Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Zootekni (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Zootekni Bölümünün Tanıtımı (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=4628)

combo092 13.05.2013 13:27

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20185)
Diş hekimliği fakültesi, biyoteknoloji merkezi vs. tarafından giderseniz uygulama alanlarını görebilirsiniz. Dersliklerin hemen yanında, yakınında ahır olur mu ? :)

zootekni okurken yandal olarak veteriner fakultesınde ogrenım gorebılırmıyız??:confused:

Mr.Muhendis 13.05.2013 14:53

Alıntı:

combo092´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20285)
zootekni okurken yandal olarak veteriner fakultesınde ogrenım gorebılırmıyız??:confused:

İlgili üniversitenin yandalla ilgili olan yönetmeliğine bakmanız gerekiyor.

bonita 30.05.2013 14:53

Merhaba bende bu sene unv sınavlarına hazırlanıyorum lise son sınıftayım fakat buyuk bir sorun var gibi :) bölümüm sözel 9. sınıfta biyolojim guzeldi cunku doğayı hayvanları hayvan yetiştirmeyi bitki yetiştirmeyi haddinden cok seviyorum... fakat kimyadan hiç anlamıyordum şöyleki hocanın anlattıgı herseyı soel olarak aklımda tutabılıyodum ama formüllere gelince iş orda kopuyodu :) sorum şu olucak bu bölümü okuyan arkadaslarıma hiç sözel bölümden geleni gördünüzmü bu olabılırmı puan tutuyosa bıyolojim iyi kimyadan sözelim iyi. bu bolumun dersleri lise kimyasına benziyomu yani? formul falan varmı? ben cok sevıyorum bu bölümü eger böyle birsey olursa safaride bile çalışabilirim... :D

Mr.Muhendis 30.05.2013 16:17

Alıntı:

bonita´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20464)
Merhaba bende bu sene unv sınavlarına hazırlanıyorum lise son sınıftayım fakat buyuk bir sorun var gibi :) bölümüm sözel 9. sınıfta biyolojim guzeldi cunku doğayı hayvanları hayvan yetiştirmeyi bitki yetiştirmeyi haddinden cok seviyorum... fakat kimyadan hiç anlamıyordum şöyleki hocanın anlattıgı herseyı soel olarak aklımda tutabılıyodum ama formüllere gelince iş orda kopuyodu :) sorum şu olucak bu bölümü okuyan arkadaslarıma hiç sözel bölümden geleni gördünüzmü bu olabılırmı puan tutuyosa bıyolojim iyi kimyadan sözelim iyi. bu bolumun dersleri lise kimyasına benziyomu yani? formul falan varmı? ben cok sevıyorum bu bölümü eger böyle birsey olursa safaride bile çalışabilirim... :D

Merhaba,

Sözelden geleni ben duymadım ama katsayı farkı kaldırıldıktan sonra illa ki gelenler olmuştur. Derinlemesine bir kimya bilgisi gerekmiyor. Aklınızdaki tek soru işareti kimya ise tercih edin derim. Onu da bir şekilde çalışarak halledebilirsiniz. Önemli olan sevdiğiniz bölümde okumak ve o mesleği icra etmek.

bonita 30.05.2013 20:43

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20465)
Merhaba,

Sözelden geleni ben duymadım ama katsayı farkı kaldırıldıktan sonra illa ki gelenler olmuştur. Derinlemesine bir kimya bilgisi gerekmiyor. Aklınızdaki tek soru işareti kimya ise tercih edin derim. Onu da bir şekilde çalışarak halledebilirsiniz. Önemli olan sevdiğiniz bölümde okumak ve o mesleği icra etmek.

Teşekkür ederim lys 1 ede giricem insallah 2-3 tane matematik yapabilirim :c066:

organik memo 31.05.2013 01:55

Alıntı:

bonita´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20466)
Teşekkür ederim lys 1 ede giricem insallah 2-3 tane matematik yapabilirim :c066:

Hakkinizda hayirli ve guzel olani diliyorum. Basarilar dilerim.

bonita 31.05.2013 03:03

Alıntı:

organik memo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20467)
Hakkinizda hayirli ve guzel olani diliyorum. Basarilar dilerim.

