![]() |
Alıntı:
SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
merhabalar, temel sigortalar bilgisi (10 adet soru gelecek olan) ve 13 günlük eğitim kursu ile ilgili bilgi,soru,kaynak paylaşımı hususunda yardımcı olursanız sevinirim. ilginize teşekkürler. saygılar
|
arkadaşlar bu konuda hiç kaynak yok desem yeridir, bildiğiniz gibi 10 tanesi sigortacılıkla ilgili (tarım sıgortası ve genel sigortacılık kanunlarıyla ilgili) mesleki kısmı ise segem hazırlıyor bakanlık pek bilgi sahibi değil bu sınavda 2 senedir yapılıyor bu 3. yapılışı, benim tavsiyem segem buna benzer yaptığı sınavların türkçe matematik ve genel sigortacılık sorularını bulabilirseniz sizin işinize çok yarar.
|
Alıntı:
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler :good: |
Arkadaşlar sınav tarihlerinin çakışması nedeniyle bimer e yapmış olduğum başvuru üzerine bu sabah düzce tarım il müdürlüğünden geri dönüş yaptılar durumu onlara da izah ettim mersinde ki eğitimin bir gün öne alınmasını talep ettim sizlerde bu yönde isteklerinizi gündeme getiriniz lütfen. Umarım bu konuda bir gelişme sağlanır.
|
İkmet ettiğim ilde alım yok ikametgahımı alım yapılan ile aldırsam sınava girebilirmiyim eğer girebilirsem ve sertifikayı kazanırsam sonra tekrar kendi ilimde çalşabilir miyim
|
Alıntı:
SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Bizler belki müşahassıs olarak başarılar elde edebiliriz ama toplu eylemlerde örgütleşmede birleşmede ziraat mühendisleri bu ülkede artık yok hükmündedir . 10 gündür hem kendim hem başkaları mağdur olmasın diye devletin tüm mercilerine başvurdum sınav tarihleri çakışıyo buna bi çözüm bulunsun diye ama baktım ki burda herkes kendi derdinde onun icin artık bende kendi derdimdeyim Allah herkesin gönlüne göre versin
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ben gecen sene rahatsızdım soruları görmek ıcın gırdım alanım toprak benım hem toprak gübreleme vardı hemde bahçe bıtkılerı vardı sebze ve meyvecılık bunarda ureme m 20 cesıt falan vardı asılama falan dıı acaba başka eksper arkadslar varmı bıze bu konuda yardımcıı olacak bir meslektaşımız yokmuu bu sıtede:(
|
Arkadaşlar dediğim gibi zirrat-tarım ile ilgili hem hatrladığım soru yok hemde ben de çok araştırdığım halde soru sorulabilecek alanın çok kapsamlı olduğu dışında birşey öğrenememiştim ama sigortacılık ile ilgili bölüm daha spesifik. Sadece oraya çalışın yapabileceğiniz bundan daha iyi birşey yok bana kalırsa. Gercekten çok yardımcı olabilmek isterdim onun dışında.
|
Alıntı:
|
ön eleme sınavı ile ilgili bildiğiniz ya da hatırladığınız sorular var mı?
|
pekı calısmamız gereken konuları veya soruları nereden bulabılırız...
|
Arkadaşlar lütfen konu hakkında bilgisi olan sınavlar ve sorular konular hakkında bilgi verebilir misiniz
|
Segem bitkisel ürün Sigortaları eksperliği ön eleme sınav soruları veya konuları nelerdir?
---------- Mesaj eklendi (15:05) ---------- Önceki mesaj (14:59) ---------- Merhaba iyi günler; Segem bitkisel ürün Sigortaları eksperliği sorularını arıyorum. En azından ne tür sorar ve konular çıkıyor ayrıca nerden bulabiliriz.Söyledikleriniz sadece sigortacılık derken afaki kalıyor. Ziraat in hangi onları ve nasıl sorular, sigortacılığın hangi alt konuları ve başlıkları gibi örneğin. ..teşekkürler. ---------- Mesaj eklendi (15:10) ---------- Önceki mesaj (15:05) ---------- Segem bitkisel ürün Sigortaları eksperliği çıkmış soruları nerde bulacagimizi bilen arkadaşlar varsa yardimci olabilirler mi?Teşekkürler. |
Arkadaşlar ben iki sınavın çakışması durumunu hem bimere yazdım hemde tarsimin iletişim bölümünde bulunan bilgi formuna gönderdim.Sizlerde gönderin bence bakanlığın yapmış olduğu sınavı değiştiremeyiz ama tarsimin eğitimini 1 gün öne aldırabiliriz diye düşünüyorum.Bu ziraat mühendislerinin işi hep ters mi gidecek hiç mi yüzü gülmeyecek
|
Başvurular devam ediyor.
