![]() |
Iyi günler ben bu yil bayilik sinavina ilk defa girecegim daha onceden girmis arkadaslar nasil bi calisma stratejisi onerirsiniz???
|
Alıntı:
Sitede daha önce açılmış konulara bakabilirsiniz. |
Sınav başvuru tarihi hakkında kesin bilgi varmı
|
Alıntı:
|
Her sene olan sınav iki senedir neden olmuyor acaba ? Bi bilginiz veya düşünceniz var mi ?
|
Alıntı:
|
yapsınlar artık bu sınavı , ne olacak bu boyle , biz giricez diye sınav olmuyorr.
|
Zirai ilaç bayilik belgesini kazananlar
Arkadaşlar bkü sınavını kazanan arkadaşlar var mi aramızda nasıl bir çalışma izlemişler yöntem tavsiye edebilir misiniz ?
Bu arada bakanlığı aradım sınav 10 15 gün içinde belli olacakmış ve muhtemelen aralık ayında yapılacak :e010: |
Yaklaşık 1.5 ay öncesinde cimere yazi yazdım sinav ne zaman olucak bilgi almak istiyorum diye. Bugün cevap geldi. 2019 yılında sınavın yapılması planlandığını söylediler. 3 ay oncesinde bakanlıkça duyurulurmuş.
|
Sayın admin bkü sınavına çalışacaklar için whatsapp grubu kurabilirmisiniz ? Ordan soru paylaşma vs. Gibi kendimizi güncel tutalım linki burada paylaşın burdan girelim gruba
|
Alıntı:
Sınav dönemi yaklaşırken Facebook sayfamız üzerinden bu işlemi yapıyoruz. Haricen bir uygulamaya gerek olmadığını düşünüyorum. |
merhaba bn acıköğretim tarım okuyorum fitapolojı ve entomolojı derslerim var bnmde girme hakkım varmı
|
Alıntı:
Evet. |
Ne zaman açacaklar bu sınavı arıyoruz bu sene planlıyoruz demeken başka bişey demiyorlar illallah ettik artık lanet olsun açacağınız sınava
|
Bu sınavı yapmayacaklar mı acaba, şüphelenmeye başladım..
|
Alıntı:
|
|
Alıntı:
|
sınav tarihi ekim diyor ama hala acıklanmadı mı yani gelecek sene için bir daha yapılır mı bilgisi olan var mı ?
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar sınavın en az 3 ay önceden bildirilmesi hükmü kesin mi?Yoksa aniden sınav tarihi açıklanabilir mi?Ona göre çalışma temposunu ayarlayacağım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sınavın ne zaman yapılacağı hakkında bir bilgisi olan yok mu ?
|
Alıntı:
Galiba yok :confused: |
Alıntı:
|
Hiç bir yerde cevap bulamadım!
Pamukkale üniversitesi Organik Tarım İşletmeciliği bölümü mezunuyum. Bölümüm 4 yıllık lisans olup şuan mezun olmuş biriyim.
Görmüş olduğum dersler içinde ''Bitki koruma ve biyolojik mücadele, Gübreler ve gübreleme, Tarımda ilaç kimyası, Bitki fizyolojisi'' gibi dersler vardır. Zirai ilaç bayilik sınavına girebilir miyim bu dersleri verip mezun olduğum için? Hiç bir yerde net bi cevap bulamadım. |
Alıntı:
|
Sadece bitki koruma mezunu mu yapabiliyor bu başvuruyu?
Bahçe bitkileri ve tarla bitkileri mezunu da bu sınava girebilir mi?
|
Alıntı:
|
Bir ilaç bayiliği açmak veya bayilikte çalışmak istiyorum yaşım 23 hangi bölümü önerirsiniz? Yaş olarak bu iş için çok mu geç kaldım sizce? Kendi fikirlerinizi de katarak cevaplarsanız sevinirim?
|
Alıntı:
Üniversite deneyimi de yaşamak isterseniz köklü fakültelerden birini tercih etmeniz yararınıza olur. Bölüm olarak tarla, bahçe, bitki koruma, zootekni... İlgi alanınıza göre tercih yapmanız iyi olur. Sadece diploma olsun derseniz AÖF'ün önlisans Tarım programını okuyabilirsiniz. Müfredat değişikliği olmazsa bitki sağlığı dersleri alıyorlar. Evde çalışır, sadece sınavlara girersiniz. Düzenli çalışmayla 2 yılda rahatlıkla bitirilebilir. |
Konya da çocukluktan bu yana çiftçilikle uğraşıyorum bölgem de genellikle şeker pancarı havuç hububat olarak arpa, buğday, mısır kuş yemi vs ürünler yetiştiriliyor. İlaç veya tohum iş alanlarında de çalışabilmem için takriben ne kadar tecrübe sahibi deneyim olması gerekiyor? Az tecrübeyle çalışabileceğim, önerebileceğiniz iş alanları var mı? Ve misal 4 yıllık tarla bitkilerinden mezun olmakla iki yıllık bitki koruma bölümünden mezun olmam bana tecrübe konusunda farklılık yaratır mı?(bayilik tohum ilaç sektöründe) çok soru sordum hakkınızı helal edin :))
|
Alıntı:
Bahçe ya da tarla bitkileri okumak daha avantajlı olabilir. |
Merhaba,önlisans organik tarım bölümü okumayı düşünüyorum.Bu bölümü bitirdiğimde zirai ilaç bayiliği sınavına girebilir miyim?Zirai ilaç bayiliği açabilir miyim?Bayilik açmanın şartları neler? çok soru sordum ama yardımcı olursanız sevinirim:)
|
Alıntı:
Bitki sağlığı ile ilgili ders aldıysanız sınava girebilirsiniz. |
Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 18:32 |