Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Tarımsal Biyoteknoloji (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Tarımsal Biyoteknoloji Hakkındaki Sorularınıza Cevap Veriyorum (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=8703)

mustafaylgn 14.09.2012 22:41

Alıntı:

Bektaş40´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17354)
peki sayın mustafaylgn bu bölümün ataması her yıl olurmu şayet olursa kaç kişi atanır SAYGILARIMLA

tabii daha öncede dediğim gibi en 10 yıl iş sıkıntısı yok, bu sene ilk mezunlarını verecek 60 kişilik bir kontenjan açıldı mezun olan kişi sayısı en fazla 40 kişi kpss giren ve devleti tercih edecek herkes yerleşecek

Bektaş40 15.09.2012 08:30

nasıl yani tüm ülkede sadece 40 kişimi mezun olacak. SAYGILARIMLA

mustafaylgn 15.09.2012 17:17

Alıntı:

Bektaş40´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17360)
nasıl yani tüm ülkede sadece 40 kişimi mezun olacak. SAYGILARIMLA

Bu bölüm 2009 yılında Türkiye'de Erzurum, samsun, Tekirdağ'da açıldı hepsinin kontenjanları 30 kişilik, Tekirdağ hazırlık okudu bir sene geri bizim üni ve samsun mezun verecek bu sene 30ar kişiden 60 kişi yapar bizim sınıf bu sene 15 kişi yarı yarıya fire verdi samsununda hepsinin mezun olduğunu düşürsek 45 kişi onun için sana bölümün önü çok diyorum.

Bektaş40 18.09.2012 09:07

bana fen bilgisi ögretmenligi geliyodu ben tarımsal biyoteknolojiyi sectim sayın mustafaylgn sizce dogrumu yaptım yanlışmı yaptım.SAYGILARIMLA

mustafaylgn 18.09.2012 13:01

Alıntı:

Bektaş40´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17389)
bana fen bilgisi ögretmenligi geliyodu ben tarımsal biyoteknolojiyi sectim sayın mustafaylgn sizce dogrumu yaptım yanlışmı yaptım.SAYGILARIMLA

Fen bilgisi öğretmenliğin atamasının olmadığını biliyorum öğretmenlikten başka bir çaren olmadığını da düşünürsek tam isabet :)

deathles_tgc 25.09.2012 00:42

bende tarımsal biyoteknolojiyi düşünüyorum ama iş imkanları neler acaba bilgi verir misiniz?

Mr.Muhendis 25.09.2012 07:21

Merhaba,

Iş imkanları konusunda gerek bu konuda gerekse diger konularda çokça bahsedildi. Aramış yaparak bulabilirsiniz.

deathles_tgc 25.09.2012 17:44

peki bir bayan için uygun bir meslek mi ?

Mr.Muhendis 25.09.2012 20:08

Bence evet.

mustafaylgn 30.09.2012 11:49

Alıntı:

deathles_tgc´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17472)
peki bir bayan için uygun bir meslek mi ?

laboratuvarda çalışma yapılacağı için çok ideal bir meslek

gizemorl 15.10.2012 21:53

tarımsal biyoteknoloji bölümlere ayrılıyormus hayvan biyoteknolojisi,bitki biyoteknolojisi bir de enzim biyoteknolojisi sizce hangisi ideal iş açısından nasıllar?

Mr.Muhendis 16.10.2012 10:36

Alıntı:

gizemorl´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17676)
tarımsal biyoteknoloji bölümlere ayrılıyormus hayvan biyoteknolojisi,bitki biyoteknolojisi bir de enzim biyoteknolojisi sizce hangisi ideal iş açısından nasıllar?

