Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Tarım Haberleri (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=4)
-   -   2016 Yılı Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği Eğitimi (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=12662)

Mehmetsolak 28.12.2015 09:41

Alıntı:

kryptos´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27403)
Arkadasım kontenjanları nerden öğreniyoruz ?

Kardeşim o segem üstündeki başvuru rehberini indir orda var kontenjanlar.

SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mr.Muhendis 28.12.2015 09:51

Alıntı:

kryptos´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27403)
Arkadasım kontenjanları nerden öğreniyoruz ?

Bu konudaki ilk sayfa ilk mesaja ekleme yaptık.

muntakim 28.12.2015 15:01

merhabalar, temel sigortalar bilgisi (10 adet soru gelecek olan) ve 13 günlük eğitim kursu ile ilgili bilgi,soru,kaynak paylaşımı hususunda yardımcı olursanız sevinirim. ilginize teşekkürler. saygılar

ilye 28.12.2015 16:17

arkadaşlar bu konuda hiç kaynak yok desem yeridir, bildiğiniz gibi 10 tanesi sigortacılıkla ilgili (tarım sıgortası ve genel sigortacılık kanunlarıyla ilgili) mesleki kısmı ise segem hazırlıyor bakanlık pek bilgi sahibi değil bu sınavda 2 senedir yapılıyor bu 3. yapılışı, benim tavsiyem segem buna benzer yaptığı sınavların türkçe matematik ve genel sigortacılık sorularını bulabilirseniz sizin işinize çok yarar.

GÖKHAN DAİ 28.12.2015 20:56

Alıntı:

anlsygn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27291)
Öncelikle ilk sınavla ilgili çalışılabilecek herhangibir kaynak yok. Sınavda önlisans kpss düzeyinde matematik ve Türkçe sorularından oluşuyor ilk bölüm. İkinci bölümde ise tarımla ilgili yine basit sorular çıkıyor. Sınav çok kolay bir sınav önemli olan bulunduğunuz il için açılacak kontenjan ve sizin o ilde kaçıncı sırada olduğunuz.
Bayilik sınavıyla çakışıyor olması talihsizlik çünkü sınav son gün yapılıyor. Derslerin olduğu gün belki idare edebilirlerdi ama sınavın çakışması ile ilgili nasıl bir uygulama yaparlar bilemiyorum.

---------- Mesaj eklendi (19:26) ---------- Önceki mesaj (19:20) ----------

http://www.tsb.org.tr/default.aspx?pageID=654&yid=68 bu linkten biraz daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz diye düşünüyorum

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler :good:

kryptos 29.12.2015 09:31

Arkadaşlar sınav tarihlerinin çakışması nedeniyle bimer e yapmış olduğum başvuru üzerine bu sabah düzce tarım il müdürlüğünden geri dönüş yaptılar durumu onlara da izah ettim mersinde ki eğitimin bir gün öne alınmasını talep ettim sizlerde bu yönde isteklerinizi gündeme getiriniz lütfen. Umarım bu konuda bir gelişme sağlanır.

İsmet HBO 30.12.2015 00:55

İkmet ettiğim ilde alım yok ikametgahımı alım yapılan ile aldırsam sınava girebilirmiyim eğer girebilirsem ve sertifikayı kazanırsam sonra tekrar kendi ilimde çalşabilir miyim

Mehmetsolak 30.12.2015 01:02

Alıntı:

İsmet HBO´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27429)
İkmet ettiğim ilde alım yok ikametgahımı alım yapılan ile aldırsam sınava girebilirmiyim eğer girebilirsem ve sertifikayı kazanırsam sonra tekrar kendi ilimde çalşabilir miyim

Benm de Ilimde alım yok aynı şekilde ve ne yapılır bilmiyorum biri bizi aydınlatsa.

SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kryptos 31.12.2015 10:11

Bizler belki müşahassıs olarak başarılar elde edebiliriz ama toplu eylemlerde örgütleşmede birleşmede ziraat mühendisleri bu ülkede artık yok hükmündedir . 10 gündür hem kendim hem başkaları mağdur olmasın diye devletin tüm mercilerine başvurdum sınav tarihleri çakışıyo buna bi çözüm bulunsun diye ama baktım ki burda herkes kendi derdinde onun icin artık bende kendi derdimdeyim Allah herkesin gönlüne göre versin

anlsygn 01.01.2016 17:50

Alıntı:

muntakim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27413)
merhabalar, temel sigortalar bilgisi (10 adet soru gelecek olan) ve 13 günlük eğitim kursu ile ilgili bilgi,soru,kaynak paylaşımı hususunda yardımcı olursanız sevinirim. ilginize teşekkürler. saygılar

Arkadaşlar sigortacılığa giriş dersi ile ilgili ders notları bularak burada genel kavramlara bakmanız yeterli olur diye düşünüyorum. Ör: Lehdar nedir? Risk ve Tehlike nedir. Sigorta Hukuku gibi genel kavramlara bakmanız yeterli olacaktır. Kontenjan ile ilgili ne söylesem yalan olur ama muhtemelen ikametinizin bulunduğu ilden kont. yoksa girmenizin bir anlamı da olmaz ama kesin bilgi için segemle görüşün derim.

fikriyezafer 04.01.2016 19:09

Alıntı:

anlsygn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27458)
Arkadaşlar sigortacılığa giriş dersi ile ilgili ders notları bularak burada genel kavramlara bakmanız yeterli olur diye düşünüyorum. Ör: Lehdar nedir? Risk ve Tehlike nedir. Sigorta Hukuku gibi genel kavramlara bakmanız yeterli olacaktır. Kontenjan ile ilgili ne söylesem yalan olur ama muhtemelen ikametinizin bulunduğu ilden kont. yoksa girmenizin bir anlamı da olmaz ama kesin bilgi için segemle görüşün derim.

pekı zıraat muhendıslerıne sorulacak alan soruları her muhendısın kendı alt programları ıle ılgılı sorularmı olacak bır bılgınız varmı

muntakim 05.01.2016 12:29

Alıntı:

fikriyezafer´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27485)
pekı zıraat muhendıslerıne sorulacak alan soruları her muhendısın kendı alt programları ıle ılgılı sorularmı olacak bır bılgınız varmı

evet ben de onu merak ediyorum. alan bilgisi, ziraat mühendisliği nin alt bölümlerinden mi sorulacak yoksa ziraat mühendisliği nin genel ortak konularından mı sorulacak? ikisi de çok kapsamlı. alan bilgisi konularına dayalı ders notları mevcut mu

fikriyezafer 05.01.2016 18:22

ben gecen sene rahatsızdım soruları görmek ıcın gırdım alanım toprak benım hem toprak gübreleme vardı hemde bahçe bıtkılerı vardı sebze ve meyvecılık bunarda ureme m 20 cesıt falan vardı asılama falan dıı acaba başka eksper arkadslar varmı bıze bu konuda yardımcıı olacak bir meslektaşımız yokmuu bu sıtede:(

anlsygn 05.01.2016 23:00

Arkadaşlar dediğim gibi zirrat-tarım ile ilgili hem hatrladığım soru yok hemde ben de çok araştırdığım halde soru sorulabilecek alanın çok kapsamlı olduğu dışında birşey öğrenememiştim ama sigortacılık ile ilgili bölüm daha spesifik. Sadece oraya çalışın yapabileceğiniz bundan daha iyi birşey yok bana kalırsa. Gercekten çok yardımcı olabilmek isterdim onun dışında.

muntakim 06.01.2016 11:44

Alıntı:

anlsygn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27499)
Arkadaşlar dediğim gibi zirrat-tarım ile ilgili hem hatrladığım soru yok hemde ben de çok araştırdığım halde soru sorulabilecek alanın çok kapsamlı olduğu dışında birşey öğrenememiştim ama sigortacılık ile ilgili bölüm daha spesifik. Sadece oraya çalışın yapabileceğiniz bundan daha iyi birşey yok bana kalırsa. Gercekten çok yardımcı olabilmek isterdim onun dışında.

sayın anlsygn, gerçek anlamda yardımcı olmak istediğinizden eminiz, bundan ötürü teşekkürlerimi şahsım adına bir borç bilirim. sizler gibi bu sınava girme imkanı bulmuş diğer değerli arkadaşlarımızın samimi paylaşımlarına da ihtiyacımız var. bu hususta yardımlarını esirgemeyen herkese ilgilerinden dolayı saygılarımı sunarım.

esma tezel 07.01.2016 22:22

ön eleme sınavı ile ilgili bildiğiniz ya da hatırladığınız sorular var mı?

burak4452 08.01.2016 00:33

pekı calısmamız gereken konuları veya soruları nereden bulabılırız...

