhaba,

Seracılık ve Sera Kurulum Konularını içeren bir ders notu bulunuyor. Buna ek olarak da Sera Yapım Tekniği kitabını satın alarak faydalanabilirsiniz.

selosari1985 13.11.2011 21:23

toprak analiz yöntemleri ile ilgili notları paylaşmanızı rica ediyorum

avakado1 14.11.2011 18:45

tarım hukuku ile ilgili ders notları varsa paylaşabilirmisiniz

Mr.Muhendis 14.11.2011 18:48

Alıntı:

selosari1985´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14869)
toprak analiz yöntemleri ile ilgili notları paylaşmanızı rica ediyorum

Merhaba,

Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümünde toprak analizi, toprak tahlili şeklinde arama yaparak ulaşabilirsiniz.

bayram72 15.11.2011 16:30

TARIM BÖLÜMÜ 2. SINIF DERSLERİ

TARIM BÖLÜMÜ 2. SINIF ÇIKMIŞ SORULARA NASIL ULAŞABİLİRİM ?
BÖLÜM VE BAZI DERSLERİ DEĞİŞMİŞ.

Mr.Muhendis 15.11.2011 16:54

Alıntı:

bayram72´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14880)
TARIM BÖLÜMÜ 2. SINIF ÇIKMIŞ SORULARA NASIL ULAŞABİLİRİM ?
BÖLÜM VE BAZI DERSLERİ DEĞİŞMİŞ.

Merhaba,

Sınav Soruları bölümünde arama yapın ama sanırım yok. Ders notlarını indirerek çalışmak isterseniz bölümde arama yaparak ulaşabilirsiniz.

zynp 15.11.2011 19:23

bahçe bitkileri botanik varmı aradım ama bulamadım

Mr.Muhendis 15.11.2011 20:14

Alıntı:

zynp´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14883)
bahçe bitkileri botanik varmı aradım ama bulamadım

Merhaba,

Genel botanik notları bulunuyor.

ahymnet 15.11.2011 22:45

Çeşitli süt türlerinin (inek, koyun, keçi vs.) bileşenleri.
Bir de süt ve süt ürünlerinin obezite üzerine etkileri. Bu 2 ders notunu ekleyebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

dreadnought 16.11.2011 13:14

doku kültürü laboratuvar teknikleri

bitkisel analiz yöntemleri - bitkilerde alüminyum belirlenmesi var sa çok iyi olur :)

ah1978 16.11.2011 16:17

slm böceklerde dış görünüm-böceklerin sınıflandırılması1-böceklerin sınıflandırılması2-böceklerin iç organlarının yapısı işleyişi (anatomi ve fizyoloji)-böceklerde üreme gelişme ve başkalaşım eğer bu konularla ilgili ders notu ve soru cevap olursa çok sevinirim aralık 3-4 sınav var

Mr.Muhendis 16.11.2011 18:25

Alıntı:

dreadnought´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14888)
doku kültürü laboratuvar teknikleri

bitkisel analiz yöntemleri - bitkilerde alüminyum belirlenmesi var sa çok iyi olur :)

Merhaba,

Biyoteknoloji Ders Notları ve Bitkilerde Doku Kültürü Ders Sunusu ile Tarımsal Biyoteknoloji bölümüne bakabilirsiniz. Bitkilerde alüminyum belirlenmesi konusunda ise yapılan çalışmalara, tezlere bakmanızı öneririm. Sizin için daha faydalı olacaktır.

Alıntı:

ah1978´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 14890)
slm böceklerde dış görünüm-böceklerin sınıflandırılması1-böceklerin sınıflandırılması2-böceklerin iç organlarının yapısı işleyişi (anatomi ve fizyoloji)-böceklerde üreme gelişme ve başkalaşım eğer bu konularla ilgili ders notu ve soru cevap olursa çok sevinirim aralık 3-4 sınav var

Merhaba,

Bitki Koruma Ders Notları ve Bitki Koruma bölümünden faydalanabilirsiniz.

Mcroy 16.11.2011 21:23

Slm. hayvan yetiştirme dersi notları varsa alabılırmıyım lutfen.

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 05:16