|
Arkadaşlar Tarsim'den beni aradılar durumu bildiklerini bakanlığa ilettiklerini eğitimi bakanlık ayarladığı için bir şey yapamayacaklarını söylediler. Açıkçası kendi bakanlığı tarafından önemsenmeyen bir meslek grubuna dahiliz. Bakanlıkta alınan hiç bir karar, yapılan hiç bir uygulama biz ziraat mühendislerinin lehine, faydasına değil.
|
kardeşim farkındamısınız bu sınav bayilikle aynı gün !
|
Alıntı:
|
Ben adana daki sınavda ne soracaklar neye çalışacağım bilmiyorum
|
Mesleki alan konularıyla ilgili ne tarz sorular çıkacak acaba?
|
50 soru türkçe matematik 50 soru ise seçtiğiniz branşla ilgi sorulardan sorumlusunuz diyor ben Bitkisel Ürün Sigortaları Eksperliği'ni seçtim ama hiçbir yerde ne soru ne de çalışacak bir kaynak bulabilidim bi yardımcı olur musunuz ?
|
sınavlara nerde girecez? belge fln yok portada.
|
merhaba arkadaşlar eksperlik sınavıyla ilgili hiç yetkili bilgili bi kişi yokmu daha önce sınava giren sorularla ilgili şunlar şunlar diye dipnot olarak düşen birisi yani sınava dair herşey kara kutu ben bahçe bitkileri mezunuyum sınavda alanla ilgili nasıl yol izlemeliyim
|
Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği Öneleme Sınav Giriş Belgesi açıklanmıştır. http://www.segem.org.tr/SinavBelge.asp sınava girecek arkadaşların bilgisine sunulur. herkese başarılar
|
Tarım Sigortaları Havuzu Eks.Ön Eleme sınavı
Arkadaşlar; Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği Ön eleme sınav sorularını bulabileceğim bir yer varmıdır?
|
Alıntı:
|
arkadaşlar sınavda çıkan sorular paylaşsak ?
|
Alıntı:
* Temel sigorta kolaydı ama Türkçe Matematik zordu * Alo gıda 174 * Sızma zeytinyağı 0,8 Sizin hatırladıklarınız ? |
Alıntı:
* yay çatılı serada kullanılmayan malzeme * kaliteyi etkileyen element eksikliği Hocam şimdilik bunları hatırlıyom herkes bişeyler paylaşırsa daha iyi olur |
element eksikliği kalite mi olgunlaşmamıydı. cevap neydi
---------- Mesaj eklendi (22:03) ---------- Önceki mesaj (22:02) ---------- Bu arada Türkçe gerçekten zordu.Hayatımda ilk kez Türkçe testi zordu diyorum ---------- Mesaj eklendi (22:07) ---------- Önceki mesaj (22:03) ---------- seralarda ölü yük meyve ağaçlarında sırta dikimin sebebi Akdeniz meyve sineği |
tarım eksperliği 2016 sınav sorular
türkçe 15 tane paragraf, matematik 1 tane geometri vardı.. meslek sorularında ziraatın her bölümünden soru vardı.. toprak ve bahçe bitikileri ağırlıklı gibiydi..
|
Alıntı:
|
* bitkilerde durgunluk dönemi?
* fotosentez için gereken güneş ışın rengi? * kimyasal ilaç toksisite ile ilgili bir soru.. * narenciyede toprak ağırlığı belirtisi? * meyve bahçe kurulumunda yapılması gerekenlerden.. * tarım kanunu tarih? * tarım sigortası yaptırmayanların hangi kanundan yararlanamayacağı? * örtü altı yetiştiriciliğinde verimi etkileyen nedenler? ...... ..... v.s.. |
Facebook sayfamıza gelenlerden:
* Meyve sineği cevap limon * Kaliteyi etkileyen cevap potasyum * Meyva sirta dikim cevap Taban suyu * Çöguranaci hastalik ve nematot zararini onlemek icin * En az su tuketiminden en fazla su tuketimi sulama var doğru DAMLAMA, YAĞMURLAMA, KARIK,SALMA |
Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 14:32 |