Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Genel Konular (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=42)
-   -   2014 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=11456)

angmar 25.03.2014 21:54

Arkadaşlar sınav tarihi kesinleşti

Mr.Muhendis 25.03.2014 22:04

Alıntı:

angmar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23314)

İlk sayfaya baktınız mı ?

huseyin52 25.03.2014 23:16

Merhaba arkadaşlar ben bu dönem sonunda yani haziranda mezun oluyorum bizim de bu sinava girebilmemiz icin bi uygulama yok mudur? Mezun olup 1 yil bekledikten sonra mi girecegiz bu sinava bu konuda bi gelişme var mi bilginiz var mi yardimci olursaniz sevinirim.

Mr.Muhendis 25.03.2014 23:31

Alıntı:

huseyin52´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23316)
Merhaba arkadaşlar ben bu dönem sonunda yani haziranda mezun oluyorum bizim de bu sinava girebilmemiz icin bi uygulama yok mudur? Mezun olup 1 yil bekledikten sonra mi girecegiz bu sinava bu konuda bi gelişme var mi bilginiz var mi yardimci olursaniz sevinirim.

Başvuru tarihleri içerisinde mezun olmanız gerekir. Başka bir uygulama yapılıp yapılmayacağını UTEM'e sormalısınız.

PMSG 27.03.2014 20:53

30 Mayıs 2014'te mezun olacağım yani sınavdan önce mezunum fakat başvuru sırasında mezun değilim bu sınava girebilir miyim?

Mr.Muhendis 27.03.2014 22:59

Alıntı:

PMSG´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23331)
30 Mayıs 2014'te mezun olacağım yani sınavdan önce mezunum fakat başvuru sırasında mezun değilim bu sınava girebilir miyim?

Em geç son başvuru gününde mezun olmanız gerekir.

angmar 30.03.2014 18:31

Alıntı:

angmar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23314)

Evet zaten ilk sayfadaki bilgiler utem de yazanlar ile aynı.

ozgeee 01.04.2014 11:02

sınav yeri nerde?

Mr.Muhendis 01.04.2014 11:06

Alıntı:

ozgeee´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23358)
sınav yeri nerde?

Ankara

angmar 09.04.2014 17:47

Arkadaşlar bugün bankaya gittim. Şubeden yapılan ödemede sınav ücreti haricinde 21 TL ücret tahsil edildiğini ancak ATM den yatırılırsa sadece 50 TL ile ödenebileceğini söyledi bankacı.
Ancak şöyle bir linke rast geldim :
TIKLAYIN

Nasıl bir iş anlamadım. Yapanlar neye göre yaptılar ücret alındı mı ?

Bankacı, ATM den çok yatıranların olduğunu söyledi. Bu bilgiyi çok az kişi biliyor herhalde. Dikkat edilmiyor çünkü. Ben de tam şu dk öğrendim.

Mr.Muhendis 09.04.2014 18:34

Alıntı:

angmar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23422)
Arkadaşlar bugün bankaya gittim. Şubeden yapılan ödemede sınav ücreti haricinde 21 TL ücret tahsil edildiğini ancak ATM den yatırılırsa sadece 50 TL ile ödenebileceğini söyledi bankacı.
Ancak şöyle bir linke rast geldim :
TIKLAYIN

Nasıl bir iş anlamadım. Yapanlar neye göre yaptılar ücret alındı mı ?

Bankacı, ATM den çok yatıranların olduğunu söyledi. Bu bilgiyi çok az kişi biliyor herhalde. Dikkat edilmiyor çünkü. Ben de tam şu dk öğrendim.

Bazı bankacılar kendi kafalarına göre iş yapıyorlar. Böyle bir duyuru olduğunu söyleyin. Yine de inat ederlerse şube müdürüyle görüşün. Durum netlik kazanacaktır.

ayşenur2991 09.04.2014 23:28

mrb. ben laborant ve veteriner sağlık teknikerliği mezunuyum. tarımsal danışmanlık sınavına katılabilirmiyim? katılabiliyorsam çalışmam için lazım olan kitabı nasıl ve nerden temin edebilirim?

Mr.Muhendis 09.04.2014 23:32

Alıntı:

ayşenur2991´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23424)
mrb. ben laborant ve veteriner sağlık teknikerliği mezunuyum. tarımsal danışmanlık sınavına katılabilirmiyim? katılabiliyorsam çalışmam için lazım olan kitabı nasıl ve nerden temin edebilirim?