Bahsettiğiniz bölümler "Anabilim Dalları"dır. Lisansüstü eğitime devam etmeniz halinde seçersiniz. Zaten o seviyeye geldiğinizde de sizin için ideal olanı daha iyi bilirsiniz.

mustafaylgn 19.10.2012 12:51

Alıntı:

gizemorl´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17676)

Ben bitki üzerine tezimi aldım bitki biyoteknoloji alanı çok daha geniş tohum firmaları, fide firmaları, ar-gerler ve bunun gibi bir çok yer

12311 24.03.2013 01:55

kpps gircem uzak yeri kazandım tayin oluyormu istedğimşz yere müh olarak

Mr.Muhendis 24.03.2013 06:45

Alıntı:

12311´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19734)
kpps gircem uzak yeri kazandım tayin oluyormu istedğimşz yere müh olarak

Belirli bir süre zorunlu hizmet vardır. Kazandığınız yere göre değişir.

Mühendis T. 12.05.2013 21:23

Merhaba, ben lise son sınıftayım bir tanıdığım sayesinde ilk defa tarımsal biyoteknoloji bölümünün adını duydum. Çalışma koşulları, maaşı vs. gayet akla yatan cinsten. Çanakkale'de veya Trakya'da okuyabilirim. Ancak benim merak ettiğim İstanbul'a geri döndüğümde iş bulabilir miyim? Bir kaç kişi işssizlikten yakınmış, aklımda hiç olmayan bir meslek olduğu için bilene danışmak daha iyi. Cevaplarınızı bekliyorum.

Mr.Muhendis 12.05.2013 21:29

Alıntı:

Mühendis T.´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20275)
Merhaba, ben lise son sınıftayım bir tanıdığım sayesinde ilk defa tarımsal biyoteknoloji bölümünün adını duydum. Çalışma koşulları, maaşı vs. gayet akla yatan cinsten. Çanakkale'de veya Trakya'da okuyabilirim. Ancak benim merak ettiğim İstanbul'a geri döndüğümde iş bulabilir miyim? Bir kaç kişi işssizlikten yakınmış, aklımda hiç olmayan bir meslek olduğu için bilene danışmak daha iyi. Cevaplarınızı bekliyorum.

Merhaba,

Tarımsal Biyoteknoloji bölümü ilk mezunlarını bu yıl verecek. İşsizlikten yakınanlar hangi bölüm mezunu ? Kaldı ki, ziraat mühendisliği için hangi bölüm olursa olsun kendisini iyi yetiştirirse iş bulur. Diğerlerinden farkınız olacak ki tercih edilesiniz. Sadece mezun olmuş, stajlarını dahi düzgün yapmamış, elinde sadece diploması olan birine kimse iş vermez.

combo092 26.05.2013 20:41

kafam cok karıstı...

mrhaba arkdaslarım sızlere ufak bır sorum olacak ben gecen sene yanı 2012 yılında ercıyes unı. tarımsalbıyoteknolojı bolumunu kazanmıstım fakat bazı sorunlar nedenı ıle okulu ılk ayından bırakarak tekrardan sınava hazırlanmak zorunda kaldım suandada kafamda olusan bazı soru ısaretlerı var zooteknı okumayı dusunuyorum nede olsa hayvancılık oluyor brde ıs ılanlarına felan bakcak olursak azda degıl yanı ama aklımın bır ucundada bıyoteknolojı var.bıyoteknolojı secersem tekrardan suanda kayıtlı oldugum unı. devam etmek ıstemıyorum baska sehırde okumak ısterım.sızler bılen bır kısı olarak benı bu konuda yonlendırırsenız sevınırım sızce hangısı daha mantıklı hangısını secmelıyım??...:e010:

Mr.Muhendis 26.05.2013 21:05

Alıntı:

combo092´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20426)
mrhaba arkdaslarım sızlere ufak bır sorum olacak ben gecen sene yanı 2012 yılında ercıyes unı. tarımsalbıyoteknolojı bolumunu kazanmıstım fakat bazı sorunlar nedenı ıle okulu ılk ayından bırakarak tekrardan sınava hazırlanmak zorunda kaldım suandada kafamda olusan bazı soru ısaretlerı var zooteknı okumayı dusunuyorum nede olsa hayvancılık oluyor brde ıs ılanlarına felan bakcak olursak azda degıl yanı ama aklımın bır ucundada bıyoteknolojı var.bıyoteknolojı secersem tekrardan suanda kayıtlı oldugum unı. devam etmek ıstemıyorum baska sehırde okumak ısterım.sızler bılen bır kısı olarak benı bu konuda yonlendırırsenız sevınırım sızce hangısı daha mantıklı hangısını secmelıyım??...:e010:

Merhaba,

İlgi alanınıza göre değişeceği için bizim direkt olarak yönlendirmemiz pek doğru olmaz. Her ikisinde de kendinizi yetiştirmenize göre iş durumu değişir. Geleceğin mesleği olarak gösterildiği için biyoteknoloji kimine daha ilgi çekici geliyor. Lâkin, bu durum mezun olduklarında işlerinin hazır olduğu anlamına gelmiyor. Onlardan önce tarımda bu işleri yapan tarlacılar, bahçeciler zaten vardı, hâlâ da var. Zootekni için de aynısı geçerli... Buradan mezun olduğunda hemen bir çiftlikte, işletmede, fabrikada iş bulacağını düşünenler oluyor. Öyle bir şey gerçek hayatta yok. Özetle, ilgi alanınıza en yakın hangisi ise onu seçin.

combo092 03.06.2013 20:36

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20427)
Merhaba,

İlgi alanınıza göre değişeceği için bizim direkt olarak yönlendirmemiz pek doğru olmaz. Her ikisinde de kendinizi yetiştirmenize göre iş durumu değişir. Geleceğin mesleği olarak gösterildiği için biyoteknoloji kimine daha ilgi çekici geliyor. Lâkin, bu durum mezun olduklarında işlerinin hazır olduğu anlamına gelmiyor. Onlardan önce tarımda bu işleri yapan tarlacılar, bahçeciler zaten vardı, hâlâ da var. Zootekni için de aynısı geçerli... Buradan mezun olduğunda hemen bir çiftlikte, işletmede, fabrikada iş bulacağını düşünenler oluyor. Öyle bir şey gerçek hayatta yok. Özetle, ilgi alanınıza en yakın hangisi ise onu seçin.

peki son olarak bırsey sormak ıstıyorum ercıyes üni. kaydımı ben daha sıldırmedım maglum ogrenım kredısı alıyorum kesılır dıye,okuldan kaydı sıldırmeden tercıh yapıp baska unıversıte gelırse herhangı bır sorun olmaz degılmı tercıh yaptıgımda baska uni. geldıgınde kaydı sıldırcem...:e010:

Mr.Muhendis 03.06.2013 21:42

Alıntı:

combo092´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20494)
peki son olarak bırsey sormak ıstıyorum ercıyes üni. kaydımı ben daha sıldırmedım maglum ogrenım kredısı alıyorum kesılır dıye,okuldan kaydı sıldırmeden tercıh yapıp baska unıversıte gelırse herhangı bır sorun olmaz degılmı tercıh yaptıgımda baska uni. geldıgınde kaydı sıldırcem...:e010:

Olmaz diye biliyorum. Yine de öğrenci işlerine ya da ÖSYM'ye sorun derim.

pınar şahin 25.06.2013 23:22

sitogenetik konusunda yapılan biyoteknolojik çalışmalar nelerdir ?

Mr.Muhendis 25.06.2013 23:30

Alıntı:

pınar şahin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20792)
sitogenetik konusunda yapılan biyoteknolojik çalışmalar nelerdir ?

Bu konuda yalnızca Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü hakkındaki sorulara yanıt veriyoruz. Yine de sorunuza cevap verecek olursak; YÖK'ün tez veritabanına bakmanızı öneririm.

Zamed 26.06.2013 01:58

Biyoteknolojik uygulamalarda uygulanan testler nelerdir ?

Yardımcı olursanız cok sevinirim

Mr.Muhendis 26.06.2013 08:20

Alıntı:

Zamed´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20795)
Biyoteknolojik uygulamalarda uygulanan testler nelerdir ?

