Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Genel Konular (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=8265)

ecitah 14.03.2013 13:42

biz bu danımanlık belgesi ile ne yapacağızzz nerelerde kulanacağız..ayrıca bi sorum daha var gecende bakanımız tarım odalarınada bakanlık olarak alım yapacaklarını söylemişler bide ücretlerinide kendileri verecekmiş.. acaba bu belgeyi alanların şansı mıdır bu?teşekkürler..

Mr.Muhendis 14.03.2013 15:51

Alıntı:

ecitah´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19632)
biz bu danımanlık belgesi ile ne yapacağızzz nerelerde kulanacağız..ayrıca bi sorum daha var gecende bakanımız tarım odalarınada bakanlık olarak alım yapacaklarını söylemişler bide ücretlerinide kendileri verecekmiş.. acaba bu belgeyi alanların şansı mıdır bu?teşekkürler..

2013 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı konusunda neler yapabileceğiniz hakkında her şey bulunuyor. Konudaki bütün mesajlara bakmanız yararınıza olacaktır. O açıklamayı duymadım, doğal olarak içeriğini de bilmiyorum. Ama "danışman olarak alacağız" dediyse bu belgeyi de isteyebilirler. Yine de kesinlik yok tabi.

yfdalgic 27.04.2013 17:14

Öncelikle böyle bi sitenin kurlumunda emegi gecenlere tşklerimi sunarım. Ben Su Ürünleri Müh. bu belgeyi alabiliyorum.Ancak meslek hayatımda bana getirisi ne olur bilgi verirseniz sevinirim.

Mr.Muhendis 27.04.2013 17:24

Alıntı:

yfdalgic´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 20081)
Öncelikle böyle bi sitenin kurlumunda emegi gecenlere tşklerimi sunarım. Ben Su Ürünleri Müh. bu belgeyi alabiliyorum.Ancak meslek hayatımda bana getirisi ne olur bilgi verirseniz sevinirim.

Merhaba,

Tarım Danışmanı Ne İş Yapar ?
2013 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı

Bu konularda daha önce konuşmuştuk. Her sayfaya bakarak bilgi alabilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak için ise UTEM'le görüşebilirsiniz.

12cey 21.09.2013 13:45

4 yıllık su ürünleri mezunuyum tarımsal yayım ve danışmanlığı sınavı için başvuru yapabilir miyim yanıtlarsanız sevinirim

Mr.Muhendis 21.09.2013 13:52

Alıntı:

12cey´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 21822)
4 yıllık su ürünleri mezunuyum tarımsal yayım ve danışmanlığı sınavı için başvuru yapabilir miyim yanıtlarsanız sevinirim

Alıntı:

Tarımsal yayım ve danışmanlık sınavına lise (Tarım/Ziraat Meslek/Teknik Liseleri, Veteriner Sağlık Meslek Lisesi, Ev Ekonomisi Meslek Liseleri, Laborant Meslek Liseleri) önlisans ve lisans düzeyinde gıda ve tarımsal alandan mezun herkes katılabilir.
Su ürünleri de bu alanlara girdiği için, evet, sınava girebilirsiniz. Yine de UTEM'i arayıp kesin bilgi alabilirsiniz.

0312 315 61 04
0312 343 30 75

erkanscm 09.02.2015 12:05

ben laborant ve veteriner sağlık önlisans bölümü mezunuyum ayrıca simdi tarımsal biyoteknoloji okuyorum tarımsal yayım ve danışmanlık sınavına girebilirmiyim basvuru kosullarında laborant veteriner sağlık lisesi demis ön lisanslara bu hak verilmiyormu

Mr.Muhendis 09.02.2015 13:25

Alıntı:

erkanscm´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25201)
ben laborant ve veteriner sağlık önlisans bölümü mezunuyum ayrıca simdi tarımsal biyoteknoloji okuyorum tarımsal yayım ve danışmanlık sınavına girebilirmiyim basvuru kosullarında laborant veteriner sağlık lisesi demis ön lisanslara bu hak verilmiyormu

Alıntı:

S: Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavına kimler katılabilir?

Tarımsal yayım ve danışmanlık sınavına lise (Tarım/Ziraat Meslek/Teknik Liseleri, Veteriner Sağlık Meslek Lisesi, Ev Ekonomisi Meslek Liseleri, Laborant Meslek Liseleri), önlisans ve lisans düzeyinde gıda ve tarımsal alandan mezun herkes katılabilir.
İlgili maddede önlisans ibaresi geçmektedir.

alieroglu04 12.02.2015 13:09

Hocam ben danışmanlık şirketi kurmak istiyorum ama kafama takılan birkaç soru var;
- Öncelikle danışmanlık şirketinde kaç sertifikalı ziraat mühendisi çalışabilir yani belli bir sınırı var mı?
- Bir ziraat mühendisi kaç çiftçiye danışmanlık yapabilir? (Bazı yerlerde 50 bu forumda okuduğumda 70 ile 90 arasında yazıyordu kafam karıştı biraz)
- Çitçi başına 600 lira ödendiği yazıyor ama bir yerde okuduğuma göre bunun üçte birinin kesildiğini okudum doğru mudur?
- Danışmanlık sertifikam olmadan yetki belgesi alıp şirket kurulabilir miyim?

Mr.Muhendis 12.02.2015 13:45

Alıntı:

alieroglu04´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 25229)
Hocam ben danışmanlık şirketi kurmak istiyorum ama kafama takılan birkaç soru var;
- Öncelikle danışmanlık şirketinde kaç sertifikalı ziraat mühendisi çalışabilir yani belli bir sınırı var mı?
- Bir ziraat mühendisi kaç çiftçiye danışmanlık yapabilir? (Bazı yerlerde 50 bu forumda okuduğumda 70 ile 90 arasında yazıyordu kafam karıştı biraz)
- Çitçi başına 600 lira ödendiği yazıyor ama bir yerde okuduğuma göre bunun üçte birinin kesildiğini okudum doğru mudur?
- Danışmanlık sertifikam olmadan yetki belgesi alıp şirket kurulabilir miyim?

Merhaba,

Çiftçi sayıları arazilerin kuru - sulu durumlarına göre değişiyor. Diğer bilgileri UTEM'den almanız daha iyi olur.

Tel: +90 (312) 315 61 04

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 11:17