![]() |
:(:(
Alıntı:
|
slm arkadaşlar ziraat mühendisi bahçe bit. bölümü mezunuyum tarım krediye ortak çocuğu olarak başvuracam bayilik sınavımda iyi geçti belgeyi alırsam krediye girme şansım nedir.şimdiden teşekkürler
|
Alıntı:
2-3 yıl önceki alımda belgesi olanlara öncelik vermişlerdi. Bu sefer de aynısı olabilir. |
2014 Yılı Tarım Kredi Kooperatifleri Ziraat Mühendisi Alımı
başvuruları nerden nasıl yapılıyo bilen var mı |
ziraat mühendisi ilanı daha çıkmadı.ilan çıkınca bölge müdürlüklerine başvuru yapılacak
|
Alıntı:
|
arkadaşlar kooperatif alımıyla ilgili yok mu bi haber.yalan mı oldu yoksa.
|
Alıntı:
|
arkadaşlar böyle beklemekle bu ilan çıkmaz.ben ankara bölge birliğini sürekli arıyorum ama tek başıma olmuyor lütfen biraz yardım. Aramak isteyenlere
TKK Ankara Bölge Birliği 0312 216 40 00 |
devlet sırrı oldu alımlardan ses yok paralelcilere mi sorsak?
|
biz bitki koruma bölümü mezunlarının uğradığı haksızlıklarla ilgili şunları söylemek istiyorum.
bu ülkede bitki hastalıkları uzamnına ihtiyaç yokmudur. neden diğer bölüm mezunlarına bizim işimizi yapamayacaklarını bile bile bitki koruma ile ilgili konularda görevler veriliyor. ben bu şekilde görev alan biçok mühendis arkadaşla görüşüyorum bu işi hiç bir zaman bir bitki korumacı gibi yapamadıklarını ve nerdeyse bu konuyla ilgili tamamen yetersiz kaldıklarını kendileri ifade ediyorlar. tüm bunlara rağmen bayi açma hakımız eşitlik ilkesine aykırıdır diye elimizden alındı. şimdi ben soruyorum bilenle bilmeyen eşit sayılarak eşitlik sağladığınızı nasıl düşünebilirsiniz. bumudur eşitlik. ayrıca bu ülkenin tarımına bu şekilde yanlış ilaç ve yöntem kullanarak fnasıl faydalı olmayı düşünebilirsiniz ve herkesi anladığı öğrendiği şekilde istihdam etmeden doğru yaptığınızı nasıl düşünebilirsiniz. kpss alımlarında 12 bölümü aynı kadroyu tercih ettirerek oraya gerekli olmayan bilgi beceri ve donanıma sahip kişiyi işe alıyorsunuz .bu şekildemi buişin içinden sıyrılmayı düşündünüz. 15 yıldır mezunum . bu ülkenin insanlarının emeklerini evlatlarıyla bu şekilde acılara terkederek nasıl bir şey olmasını bekliyoruz. |
kpss de atama konusunda haklısınız orada tüm ziraat müh hem fikiriz sanırım. ama bayilik belgesi işine gelirse işte orada yanlış düşünüyorsunuz. tüm bitki koruma mezunları tam anlamıyla işe hakimlermi tüm ilaçları etken maddeleri yasaklı maddeleri yada bir bitkinin tüm hastalıklarını tanıyorlar mı evet dersen kendini kandırırsın çünkü üniversitede bunların hepsi yüzeysel işleniyor yada hiç işlenmiyor. diğer bölümler almasın tamam peki içlerinde hiç mi hakeden yok hiç mi bitki korumacıdan daha iyi bilen yok. örnek ben bahçe bitkileri mezunuyum kazandım tanıdığım okadar bitki korumacı varki hiç biri kazanamadı.şimdi sen kalkmış bu kazanamayanlara sınavsız belge verelim diyorsun sence bunlar hakediyor mu.sence bunlar doğru ilacı doğru zamanda attırabilirler mi yok. birbirimize düşeceğimize git eczacı kimyacılara karşı çık asıl onların alması tuhaf
|
alımlar haziranda deniliyor bu konu hakkında bilgisi olan var mı
|
Alıntı:
|
bence 30 yaş sınırı bir an önce kalkmalı ki biz elimizdeki puan ve belgelerle tarım krediye başvuralım. yoksa benim için hiçbir anlamı yok.
|
Ziraat Mühendisi alım şartları ve kontenjan bilgileri bu konunun ilk mesajına eklenmiştir.
