![]() |
Tigem alımı
İyi günler
Memurlara haber sitesinde tigem 150 personel alımı duyurusunda bulundu.Bir bilgisi olan var mı???:e010: |
Alıntı:
Şu sayfadan takip edebilirsiniz. |
Hangi sayfa?link göremiyorum
|
Alıntı:
|
merhaba
bitki koruma ürünleri bayilik veya toptancı izin belgesinin geçerlilik süresi nedir, kaç yıl geçerlidir yardımcı olur musunuz? |
Alıntı:
Şu an için geçerlilik süresi belirtilmemiştir; süresizdir. |
bu sınav zirai ilaç bayilik diyor. ben bayilik açmayacağım sadece ziraat mühendisi olarak bir yere girdiğimde ilaç satma ruhsatı istediler bu belge o mu oluyor ??
|
Alıntı:
|
banada bu şekilde söylediler ilaç satmak için gerekli belgeyi almam gerektiğini söylediler. bu belge bayilik açma ve satma şeklinde acaba bana söylemeye çalıştıkalrıda bu sanırım. Mesela ziraat odasında çalışan bir mühendis oradaki ilaçları satabilmesi için bu belgeye ihtiyacı yok mu ?
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İlaç satma yetki belgeniz var mı? i. Varsa, neden benden belge istiyorsunuz? Satmak için ayrıca belgeye ihtiyaç yok diye biliyorum. ii. Yoksa, ilaç satabilmek için benim belgemi mi kullanmak istiyorsunuz? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Hep aynı yerde dolaşıyoruz, ben de hep aynı şeyi söylüyorum. Mevcut düzenlemeye göre, bayinin ilaç satma belgesi varsa alacağı elemanın bu belgeyi bulundurmasına gerek yoktur. Son günlerde değişiklik olduysa bilmiyorum, ama yıllardır bu böyledir. En iyisi size bunu söyleyen kişiye yazdığım soruları yöneltin, konu tam olarak neymiş anlayalım. |
Alıntı:
b) bitki saglıgı dersi almak kaydıyla ziraat teknikeri veya ziraay teknsyeni olmak (3 yıl boyunca kamu kuruım ve kuruluşlrında calışmak veya özel sektörde 3 yıl deneyim istiyor ) ben konunun acıklanmasını istiyorum 2 yıl okuduktan sonraa herhangi bir yerde calışmadan sınava girip basarılı olursakk acabiliyomuyuz yoksa 2 yıl okuyup mezun olup bi yerde 3 yıl calıştıktan sonra mı sınava girme hakları oluyoo ? bu konuyu detaylı anlatısanızz sevinirim herkeze iyi çalışmalar |
Alıntı:
O cümlenin geçtiği mevzuatı gönderir misiniz? |
http://www.zmo.org.tr/mevzuat/mevzuat_detay.php?kod=227
6. madde c) Kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel kuruluşlarda zirai mücadele hizmetlerinde en az üç yıl süreyle çalışmış; 1) Ziraat teknisyeni, 2) Meslek yüksekokullarından bitki sağlığı ile ilgili dersi alarak mezun olmuş tekniker olmak, ---------- Mesaj eklendi (17:38) ---------- Önceki mesaj (17:37) ---------- Alıntı:
c) Kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel kuruluşlarda zirai mücadele hizmetlerinde en az üç yıl süreyle çalışmış; 1) Ziraat teknisyeni, 2) Meslek yüksekokullarından bitki sağlığı ile ilgili dersi alarak mezun olmuş tekniker olmak, |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
https://i.hizliresim.com/9mOPG9.png |
::mad:Bu sene neden sınav olmuyor ki???
|
Alıntı:
|
Alıntı:
bide tarımsal danışmanlık sınavı yapılıyormu bilgilendirirseniz sevinirim |
Alıntı:
|
Devlet memuru Bayii açabilir mi yada aldığı sertifikayı nasıl kullanır?
---------- Mesaj eklendi (14:40) ---------- Önceki mesaj (11:49) ---------- Alıntı:
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı taşra kuruluşunda, 657 sayılı Kanun'a tâbi mühendis olarak görev yapmaktayım. Zirai ilaç bayii açmak istiyorum. Konunun yasal dayanağının olup olmadığı hakkında aydınlatıcı bilgiye ihtiyacım var. Saygılarımla. Cevap 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 28'inci maddesinin birinci fıkrasında "Memurlar Türk Ticaret Kanunu'na göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç)" hükmü yer almaktadır. Bu hüküm çerçevesinde sizin Tacir veya Esnaf sayılmanızı gerektirecek nitelikte bir faaliyet olan zirai ilaç bayiliği açmanız mümkün değildir. Böyle bir faaliyette bulunursanız ve bu durum tespit edilirse, 657 sayılı Kanunu'nun 125/D-h bendi gereğince kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ile tecziye edilirsiniz |
Arkadaşlar merhabalar .. ben bitki koruma programında öğrenciyim. Mezun olunca hem bayi açma belgesi hemde reçete yazma yetkisine sahip olmak istiyorum . Fakat reçeteyi bayisi olanlar açamıyormu?
|
Alıntı:
İki belgeyi de alabilirsiniz ama hem ilaç satıp hem de reçete veremezsiniz. İlgili mevzuatı bulunca eklerim. |
sinav tarihi
iyi günler....yönetmeliğe göre sınav tarihinin üç ay ònceden belli olmasi gerekir....yani yönetmeliğe göre sinav eylül de değil....bu konu ile ilgili bilgilendirme yaparsaniz sevinirim.... bu sene sinav yapilmayacak mi?
---------- Mesaj eklendi (20:52) ---------- Önceki mesaj (20:45) ---------- mrb....yönetmeliğe göre sinav tarihinin 3 ay ònceden belli olmasi gerekir...yani yonetmelige gore sinav eylul de degil.....sinav yapilacak mi?...yapilmayacak mi?....bu konuda bilgilendiriseniz sevinirim....iyi günler. |
Alıntı:
Tahmini tarihleri önceki yıllara ve bakanlıktan "duyulan" tarihlere göre yazıyoruz. |
Merhabalar,
Bayilik sınavı için başvuru sadece internetten yetiyor mu? Yoksa il veya ilçe tarıma gitmeye gerek var mı? Teşekkürler. |
Alıntı:
Başvurular başladığında netleşir. Önceki sınav da olduğu gibi Ankara Üniv. yaparsa internet başvurusu yeterli olacaktır. |
Bu sene organik tarım mezunu olucam. Mezun olduktan sonra zirai ilaç bayilik sınavına girebilir miyim ? Yönetmelikte “bitki sağlığı†dersi alanlar girebilir yazıyor. Bu yönetmelik hala geçerli mi ?
|
Alıntı:
|
Peki bu bitki sağlığı dersleri neler ?
---------- Mesaj eklendi (13:57) ---------- Önceki mesaj (12:02) ---------- Botanik, bitki ekolojisi, bitki fizyolojisi, organik tarımda hastalıklar gibi dersler gördük. Bunlar bitki sağlığı dersi olarak geçer mi ? Geçerli olup olmadığını kimden öğrenebilirim bi bilginiz var mı acaba ? |
bu sene olmuyacakmı sınav eylulun sonu geldı hala bır acıklama yok bılgısı olan varmı?
|
Alıntı:
|
Bayilik sınavı tarihi belli oldu mu?
|
Alıntı:
|
2018'de bayilik sınavı olmadı mı?
|
Alıntı:
|
Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 12:21 |