Yardımcı olursanız cok sevinirim

Bir üstteki mesajımda da söylediğim gibi... Bu sorularınızı direkt olarak Tarımsal Biyoteknoloji bölümüne ya da Tarımsal Sorular bölümüne konu açarak sormalısınız.

ibrahimsamet 05.07.2013 21:03

Arkadaşlar mrb ben ziraatçi değilim burada bulunma nedenim size lys tercihleri konusunda danışmak. ben biyoloji mezunuyum yüksek lisansımı bitirdim şuan doktora öğrencisiyim ve sizinde bildiğiniz gibi biyoloji bölümlerine artık asistan alınmıyo bu yuzden acıkta kalmıs bulunuyoruz arkadaslarımla bırlıkte bende bu sene bı delılık yapıp sınava gırdım ve zıraat muhendıslıgı cok rahat gelıyo hatta ınsaat veterınet jeolojı falanda gelıyor ama ben derslerden muaf olabılmek ıcın zıraat tercıhı yapmayı dusunuyorum ve oncelıgım su an tarımsal bıyoteknolojı gorunuyor. sormak ıstedıgım bu bolumun kpss ataması oldu mu? olduysa kac puanla? ben 1 haftadır neti parçaladım puana dair bişey yok çanakkale üniversitesinin mezun verdığını duydum ama herhangı bı mezununa ulasamadım heralde nette sadece tarımsal bıyoteknolojı mezunları yok ve kımsenın bılgısıde yok kpss tercıh kılavuzlarına bakıyorum 9106 numaralı kodla gecıyo bolum ama ataması yok. farkındayım basınızı agrıttım ama ben bı yonlendırme ıstıyorum bu bolumle alakalı kım ne bılıyosa yazarsa sevınırım ben oncekı yorumları yaklasık 4 defa okudum bana yenı bılgıler lazım :) saygılarımla :)

Mr.Muhendis 05.07.2013 21:50

Alıntı:

ibrahimsamet´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20929)
Arkadaşlar mrb ben ziraatçi değilim burada bulunma nedenim size lys tercihleri konusunda danışmak. ben biyoloji mezunuyum yüksek lisansımı bitirdim şuan doktora öğrencisiyim ve sizinde bildiğiniz gibi biyoloji bölümlerine artık asistan alınmıyo bu yuzden acıkta kalmıs bulunuyoruz arkadaslarımla bırlıkte bende bu sene bı delılık yapıp sınava gırdım ve zıraat muhendıslıgı cok rahat gelıyo hatta ınsaat veterınet jeolojı falanda gelıyor ama ben derslerden muaf olabılmek ıcın zıraat tercıhı yapmayı dusunuyorum ve oncelıgım su an tarımsal bıyoteknolojı gorunuyor. sormak ıstedıgım bu bolumun kpss ataması oldu mu? olduysa kac puanla? ben 1 haftadır neti parçaladım puana dair bişey yok çanakkale üniversitesinin mezun verdığını duydum ama herhangı bı mezununa ulasamadım heralde nette sadece tarımsal bıyoteknolojı mezunları yok ve kımsenın bılgısıde yok kpss tercıh kılavuzlarına bakıyorum 9106 numaralı kodla gecıyo bolum ama ataması yok. farkındayım basınızı agrıttım ama ben bı yonlendırme ıstıyorum bu bolumle alakalı kım ne bılıyosa yazarsa sevınırım ben oncekı yorumları yaklasık 4 defa okudum bana yenı bılgıler lazım :) saygılarımla :)

Merhaba,

9106 programın kodu... Kılavuzda arama yaparken program koduna denk gelen nitelik koduna bakmalısınız. Tarımsal Biyoteknoloji için nitelik kodu 4854'tür.