Merhaba,

Alıntı:

Tarımsal yayım ve danışmanlık sınavına lise (Tarım/Ziraat Meslek/Teknik Liseleri, Veteriner Sağlık Meslek Lisesi, Ev Ekonomisi Meslek Liseleri, Laborant Meslek Liseleri) önlisans ve lisans düzeyinde gıda ve tarımsal alandan mezun herkes katılabilir.
Alıntı:

Bu konuda farklı kaynaklar bulunabilir ve bu kaynaklardan faydalanılabilir. İstenildiğinde mevzuat hariç, danışmanlık metodolojisi ve kişisel gelişimle ilgili tüm konuların (1-19) yer aldığı “Tarımsal Yayım ve Danışmanlık” adlı kitap Eğitim Merkezimizden 15 TL ücret karşılığında temin edilebilir.
S.S.S.

Ayrıca ilk sayfada da bilgiler bulunmaktadır.

evrim62 10.04.2014 13:15

merhaba sınav başvurusu ilçe tarım müdürlüklerine yapılabiliyormu? ayrıca nufus cuzdanı ve diploma onaylı şartı noter denmi olması gerekiyor yoksa asıl belgeleri görmeleri yeterlimi.
teşekkürler

Mr.Muhendis 10.04.2014 13:47

Alıntı:

evrim62´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23436)
merhaba sınav başvurusu ilçe tarım müdürlüklerine yapılabiliyormu? ayrıca nufus cuzdanı ve diploma onaylı şartı noter denmi olması gerekiyor yoksa asıl belgeleri görmeleri yeterlimi.
teşekkürler

Merhaba,

Başvuru bilgilerinde "İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine" ibaresi geçiyor. Onay konusunda da net bir bilgi vermemişler. Noter onayı dışında il müdürlükleri de onaylıyor olabilir. Gitmeden önce arayıp öğrenebilirsiniz.

evrim62 10.04.2014 14:03

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23437)
Merhaba,

Başvuru bilgilerinde "İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine" ibaresi geçiyor. Onay konusunda da net bir bilgi vermemişler. Noter onayı dışında il müdürlükleri de onaylıyor olabilir. Gitmeden önce arayıp öğrenebilirsiniz.

Az önce istanbul tarım müdürlüğünü aradım başvurular il müdürlüklerine yapılıyormuş.diploma ve kimlik için noter gerekli değil aslını görmesi yeterliymiş..sınava girecek arkadaşlarında bilgilerine :)

angmar 10.04.2014 15:51

Alıntı:

evrim62´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23438)
Az önce istanbul tarım müdürlüğünü aradım başvurular il müdürlüklerine yapılıyormuş.diploma ve kimlik için noter gerekli değil aslını görmesi yeterliymiş..sınava girecek arkadaşlarında bilgilerine :)

Kardeş başvuru ücretini nasıl ödedin benden 21 tl ekstra ücret talep edecekler ?

---------- Mesaj eklendi (15:51) ---------- Önceki mesaj (15:47) ----------

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23423)
Bazı bankacılar kendi kafalarına göre iş yapıyorlar. Böyle bir duyuru olduğunu söyleyin. Yine de inat ederlerse şube müdürüyle görüşün. Durum netlik kazanacaktır.

Bugün gittim ve tekrar görüştüm. Yapacak bir şey yok 21 TL çıkıyor dedi.
Ancak 1294-06000037 numaralı Gaziesem Gıda Tarım sınavına yatırılınca normal 50 TL ücret alıyorlar. Ama sitede verilen İBAN nurmasına 50 TL yatırınca ekstra 21 TL daha ücret veriliyor. Bir çok kişinin öyle yatırdığını söyledi. Ben öyle sanıyorum ki yatırmamız gereken "Gaziesem Gıda Tarım Sınavı ve nolu hesabı....)"
Anlayamadığım nokta neden iban numarısını verdiler ve bu hesaba yatıracaksınız dediler. Şimdi 50 TL yi yatırırsak geri alamama ihtimalimiz de var...
Çok sinir edici bir durum.
Gaziesem i aryacağım...