Teşekkür ederim :c066:

organik memo 31.05.2013 15:18

Rica Ederim :)

combo092 14.06.2013 01:45

mrhaba arkadaslar sızlere bır sorum olacak zooteknı kendı ıcınde 3e ayrılıyormus dogrumu eger oyle ıse hangı yıl acılıyor?Bu konuda bılgı verebılırmısınız bılen arkadaslar...:e010:

Mr.Muhendis 14.06.2013 07:00

Alıntı:

combo092´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20609)
mrhaba arkadaslar sızlere bır sorum olacak zooteknı kendı ıcınde 3e ayrılıyormus dogrumu eger oyle ıse hangı yıl acılıyor?Bu konuda bılgı verebılırmısınız bılen arkadaslar...:e010:

Merhaba,

Lisans programı olarak ayrılmıyor. Lisansüstü eğitime devam ederseniz seçeceğiniz bir anabilim dalında devam edersiniz. Örneğin; Zootekni lisans programından mezun olursunuz. Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı'nda lisansüstü eğitime devam edersiniz.

zooteknic 14.06.2013 16:24

Sevgili öğrenciler her ne kadar zooteknist mesleği her türlü hayvanla ilgilenir densede bunlar hikayeden ibarettir.Zootekni bölümü hiçbir yasal hakkı olmayan veterinerlerle rekabete giremeyen hatta veterinerlerin kapsama sahasında ezilen bir meslektir.Bir yumurtanın tazemi bayatmı olduğunu belirlemeye yetkisi olmayan bir meslektir.Zooteknistim ama bugün olsa böyle bir mesleği seçmek çok büyük bir yanlıştır.Hayvancılığa merakınız varsa başka bir mesleği seçin.Avrupada zaten böyle bir meslek yok.zootekni -veterinerlik bölümüdür.Zootekni bölümlerinin bu ülkede daha 3 fırın ekmek yemesi gerekir.Bu öğrencilere mesleğe yazık yetkisiz ve güçsüz zayıf .

---------- Mesaj eklendi (16:15) ---------- Önceki mesaj (16:09) ----------

zooeknini yandalı vetrinerlik .yoktur.En azından bu yıla kadar yoktu belki 10- 15 yıl sonra olacak.Kesinlikle olması gerekir.

---------- Mesaj eklendi (16:24) ---------- Önceki mesaj (16:15) ----------

:e010:
Alıntı:

engineer girl´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 7868)
Arkadaslar ben Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fak. Zooteki Bölümü öğrencısıyım. Bölümümüz çok güzel. Gerek çalışma imkanları gerekse iş olanakları çok iyi durumda. Hayvanları,dogayı,ziraatı seven kişiler için ideal bir bölüm. Eğer hayvan beslemeyi-üretmeyi seviyorsanız, hayvansal üretimde ben de varım diyorsanız;

İşte size en ideal bölüm...

Hayvan besleyecem köye dönecem diyorsan okul okumaya gerek yok git besle derim.Branşının görev ve yetkileri nedir?Biliyorsan söyleyin.Öyle hayvan severim hayvan beslerim deyipte zooteknist olunmaz.Ha varsa babanın 500 baş sığırı 3000 dönüm arazisi sözüm yok.

combo092 14.06.2013 19:17

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20610)
Merhaba,

Lisans programı olarak ayrılmıyor. Lisansüstü eğitime devam ederseniz seçeceğiniz bir anabilim dalında devam edersiniz. Örneğin; Zootekni lisans programından mezun olursunuz. Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı'nda lisansüstü eğitime devam edersiniz.