KPSS 2013/1 Yerleştirme En Küçük ve En Büyük Puanlar konusundan kontenjanlara ve puanlara bakabilirsiniz. Öncelikle kılavuzdan nitelik kodunu arayıp kurumların kodlarını (soldan en başta olan) kaydedin. Daha sonra yerleştirme puanlarının olduğu diğer dosyayı açarak bu kodları arayın ve kaç puanla yerleştiklerine bakın. Ancak, belirtilen kurumlara diğer bölümlerden de tercihler yapılabildiği için orada çıkan puanın tarımsal biyoteknoloji bölümü mezunlarına ait olup olmadığını bilmek mümkün değil.

KPSS'yle yerleşmek için ortalama 80+ puan almalısınız.

ibrahimsamet 06.07.2013 15:00

Sevgili admin...
80+ alacak olsam zaten bıyolog olarak atanırım ve bosuna bu bolumu okumam... neden dıger bolumlerde 67 ıle atama varda bunu boyle soyledınız? gozumuzu korkutmayın lutfen...
Alıntı:

Merhaba,

9106 programın kodu... Kılavuzda arama yaparken program koduna denk gelen nitelik koduna bakmalısınız. Tarımsal Biyoteknoloji için nitelik kodu 4854'tür.

KPSS 2013/1 Yerleştirme En Küçük ve En Büyük Puanlar konusundan kontenjanlara ve puanlara bakabilirsiniz. Öncelikle kılavuzdan nitelik kodunu arayıp kurumların kodlarını (soldan en başta olan) kaydedin. Daha sonra yerleştirme puanlarının olduğu diğer dosyayı açarak bu kodları arayın ve kaç puanla yerleştiklerine bakın. Ancak, belirtilen kurumlara diğer bölümlerden de tercihler yapılabildiği için orada çıkan puanın tarımsal biyoteknoloji bölümü mezunlarına ait olup olmadığını bilmek mümkün değil.

KPSS'yle yerleşmek için ortalama 80+ puan almalısınız.

Kaynak: http://www.ziraatciyiz.biz/tarimsal-...#ixzz2YGYPx7z8

Mr.Muhendis 06.07.2013 16:38

Alıntı:

ibrahimsamet´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20933)
Sevgili admin...
80+ alacak olsam zaten bıyolog olarak atanırım ve bosuna bu bolumu okumam... neden dıger bolumlerde 67 ıle atama varda bunu boyle soyledınız? gozumuzu korkutmayın lutfen...

Göz korkutmak değil, maalesef gerçek bu. Önceki yıllarda düşük puanla da atama olurken, son dönemlerde puanlar hep yükseldi. Puan listesini tam incelemedim ama bizde 60'larla atanan olmamış sanırım. Siz baktıysanız en düşük kaçla giren olmuş ?

ibrahimsamet 09.07.2013 00:29

Alıntı:

Göz korkutmak değil, maalesef gerçek bu. Önceki yıllarda düşük puanla da atama olurken, son dönemlerde puanlar hep yükseldi. Puan listesini tam incelemedim ama bizde 60'larla atanan olmamış sanırım. Siz baktıysanız en düşük kaçla giren olmuş ?

Kaynak: http://www.ziraatciyiz.biz/tarimsal-...#ixzz2YUYB6ORd
benım gordugum kadarıyla 78 küsürlerle en dusuk atama ve zaten tarımsal bıyoteknolojı mezunu 6 kısı atanabılmıs yanlıs bılmıyosam sadece 1 unıversıte mezun verdı be nerden bakarsanız en az 30 kısıden bahsedıyoruz... ve sayın admın bu rakamları bılmemende gozumden kacmadı bak yarın ben zıraatı verır su bolume yerlesecem o zaman alırım bu sayfanın admınlıgını soylıyım bız arastırıp paylasmazsak kım cevap bulabılır kı bu forumda :) iyi çalışmalar iyi geceler

