![]() |
Alıntı:
|
nasıl yani tüm ülkede sadece 40 kişimi mezun olacak. SAYGILARIMLA
|
Alıntı:
|
bana fen bilgisi ögretmenligi geliyodu ben tarımsal biyoteknolojiyi sectim sayın mustafaylgn sizce dogrumu yaptım yanlışmı yaptım.SAYGILARIMLA
|
Alıntı:
|
bende tarımsal biyoteknolojiyi düşünüyorum ama iş imkanları neler acaba bilgi verir misiniz?
|
Merhaba,
Iş imkanları konusunda gerek bu konuda gerekse diger konularda çokça bahsedildi. Aramış yaparak bulabilirsiniz. |
peki bir bayan için uygun bir meslek mi ?
|
Bence evet.
|
Alıntı:
|
tarımsal biyoteknoloji bölümlere ayrılıyormus hayvan biyoteknolojisi,bitki biyoteknolojisi bir de enzim biyoteknolojisi sizce hangisi ideal iş açısından nasıllar?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
kpps gircem uzak yeri kazandım tayin oluyormu istedğimşz yere müh olarak
|
Alıntı:
|
Merhaba, ben lise son sınıftayım bir tanıdığım sayesinde ilk defa tarımsal biyoteknoloji bölümünün adını duydum. Çalışma koşulları, maaşı vs. gayet akla yatan cinsten. Çanakkale'de veya Trakya'da okuyabilirim. Ancak benim merak ettiğim İstanbul'a geri döndüğümde iş bulabilir miyim? Bir kaç kişi işssizlikten yakınmış, aklımda hiç olmayan bir meslek olduğu için bilene danışmak daha iyi. Cevaplarınızı bekliyorum.
|
Alıntı:
Tarımsal Biyoteknoloji bölümü ilk mezunlarını bu yıl verecek. İşsizlikten yakınanlar hangi bölüm mezunu ? Kaldı ki, ziraat mühendisliği için hangi bölüm olursa olsun kendisini iyi yetiştirirse iş bulur. Diğerlerinden farkınız olacak ki tercih edilesiniz. Sadece mezun olmuş, stajlarını dahi düzgün yapmamış, elinde sadece diploması olan birine kimse iş vermez. |
kafam cok karıstı...
mrhaba arkdaslarım sızlere ufak bır sorum olacak ben gecen sene yanı 2012 yılında ercıyes unı. tarımsalbıyoteknolojı bolumunu kazanmıstım fakat bazı sorunlar nedenı ıle okulu ılk ayından bırakarak tekrardan sınava hazırlanmak zorunda kaldım suandada kafamda olusan bazı soru ısaretlerı var zooteknı okumayı dusunuyorum nede olsa hayvancılık oluyor brde ıs ılanlarına felan bakcak olursak azda degıl yanı ama aklımın bır ucundada bıyoteknolojı var.bıyoteknolojı secersem tekrardan suanda kayıtlı oldugum unı. devam etmek ıstemıyorum baska sehırde okumak ısterım.sızler bılen bır kısı olarak benı bu konuda yonlendırırsenız sevınırım sızce hangısı daha mantıklı hangısını secmelıyım??...:e010:
|
Alıntı:
İlgi alanınıza göre değişeceği için bizim direkt olarak yönlendirmemiz pek doğru olmaz. Her ikisinde de kendinizi yetiştirmenize göre iş durumu değişir. Geleceğin mesleği olarak gösterildiği için biyoteknoloji kimine daha ilgi çekici geliyor. Lâkin, bu durum mezun olduklarında işlerinin hazır olduğu anlamına gelmiyor. Onlardan önce tarımda bu işleri yapan tarlacılar, bahçeciler zaten vardı, hâlâ da var. Zootekni için de aynısı geçerli... Buradan mezun olduğunda hemen bir çiftlikte, işletmede, fabrikada iş bulacağını düşünenler oluyor. Öyle bir şey gerçek hayatta yok. Özetle, ilgi alanınıza en yakın hangisi ise onu seçin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sitogenetik konusunda yapılan biyoteknolojik çalışmalar nelerdir ?
|
Alıntı:
|
Biyoteknolojik uygulamalarda uygulanan testler nelerdir ?