Nette zooteknı ıle ılgılı kısımları arastırırken bır yerde zooteknı okuyan kısıler ısterlerse veterınerlık fakultelerınden dogum yaptırmaya yonelık sertıfıka veya dıploma alabılırler dıye yazıyordu bu dogrumu eger oyle ıse bu konuda sertıfıka veya dıplama almak ıcın ne yapmak gerekıyor....

Mr.Muhendis 14.06.2013 19:39

Alıntı:

combo092´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20622)
Nette zooteknı ıle ılgılı kısımları arastırırken bır yerde zooteknı okuyan kısıler ısterlerse veterınerlık fakultelerınden dogum yaptırmaya yonelık sertıfıka veya dıploma alabılırler dıye yazıyordu bu dogrumu eger oyle ıse bu konuda sertıfıka veya dıplama almak ıcın ne yapmak gerekıyor....

Şartlara bakarsınız, size uyuyorsa katılırsınız ve sertifika alırsınız. Diploma derken de büyük olasılık sertifikayı kastetmişlerdir. Bahsettikleri veteriner hekimlik diploması ise kaynak (kanun, yönetmelik vs) göstersinler. Çift anadal, yandal vs. haricinde "istemeyle" diploma vermezler.

combo092 21.06.2013 00:49

Alıntı:

engineer girl´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 7868)
Arkadaslar ben Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fak. Zooteki Bölümü öğrencısıyım. Bölümümüz çok güzel. Gerek çalışma imkanları gerekse iş olanakları çok iyi durumda. Hayvanları,dogayı,ziraatı seven kişiler için ideal bir bölüm. Eğer hayvan beslemeyi-üretmeyi seviyorsanız, hayvansal üretimde ben de varım diyorsanız;

İşte size en ideal bölüm...

mrhba arkadasım forumun bu bolumunde gezerken senın 19 mayıs unı. okudugunu soyledıgını gorunce sana bazı sorular sormak ıstedım cvplarsan sevınırım sımdı gelelım ılk soruma:)bende bu sene 19 mayıs unı.zooteknı okumayı dusunuyorum sen orda okuyan bırısı olarak bana okul hakkında sehır hakkında ıklımı olsun herseyını en ınce ayrıntısına kadar anlatabılırmısın?ozellıkle bolumu okurken fakultenın kampus ıcındemı oldugunu sonrasında lab veya uygulamalı dersler ıcın nerelere gıtmek gerektıgını yazarsan sevınırım sımdıden tskkurler:a082:

engineer girl 21.06.2013 22:29

Alıntı:

combo092´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20689)
mrhba arkadasım forumun bu bolumunde gezerken senın 19 mayıs unı. okudugunu soyledıgını gorunce sana bazı sorular sormak ıstedım cvplarsan sevınırım sımdı gelelım ılk soruma:)bende bu sene 19 mayıs unı.zooteknı okumayı dusunuyorum sen orda okuyan bırısı olarak bana okul hakkında sehır hakkında ıklımı olsun herseyını en ınce ayrıntısına kadar anlatabılırmısın?ozellıkle bolumu okurken fakultenın kampus ıcındemı oldugunu sonrasında lab veya uygulamalı dersler ıcın nerelere gıtmek gerektıgını yazarsan sevınırım sımdıden tskkurler:a082:

Merhabalar;

Anladığım kadarıyla adanadasınız. Samsun, karadenizin incisi niteliğinde gayet gelişmiş ve gelişmekte olan bir yer. iklimi tipik karadeniz iklimi yeni yaz-kış nemlidir. bol yağış alır. Yazları gayet sıcak ve nemlidir.