Mr.Muhendis 09.07.2013 08:29

Alıntı:

ibrahimsamet´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20991)
benım gordugum kadarıyla 78 küsürlerle en dusuk atama ve zaten tarımsal bıyoteknolojı mezunu 6 kısı atanabılmıs yanlıs bılmıyosam sadece 1 unıversıte mezun verdı be nerden bakarsanız en az 30 kısıden bahsedıyoruz... ve sayın admın bu rakamları bılmemende gozumden kacmadı bak yarın ben zıraatı verır su bolume yerlesecem o zaman alırım bu sayfanın admınlıgını soylıyım bız arastırıp paylasmazsak kım cevap bulabılır kı bu forumda :) iyi çalışmalar iyi geceler

2009 yılında ilk olarak Atatürk Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde bu bölüme öğrenci alımı gerçekleştirildi. En fazla 90 kişi...

Çalıştığım için uzun zamandır detaylı incelemelere vaktim olmuyor. Bu işleri artık okuyan arkadaşlara bıraktım. Onlar kendileri için inceleyecekler, sonra da faydalı olması için diğer arkadaşlarıyla paylaşacaklar. Böylece siteyi bir gün onlara bile bırakabilirim. :)

İyi günler.

ibrahimsamet 09.07.2013 17:44

tamam adminciğim aldım ben msjı :D bu arada tarımsal bıyoteknolojıdende vazgectım baya bı arastırdım yardımlarınız ıcın tskler :D

1234112 11.07.2013 03:21

6 kişi atandı dediniz nerde yazıyo devlete alım daha konusuluyo biyoteknolojinin

ibrahimsamet 12.07.2013 02:05

Alıntı:

6 kişi atandı dediniz nerde yazıyo devlete alım daha konusuluyo biyoteknolojinin

Kaynak: http://www.ziraatciyiz.biz/tarimsal-...#ixzz2YmUOTS94
sayın hocam son kpss atamalrında ben kendım bızzat saydım sızde bakabılırsınız

Mr.Muhendis 12.07.2013 08:43

Alıntı:

ibrahimsamet´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21013)
sayın hocam son kpss atamalrında ben kendım bızzat saydım sızde bakabılırsınız

Yerleşenlerin bölümleri nerede yazıyor ? Mesela, tarımsal biyoteknolojiye ait 4854 nitelik kodunu arayalım. Onunla birlikte 7 tane daha nitelik kodu çıkıyor.

http://i.imgur.com/SvP2Yhj.gif

Daha sonra ÖSYM KODUNU kopyalayıp puan tablosunda arayalım. 1 kişinin 88,46 puanla yerleştiğini görüyoruz. Kişi 8 nitelik kodundan hangisiyle yerleşti, hangi bölüm mezunu kazandı nerede yazıyor ?

http://i.imgur.com/PizH1Xn.gif

Bu şekilde bölüm bazında bir bilgi varsa diğer bölümleri de çıkarıp not alalım.

güllllll. 13.07.2013 20:04

bu sene tarımsal biyoteknoloji kaç bindeyle alır sizce

Mr.Muhendis 13.07.2013 21:49

Alıntı:

güllllll.´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21034)
bu sene tarımsal biyoteknoloji kaç bindeyle alır sizce

Kesin bir şey söylemek çok zor. Önceki yıllara bakarak bir fikir edinebilirsiniz.

güllllll. 13.07.2013 22:42

peki ama mesela namık kemal veya bir başka üni genelinin ösym kılavuzunda başarı sırası boş bu bölümde neye göre tercih yapılabilir

Mr.Muhendis 13.07.2013 23:09

Alıntı:

güllllll.´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21036)
peki ama mesela namık kemal veya bir başka üni genelinin ösym kılavuzunda başarı sırası boş bu bölümde neye göre tercih yapılabilir

Kontenjanı dolmayan ya da yeni açılanları istediğiniz sıraya yazabilirsiniz. Hangisini kaçıncı sırada istiyorsanız ona göre yazın.

güllllll. 13.07.2013 23:37

bende öyle düşünmüştüm problem olur diye korkuyodum ama yazcam teşekkür ederim

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 22:16