Mr.Muhendis 10.04.2014 15:53

Alıntı:

angmar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23440)
Ancak 1294-06000037 numaralı Gaziesem Gıda Tarım sınavına yatırılınca normal 50 TL ücret alıyorlar. Ama sitede verilen İBAN nurmasına 50 TL yatırınca ekstra 21 TL daha ücret veriliyor. Bir çok kişinin öyle yatırdığını söyledi. Ben öyle sanıyorum ki yatırmamız gereken "Gaziesem Gıda Tarım Sınavı ve nolu hesabı....)"
Anlayamadığım nokta neden iban numarısını verdiler ve bu hesaba yatıracaksınız dediler. Şimdi 50 TL yi yatırırsak geri alamama ihtimalimiz de var...
Gaziesem i aryacağım...

Gazisem ile görüşürseniz bu sorun giderilecektir.

angmar 10.04.2014 16:28

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23442)
Gazisem ile görüşürseniz bu sorun giderilecektir.

Aradım ve iban numarasının değiştirildiğini söyledi. Ne kadar ciddiyetsiz bir iş yapıyorlar. O kadar yatıran boş yere mi yatırdı ....

Mr.Muhendis 10.04.2014 16:45

Alıntı:

angmar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23443)
Aradım ve iban numarasının değiştirildiğini söyledi. Ne kadar ciddiyetsiz bir iş yapıyorlar. O kadar yatıran boş yere mi yatırdı ....

Yani, hangisi doğruymuş ? Bankada isim verince çıkan mı yoksa onların verdikleri mi ?

angmar 10.04.2014 16:52

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23444)
Yani, hangisi doğruymuş ? Bankada isim verince çıkan mı yoksa onların verdikleri mi ?

bankada isim verince çıkan Gıda Tarım Sınavı doğru olanmış. İban numarasına para yatırılmayacak.

"Adaylar sınav katılım ücretini Halk Bankası Kurumsal Tahsilat Hesabına “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı” adı ile herhangi bir hesap numarası belirtmeden ve havale ücreti ödemeksizin yatıracaklardır. Adaylar sınav ücretini Halk Bankası şubelerinden birine elden yatıracaklardır.

O kadar kişi boş yere yatırdı herhalde.

aslimdayok 10.04.2014 19:48

Alıntı:

Kardeş başvuru ücretini nasıl ödedin benden 21 tl ekstra ücret talep edecekler ?

Gaziesem i aryacağım...

ben gecen hafta yatırdım halkbanktan. dekontun üstünde gazisem cıktı.(ekstra para da istemediler)
sıkıntı mı var şimdi?

angmar 10.04.2014 19:56

Alıntı:

aslimdayok´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23446)
ben gecen hafta yatırdım halkbanktan. dekontun üstünde gazisem cıktı.(ekstra para da istemediler)
sıkıntı mı var şimdi?

Sıkıntı yokta, iban numarası değiştiği için iban numarasına göre ödeme yapılmayacak. Sadece belirtilen sınav için yatırılacak.

Adile 14.04.2014 19:17

Sınava nasıl çalışabilirim? Önerebileceğiniz bir kitap var mı yoksa İnternet üzerinden mi temin etmeliyim kitabı...

Mr.Muhendis 14.04.2014 20:18

Alıntı:

Adile´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23488)
Sınava nasıl çalışabilirim? Önerebileceğiniz bir kitap var mı yoksa İnternet üzerinden mi temin etmeliyim kitabı...

UTEM'in kitabı var. İlk sayfada bilgi yer alıyor.

betülll 15.04.2014 10:21

bayilik sınavını kazanalar belgelerini ne zaman alacaklar ayrıc abu baelge kiraya verilebiliyor mu veriliyorsa da kaç paraya kiralanıyo bilgisi olan var mı?

Mr.Muhendis 15.04.2014 12:51

Alıntı:

betülll´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23491)
bayilik sınavını kazanalar belgelerini ne zaman alacaklar ayrıc abu baelge kiraya verilebiliyor mu veriliyorsa da kaç paraya kiralanıyo bilgisi olan var mı?

2013 Zirai İlaç Bayilik Sınavı Başvuru ve Sınav Tarihi

angmar 18.04.2014 19:58

Kitap ücretleri ne kadardı arkadaşlar ?

Mr.Muhendis 18.04.2014 20:45

Alıntı:

angmar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23520)
Kitap ücretleri ne kadardı arkadaşlar ?