Zootekni Bölümü, Ondokuz Mayıs Üniv.nin Ziraat Fakültesi'nin en güzide bölümleri arasındadır. Fakültemizdede 9 adet bölüm var. Daha öncelerden belirttiğim gibi hayvancılığa ilgin varsa, üretmeyi seviyorsan çok güzel bir bölüm. dersler fakülte içinde görülür, labaratuarlar da fakülte içinde bulunuyor. Zootekni bölümüne ait hayvancılık ünitesi ve arıcılık sahası var. bunlar da fakülteye yakın, yürünerek çok rahat gidip-gelinebilir. teorik dersler dersliklerde, lab. dersleri ilgili labaratuarlarda, pratik-uygulama dersleri de hayvancılık ünitesinde yapılıyor.

combo092 23.06.2013 00:09

Alıntı:

engineer girl´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20699)
Merhabalar;

Anladığım kadarıyla adanadasınız. Samsun, karadenizin incisi niteliğinde gayet gelişmiş ve gelişmekte olan bir yer. iklimi tipik karadeniz iklimi yeni yaz-kış nemlidir. bol yağış alır. Yazları gayet sıcak ve nemlidir.

Zootekni Bölümü, Ondokuz Mayıs Üniv.nin Ziraat Fakültesi'nin en güzide bölümleri arasındadır. Fakültemizdede 9 adet bölüm var. Daha öncelerden belirttiğim gibi hayvancılığa ilgin varsa, üretmeyi seviyorsan çok güzel bir bölüm. dersler fakülte içinde görülür, labaratuarlar da fakülte içinde bulunuyor. Zootekni bölümüne ait hayvancılık ünitesi ve arıcılık sahası var. bunlar da fakülteye yakın, yürünerek çok rahat gidip-gelinebilir. teorik dersler dersliklerde, lab. dersleri ilgili labaratuarlarda, pratik-uygulama dersleri de hayvancılık ünitesinde yapılıyor.

arkadasım anladıgım kadar ıle butun hersey kampus ıcınde bulunuyor:a082: pekı bana konakla kısmından bahsedebılırmısın yurtlar nasıl ortalam donemklık ne kadar? kalacak yer sıkıntısı olurmu?:img-yes:

combo092 01.07.2013 14:20

2012-2013 yılının osym tarafından yayınlanan tercıh klavuzunu nerden bulabılırım..

Mr.Muhendis 01.07.2013 14:55

Alıntı:

combo092´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20861)
2012-2013 yılının osym tarafından yayınlanan tercıh klavuzunu nerden bulabılırım..

Sayfanın üstündeki önemli duyurular başlığı altında yer alıyor.

combo092 02.07.2013 01:08

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20862)
Sayfanın üstündeki önemli duyurular başlığı altında yer alıyor.

k.bakma arkadasım maglum sınav acıklandı kafa ucuk oldugundan sayfanın basındakı kocaman kısmı nasıl olduysa artık goremedım.:c062:

combo092 03.07.2013 00:28

üniversiteden kayıt sıldırme...

arkadaslar yakın bır zmanda tercıh yapacam terch sonucuna gorede sımdıkı kayıtlı oldugum unı.kaydımı sıldırcem fakat bu konuda hıc bır bılgım yok bılgısı olan arkadaslar bana bu konuda yardımcı olabılırmı??:)

Mr.Muhendis 03.07.2013 08:13

Alıntı:

combo092´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20883)
arkadaslar yakın bır zmanda tercıh yapacam terch sonucuna gorede sımdıkı kayıtlı oldugum unı.kaydımı sıldırcem fakat bu konuda hıc bır bılgım yok bılgısı olan arkadaslar bana bu konuda yardımcı olabılırmı??:)

Tercihler belli olduğunda kaydınızı sildirip, diğer tarafa kaydınızı yaptırırsınız. Üniversiteye özel prosedürü öğrenci işlerini arayarak öğrenebilirsiniz.

combo092 04.07.2013 00:35

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20884)
Tercihler belli olduğunda kaydınızı sildirip, diğer tarafa kaydınızı yaptırırsınız. Üniversiteye özel prosedürü öğrenci işlerini arayarak öğrenebilirsiniz.

pekı cok uzun suruyormu ksyıt sıldırme bırde benım ogrencı kartım yok yanı okuldan almadan okulu bırakıp sınava tekrar hazırlandım bu konuda ne yapmam gerekıyor sorun cıkarmı?:e010:

Mr.Muhendis 04.07.2013 04:49

Alıntı:

combo092´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20891)
pekı cok uzun suruyormu ksyıt sıldırme bırde benım ogrencı kartım yok yanı okuldan almadan okulu bırakıp sınava tekrar hazırlandım bu konuda ne yapmam gerekıyor sorun cıkarmı?:e010:

Devlet dairesinde normal bir islem için beklenen süre kadar... Kayıt sildirince ya da mezun olunca (yani öğrenim hayatı bitince) öğrenci kimliğini geri isterler. Siz almadım dersiniz. Ya tamam derler ya da kayıp gibi işlem yapar ücret isterler.

Mr.Muhendis 07.07.2013 11:14

2013-2014 yılı itibariyle Zootekni Bölümü bulunan toplam 21 üniversite bulunmaktadır. Bunlardan 12 tanesi 2012 yılında kontenjanları dolduramamış, 3 tanesi ise önümüzdeki dönem için öğrenci alımına başlamıştır.

Kontenjanlarını dolduramayan üniversiteler: Adnan Menderes, Atatürk, Çanakkale Onsekiz Mart, Çukurova, Erciyes, Gaziosmanpaşa, Harran, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Mustafa Kemal, Namık Kemal, Ondokuzmayıs ve Süleyman Demirel Üniversiteleri

Yeni açılan üniversiteler: Ahi Evran, Uşak ve Ordu Üniversiteleri

aday 16.07.2013 02:43

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20958)
2013-2014 yılı itibariyle Zootekni Bölümü bulunan toplam 21 üniversite bulunmaktadır. Bunlardan 12 tanesi 2012 yılında kontenjanları dolduramamış, 3 tanesi ise önümüzdeki dönem için öğrenci alımına başlamıştır.

Kontenjanlarını dolduramayan üniversiteler: Adnan Menderes, Atatürk, Çanakkale Onsekiz Mart, Çukurova, Erciyes, Gaziosmanpaşa, Harran, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Mustafa Kemal, Namık Kemal, Ondokuzmayıs ve Süleyman Demirel Üniversiteleri

Yeni açılan üniversiteler: Ahi Evran, Uşak ve Ordu Üniversiteleri

Bu üniversitelerden hangisini önerirsiniz ?

Orta halli bir üniversite kazansam da işe yarar mı ? Yoksa Adana, Ankara gibi yerlerden mi mezun olmak gerekir ?

Mr.Muhendis 16.07.2013 08:30

Alıntı:

aday´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21057)

Orta halli bir üniversite kazansam da işe yarar mı ? Yoksa Adana, Ankara gibi yerlerden mi mezun olmak gerekir ?

Köklü üniversiteler kimi zaman avantaj iken, kimi zaman da dezavantaj olabiliyor. Yine de önceliğinizi bu üniversitelere vermenizi tavsiye ederim. Zira uygulama alanları bakımından daha iyi konumda oluyorlar.

Ahmetk79 22.07.2013 02:30

Selamun Aleyküm arkadaşlar,bu sene nasipse Zootekni bölümünü tercih ettim.bir iki sorum olacak daha önce İktisat bitirdim acaba ders muafiyeti olurmu(T.dili,İngilizce,Matematik falan)gördüğüm derslerden muafiyet olurmu.şimdiden teşekkürler.

Mr.Muhendis 22.07.2013 02:43

Alıntı:

Ahmetk79´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21141)
Selamun Aleyküm arkadaşlar,bu sene nasipse Zootekni bölümünü tercih ettim.bir iki sorum olacak daha önce İktisat bitirdim acaba ders muafiyeti olurmu(T.dili,İngilizce,Matematik falan)gördüğüm derslerden muafiyet olurmu.şimdiden teşekkürler.

a.s

Müfredat uyumlu ise sayılabilir. Gittiğinizde öğrenci işlerinden daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