Basakduran 09.01.2016 23:03

Arkadaşlar lütfen konu hakkında bilgisi olan sınavlar ve sorular konular hakkında bilgi verebilir misiniz

Süleyman Şen 11.01.2016 15:10

Segem bitkisel ürün Sigortaları eksperliği ön eleme sınav soruları veya konuları nelerdir?

---------- Mesaj eklendi (15:05) ---------- Önceki mesaj (14:59) ----------

Merhaba iyi günler; Segem bitkisel ürün Sigortaları eksperliği sorularını arıyorum. En azından ne tür sorar ve konular çıkıyor ayrıca nerden bulabiliriz.Söyledikleriniz sadece sigortacılık derken afaki kalıyor. Ziraat in hangi onları ve nasıl sorular, sigortacılığın hangi alt konuları ve başlıkları gibi örneğin. ..teşekkürler.

---------- Mesaj eklendi (15:10) ---------- Önceki mesaj (15:05) ----------

Segem bitkisel ürün Sigortaları eksperliği çıkmış soruları nerde bulacagimizi bilen arkadaşlar varsa yardimci olabilirler mi?Teşekkürler.

veli07 11.01.2016 19:54

Arkadaşlar ben iki sınavın çakışması durumunu hem bimere yazdım hemde tarsimin iletişim bölümünde bulunan bilgi formuna gönderdim.Sizlerde gönderin bence bakanlığın yapmış olduğu sınavı değiştiremeyiz ama tarsimin eğitimini 1 gün öne aldırabiliriz diye düşünüyorum.Bu ziraat mühendislerinin işi hep ters mi gidecek hiç mi yüzü gülmeyecek

Mr.Muhendis 14.01.2016 13:11

Başvurular devam ediyor.

veli07 14.01.2016 16:07

Arkadaşlar Tarsim'den beni aradılar durumu bildiklerini bakanlığa ilettiklerini eğitimi bakanlık ayarladığı için bir şey yapamayacaklarını söylediler. Açıkçası kendi bakanlığı tarafından önemsenmeyen bir meslek grubuna dahiliz. Bakanlıkta alınan hiç bir karar, yapılan hiç bir uygulama biz ziraat mühendislerinin lehine, faydasına değil.

seyftombak 16.01.2016 23:07

kardeşim farkındamısınız bu sınav bayilikle aynı gün !

Mr.Muhendis 17.01.2016 21:04

Alıntı:

seyftombak´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27587)
kardeşim farkındamısınız bu sınav bayilikle aynı gün !

Bakanlık, ilgili müdürlükler, adaylar... Herkes farkında... Ama sonuç değişmeyecek gibi.

Arap teke 25.01.2016 19:33

Ben adana daki sınavda ne soracaklar neye çalışacağım bilmiyorum

honour12 28.01.2016 19:56

Mesleki alan konularıyla ilgili ne tarz sorular çıkacak acaba?

cqner 31.01.2016 15:33

50 soru türkçe matematik 50 soru ise seçtiğiniz branşla ilgi sorulardan sorumlusunuz diyor ben Bitkisel Ürün Sigortaları Eksperliği'ni seçtim ama hiçbir yerde ne soru ne de çalışacak bir kaynak bulabilidim bi yardımcı olur musunuz ?

aslimdayok 10.02.2016 21:54

sınavlara nerde girecez? belge fln yok portada.