|
Basvurumuzu istedigimiz bolgeye yapabiliyormuyuz yoksa illa calismak istedigimz yere mi yapmamiz sart
---------- Mesaj eklendi (13:55) ---------- Önceki mesaj (13:49) ---------- Birde kpss brans sirasini soracagim 4845 de sirama bakarken ayri ayri bakip kndim mi toplicam yoksa bolumleri isaretlicem o otomatik mi toplicak ikisi farkli cnku |
Alıntı:
Dün, Facebook üzerinden bir arkadaşımız da sordu. Belki de sizdiniz. Her iki şekilde de aynı sonucun çıkması lazım. Dün deneme yaptım. Ayrı ayrı hesapladım, iki bölüm seçip hesaplattım. Her türlü aynı sonuç çıktı. |
arkadaşlar merhaba,
tarım kredi kooperatiflerinde ziraat mühendislerinin güncel maaşları ve hakları ile ilgili bilgi paylaşırsanız çok sevinirim. işimizi gücümüzü bırakıp başka illere gitmemiz için uygun koşullar sağlanıyor mu bilmek istiyorum. şimdiden herkese teşekkürler. |
Alıntı:
Tarım Kredi Kooperatiflerinde ziraat mühendisi maaşları nasıl konusundan bakabilirsiniz. |
Posta yoluyla başvururken yapmam gerekenler nelerdir gerekli belgeleri ilgili bölgeye göndermem yeterli midir ?
|
Alıntı:
Ekleme: Posta yoluyla başvuru kabul edilmiyormuş. |
Aradım posta yoluyla başvurular geçersiz diyorlar hatta başvuru koşullarında yazıyor . Zaten alınacak kişiler ziraat müh. olarak değilde büro memuru olarak işe başlıyacaklar. İlk yıl asgari ücretten biraz fazlası ama koşullarda Türkiyenin her yerinde çalışmaya uygun yazıyor Trakya bölgesinden başvursan mersini kazanırsan orada çalışacaksın bazılarında lojman var bazılarında yok ve 1000 lira bi para ile kirada oturacaksın yaptığın iş yeri gelcek sahayı gezcen yeri gelcek bürada diğer memurlar gibi evraklarla boğuşacaksın ve diğer büro memurlarından mühendis itibarı beklemeyin . Ama senin belgelerinden faydalanacaklar senin sayende yem- ilaç - tohum vs. satacaklar başvuranlara kolay gelsin buna benzer bi kurum olan Trakya Yağlı Tohumlarda çalışmış biri olarak söylüyorum böyle çalışma şartları olan bir kurumun bu iş ve ücret için Türkiye genelinde mülakata girip başvurmam.
|
Başvurular için son 4 GÜN.
|
Başvurular için son 2 İŞ GÜNÜ.
|
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin 16 bölge Birliğine bağlı kooperatiflerde istihdam etmek üzere 140 ziraat mühendisi alımı için açtığı sınava 4 bin 571 kişi başvurdu.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ali Namık Bostancı yaptığı açıklamada, bu kadar çok müracaat olmasının Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine olan güvenin ve kurumun kamuoyu nezdindeki itibarının bir göstergesi olduğunu vurguladı. Genel Müdür Bostancı, özel, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ziraat mühendislerinin de Tarım Kredi Kooperatiflerinde çalışmak için müracaat ettiğini belirterek, "Bu da Tarım Kredi'nin kamuoyu nezdinde güvenilir bir marka durumuna gelmesinin en önemli göstergesidir. Bu açıdan bu sayıyı çok önemsiyoruz. Keşke imkanımız olsa da bize başvuran herkesi işe alabilsek."diye konuştu. En önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirten Genel Müdür Ali Namık Bostancı şunları söyledi: “Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri 1 milyon 100 bin ortağına ve Türk çiftçisine hizmet götürüyor. Son yıllarda devletten tek bir kuruş dahi almadan 400 milyon lira bedelli yatırımlar yaptık. Bu yatırımlarımızla bir yandan kırsal kesimin refah düzeyinin artırılmasına katkı sağlarken, diğer yandan da yeni istihdam alanları yarattık. Bu manada 2006 yılından itibaren 1000'i iştiraklerimizde olmak üzere, 1400'ü Ziraat Mühendisi, 1183'ü yüksekokul mezunu, 942'si de hizmet alım yöntemiyle toplam 4 bin 525 yeni personel istihdam ettik." Ziraat mühendisleri danışmanlık yapacak Genel Müdür Ali Namık Bostancı, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığından sonra ülkemizde en fazla ziraat mühendisi istihdam eden kuruluş olduklarını ifade ederek, “Yeni istihdam edeceğimiz ziraat mühendislerimiz de çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi ve doğru tarım için sahada olacaklar. Onlara modern tarım teknikleri hakkında danışmanlık hizmeti de sunacaklar. Böylece hem tarımsal üretime, hem de çiftçilerimizin bol verim almalarına katkı sağlayarak onların gelir seviyelerinin artmasına vesile olacaklar.” dedi. |