15 TL

evrim62 23.04.2014 22:19

Alıntı:

Gaziesem i aryacağım...

benden hiçbir ekstra ücret istenmedi ben direk banka görevlisine tarımsal yayım ve danışmanlık sınav ücreti yatıracam dedim bilgilerimi verdim parayı yatırdım ,başka birşey istenmedi

ziraatci123 24.04.2014 20:49

Merhaba bu sınava daha önceden girmiş arkadaşlar bu sınav ve soruları hakkında bilgi verebilirler mi? acaba bitki koruma 3.sınıf öğrencisiyim,bu sınava girmeyi düşünüyorum ama hazırlıklı değilim.Soruların zorluk derecesinden korkuyorum açıkçası...

Mr.Muhendis 24.04.2014 20:55

Alıntı:

ziraatci123´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23596)
Merhaba bu sınava daha önceden girmiş arkadaşlar bu sınav ve soruları hakkında bilgi verebilirler mi? acaba bitki koruma 3.sınıf öğrencisiyim,bu sınava girmeyi düşünüyorum ama hazırlıklı değilim.Soruların zorluk derecesinden korkuyorum açıkçası...

Merhaba,

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sınav konularına buradan bakabilirsiniz. Sınava çalışmak için de bakanlığın kitabını öneriyorum. Ayrıca, sınava girebilmek için mezuniyet şartı aranıyor. Hazırlık yapmak için yaklaşık 1-1,5 yılınız var.

angmar 28.04.2014 12:37

Arkdaşlar kitap bugün elime geçecek. Sınavada 1 ay kaldı sizce yeterli puanı alabilmek için bu vakit yeter mi? Yoksa zor mu?

Mr.Muhendis 28.04.2014 14:46

Alıntı:

angmar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23608)
Arkdaşlar kitap bugün elime geçecek. Sınavada 1 ay kaldı sizce yeterli puanı alabilmek için bu vakit yeter mi? Yoksa zor mu?

Çalışmaya göre değişir ama normal şartlarda kesinlikle yeter.

angmar 28.04.2014 19:41

Alıntı:

Mr.Muhendis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23611)
Çalışmaya göre değişir ama normal şartlarda kesinlikle yeter.

Teşekkürler
Bugünde gelmedi yarın gelecek İnşaallah. İçeriği biliyorum ama zorluk ve detayını bilmediğim için ve arada bir de kpss var korkuyorum.
Günde 1 saat çalışma yeter mi sizce?

Mr.Muhendis 28.04.2014 19:54

Alıntı:

angmar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23615)
Teşekkürler
Bugünde gelmedi yarın gelecek İnşaallah. İçeriği biliyorum ama zorluk ve detayını bilmediğim için ve arada bir de kpss var korkuyorum.
Günde 1 saat çalışma yeter mi sizce?

Ben toplamda 2-3 saat çalışmıştım. Yeterli geldi. Günlük bir saat çalışma normal şartlarda kesinlikle yeter.

Adile 07.05.2014 21:52

Kitap kaç günde gelir ben çalışmak için çok geç kaldım

Mr.Muhendis 07.05.2014 22:07

Alıntı:

Adile´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23673)
Kitap kaç günde gelir ben çalışmak için çok geç kaldım

Kargoya bağlı olarak değişir. Normal bir gönderi gibi düşünün.

kvsrkskn 15.05.2014 11:24

tarımsal yayım ve danışmanlık yönetmelik ve mevzuatlar 2014 bilgileri mi. utem in sayfasına ulaşamıyorum. acaba benim internetim de mi bir sorun var yoksa herkesin mi aynı şekilde. sayfasına ulaşamadığım için kitap isteği de yapamadım. bilgilendirirseniz sevinirim.

Mr.Muhendis 15.05.2014 13:04

Alıntı:

kvsrkskn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23738)
tarımsal yayım ve danışmanlık yönetmelik ve mevzuatlar 2014 bilgileri mi. utem in sayfasına ulaşamıyorum. acaba benim internetim de mi bir sorun var yoksa herkesin mi aynı şekilde. sayfasına ulaşamadığım için kitap isteği de yapamadım. bilgilendirirseniz sevinirim.

Şu an açılmıyor. Bakım vs. gibi kısa süreli bir sorun olabilir.

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 01:13