![]() |
BURADA BİRAZ NOT VAR
|
merhabalar. büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği mezunuyum. tarımsal yayım ve danışmanlık sertifikasıyla yıllık 600 tl anlaşma yattığımız vakit parayı devletten mi alıyoruz üreticiden mi. bide bu sayıda sınırlama var mı? 60 tane üreticiyle anlaşma yapılabiliyor diye duydum doğru mu ?
|
Alıntı:
Devletten. Sınırlama var. Detaylı bilgiyi tarım müdürlüklerinden alabilirsiniz. |
Ziraat mühendisi tarım danışmanlarının Ziraat Odalarında güncel maaşları ne kadar?Bilgisi olan acil cevap yazabilirse memnun olurum.
|
merhaba ben tarımsal danısmanlık sınavına basvuru yapmayı unuttum bu yıl içinde yeni bir sınav daha olur mu
|
Alıntı:
Düşük bir ihtimal. 2013 yılında Aralık ayı içerisinde olmadı. |
merhaba ben tarla bitkilerinden mezun oluyorum hocamız tarımsal danısmanlık hakkında kısa bir bilgi verdi daha detaylı bilgiyi nerden edinebilirim acaba
|
Alıntı:
Bakanlığın yayım kitabından... Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Kitabı |
Özel bir firmada ziraat mühendisi olarak çalışıyorum.Danışmanlık sınavını kazandım 2 sorum olacak size:
1-Çalıştığım firmaya, adına da dahil olmak üzere ekstra olarak danışmanlık hizmeti ekleterek zaten olan müşterilerimize danışmanlık hizmeti verebilir miyim? 2-Eğer hukuki olarak olmuyorsa, mevcut müşterilerimize dışarıdan hizmet veriyor gibi mi danışmanlık yapabilirim? Şimdiden teşekkürler.. |
hocam ben ziraat teknikeriyim organik tarım mezunuyum danışmanlık sertifikam var, serbest tarım danışmanlığı yapmak istiyorum ama iç anadolu bölgesinde ikamet ediyorum yozgat ta, burada organik tarım yapan yerler çok az demem o ki danışmanlık tebliğinde organik tarım mezunlarının hangi alanlara bakabileceği yerler yazılmamış diplomam da bitkisel ve hayvansal üretim yazıyor bu durumda hem bitkisel alanda hemde hayvansal üretim alanlarına bakma gibi bir durmumuz var mı ?
|
Alıntı:
|
zmo ne işe yarar?
Arkadaşlar ZMO ne işe yarar ? Biz Ziraat Mühendislerini en iyi şekilde örgütlemektir aslında temel vazifesi. ''c) Üyelerin hak ve yetkilerini savunmak ve bu yetkilerin kullanılabilmesini sağlamak üzere resmi ve özel kuruluşlarda girişimlerde bulunmak,'' görüldüğü gibi tüzüğün kopyası 3. madde
fakat her yerde görünüyor ki Ziraat Mühendisi yine asgari ücrete maruz kalıyor. Danışmanlık belgelerimiz, bayilik belgelerimiz var ama bunları bizden kira olarak alanlar daha yüksek paralar kazanıyor. herkes bulunduğu ilin ZMO başkanıyla görüşüp bu odaların, işverenlere baskılarını arttırması gerekiyor arkadaşlar. Yada il temsilcilerini ve başkanları değiştirmek, seçmek bizim oylarımızla oluyor. |
Alıntı:
danışmanlıkyaptığınızda başka bir iş yapamazsınız yönetmelik bu şekilde ---------- Mesaj eklendi (01:39) ---------- Önceki mesaj (01:33) ---------- Alıntı:
Tarımsal danışmanlıkta uygulamada hangi alanlara bakabileceğiniz, ildeki il teknik komite tarafından belirlenir. |
maalesef şu anda yapılacak bir iş gibi gözükmüyor. Bence tam oturmuş değil. Aynı zamanda serbest tarım danışmanlığında devletin üretici başına verdiği 600 TL'nin %40'ı vergiye gidiyor. Tanıdığım pek çok kişi bu işten vazgeçiyor. Devlet bu oranda vergi almaya devam ettiği sürece hiç kimse de bu işi yapmayacaktır.
|
Alıntı:
|
Tabi ki her gün her an burada yazılanları takip etme imkanım olmasa da her zaman yardımcı olmaya çalışırım. İşsiz meslektaşlarıma(ziraat müh.) bir önerim olacak danışmanlık yolunda, -sınavı 2015 haziranda- ancak bu süre zarfında hiç çekinmeden TKDK-IPARD'a proje hazırlayan danışmanlık firmalarına çekinmeden başvurun derim, kendinize güvenin gerekli offıce programlarına vakıf iseniz ve dıplomayı almışsanız siz zaten bu konunun uzmanısınızdır. Zaten her firma gerekli eğitimi ve yönlendirmeyi yapıyor. Hatta bana kalsa eğer durumu iyi yatırımcı tanıdıklarınız var ise hiç bir firmaya para kazandırmadan kendınız yapın. %65 hibelere varan bu destekleme 2023'e kadar sürmesi planlanıyor.Bunun yanı sıra kalkınma ajansları, kosgeb, tübitak... bu sektöre dışarıdan bakınca çok zor gözükse de o konuda bir projeniz geçmiş ise artık o konuda üstünüze tanımazsanız. İş güvenliği gibi herkesin bir anda yönlendiği işler yerine, oturup internet başına projenizi yapın firmalara gönderin bu işe yatkınlığınız ile kazanacağınız ücreti belirliceksiniz. Mühendislik kavramını tamamiyle hakkını veren sektördür.Haddimi aştığımı düşündürmemiştir umarım bu mesaj, işsizliği 6 ay çektim mezun olunca ve bu sektöre girince kendime güvensizliğime kızdım aslında,kendime yakarışım bu :)
TKDK-IPARD konularında sorusu olanlara hatta projesı olanlara yardımcı olurum.Esen kalın... |
Merhabalar.Bu sene Ziraati yeni kazandım ziraat mühendisliğine dair bu tür sertifikalar hakkında pek bir bilgim yok Tarımsal yayım ve danışmanlık sertifikası ne oluyor okurken ziraat mühendisliğine katkı olarak başka kurslar varmı biraz aceleci davranabilririm ama ziraat istemeyerekte yazsamda yazdıktan sonra çok ilgimi çeken bir bölüm haline geldi.Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.