DHeMLy-CHaY 22.07.2013 13:53

Alıntı:

aday´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21057)

orta halli bir üniversite size çok bir şey katmaz. bu konu da öncü üniversiteleri tercih etmenizi tavsiye ederim.

combo092 23.07.2013 13:11

Alıntı:

DHeMLy-CHaY´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21151)
orta halli bir üniversite size çok bir şey katmaz. bu konu da öncü üniversiteleri tercih etmenizi tavsiye ederim.

orta hallı derken o kadar fark edıyormu bu bolumde unıversıte?ben tercıhte sıralama olarak ege-ankara-uludag-eskısehır-adana-samsun dıye yazmıstım bunlardan herhangı bırısı orta hallı oluyormu?yanı ılerde bıtırınce sorun cıkarmı?:confused:

DHeMLy-CHaY 26.07.2013 00:27

Alıntı:

combo092´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21161)
orta hallı derken o kadar fark edıyormu bu bolumde unıversıte?ben tercıhte sıralama olarak ege-ankara-uludag-eskısehır-adana-samsun dıye yazmıstım bunlardan herhangı bırısı orta hallı oluyormu?yanı ılerde bıtırınce sorun cıkarmı?:confused:

hangisi geldi ?

combo092 26.07.2013 00:42

tercıhler acıklandı ılk ben yazım ıstedım çukurova üniversitesi ziraat fakültesi zootekni:a070:

---------- Mesaj eklendi (00:42) ---------- Önceki mesaj (00:28) ----------

arkadaslar çukurova üniversitesi geldı sırf tercıhde yazmamın amacı memleketım olmasıydı bana egıtımı nasıl uygulamalı derslerın nerede oldugunu felan bılen arkadas varsa soyleyebıllırmı?:e010:

sımdıden tskkrler...

aday 26.07.2013 02:59

Akdeniz Üniversitesi Zootekni bölümü :)

Mr.Muhendis 26.07.2013 03:39

Alıntı:

combo092´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21184)
tercıhler acıklandı ılk ben yazım ıstedım çukurova üniversitesi ziraat fakültesi zootekni:a070:

arkadaslar çukurova üniversitesi geldı sırf tercıhde yazmamın amacı memleketım olmasıydı bana egıtımı nasıl uygulamalı derslerın nerede oldugunu felan bılen arkadas varsa soyleyebıllırmı?:e010:

sımdıden tskkrler...

Kampüs içerisinde uygulama için yeterince imkan vardır. Tebrikler.

Alıntı:

aday´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21188)

Tebrikler.

Ahmetk79 26.07.2013 19:11

Osman Gazi Zootekni geldi arkadaşlar,Üniversitenin imkanları nasıl acaba? burayı kazananlarla irtibata geçelim.

combo092 26.07.2013 22:21

Alıntı:

Ahmetk79´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21215)
Osman Gazi Zootekni geldi arkadaşlar,Üniversitenin imkanları nasıl acaba? burayı kazananlarla irtibata geçelim.

2 puanla kactı benım eskısehır hayırlı olsun kardes...:)

DHeMLy-CHaY 26.07.2013 23:44

Alıntı:

aday´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21188)

tebrikler
nihat özen hocamızla mutluluklar dilerim :img-yes:

bölümü kazanan herkesi tebrik ederim , tüm dersler bir yana arkadaşlar gelecekte iş bulmanız için yem ve rasyon üzerine çalışmanızı tavsiye ederim.

Mr.Muhendis 27.07.2013 01:51

Alıntı:

Ahmetk79´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21215)

Eskişehir'i öğrenci şehri diye öve öve bitiremiyorlar. Bölüm imkanları da iyiyse sizi güzel 4 yıl bekliyor demektir. Hayırlı olsun.

gkhn1907 27.07.2013 05:54

Adnan Menderes Zootekni hadi bakalım :)

Mr.Muhendis 27.07.2013 09:13

Alıntı:

gkhn1907´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21223)
Adnan Menderes Zootekni hadi bakalım :)

Hayırlı olsun.

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 03:46