Yardımcı olursanız cok sevinirim |
Alıntı:
|
Arkadaşlar mrb ben ziraatçi değilim burada bulunma nedenim size lys tercihleri konusunda danışmak. ben biyoloji mezunuyum yüksek lisansımı bitirdim şuan doktora öğrencisiyim ve sizinde bildiğiniz gibi biyoloji bölümlerine artık asistan alınmıyo bu yuzden acıkta kalmıs bulunuyoruz arkadaslarımla bırlıkte bende bu sene bı delılık yapıp sınava gırdım ve zıraat muhendıslıgı cok rahat gelıyo hatta ınsaat veterınet jeolojı falanda gelıyor ama ben derslerden muaf olabılmek ıcın zıraat tercıhı yapmayı dusunuyorum ve oncelıgım su an tarımsal bıyoteknolojı gorunuyor. sormak ıstedıgım bu bolumun kpss ataması oldu mu? olduysa kac puanla? ben 1 haftadır neti parçaladım puana dair bişey yok çanakkale üniversitesinin mezun verdığını duydum ama herhangı bı mezununa ulasamadım heralde nette sadece tarımsal bıyoteknolojı mezunları yok ve kımsenın bılgısıde yok kpss tercıh kılavuzlarına bakıyorum 9106 numaralı kodla gecıyo bolum ama ataması yok. farkındayım basınızı agrıttım ama ben bı yonlendırme ıstıyorum bu bolumle alakalı kım ne bılıyosa yazarsa sevınırım ben oncekı yorumları yaklasık 4 defa okudum bana yenı bılgıler lazım :) saygılarımla :)
|
Alıntı:
9106 programın kodu... Kılavuzda arama yaparken program koduna denk gelen nitelik koduna bakmalısınız. Tarımsal Biyoteknoloji için nitelik kodu 4854'tür. KPSS 2013/1 Yerleştirme En Küçük ve En Büyük Puanlar konusundan kontenjanlara ve puanlara bakabilirsiniz. Öncelikle kılavuzdan nitelik kodunu arayıp kurumların kodlarını (soldan en başta olan) kaydedin. Daha sonra yerleştirme puanlarının olduğu diğer dosyayı açarak bu kodları arayın ve kaç puanla yerleştiklerine bakın. Ancak, belirtilen kurumlara diğer bölümlerden de tercihler yapılabildiği için orada çıkan puanın tarımsal biyoteknoloji bölümü mezunlarına ait olup olmadığını bilmek mümkün değil. KPSS'yle yerleşmek için ortalama 80+ puan almalısınız. |
Sevgili admin...
80+ alacak olsam zaten bıyolog olarak atanırım ve bosuna bu bolumu okumam... neden dıger bolumlerde 67 ıle atama varda bunu boyle soyledınız? gozumuzu korkutmayın lutfen... Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çalıştığım için uzun zamandır detaylı incelemelere vaktim olmuyor. Bu işleri artık okuyan arkadaşlara bıraktım. Onlar kendileri için inceleyecekler, sonra da faydalı olması için diğer arkadaşlarıyla paylaşacaklar. Böylece siteyi bir gün onlara bile bırakabilirim. :) İyi günler. |
tamam adminciğim aldım ben msjı :D bu arada tarımsal bıyoteknolojıdende vazgectım baya bı arastırdım yardımlarınız ıcın tskler :D
|
6 kişi atandı dediniz nerde yazıyo devlete alım daha konusuluyo biyoteknolojinin
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://i.imgur.com/SvP2Yhj.gif Daha sonra ÖSYM KODUNU kopyalayıp puan tablosunda arayalım. 1 kişinin 88,46 puanla yerleştiğini görüyoruz. Kişi 8 nitelik kodundan hangisiyle yerleşti, hangi bölüm mezunu kazandı nerede yazıyor ? http://i.imgur.com/PizH1Xn.gif Bu şekilde bölüm bazında bir bilgi varsa diğer bölümleri de çıkarıp not alalım. |
bu sene tarımsal biyoteknoloji kaç bindeyle alır sizce
|
Alıntı:
|
peki ama mesela namık kemal veya bir başka üni genelinin ösym kılavuzunda başarı sırası boş bu bölümde neye göre tercih yapılabilir
|
Alıntı:
|
bende öyle düşünmüştüm problem olur diye korkuyodum ama yazcam teşekkür ederim
|
Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 22:16 |