benim merak ettiğim mülakat hem sözlü hem de yazılı mı oluyor. yazılı ise de genel bir bilgilendirme aradım geçmiş yıllara dair bir yazılı sınav sorusu bulamadım bilgilendirirseniz çok sevinirim.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar mülakat sıralama puanı en son kaçla kapatır sizce
|
Alıntı:
|
bi konu veya soru sormak için nasıl sayfa açabilirim,,,
|
Alıntı:
|
MÜLAKATA KATILMAYA HAK KAZANAN ZİRAAT MÜHENDİSİ ADAYLARINA DUYURU
Tekirdağ Bölge Birliği tıklayınız… Balıkesir Bölge Birliği tıklayınız… Sakarya Bölge Birliği tıklayınız… İzmir Bölge Birliği tıklayınız… Kütahya Bölge Birliği tıklayınız… Antalya Bölge Birliği tıklayınız… Konya Bölge Birliği tıklayınız… Ankara Bölge Birliği tıklayınız… Kayseri Bölge Birliği tıklayınız… Sivas Bölge Birliği tıklayınız… Trabzon Bölge Birliği tıklayınız… Erzurum Bölge Birliği tıklayınız… Malatya Bölge Birliği tıklayınız… Gaziantep Bölge Birliği tıklayınız… Mersin Bölge Birliği tıklayınız… |
arkadaşlar mulakat soruları ıcın hıcbır bılgıye ulasamadım fıkrı olan ya da su sorulur bu sorulur dıye dusundugunuz seyler warsa burdan bılgı paylasımında bulunalım.İlgınız ıcın tesekkurler
|
Alıntı:
|
mulakatlar 11inde baslıyor mulakattan cıkanlar bılgı verse keske ama herkes kendı derdınde.s
|
TEŞKİLATIMIZDA 11-12-13-14-15-17-18-19-20 ARALIK 2014 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK MÜLAKATA KATILMAYA HAK KAZANAN ZİRAAT MÜHENDİSİ ADAYLARINA DUYURU
Mülakata katılmaya hak kazanan Adayların tercih yerlerine göre 11-12-13-14-15-17-18-19-20 Aralık 2014 tarihleri arasında mülakata tabi tutulacakları ilan edilmişti. Kurumumuz internet adresinden mülakata girmeye hak kazandığı ilan edilen Ziraat Mühendisi adaylarının hakları saklı kalmak kaydıyla (yapılacak mülakata katılma hakları), görülen lüzum üzerine, ileride belirlenecek bir tarihe ertelenmiştir. Yeni mülakat tarih ve yerleri belirlendikten sonra, Kurumumuz internet adresinde tekrar ilan edilecektir. |
KOOPERATİFLERİMİZDE GÖREV YAPMAK ÜZERE MÜLAKATA KATILMAYA HAK KAZANAN ZİRAAT MÜHENDİSİ ADAYLARINA DUYURU
Mülakata katılmaya hak kazanan adayların tercih yerlerine göre 11-20 Aralık 2014 tarihleri arasında mülakata tabi tutulacakları ilan edilmiş, 08.12.2014 tarihinde ise söz konusu sınavın ertelendiği bildirilmiştir. Ziraat Mühendisleri için yapılacak sınav İPTAL edilmiştir. Ziraat Mühendisi adaylarının, T.C. Ziraat Bankası Bahçelievler/Ankara Şubesi nezdindeki Tarım Kredi Kooperatifleri Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na ait (TAREKSAV) 0626-53275801-5001 no’lu (IBAN Numarası TR27 0001 0006 2653 2758 01 5001) hesabına sınav ücreti olarak yatırmış oldukları tutara ilişkin belgeyi, dilekçe ekinde Genel Müdürlüğümüzün 0312 216 43 30 numaralı faksına yollamaları veya gdikici@tarimkredi.org.tr, edogan@tarimkredi.org.tr adreslerine mail ortamında, Banka Hesap Numarası ve IBAN Numarası ile birlikte göndermeleri halinde, sınav ücreti olarak yatırdıkları tutar, beyan ettikleri hesap numarasına iade edilecektir. Dilekçe Örneği için tıklayınız… Kaynak: TKK |
Alımlar neden iptal edildi bilgisi olan var mı?
|
Alıntı:
|
Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 20:30 |