ömerinan 12.02.2016 00:50

merhaba arkadaşlar eksperlik sınavıyla ilgili hiç yetkili bilgili bi kişi yokmu daha önce sınava giren sorularla ilgili şunlar şunlar diye dipnot olarak düşen birisi yani sınava dair herşey kara kutu ben bahçe bitkileri mezunuyum sınavda alanla ilgili nasıl yol izlemeliyim

muntakim 16.02.2016 14:26

Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği Öneleme Sınav Giriş Belgesi açıklanmıştır. http://www.segem.org.tr/SinavBelge.asp sınava girecek arkadaşların bilgisine sunulur. herkese başarılar

MEALTA 17.02.2016 14:10

Tarım Sigortaları Havuzu Eks.Ön Eleme sınavı

Arkadaşlar; Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği Ön eleme sınav sorularını bulabileceğim bir yer varmıdır?

Mr.Muhendis 17.02.2016 14:12

Alıntı:

MEALTA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27703)
Arkadaşlar; Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği Ön eleme sınav sorularını bulabileceğim bir yer varmıdır?

Bu konudaki yorumlara göz atarsanız biraz fikir sahibi olabilirsiniz.

king_trex 20.02.2016 18:21

arkadaşlar sınavda çıkan sorular paylaşsak ?

Mr.Muhendis 20.02.2016 18:34

Alıntı:

king_trex´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27728)
arkadaşlar sınavda çıkan sorular paylaşsak ?

Sosyal medya hesaplarımıza gelen bazı yorumlar:

* Temel sigorta kolaydı ama Türkçe Matematik zordu
* Alo gıda 174
* Sızma zeytinyağı 0,8

Sizin hatırladıklarınız ?

king_trex 20.02.2016 18:38

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27729)
Sosyal medya hesaplarımıza gelen bazı yorumlar:

* Temel sigorta kolaydı ama Türkçe Matematik zordu
* Alo gıda 174
* Sızma zeytinyağı 0,8

Sizin hatırladıklarınız ?

*çöğür anaçları neden tercih edilir ?
* yay çatılı serada kullanılmayan malzeme
* kaliteyi etkileyen element eksikliği
Hocam şimdilik bunları hatırlıyom herkes bişeyler paylaşırsa daha iyi olur

prvnctn 20.02.2016 22:07

element eksikliği kalite mi olgunlaşmamıydı. cevap neydi

---------- Mesaj eklendi (22:03) ---------- Önceki mesaj (22:02) ----------

Bu arada Türkçe gerçekten zordu.Hayatımda ilk kez Türkçe testi zordu diyorum

---------- Mesaj eklendi (22:07) ---------- Önceki mesaj (22:03) ----------

seralarda ölü yük
meyve ağaçlarında sırta dikimin sebebi
Akdeniz meyve sineği

pembebulut 22.02.2016 09:32

tarım eksperliği 2016 sınav sorular

türkçe 15 tane paragraf, matematik 1 tane geometri vardı.. meslek sorularında ziraatın her bölümünden soru vardı.. toprak ve bahçe bitikileri ağırlıklı gibiydi..

Mr.Muhendis 22.02.2016 10:40

Alıntı:

pembebulut´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27739)
türkçe 15 tane paragraf, matematik 1 tane geometri vardı.. meslek sorularında ziraatın her bölümünden soru vardı.. toprak ve bahçe bitikileri ağırlıklı gibiydi..

Hatırladığınız sorular var mı ?

pembebulut 23.02.2016 11:16

* bitkilerde durgunluk dönemi?
* fotosentez için gereken güneş ışın rengi?
* kimyasal ilaç toksisite ile ilgili bir soru..
* narenciyede toprak ağırlığı belirtisi?
* meyve bahçe kurulumunda yapılması gerekenlerden..
* tarım kanunu tarih?
* tarım sigortası yaptırmayanların hangi kanundan yararlanamayacağı?
* örtü altı yetiştiriciliğinde verimi etkileyen nedenler?

......
.....
v.s..

Mr.Muhendis 23.02.2016 11:43

Facebook sayfamıza gelenlerden:

* Meyve sineği cevap limon
* Kaliteyi etkileyen cevap potasyum
* Meyva sirta dikim cevap Taban suyu
* Çöguranaci hastalik ve nematot zararini onlemek icin
* En az su tuketiminden en fazla su tuketimi sulama var doğru DAMLAMA, YAĞMURLAMA, KARIK,SALMA

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 14:32