|
Alıntı:
Bu konudaki bütün mesajları okursanız sertfika hakkında bilgi alabilirsiniz. |
meraba TKDK-IPARD hakkında bilgi verebilirmisiniz projeler nasıl hazırlanıyo firmalar adınamı hazırlanıyo yoksa kendi basına bir proje hazırlayabilirmiyiz
|
Alıntı:
bahsettiğiniz projeler hakkında en ufak bir bilgim yok. biraz bilgi verebilir misiniz? bu projeler nedir, kimler çizer? hiç bir tecrübesi olmayanlar bu işin altından nasıl kalkabilir? |
danışmanlık bürosu açıp çalışabileceginiz gibi serbeste çalışabilirsiniz demişsiniz o nasıl olacak
|
Alıntı:
|
Üstad; ben her iki belgeye de sahibim. Her iki belgeyi de hakkettirecek kapasitem var. İşim gereği sürekli sahada ve çiftçilerle iletişim halindeyim. Ancak bu iki belgeyi de işim gereği kullanamıyorum. O yüzden işten ayrılıp örneğin; eşimin üzerine tarım market açıp ve %25 ortaklık sözleşmesi yaptıktan sonra, bir anonim şirketi kurup, ve belgemi eşimin üzerine olan benim ortağım olduğum dükkanda çalıştırmak, daha sonra sadece kendi şahsıma tarımsal danışmanlık bürosu açıp fakat aynı ofiste değil. Ortada bir duvar farklı isimde iki yanyana dukkan gibi düşünüyorum. ikisi de aynı isim altında ve aynı binada olmuyor o kesin. Ama benim yukarıda anlattıgım gibi oluyor mu bunu biraz tartışsak??
|
danışmanlık
merhaba ben 2009 yılında danışmanlık sertifikası aldım ve hiç vizeletmek için kursa katılmadım ...sertifikam iptal olmuşmudur..........ayrıca reçete yazma sınav başvuruları bittimi acaba....teşekkürler
:e010: |
Alıntı:
Reçete sınavı henüz duyurulmadı. Alıntı:
|
Merhaba hocam.danismanlik belgem var .ben projeler hakkinda pek bilgim yok bilgilendirirseniz sevinirim.
|
Zootekni mezunuyum. Zirai ilaç bayiliği açabilirmiyim. Tarımsal danışmanlık sınavına girebilirmiyim.
|
Alıntı:
|
Hocam merhabalar ya merak ettigim konu sizce ttarimsal danismanlik sertifikasimi almaliyim yoksa zirai bayi sertifikasimi karar vereme
dim |
Alıntı:
Ikisini de alın. Sonra ne iş yapacağınıza karar verirsiniz. |
Merhaba. Ziraat lisesi tarla bitkileri mezunuyum. Haziran da önlisans bitki koruma bölümü bitiriyorum. İlk sınavda danışmanlık belgesi alcam. Serbest danışmanlık için büro açmayı düşünüyorum bunun için ne yapmam lazım ve kaç çiftçi ile iş yapabilirim belirli bir sınırı varmı? Yardımcı olursanız sevinirim.
|
Alıntı:
http://i.imgur.com/v23LSkA.png Kaynak: Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Uygulama Esasları |
Merhabalar, 2015 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı tarihi belli oldumu ?
|
Alıntı:
Hayır, henüz belli olmadı. Şu konuyu takip ederseniz daha iyi olur: 2015 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı |
Merhaba arkadaşlar. Danışmanlık belgem vardı 2009 yılında kurs görüp alanlardanım ama vizesini yaptırmadığım için iptal oldu. bu sene eğer açılırsa tekrar alacağım. Ziraat odasına bi başvuru yaptım danışman olarak işe alındım sayılır belge bekleniyor. Ortalama ücret beklentimiz ne olmalıdır. Bir arkadaşım KOSGEB zaten bizim ücretimizi ödüyor demiş 2500 tl civarı bi ücrete anlaşabilirsiniz dedi. Sizlerin yorumları nelerdir?
|
Alıntı:
Merhabalar; Tarım Danışmanlarının aylık maaşları ziraat odası ve üretici birlikleri tarafından verilir. Tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetine ait paralar yatınca, oda veya birlik ödediği maaşların parasını çıkartır. Genelde danışmalara 1200-1750 TL arasında aylık maaş veriliyor. Maaşın tam olarak hangi düzeyde olacağı, oda veya birliklerin başkanına göre değişiyor. Bildiğim kadarıyla, tarım danışmanlığının KOSGEB ile bir ilgisi yok. |
hocam 2015 tarımsal danışmanlık sınavı tarihini biliyor musunuz
|
Alıntı:
|
tarımsal yayım danısmanlık sertifikası
danısmanlık sertifikası nasıl degerlendirebilirim
|
Alıntı:
|
Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 05:15 |